Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:49
28.11.2023
Вторник
3.238.180.174


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XLIX (49) Мисълтворене. Отговори на въпроси. (Продължение)

Прието от СЕлена

 

        Как да се преместя в своето предишно състояние?

        Ще трябва да си спомниш всичките негови характеристики. Но на теб няма да ти стигне свободна енергия за това! Всяко действие – е движение на енергия! Енергията, която се намира в твое разпореждане, е почти изцяло задействана за различните процеси от твоята жизнена дейност и описанието на света. Вие имате практики за освобождаване на енергия.

        А как стои въпросът с твърдението, че недостатък на енергия не съществува по принцип и ние можем да поемем толкова Божествена енергия, колкото си поискаме?

        Вашето искане – това не е просто утвърждаването „Аз искам”, а това са вашите възможности. Не може да се напълни напълнен с нещо си вече съд! Той може да бъде напълнен само ако той се изпразни или си увеличи размерите освобождавайки допълнително място за изпълването на нещо си! Затова и цялото ваше развитие – е или опустошение на себе си за приемане на новото, или разширение на себе си за приемане на новото! А най-вярното е и едното, и другото! Затова за да се изпълнете себе си с нова Светлина, на вас ви е необходимо или да се изчистите от това, което е във вас, или да се разширите, да разширите своите приемащи свойства! Но няма нова и стара Светлина! Светлината на Бог е една изначално! И всичко което вие приемате – са отражения, променена светлина на Бог. Затова, за да може да опознаете нови форми на отраженията на Светлината на Бог, вие и разширявате себе си за новото познание. Все пак обаче вашата форма има крайни размери, и именно затова и тя е форма, тоест тя е някакво ограничение! Затова и тя не е безкрайна на този етап!

        Затова и за да се разширявате безкрайно и да вмествате в себе си повече и повече от Светлината на Бог, опознавайки все повече нови и нови форми на пречупване на Светлината на Бог, тоест, взаимодействайки вече с новите, по високи форми на отражение на Божествената Светлина, на вас ви е необходимо и по нещо да отделяте, да отдавате, от нещо да се откажете! На вас ви е нужно част от отработената от вас вече отразена Светлина да я отдадете, да се разделите с някои от вашите, така както на вас ви се струва, съкровища, за да опознаете по-високите съкровища! Става дума и за вашите богатства, и за всичките ви други натрупвания, такива, като натрупване на чувства, натрупване на знания, натрупване на енергия във всякакъв вид!

        Помниш ли съвета ми: не задържай в себе си! Колкото повече вие задържате нещо в себе си, толкова повече вие ограничавате възможността за приемането на новото, толкова по-голяма ваша част на Божествената ви същност се задържа в тези светове, характеристиките на които вие сте натрупали!

        Тоест, ако вие не сте готови да се разделите напълно (изцяло) с характеристиките на преживяване на физическия свят, вие ще продължавате да си оставате своя част в него, докато не станете готови да се разделите с него! Но тогава вашата Висша част не може заедно с вас да се премести в по-високите светове, които са безкрайно множество. И вашите физически подробности все едно някак си ви дърпат във физическия свят на въплъщението. Когато вие успеете да се освободите от тези подробности, вие ще се освободите и от вашия физически свят на формите! С други думи, докато вашите мисълформи са настроени и на физическия ви свят, в това число, вие няма да можете да си отидете от този свят, дотолкова доколкото сами захранвате тези привързаности към физическия ви свят. И не е важно – изпитвате ли вие при това удоволствие или страдание, но вие продължавате да мислите с характеристиките на физическия свят, продължавате да го преживявате с неговите подробности!

        (Цитат от разговорите) – На теб ти е достъпно възприемането на всякакъв свят. За това е нужно просто да пречистиш своята призма на възприятията си от шаблоните, натрапените ти на теб за целия ти твой живот в този социум, да направиш опит да престъпиш през тях. Да си дадеш право на себе си да бъдеш всяка друга, каквато ти си избираш да бъдеш. Спомняш ли си, защо са почитали юродивите в Руси? Това са били хора, които не са следвали общото възприятие!

        Представям си обществото, където да има само юродиви. Само не мога да си представя: кой все пак ще ги храни?

        Всеки един вид ваша замисленост точно ви пречи вие да станете свободни творци. Защо вие мислите за храната като някаква задължителност? Защото на вас са ви внушили, че храната трябва да се заработва и да се отглежда с тежък труд! Защото на вас са ви внушили мисъл за ограниченост на ресурсите на вашия свят, за вашата зависимост от някого си, който владее тези ресурси. Споменете си Христа, неговото изказване за птиците, които не орат и не сеят, а винаги са си сити! В мирозданието има всичко, което може да си въобразите в буквалния смисъл на тази дума! Ако вие си въобразявате ограниченост на ресурсите, то тогава за вас така и ще бъде! Но мирозданието се е погрижило за вас в цялата си степен. И вие имате всичко! И светлина, и топлина, и вода, и храна! Всичко расте само и се възпроизвежда само!

        Вие може да се научите да се храните с прана. А може и да възпроизведете сложни конструкции на творене! А може да се храните и с даровете от природата, които растат сами! Но на вас ви се иска не да изядете някаква кисела дива ябълка, а по-съвършен сладък плод. Но и сладки плодове има достатъчно в природата. Но на вас ви се иска нещо още по-голямо! И имате право на това. И творящата природа също така се съобразява и се пристроява към този ваш въпрос! И вие няма нужда да орете и да сеете за това, за да бъдете сити. И няма нужда да произвеждате дрехи, тъй като на планетата има достатъчно топли области! Но самите вие си създавате за себе си трудности, тъй като си мислите, че светът е ограничен!

        Сега ти си помисли, че ако цялото човечество се събере в зоните, там където е топло, то няма да ви стигне мястото и няма да стига храната! Защо ти реши така? Природата – това е един прекрасен творец! Нещо повече, ако всички вие заедно, с вашата колективна мисълформа „решите”, че цялата Планета трябва да бъде топла, то Планетата ще се пренастрои според вашата мисълформа, и ще ви помогне във вашия избор на творение! Тъй като целият свят съществува около вас и за вас такъв, какъвто вие го възприемате. И Планетата набира своя опит в познанието, но вие сте неразривно свързани! И Планетата иска, вие, като нейни деца, да бъдете сити и нахранени и на вас да ви бъде топло. Но самите вие с вашето си мисълтворчество не и позволявате тя да направи това!

        Ти си учудена? Да, точно така, това че на полюсите е студено – това не е само избор на Планетата, а е и още поддържаната от вас мисълформа за студените полюси. На вас ви е трудно да осъзнаете, да осъзнаете тази вечна взаимовръзка. Всичко с Всички! Вие творите свои светове не отделно, а заедно с всички същества на вашия свят. И по-мъдрите същности отстъпват избора на творене на по-малко мъдрите, на по-малко развитите. Така както вие давате право на своите малки деца да избират своите познания, своите играчки, така и планетарните духове и духовете на стихиите ви дават правото на вас, възможността на вас вие да опознаете това, което вие сте избрали! И ако вие сте уверени, че Планетата се върти около Слънцето, то тя така и ще се проявява. И ако всички вие сте уверени, че има топли и студени страни, то Планетата и стихиите ще се проявяват така, че да ви бъде дадена възможност за познание на топлото и студеното в съответствие с вашия избор!

        А самите планети, самата Гая вас въобще не си ви представя такива, каквито вие виждате себе си! За Нея вие сте нещо като светещи обекти, свързани с Нея! Ако ти би могла да погледнеш с „очите” на планетарния Дух, ти би видяла съвсем друг свят и вас, съвсем други в този свят!

        Затова и всичко което ви е нужно на вас – това е да престанете да се безпокоите за това, как вие ще ядете, как ще пиете и как ще спите! Откъде ще се вземе това, което ще осигурява вашата жизнена дейност, тъй като всичко това го има в изобилие на вашата Планета! И мисълта за изчерпаемостта на нейните ресурси – също така не е обоснована! Ресурсите на Планетата изцяло зависят само от нейните възможности да пропуска през себе си Божествената Светлина! И ако те на вас ви се струват изчерпаеми, то това е действие на вашите колективни мисълформи и нищо повече!

        Те са за вас неизчерпаеми, тъй като възможностите на Планетарния Дух по приемане и пречупване на Божествената енергия са далеч по-големи от вашите способности да харчите тези ресурси! Това е точно тази привнесена във вас мисъл за ограничеността на ресурсите, която дава възможността на едни да управляват други в даването им на тези ресурси!

        Светът на юродивите – това не е лудост на света, то ва е просто друг свят. Има и такъв!

         

        (Цитат от разговорите) – но вие смятате, че експериментът е захванат от някакви си съдисти, получаващи удоволствие от страданията на хората! Какво е това удоволствие? Вие ни приписвате на нас човешки качества!

        Наистина ли е наивно на вас да ви се приписват човешки качества? Нашите страдания на вас не са ви интересни. А самите ние сме си виновни за тях? И как да бъдат избегнати страданията, ние трябва да се досетим също така сами? Всичко това така ли е, правилно ли е?

        Понятието за вина и за виновни – това ви е също така натрапена парадигма! За да може вие също така да се чувствате виновни във своите избори, за да могат вас по лесно да ви управляват!в Мирозданието няма такова понятие за вина!!! Има понятие за причина и следствие! И точно в това и е смисъла на вашите страдания – следствие от вашите избори! Много често този избор на вас ви е наложен от още някой си! Но тези, които налагат на вас, ваши избори съзнателно, прекрасно знаят за действието на закона за причината и следствието! Те искат да получат определено следствие, но сами не могат да сътворят вашата реалност! Затова и те действат чрез вас, чрез вашите механизми на творене!

        Висшият Творец наистина няма предпочитания, защото за Него всичко е опит на познанието! Той и не може да има препочитания, защото е предоставил на своите деца, на своите части, на своите форми свободата на избор! Защото, в този момент, в който Той започне да предпочита нещо повече, отколкото нещо друго, законът за свободата на избор ще бъде нарушен! Затова и Той позволява на своите части сами да избират този опит на познание, който за тях е предпочитан! И ако за вас е нещо обикновено и затова е по-предпочитано да използвате опита на страданието, нима в това има Негова вина и Негово безразличие? Нещо повече, Той Самия страда чрез вас! Той получава целия този негатив, който вие генерирате, страдайки! Но дори и при това не нарушава вашето право на избор на страдание, а не на удоволствие! За да избегнете страданието, трябва просто да не избирате страданието като свой промисъл и като свои мисли. Трябва просто да се пренастроите върху други мисълформи. Колкото и това да противоречи на общественото съзнание и колективната мисълформа!

         

        (Цитат от разговорите) – Ако човек използва своето тяло хармонично, без да го разрушава с храната си, с екологията, с деструктивни мисли, той би могъл по принцип, да съществува вечно в това тяло! Но защо? Необходим ли е за познанието компютър от стара модификация, когато познанието може да се ускори познанието на Духа, вселявайки го в по-съвършено тяло?

        Това означава, че смъртта е най-добрия лекар! Значи напразно самоубийството се смята за грях в човешкото общество? А и самото понятие грях става някак си безсмислено: има само свобода на избора?

        Смъртта на физическото тяло -  това е просто смяна на формата, смяна на костюма! Докато вие не пренастроите своето съзнание, по някакъв друг начин, вие ще продължавате да се страхувате от смъртта! Във вас е закрито знанието за безсмъртността на вашето същество. И сега вече, имайки това знание, вие, въпреки това, се страхувате да се признаете себе си за безсмъртни творящи богове! А сте готови да бъдете, така както и преди, смъртни раби божии! Толкова силно е внедрена във вас тази парадигма. За всичко обаче си има свое време! Рано или късно, всички вие ще осъзнаете това! И много от вас вече са го осъзнали! Но е твърде силната матричната привързаност, затова не е и толкова просто да се откажете от колективната мисълформа за смъртността!

        Всеки избор е свещен, такъв го е направил Изначалния Творец, който е предоставил свобода на избора за всеки един от вас! И затова и самоубийството – това е също така избор на творящата същност! Грехът, ние с теб говорихме за това вече, е просто неправилно действие – от гледна точка на използването на Божествената Енергия! Затова и в този смисъл самоубийството – това разбира се, е грях! Но не в този ракурс, в който то се разглежда при вас. Самоубийството прекратява урока на познание във физическото тяло. При това този урок на познание всеки един от вас не го преминава сам, а заедно с другите части на Бог! Затова и прекратявайки своя опит на познанието на физическия свят, ти едновременно с това прекратяваш тази част от познанието на физическото тяло и за тези, които са дошли заедно с теб да преживеят този сценарий на живота и да изиграят тази игра!

        Това е нерационално изразходване на енергия, защото, за да се въплъти във физическия свят, на твоя Висш Аз, на твоята колективна Душа, им се е наложило да изразходват определено (не малко) количество и качество Божествена Енергия за преобръщането ти във форма, и ти свеждаш всичките тези усилия на не (на безсмисленост)! Прекратявайки своето физическо съществуване, ти не даваш възможност на колективната Душа, въплътила те в тяло, също така да премине своя опит на познание! Това е нещо подобно – ако твоето сърце изведнъж вземе че приеме решение да изчезне от физическия ви свят – тогава какво би станало с теб? Затова и вас ви призовават да преживеете живота си до този момент, когато вие всички заедно, като колективна душа, не приемете решение за невъзможността или ненужността за преминаване през този физически опит!

         

         (Цитат от разговорите) – вие трябва да престанете да обвинявате другите за тази лудост, която се твори на Планетата и да разберете своята роля на творящи същности. И да изучите най-накрая този урок на познанието!

         В какво се заключава този урок?

        Този урок се състои в това, че вие сте творците, които опознават сътворените от тях самите светове! И те ги сътворяват не отделно от всичко съществуващо, а в състава на Единото Цяло, което се подразделя на творящи части. И затова и познанието на всеки – това е познание на всички! И затова и радостта на всеки – това е радост на всички! И затова и всяка ваша творяща мисъл вие я правите достояние до всички, до цялата Едина Божествена същност! И затова и вие се подчинявате на Божествените планове на творенето, но все пак си имате свобода на избор в творенето! И затова и сте вечни и безкрайни, така както е вечен и безкраен Бог! И затова и самите вие сте богове, забравили за това. Но дошло е време да си спомните!

         

        СЕлена

        06.01.15.  

        Превод: Иван Иванов

        Източник: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/49

         

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2109 | Ченълинги
Контакт          3.238.180.174