Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:47
28.11.2023
Вторник
3.238.180.174


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XLV (45). Мечтите на Боговете

Приела СЕлена

 

            Разкажи ми за йерархиите. Кои са тези Демиурги, Ангелската система, системата на Логосите? Как са разпределени техните роли и по какво те се различават? И на кое ниво на тази система се намират те?

            Всички части на Бог са някак си подобни една на друга и се различават единствено по своята мощ! Всяка част на Бог, отделила се вече от Него, твори вътре в себе си! Това е нещо подобно на делението на клетките, само че вътре в тях самите! И понятието за Бог не е еднозначно понятие! Има Го Този, Който е Сътворил Всичко (и всички)! Или по-скоро Той е сътворил части от себе си в себе си! И тези части, също така са сътворявали други части на себе си в себе си, и така нататък! Представи си такава картинка, когато точката се е разширила до сфера и вътре в сферата се образуват нови сфери! И вътре във всяка една новообразувала се сфера също така са започнали да се образуват сфери – и така до безкрайност! Какво става в този случай с Първата сфера? Тя започва да се разширява! Точно това е издишането на Бога! Вие възприемате всичко това като издишане навън, само че няма нищо навън, нищо външно, което да не е вътрешно! Сферата се разширява отвътре навън!

            И всяка създадена сфера притежава съзнание и творящи способности. И всяка сфера бленува, мечтае, тоест, създава проекции на своето възприятие на Божествената Светлина! И всяка следваща сфера представлява мечтата (бляна) на предишната сфера! Ако се измъкнем от термините на геометрията, то тогава може да се каже, че точката, в която е бил събран потенциалът на Бог, се е разгърнала в Пространството и е започнала да създава проекции на своите мечти под формата на други пространства! Тези пространства са части на тази Първородна Божествена Сфера, тези пространства са изменението на нейните еманации! Тези пространства представляват нейните плодове! Но всяко едно от тези нови пространства-сфери създава също така свои собствени мечти и наблюдава или вижда в сънищата си тези мечти! И по този начин Първородната Сфера Мечтае с мечти, които също така мечтаят! Или – Първородната Сфера вижда сън, в който създадените от нея вторични сфери също така виждат своите сънища, в които те създават други сфери, които пък виждат в своите сънища и така до безкрайност!

            Вторичната сфера не може да обхване съня-Мечта на Първородната Сфера, защото тя представлява само част от мечтата на тази Първородна Сфера! Затова вие казвате, че са неведоми пътищата Господни!!!, замисълът на Бога за вас е неведом! Но вторичната сфера, създаваща своите сфери-мечти, също така се явява за тях бог-творец! И така цялото Мироздание мечтае, тоест твори творящи сфери в себе си!

            И точно това е безкрайността! Когато ти вземеш каквато и да е вещ, която има начало и край, има някакви размери, ти не можеш да разбереш какво е това безкрайност! Но сега си представи непрекъснато деление на нещо на части, и непрекъснато деление на самите части на още части! Това, на което вие му казвате ядрена реакция! Точно това е безкрайността!

            Тоест Демиургите – това са вторичните мечти-сфери на изначалния Бог? А Логосите? А Ангелите?

            Първичност и вторичност - това също са условности! Това са временни характеристики! Всичко съществува едновременно, едномоментно, и всичко е неотделима част от нещо цяло! Всяка от творящите сфери, която мечтае, създава своите мечти по различен начин! Но сферата от трето ниво се намира вътре в сферата от второ ниво и затова е въвлечена в мечтанията на вторичната сфера! А самата вторична сфера може да мечтае само в пределите на мечтата на Първородната сфера! Представи си, че някой с номер едно е решил да изиграе спектакъл, набелязал е своя сценариен план, подбрал е актьорите, сюжетната линия! Разрешил е на актьорите да импровизират, но само в рамките на сюжетната линия!

            И затова колкото по-далече се отделя творението в своите мечти от Първородната сфера, толкова по-далече отива то от основната „сюжетна линия”, толкова повече мечтата става мечта, толкова по-изострена става илюзията на отделянето! И последната сфера вече дори и не помни за съществуването на Първородната Сфера, макар много смътно да се досеща за общата сюжетна линия, но не може да я разбере, защото толкова далече нейната мечта в зависимост от нейната интерпретация се е отдалечила от първоначалния замисъл! И сега за да може последната мечта (и това разбира се е условно, защото няма как да има последни в безкрайното творение) да разбере замисъла на Първородната Сфера, на нея й трябва да опита да развие някак си сюжетната линия обратно! А за това тя трябва да свърже замисъла на всички други сфери от своето ниво в единен замисъл, все едно ти си започнала да разпитваш всеки човек от твоя свят за неговия живот и се опитваш да разбереш смисъла на живота на целия свят, в хитрото сплитане на всички сюжети!

            Но това би могло да се направи и по друг начин, а именно да се обърнеш към своята висшестояща сфера-мечта и да я попиташ! Което в крайна сметка и правят част от вас, каквото правиш и ти! Но, обръщайки се за разяснения към своята висшестояща сфера, към тази, която ви е създала, като своя мечта, вие не можете да обхванете и да разберете замисъла на Първородната Сфера, а може единствено да се опитате да разберете замисъла на вашата висшестояща сфера-мечта, смисъла на нейната мечта! Така както и тя не може да разбере замисъла на Първородната Сфера и само се опитва да осъзнае замисъла на своята висшестояща сфера-мечта!

            Така става творението на Мирозданието, тъй като цялото Мироздание мечтае или създава светове-мечти вътре в себе си, като по този начин разширява мечтата на Първоначалната Сфера – мечтата на Бог, и тази Първоначална мечта се изпълва с безкрайно количество подробности и персонажи на мечтите!

            И така, Демиургите – това са вторични сфери-мечти? И те са създали свои мечти, където съществуват множество други мечти под формата на Ангели и Логоси? Тоест йерархията на света – това е просто временна съподчиненост на творенето?

            Може и така да се каже!

            Да обаче, казват, че Ангелите, това са такива същности, които са се отказали от творенето, от свободата си на избор?

            Може, ако на мен през цялото време ми внушават тази посока!

 

            Да, така е! Ти си права, но все пак, да се контролира твоето въображение е невъзможно, то все пак, рано или късно, ще се насочи в избраната от теб посока! Мечтата и творението - това е и въображение на човека. Въображаемите светове са си творение! И всяко въображаемо творение се захранва с енергия от твореца, от този, който си го въобразява! И ако вие всеки един ден със своите мисли, със своето въображение възсъздавате картинката на света около вас, то вие насочвате за това основната част от своята енергия! Защото, ако всички вие заедно и едновременно престанете да насочвате енергия към картинката на света, тя просто ще се разпадне, ще се затъмни, ще се разтвори в зависимост от количеството енергия! И ако вие едновременно престанете да я захранвате, тя просто ще се разпадне! Но това не се случва! Защо? Защото много от вас дори и не подозират за такава възможност и творят по инерция, по зададена програма, многократно повтаряйки избора на другите! Може ли да се каже, че вас са ви принудили да творите така? И да, и не! Но важното е да се разбере, че вие все пак възпроизвеждате свои творения, подчинявайки се на общия замисъл на вашите творци, на сценария на тяхната мечта! При това в този сценарий няма единен замисъл, а той е сума от замисли, пресичането на тези замисли, на тези части, замислите на които съвпадат!

            И техният свят съществува също така, като съвместна проекция на техните мечти! И те съществуват в този свят и се развиват, и преследват свои си цели! И те също така са подчинени на замисъла на твореца от по-висок ранг, мечта на който те се явяват! И така, кой кого принуждава? Ти можеш да принудиш твоите творения да мечтаят така, както на теб ти се иска, единствено променяйки и своята мечта, в която те участват! Да кажем, ти си отишла в гората, а не в града, може ли да се каже тогава, че ти си принудила клетките си да направят нещо насилствено? Те нямат свободата на избор за това, накъде ще тръгне твоето тяло, накъде ще поемеш ти в своята мечта, какви са твоите планове, като творец на собствената си мечта! Но в рамките на своята собствена воля те създават свои собствени мечти!

            По същия начин са и Ангелите, Архангелите, Логосите, Учителите. Всеки един от тях реализира плана на своя творец и мечтае в рамките на неговата мечта! Но и те управляват създадените от тях сфери чрез силите на своите мечти-творения!

            Тогава какво означава фрагментация в тези понятия? Това ли е създаването в себе си на мечтаещи сфери?

            Правилно! Затова всички се фрагментират в своите мечти, всички създават части на себе си в себе си, и тези части също така започват да създават свои мечти! Ние с теб нарекохме това отблясък на Бога и отразено възприемане!

            Но тогава излиза, че в нашия свят са фрагментирани и Ангели? Това така ли е?

            Всеки се фрагментира така, както си избира! Вие през цялото време разделяте. Вие смятате процеса на сътворение на света като нещо отделно, а фрагментацията на Духа – пак като нещо отделно! Тоест, че съществува някой, който създава нови игрови структури! А има единствено играчи, отделени от структурите, които играят тези игри! Но всичко това е един и същи процес. И създаването на игровите структури, и тяхната игра – всичко това е фрагментация, тоест отделяне на части от себе си в относително самостоятелни сфери на творене, които създават игрови структури и играят в тях! При това в рамките на една сфера на творене! Да кажем така, вторично създадената сфера създава вътре в себе си третични сфери на творене, които могат да играят игри, създадени един от друг и да виждат в сънищата си мечтите си един на друг; това е именно пресичане на техните мечти! И има такива части на техните мечти, които не се пресичат във всички или се пресичат само с някои от тях, и такива, които въобще не се пресичат с никой! И затова количеството на създадените светове е безкрайно, така както е безкрайно и количеството на пресичане на различните мечти на творение! На мен много би ми се искало вие да разберете грандиозността на тази картинка!

            Значи, когато от нашия свят беше извършено изземане на енергия от по-силните същности, това е повлякло след себе си падането във фракталността със загуба на връзката ни с висшите светове, това е била и част от замисъла на едната от сферите-мечти, на единия от Демиургите?!

            И да, и не! Първородната сфера е създала в себе си сфери-мечти, които са започнали да мечтаят свои светове! И едната от тези сфери за своето творение, за своята мечта е започнала да използва част от другата сфера, нейната енергия! Така  се е зародило понятието захранване! Имала ли е тази сфера право да завзема енергията на другата сфера? Да, понеже никой не й е забранил да прави това! Направено ли е това обаче по план? Направено ли е било това по плана на Първородната Сфера? Не, защото в рамките на своята мечта тя е допуснала свободата на своите сътворени сфери-мечти. Тя просто ги е създала и е започнала да ги наблюдава, като свои творения, да мечтае за тях, да вижда в сънищата си това, което те правят! Преходът на енергията от една сфера-мечта към друга по никакъв начин не е повлиял на Първородната Сфера, понеже това така или иначе става вътре в нея, и просто енергията е протекла от една нейна част в друга! И от гледна точка на Първоначалната сфера нищо лошо не се е случило! Но от гледна точка на тази сфера, от която са иззели енергия, са се случили доста сериозни събития: тя се е лишила от своята мощ и своето последващо творение чрез своите мечти, тя е трябвало да направи отчитайки всичко това! Тоест тя е трябвало или да твори в по-малки мащаби, или да създава по-малко мощни свои мечти! Чий е този замисъл?

            И по този начин, тази творяща сфера, която е извършила изземането на енергия, е разширила своята мощ и е внедрила в своята мечта система на взаимодействие, основана на дозахранването! А тази творяща сфера, от която са иззели енергия, е намалила своята мощ и също е внедрила в своята мечта взаимодействие въз основата на дозахранване! И двете сфери са отчели този урок, този опит на взаимодействие! И по-нататък тези сфери са започнали да създават съвместна мечта, в тази й част, в която техните мечти се пресичат! И всяка в тази зона на пресичане е създала в себе си свои творящи мечтаещи сфери, мечтите на които също така са започнали да се пресичат и да създават съвместни реалности и така нататък! Ти разбираш ли към какво те водя? Може ли в тази система, която се е спуснала до вашето ниво на мечти, да се търсят и да се намират виновни? Всичко това е съвместен процес, всеки мечтае в рамките на своите възможности, така както той иска, и така както той избира!

            През цялото това време вие търсите виновни, но всичко в това Божествено Пространство е протичане на Божествена Енергия!

            Добре, какво е тогава в тази система вдишването на Бог? Ако издишването му е създаване в себе си на мечтаещи сфери?

            Събиране на мечтите! Свиване на мечтите! Когато спектакълът завърши, режисьорът събира актьорите и зрителите, за да обсъдят спектакъла. Това, разбира се, е съвсем опростено представяне! Но спомняш ли си, аз ти говорих, че и вдишването, и издишането стават едновременно! Едни от мечтите се свиват, а други пък започват да се развиват! Образно казано, главният режисьор постоянно и винаги променя сценария, и всички режисьори от по-ниските рангове пренастройват своите сценарии, въвеждайки нови сюжетни линии и нови актьори, и извеждайки други сюжетни линии! И ако отчитаме, че актьорите в пиесата на всеки един режисьор са едни и същи, то тогава техните роли се променят! Това е нещо подобно на началото на нови серии на увлекателен сериал, или нещо като превключването на програмите на телевизора!

            Процесът на събиране на мечтите е доста сложно понятие! Когато ти мечтаеш и виждаш своите човешки сънища, това е мечтата на твореца! Докато ти не осъзнаеш това, твоите действия, твоите замисли и помисли, на теб ти се струва, че се подчиняват само на твоето искане или са под влиянието на мечтите на другите хора! Но независимо от твоето разбиране, ти все пак участваш в мечтата-спектакъл, мечтата-игра, измислена или създадена от други режисьори, от други творци! Ти започваш да се досещаш за това по пътя на разсъжденията и съпоставките, по пътя на търсенето на причините, по пътя в търсене на смисъла на живота! Но когато ти започваш да осъзнаваш себе си като част от по-грандиозна игра, ти започваш осъзнато да се превключваш към този общ сценарий! Все едно че режисьорът по-рано е бил зад нещо като невидима стена за теб, а сега тази стена започва да става прозрачна и ти започваш да чуваш, а някои започват и да виждат други светове там зад стената, и да виждат и да чуват и другите цели, други команди и задачи! Тук, от тази страна на стената, ти живееш и играеш и създаваш своите мечти в рамките на това пространство с тези средства, които имаш засега в себе си! Нещо такова, представи си, сякаш върви снимането на филм, и ти си режисьорът на сценичната площадка, и изведнъж стената редом с теб става прозрачна и ти откриваш, че там зад стъклото, така както в някои от вашите шоута, има също така камери, и те също така снимат филм за това, как ти снимаш своя филм, и там също така си има режисьор, и така нататък!

            Отначало ти си усещала себе си просто като актьор в нечия игра, после си разбрала, че и ти би могла да бъдеш режисьор, след което обаче си открила, че и ти си имаш режисьор, който насочва твоята режисьорска дейност! Отначало ти не си била свободна,  понеже  си се подчинявала на наложения ти сценарий! После си разбрала, че сама можеш да си напишеш този сценарий! После обаче откриваш, че и ти се подчиняваш на сценария свише, написан от сценарист от по-високо ниво, част от играта на който ти представляваш, и в тази игра на теб ти е дадена ролята на сценарист на своя живот, и ти сама си си избрала тази роля!

            И така! Когато осъзнаеш всичко това, ти се опитваш да намериш връзка със своя висш сценарист, и това е твое най-естествено желание! Някои просто се покланят на този сценарист, почитат го като Бог, без да питат за нищо! Някои започват да задават въпроси, за да разберат своята роля в този сценарий! Това е нещото, което вие наричате обратна връзка! По този начин ти се опитваш по каналите на взаимодействието да се добереш до първия сценарий и по този начин да се включиш в енергийните обратни връзки! Тоест ти, продължавайки да играеш своята пиеса, се включваш някак си през слушалки към висшестоящия режисьор и слушаш неговите коментари и указания за твоята игра!

            И постепенно започваш да разбираш и осмисляш неговата игра, като по този начин започваш да усещаш себе си като част от цялото, усещайки себе си като този висшестоящ режисьор! И този висшестоящ за теб режисьор, който е за теб Бог, прави същото това нещо – той пък се опитва да се свърже със своя висш режисьор, със своя творец и да постигне неговите замисли, за да ги изпълни! И така нататък! И точно това е вдишването, тоест обратната връзка, събирането на цялостното, завръщането към източника. И съединявайки се многократно със своя източник, с висшестоящия за тебе режисьор, ти все повече се увличаш от неговата мечта, от неговия замисъл, и то до такава степен, че преставаш да различаваш себе си от него, ставаш него и се присъединяваш към замисъла на неговата мечта, и изтриваш границите помежду ви, и ставаш него, и преставаш да бъдеш самостоятелна творяща сфера, а се вливаш в него, и вливаш своята мечта в неговата мечта и се завръщаш към него! И той прави също всичкото това!

            Тоест свиването на тримерността - това е свиването на мечтите, които мечтае тримерността?

            Да! И това не са само хората! Процесът е проникващ! Тази част от вас, която мечтае тримерността, постига замисъла на тези, които мечтаят четиримерността, и се присъединява към сферата на четиримерността и се влива, завръща се в нея! А сферите, творящи в четиримерността, чрез своите творци от по-високото ниво получават възможност да наблюдават петмерността! И все повече увличайки се в петмерността и осъзнавайки я, те се присъединяват към петмерността, вливат се в сферите, творящи петмерните светове и там мечтаят с тях!

            Това прилича на връзка с висшите аспекти! Това, което ние наричаме висши Азове!

            Да, така е, но вие трябва да разберете, че светът около вас, който вие наблюдавате във всяка една мерност, е достъпен за вас, и е просто ваша съвместна мечта, ваш сън! И вие мечтаете чрез своите сънища. И висшите за вас същности мечтаят в своите сънища, участници в които вие се явявате! И така мечтае цялото мироздание! И мечтите на мирозданието  са този проявен свят, свят на мечти!     

 

            СЕлена, 01.12.2014       

Превод от руски език: Иван Иванов

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/45-1

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2195 | Ченълинги
Контакт          3.238.180.174