Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:42
28.11.2023
Вторник
3.238.180.174


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. ЧАСТ XLIV (44). Експериментът Есек.

        Приела СЕлена

 

        СЕлена: Мен много често ме упрекват, че аз разпространявам информация на тъмните или информация на сивите! Аз просто споделям това, което чувам! И това определено не означава, че аз приемам всичко със 100%-ово доверие! Да Вярвате или да не вярвате – това е единствено и само ваш избор! Всеки търси съзвучието в себе си. Слушайте преди всичко себе си, тъй като постоянната връзка с висшите светове – това е естественото състояние на човека!

         

        „Вие знаете за Ангела, наречен Светлината на Астралния Свят. За много от вас той е познат под името Луцифер”! значи ти си – Светлината на астралния свят?

        И да, и не! Светлината слиза, спуска се, разпространява се, стреми се. Това е Светлината на Бог! Разпространявайки се, тя отваря, тоест осветява пространства, проявявайки ги и се отразява от други осколки (парченца) на Светлината, от всички форми! Всички форми са създадени от Светлината на Бог! Но те се различават по своите качества на пречупване, по своите характеристики!

        Както водата, която може да бъде твърда, течна и газообразна. Така и в Светлината има множество, неизчислимо множество състояния, които се характеризират освен всичко друго, и с плътност! Плътността – това е степен на отдалечеността от Бога; или условно говорейки – според количество на слоевете на уплътнение! В колкото повече слоеве на уплътнение (на вплътняване) се „облича” формата, толкова е по-далеч тя от чистата и неизкривена Светлина на Бог!

        Защо се уплътнява формата? Има множество пътища за творене! Всяка една форма на Бог твори в себе си, вътре в себе си, вътре в своето уплътнение! Вътре в себе си тя създава светове и пространства! И в пресичането на тези пространства се осъществява вашето взаимодействие на всички форми! Тази форма може да създава в себе си други форми, а може да създава и себе си! Тоест тя може да твори вътре в себе си (създавайки вътре в себе си форми), а може и да твори извън себе си (тоест да взаимодейства с другите форми)! Взаимодействието с другите форми – това е уплътняване на границите, обличане на нови слоеве на плътност! Там, където ти се съприкосновяваш с другите форми и чувстваш дискомфорт, ти се опитваш да затвориш, да защитиш тези граници. Не разбирайки, че в същност те могат да бъдат и изтънени, и да се встъпва във взаимодействие извън с голямо количество от форми отвън!

        Как всичко това има някакво отношение към моя въпрос? На мен много често ми казват, че ти се опитваш да се измъкнеш от много от отговорите?

        Че за какво ми е на мен да се измъквам от тях?!

        Ами например, ако отговорът не се хареса или на теб ти се налага да си признаеш, че за много от нещата, които са се случили на планетата, си виновен лично ти!

        Понятието за вина при вас е доста хипертрофирано! Но ние можем да поговорим за вашето понятие за вина малко по-късно! Сега само ще кажа, че аз не се отказвам от това, че резултатите от експеримента са следствие от моите действия! И в това и е смисъла, че вие сте части от мен, и съответно, как тогава аз бих могъл да кажа, че това не е мое? И в този смисъл, че това са мои замисли, и аз не се отказвам от тях! Но да се вменява вина – това е вече нещо съвсем друго! Вината за вас е отрицателният резултат, не само неправилното действие, но и осъжданото действие! За вината вие подразбирате покаяние, признаване на себе си като слаби и недостойни за високите цели и възможности! А аз за нищо не се разкайвам! Аз просто вървя напред, ако мога така да се изразя, тъй като в движението няма нито напред, нито назад (нито предница, нито задница), а има просто вектор (посока) на движението!

        Но все пак, твърдението, че ти си Светлината на астралния свят, подразбира, че ти си същност от астралния свят!

        Астралният свят – това е слой, който се намира най-близко до вашето възприятие! Въобще понятие – близо - далеч – крайно – не съществува! Съществува сингуларност на пространството, когато всяка една точка на пространството има изходи във всички други точки на пространството. И при вас има чакри, които точно са тези същите точки на сингуларност, тоест – изходи в другите пространства. Това са нещо като няколко врати, в които може да се излезе в другите светове! Астралният свят – може така да се каже, е най-популярната врата, тази врата, в която вече са се научили да влизат много от вас! Това става защото, астралният свят е подобен на вашия, това е най-близката проекция, или нещо подобно на огледало! Там предметите и съществата са представени пред вас в най-привичния си вид, защото енергията на този свят е най-добре подвластна на вашия апарат на творене; тоест с вашите мощности на творене за вас е най-простичко да сътворявате своите пространства именно в астралния слой на възприятие!

        Ето виж сега! Нека да вземем състоянието на водата. Възможността да формирате каквото и да е от водата, зависи от нейното състояние! Ти лесно би могла да слепиш фигури от сняг! Ако водата е течна обаче, на теб ще са ти необходими съдове или форми, за да можеш да я задържиш и да я превърнеш в лед! Ако пък водата е газообразна, то ти какво би могла да направиш с нея? Разбираш ли? Затова и когато някои от вас навлизат в астралните планове, те са подобни на това като да слепиш пространство от сняг! А когато понякога вие попадате в другите планове, то засега там вие сте безпомощни, защото не можете да „задържите водата” във форми или да сътворите нещо от парата й!

        Аз на теб ти обяснявам всичко това, защото при вас понятието астрал е придобило негативен оттенък! Но именно вие чрез своите мисли сте сътворили всичко, което съществува сега в астралното пространство на вашия свят. Моята Светлина прониква на всички нива на вселената! Защото тя изначално се е спускала отгоре, от висшите (по-тънките) нива, и защото тя, като Светлината на Бог, е всепроникваща! Но вие можете да виждате и да усещате моята светлина засега основно в астралния план! Защото на физическия план нея също така я има, но твърде малко тя прониква чрез вашата степен на уплътняване!

        Ти искаш да ми кажеш, че теб те има на всички планове? Защо тогава Творецът на Мирозданието казва, че ти си Светлината на Астралния свят, а не Светлината на всички светове?

        Нашият Отец има много ликове, много мисли, ако мога така да се изразя, има много от всичко! Той е безкраен, затова и туй е едно от неговите снизхождения! Той снизхожда (слиза до нашите слоеве) чрез нас, в нас и се проявява по различен начин! И моята астрална светлина – това е едно от неговите проявления! Но тя е и едно от моите проявления! Тъй като и аз съм проявен на много планове! Но дотолкова доколкото аз съм вие, то ако вие сте повече проявени в астралния план, то и аз ще съм повече проявен в астралния план. Затова и повече форми и мои части има на астралния план! Това обаче съвсем не означава, че тях ги няма и на другите планове! Затова и аз съм светлината на много планове! С теб, например, ние общуваме чрез моето и твоето проявление на менталния ни план, и там няма такава любов и разтваряне както на сърдечния план! Аз споделям с теб знанията в този чист вид, в който ти имаш възможност да ги разбереш и да ги усвоиш!

        Това е като светлина с различни качества. Когато светлината е ослепителна, така както е тя на будхиалния план, ти не би могла да разгледаш детайлите, и ти и въобще няма да видиш нищо друго освен светлината! Но тогава, когато светлината е приглушена, ти би могла да различиш подробностите. Но пък и има и нива на светлината, където пък пак малко са видими подробностите, тъй като светлината е малко и са малко отраженията! А има и още и инфрачервена светлина, която вижда в други диапазони! Така е и общуването на различните планове! Вие се стремите натам, където може да различите подробностите! Това основно са астралния и менталните планове! По нагоре – светлината става твърде мощна, и вие засега не сте способни да виждате нейните части, и дори и понякога да възприемате такава ослепителна светлина! И попадайки в пространството на сърцето, върху плана свързан с Божествената любов, вие просто чувствате тази любов, тази светлина, която е доста трудно да бъде описана с думи и да се интерпретира във вашите понятия!

        Добре, давай да вървим по-нататък! Коментирай такава информация: „Вие знаете за събитията от отминалите дни, които са ставали еони години назад в миналото в Небадон, когато експериментът на Луцифер е завършил драматично, и той самият е загубил себе си, своето Съзнание на Светлината! В тези дни са ставали събития по трансформацията на неговото Съзнание, основано на Тъмата, в Съзнание, основано на Светлината!” Тоест ти си загубил своето Съзнание на Светлината, и твоето съзнание е започнало да се основава на Тъмнината?

        Да се изгуби светлината не може! Тя би могла единствено да се трансформира от едно състояние в друго! Виж! Ако моето съзнание се състои от съзнанието на всички мои части, то може да се каже, че моето съзнание е станало в основата си тъмно, защото вашето съзнание е тъмно, но без тези оценки и нравствени категоризации, които вие придавате на тази дума! Тъмата – това не е отсъствие на светлината, а това е по-скоро, затворена светлина, светлина, която не намира изход! Тя се поглъща и не се отразява! И ако по-голямата част от мен се е затворила така, че да не отразява светлината на Бог, и не иска да я пречупва и да я отдава, а иска само да я поглъща, то тогава кой е виновен за това? Аз, приемайки вашият свободен избор, който и е станал основа на този ваш свят, съм приел и вашето право да избирате поглъщането! Без да ви осъждам за това!

        И аз приемам и тези, които се стремят да поглъщат, тъй като Светлината на Бог е толкова прекрасна и много от вас искат да я притежават! Но те не могат така и да разберат, че няма недостиг на Божествена Светлина, че не е необходимо тя да бъде запазвана, да се затваря или да се натрупва! А може просто да се пропуска през себе си, отразявайки я по свой си образ! Че и точно в това е и законът за отдаването! И за да може Светлината да бъде винаги с теб, не е необходимо тя да се натрупва! Тъй като нея я има винаги и тя е постоянно с теб, и всеки един има достъп до нея! Тъй като всичко и е Светлина на Бог, Божествена енергия от която е сътворено всичко!

        Затова и моето съзнание, или по-скоро, моето възприятие – това е сума от възприятията и съзнанията на всички мои части, на всички вас! Ако във вас преобладава тъмата, то тогава има отделеност от Бога, нежелание да се отдава, то тогава – да, наистина в моето съзнание преобладава тъмата. Но аз съм и част от Бог, аз съм и част от изначалната Светлина! А всяка една светлина се стреми към проникване, към разпространение и рано или късно преминава през всички прегради!

        Да, но след като има свобода на избора, то тогава как теб или по-скоро, нас могат да ни принудят да трансформираме своето съзнание, основано на тъмата, в съзнание основано на светлината?

        Не могат! Но призовават! И вие правите този избор заедно с мен! И аз съм длъжен да се подчиня на вашия избор! Тъй като това, което вие изберете, това и аз ще избера!

        Значи, ако част от нас избере светлината, а друга част – тъмнината, то ти ще се разделиш? Или на нас ще ни се наложи да приемем изборът на мнозинството?

        Избор на болшинството – това е неопределено понятие! Избор кога? Във всяка една секунда изборът на всеки един от вас се променя! И затова и може да се говори за траектория, за вектор, за посока! Във вашите избори има винаги множество посоки и сили, които или се уравновесяват и вие си тъпчете на място, или през цялото време се променят! Траекториите на стремежите на човечеството също така се променят, но не толкова силно! Но при това (но независимо от това) аз много искам вие да разберете, че както капката живак се стреми към съединяването си с другите капки, в една голяма капка, така и Светлината на Бог се стреми към съединяване (събиране) в каквато и форма тя да се намира! И рано или късно Светлината на Бог ще пробие всички прегради и ще се устреми към своя източник, към сливане! И този процес не може да бъде спрян! Затова и рано или късно, в този смисъл – всякаква тъмнина ще стане Светлина!

        Но тъмният път на развитие, пътя на отделеността – това е единият от пътищата за пътешествие на светлината! Просто на вас, на нас се стараят да ни помогнат да се слеем с Божествената Светлина някак си по-безболезнено, по пътя на трансформацията, а не по пътя на взрива!

        И аз все пак не успях да разбера! Ако, да кажем, половината от нас изберат да се върнат към истинната светлина и сливането, а другата част – изберат отделянето от Светлината на Бог и разширението, то тогава какво ще стане? Ти ще се разделиш ли?

        Аз ще бъда принуден да приема вашия избор, тъй като за мен не ми остава нищо друго, ако вие имате правото на избор. И моите части ще се разпръснат в различни посоки! Всичко това обаче не са противоположни процеси, така както вие ги възприемате в дуалния свят! Това са си взаимни процеси. Едномоментно милиарди мои части ежесекундно ту се разширяват, ту се свиват, ту се отделят, ту се сливат, ту се трансформират!

        Вървим нататък! Коментирай тогава, моля те, следващата информация: „След станалото Луцифер е бил свален в ниските слоеве на Гая за осъзнаването на своите действия и последствия от целия експеримент, който той е провел, и от това, което се е случило в резултат на самия експеримент! Сега вече срокът за размисли на Луцифер е вече завършен! След трансформацията на неговото Съзнание той е осъзнал тези последствия и тези действия, които той е извършил! Той е преминал множество тестове! Това – са измервания, деца мои, върху вибрационната идентичност с вибрациите от 13 измерение!” От този текст следва, че ти си се преобразил и си се пречистил?

        Представи си, че някаква уникална течност са я затворили в някакъв съд. Нея множество пъти са я преливали от съд в съд, избирайки все по здрави съдове, за да могат да я съхранят! И пътешествайки по съдовете, течността е можела да придобие качествата на тези съдове, например в нея са можели да проникнат остатъците (налепите) по стените на съдовете! И ето сега искат да разберат как се е променила самата течност, доколко в нея са се появили примеси! Дали е останала тя толкова чиста, така както и до преливането и в първоначалния съд! И изследователите изнамират, че течността си е останала също толкова чиста! Че независимо от това, че част от течността е останала и по стените на многочислените съдове, в която са я преливали, тя самата не е променила своите свойства!

        Тоест, ти искаш да кажеш, или това означава, че изначалната Светлина на Бог не се е изкривила до неузнаваемост по пътя на пътешествието и в зоната на свободната воля? Но това означава, че и в нас светлината не се е изкривила, ако ние сме части от теб и Бог?

        Именно, точно така! Разбираш ли ти сега моята радост! Независимо от всички злоключения (заключвания в злото) и блуждаения на Светлината на Бог в нашите светове, тя въпреки всичко си е останала Светлина на Бог! И във всеки един от вас, доколкото и вие да сте вплътнили и да ви се струва, че сте изгубили връзката с Бога, във всеки един от вас има чистата Светлина на Бога! И Той е вътре във вас, затова и всеки може да бъде с Него, да бъде Него, да разговаря с Него! Ти представяш ли си за какво става дума? Става дума за това – че колкото и да се отразява Божествената светлина, колкото и тя да се пречупва, тя все едно, си остава Светлина на Бога! Тя е неизменна и неизтребима! Тя просто приема различни форми, тоест заключва се в различни съдове на плътност! Водата винаги си остава вода, във всяко едно от състоянията си! И тя също така може да бъде върната в първоначалното й състояние, да се получи от всяка една нейна плътност дестилирана вода!

        Добре де, а що за размисли и тестове?

        Това бяха тестове по отношението ми към вас, към моите творения! Аз трябваше да реша – искам ли да продължа и по нататък експеримента! Та нали основният резултат за неизменността на светлината на Бог вече беше получен! И това бяха тестове за моето отношение към вас! И това бяха тестове за по нататъшното развитие на експеримента!

        И ти какво реши?

        А нима ти не знаеш? Ние продължаваме!

        А нима ти ни попита всички нас?

        Разбира се, а как би могло да бъде иначе? Та нали това въобще не е толкова просто запитване? Векторът (посоката) на моя избор се формира от сумата от векторите на вашите избори! Автоматично! Тук няма как нещо да направиш!

        А как стои въпросът с 13 ниво? Ако твоите вибрации са идентични с 13 ниво, а ние сме части от теб – то тогава би трябвало и ние вече да бъдем на 13 ниво?

        На тестване се подлагаше светлината във всеки един от вас, в моите части! Това се провеждаше доста дълго време, според вашите летоизчисления – последните две години, но според нашето времеизмерване, това беше един доста бърз резултат! И тези тестове показаха, че както и да не е била затворена Светлината на Бог във всеки един от вас, тази Светлина на Бог която аз съм ви предал на вас, във всеки един от вас съответства на 13 ниво! И си е останала неизменна, тя не е загубила своите ослепителни и творящи качества, независимо от вашите степени на вплътняване!

        Нима Светлината в убиеца е идентична със Светлината на махатмата?

        Да, точно така! Само че в махатмата тя сияе, тъй като преградата е доста тънка, а от убиеца тя се промъква през уплътненията! Ние с теб вече се договорихме да се отделим от нравствените оттенъци и да възприемаме всичко като енергийни процеси!

        Следващата информация: Когато Луцифер се върна в Моята Светлина, в Моя родителски Дом, тъй като и той е също така мой син, така както и всички вие, той започна нов експеримент, целта на който беше разширението на Мирозданието, на тази негова част, която беше сътворена заедно с вас, деца мои! Това са измеренията с висока разреденост на материята, измерения от 14-16 мерност! В рамките на новия експеримент Луцифер започна да съединява двете материи на противоположните вселени! Едната от материите беше материята от Небадон! Това е вселената, деца мои, в която вие пребивавате! А втората материя – това е материята на противоположната вселена! Тя се нарича Рагнарен! В Рагнарен са противоположни Вселенските Закони! Деца мои, двете вселени са сътворени от мен, за да се поддържа баланса и взаимния опит на формите на живот, така както на възходящите потоци, така и на нисходящите потоци! Твърде много нещо беше засегнато в Небадон по време на експеримента, който беше наречен „Есек”! Целта на експеримента беше разширението на новите сътворени измерения!

        В процеса на съединяването на двете материи от противоположните вселени стана пробив (провал)! Според разчетите, които бяха изведени от Луцифер, двете противоположни материи би трябвало да успеят да се съединят, раждайки съвсем (съвършено) нова материя, която до тогава (преди) никога не се беше раждала! Но материята на Вселената Рагнарен започна не само (не просто) да се съединява с материята на Небадон … но тя започна и да доминира и да я поглъща! И колкото повече поглъщаше, толкова по-силен ставаше разрива (разделянето) на Пространството в самата лаборатория, в която се провеждаше експеримента!

        Да, така е! Това беше така, това има място!

        Разкажи ни за това?

        Експериментът е все още незавършен!

        Това ли тази същата вселена, за която ти разказваше, където развитието става хаотично, като сума от импулсите, а не последователно, по спирала?

        Да!

        Защо тогава се е получил срив и как това повлия на нашия свят, в частност, на човечеството, ако това е ставало от 14 до 16 измерения?

        Всички нива са свързани. Това е квантово състояние! Изменението на едно ниво води до изменение на всички други и това е неизбежно! Всичко ставащо на вашето ниво засяга всички слоеве и обратно! Всичко ставащо на горните слоеве, на горните етажи, влияе и на вас! Всичко е едино! Това е квантово изменение! Когато изменението на частта мигновено става известно на всички останали части и също така става и тяхно изменение! Просто на различните нива тези изменения се проявяват с различна скорост и по различен начин! Аз не бих нарекъл това срив, а по скоро бих го нарекъл резултат!

        Но защо материята на тъмния свят е започнала да поглъща нашата вселена? И за какъв разрив в пространството става дума?

        Това беше междинен резултат. Импулсът е винаги по-мощен от постъпателното движение. Но в определена единица от време! Но ако се разгледат продължителните етапи, то това не е точно задължително! Силният импулс може временно да спре постъпателното движение. Но само временно! Тъй като силата на постъпателността е в нейната постоянно действаща насоченост, в устойчивостта на вектора (посоката), на вектора на прилагането на силата!

        Каква нова материя искаше ти да сътвориш?

        Такава, която би съединявала в себе си силата на импулсността и силата на постъпателността! Такава, която би могла да корелира импулсите и такава, която би могла да предаде допълнителна сила на постъпателността! Това би могло да се нарече тласък на развитието! И тази и другата вселена, и този и другия принцип на развитие си имат своите недостатъци!

        В импулсната вселена развитието става доста бързо, революционно, но резултатите от развитието не могат да се закрепят (да се задържат)! Защото идва друг импулс, тъй като импулсът през цялото време се променя! Импулсът – това не е дуалност, а това е многовариантен избор, такъв – какъвто вие дори и не можете да си представите!

        Постъпателното движение е бавно, то е еволюционно! И то се движи предимно в две посоки: низходяща и възходяща! Моята грешка беше в това, че трябва да се върви по етапи! Аз се опитах да свържа дуалността и многовариантността на избора, точно и това проби част от системата! Затова и устойчивото постъпателно движение някак си се разби (разкъса) на множество от избори! Тоест не избор от дуалната двойка, а от милиарди точки на избор или точки на прилагане на силата, на вектора на избор! А трябваше отначало да се съедини силата на импулса в двете посоки, в условията на дуалността!

        Собствено, частично, това става във вашата вселена! Вие избирате в коридор на избора, вашият избор не е абсолютен, и за него има някакви граници, рамки на избора! И в този коридор на дуалността също съществува свобода на импулса на развитие, но в далеч по-малка степен!

        Всичко това е доста интересно, но аз си мисля, че болшинството от хората се интересуват все пак – как това ще повлияе на техния живот и на тяхната трансформация?

        До вас резултатите ще дойдат доста по-късно в проявения им вариант. И освен това, тези влияния се опитват да ги смекчат!

        Тоест получава се така, че ти пак си „натворил каквото си натворил”, а силите на вселената се опитват пак да ни спасят от теб?

        Ти пак разделяш! Силите на вселената се опитват да ни спасят всички нас, защото ние сме едно!

        Да ни спасят от какво?

        Ами аз не знам! Може би от разделяне! Тъй като аз мисля, че няма отрицателни експерименти, а и той все още продължава! И ако целта бъде постигната, то тогава ще се роди уникална нова вселена, изградена и на двата принципа!

        Ако ние сме твои части, то кои твои части участват в този експеримент?

        Всички! Но има и такива, които по-активно участват, това са тези, които вече са се издигнали по-високо и не се боят да експериментират! Например от известните ти на теб – това е Буда!

        А Христос?

        Той опазва останалите части на Небадон!

        И все пак, какви ще бъдат последствията за хората?

        Вие ще станете по-силни, ще придобиете нови качества!

        Ако оживеем?

        Вие не можете да не оживеете! Животът не може да бъде унищожен, той е вечен!

        Какви качества можем ние да придобием в резултат на този експеримент? Та нали много от нас възприемат това като поглъщането ни от тъмнината?

        Вие ще придобиете неизвестна за вас сила , тази същата сила, която придвижва (повдига) планини, силата на взрива!

        Ние вече експериментирахме с взривовете, и това доведе до

        доста плачевни резултати!

        Да, така е, това са примери на неуправляемото използване на силата на взрива! Вие ще можете да управлявате тази сила. Всяка сила би могла да бъде използвана по различни начин! Това си е все пак само някаква сила!

        Ето какво казва Създателя: „и в края на краищата, деца мои, отново експериментът провеждан от Луцифер тръгна по някакво друго русло… Експериментът не успя! В резултат на срива в процеса на експеримента двете Вселени започнаха да се съединяват и да се сливат с доминирането на Вселената Рагнарен! Наблюдавайки ставащите събития аз въведох ограничения в пресичането на завесите между измеренията и подплановете във всяко измерение. Но въпреки всичко, все пак, скъпи мои, в много от измеренията, в много от световете станаха големи промени! И така и вашият свят беше един от тях, който попадна под ударите на материята на Вселената Рагнарен! Събитията ставаха, скъпи мои, в мерностите от 5 до 13! В Слънчевата система, в която вие пребивавате заедно с Гая и с другите планетарни и звездни тела, станаха също така изменения! Преди всичко станаха катаклизми във всички Градове на Светлината във Вътрешната Земя на Гая и разрушителни изменения с венерианците на Венера!”

        Да, всичко това е точно така! Но нима ако в лабораторията при изследването да кажем на атома, бъде предизвикан взрив, то е виновен учения?!

        Да, разбира се, ако той не е спазил техниката по безопасност!

        Когато ти изследваш новото, то тогава е доста трудно да предвидиш някаква техника на безопасност! В експеримента участваха само доброволци!

        Да, обаче се получава, че при взрива в лабораторията е пострадало цялото здание! А ти получи ли съгласието на обитателите от другите етажи?

        Разбира се! Но никой на знаеше последствията!

        Нима? Нима не би било възможно да се предположи, че взривът може да срине зданието?

        Работата не е точно в самия взрив! Разбираш ли, просто подобното се съедини с подобното! Това, което наричат във вас тъмно, се съедини с цялата тъмна вселена и тръгна реакция! Тоест силата на тъмната вселена се усили от това, което е във вас и във всички нас! Импулсивността във всеки от вас усили импулсността на движението на тъмната вселена!

        А ти друго ли предполагаше?

        Да, аз предполагах, че вие ще се уравновесите, че силата на светлото във вас ще разбуди съответстващите сили в тъмната вселена, че вие ще се допълните едни други!

        Почакай малко, но нали и в тъмната вселена има също така твои фрагменти, нали така?

        Да, ти правилно си разбрала! Затова и ти разбираш, че в мен няма предпочитания за развитие именно на тъмните вселени в ущърб на светлите! И двете – са части от мен! Но на 14 ниво на плътност, там където качествата изтъняват и стават някак си чисти качества, аз предполагах, че това чисто взаимодействие ще се слее в нов тип взаимодействия!

        И какво стана с Градовете на светлината? И именно затова ли нашия преход се е забавил, защото градовете на светлината са частично разрушени?

        Ти пак разделяш! Да, така е и това има място! И всичко това е единен процес! Няма отделен процес на възнесение и на прехода ви във висшите измерения и отделно мои експерименти с пространствата. Всичко това е единен процес и едино цяло! Така както в твоя организъм стават едновременно множество процеси, процеси на съзиданието и разрушението, процеси на приемането и на отделянето, така е и в мирозданието, в което всички заедно са въплътени!

        Ако си говорим с нашата предишна алегория, то аз се опитах да направя изпитание на кораба на дуалността в друго недуално пространство! И той не издържа това изпитание! За какво говори това? За това, че новото пространство е лошо? Или за това, че корабът на дуалността все още не е достатъчно устойчив и здрав? Когато нашият кораб се издигне във високите пространства на ноосферата, на него ще му бъде необходима доста по-голяма устойчивост!

        И сега какво става с градовете на светлината?

        Те частично се разпаднаха, в тях се появиха импулсни токове, нещо такова, като блуждаещи токове! Като пробивите на електричеството в земята, когато в земята има оголен кабел, и затова и на някои от местата бие ток, защото земята провежда тока!

        Значи ние май трябва да ти „благодарим” и за това, че преходът се е забавил и поради тази причина?

        Всичко е свързано! Ако вие със своите мисълформи бяхте построили по-устойчиви градове на Светлината, то това не би се случило или би се случило по някакъв друг начин. Но вие не успяхте!

        А нима ти не знаеше за това?

        Знанието – това е проявен резултат! Докато не е станало събитието вероятността за изходите е известна единствено приблизително! Но самото знание се проявява, когато се случва събитието, тоест взаимодействието! Или казано с други думи – ти не можеш да знаеш каква е температурата на улицата, докато не я измериш. Ти можеш само да предполагаш, но излизайки на улицата, тогава ще разбереш каква е!

        А какво се е случило с венерианците?

        „По време на запечатването на енергиите на експеримента имаше жертви. Много от Архангелите и Архиереите, и така също и мъжкото съзнание на Венера напуснаха Потоците на живот! Те се разпаднаха на изначалната си форма на енергия, от която бяха сътворени! Това е нещото, което вие може да наречете пълна смърт, когато енергията се разтваря до изначалното си състояние”!

        Всички бяха възродени! Отецът ги възроди тях отново! Всички записи на всички структури се намират в енергоинформационното поле на вселената! По него може да се възстанови всяка една същност от небитието!

        И ти смяташ това за нормално! Цивилизации и светове са пострадали в резултат на твоите експерименти!

        Какво е норма? Аз не знам друг път за търсене на новото! Резултатите от търсенето на новото са винаги непредсказуеми! На цивилизациите на Венера това им даде допълнителен тласък за развитие! Но ако ти имаш предвид, законът за възмездието и за въздаването, то той действа разбира се! Но този закон, това не са просто думи! Това е енергийна слепка (слепване) на привързването! Ако в този, който е извършил деянието, помислите са му чисти, и той не преследва някаква си лична корист и изгода, то въздаването за това е съответстващо, като преминаване на неизучените уроци! Това е връщане в предишното състояние и предоставяне на възможност всичко да се поправи! Това е същото – когато теб те връщат в миналото и ти дават възможност да направиш друг избор! Това и даде възможност максимално да се възстанови енергийния статус и баланс!

        В изходната точка на събитията има различни разклонения на реалността! Вие все още не умеете да ги виждате! При планирането на експеримента това се разглежда! Тоест до началото на експеримента са били прегледани всички възможни отклонения на реализацията от последствията на експеримента! И това се прави съвместно с всички участници, нещо подобно на видеоконференция! И съвместно се избира посока на движение, като на кръстопът!

        Ти искаш да кажеш, че венерианците съзнателно са избрали това направление, където загиват техните ангелски структури?

        Дай най-накрая, да разделим понятията, това на което ти му казваш венерианци! Ако ти имаш предвид цивилизацията на Венера, то това са си пак мои аспекти! Разбираш ли – в това е и същността на въплъщението на колективната душа: че ако тя прави някакви си експерименти, то тя ги прави сама върху себе си! И затова и няма претенции за нанасяне на вреда на други души! При това и изборът на венерианските цивилизации – това е също така съвкупен избор!

        Аз не мога да повярвам в това! И много други няма да могат!

        Всички ние сме едно и това вече е нужно да бъде осъзнато! Деянията на всеки един – е деяние на всички! Последствията от действието на всеки оказва по най-пряк начин въздействие на всички!

        По този начин е доста леко да се измъкнеш от отговорност! Видите ли, всичко това ние сме го направили заедно!

        Ти като човешко тяло, когато вървиш, нима клетката от твоето тяло не върви заедно с теб?

        За клетката на моето тяло няма никакъв избор – къде да върви, това решавам аз! Получава се, че за нас, понеже ние сме твои части няма никакъв избор, къде да вървим, това го решаваш ти?

        Вие толкова болезнено възприемате принадлежността си към мен! Но вие не възразявате да бъдете единни с нещо си или с друг някой си? Вие сте възприели понятието колективна душа! Всъщност, това е словесно опростяване, защото няма никакъв колектив според вашето разбиране, като временно събиране на някакви си отделни индивидиуми! Има цяло и негови части! И в крайна сметка, всички ние сме клетки в тялото на Бог и той решава накъде да се върви! Затова и не зацикляйте върху единството си с мен! Осъзнайте единството си с някакво божествено същество, за което е далеч по-видимо накъде да върви! В този смисъл приемате волята на Бога! Та нали твоята клетка няма очи, и не вижда перспективата, откриваща се пред теб, а и няма и мозък, за да анализира всички възможни посоки на твоето движение! И затова и естествено, тя е подвластна на твоя избор, на този път, който си избрала ти! Тя има единствено избор само в рамките на твоя организъм! Тя може да се движи от орган до орган, по кръвоносната ти система! Тя получава информация за твоето движение, за вашето съвместно движение по нервната ти система! Същото нещо се случва и с теб самата! Ти си клетка от божествената същност, която има избор за движението си извън себе си в състава на друга божествена същност! И така до безкрай!

        Получава се така, че ако ние сме части от теб, а ти си част от Бог, то твоите действия са санкционирани от Бога?

        Бог е дал на всеки правото на избор за развитие в рамките на своя коридор на избор! Аз това и правя! Затова и всеки от нас е длъжен да осъзнава, че неговият избор влияе на всички! И твоят избор влияе на всички, но дотолкова, доколкото твоят коридор на твоя избор е доста по тесен от моя, то и сферата на неговото влияние е далеч по-малка !

        Тоест ти си осъзнавал, че твоят експеримент може да повлияе върху всички в негативен смисъл и въпреки това си тръгнал към него?

        Няма негативно и позитивно, има единствено посока на развитие! Аз търся нови пътища за развитие на света. Ние правим това заедно!

         

        СЕлена

        15.11.2014 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/44

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 2290 | Ченълинги
Контакт          3.238.180.174