Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:25
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXVII (37). Тъмната Вселена.

        От твоите обяснения за симетрията на пространството се налага извода, че призивите на Йерархията на Светлината – това са призиви да се направи нашето пространство по-симетрично, по устойчиво?

         Ти не си ли се замисляла за това, защо вие не чувате призивите на Йерархията на Тъмнината? Та нали и те също така съществуват?

         И защо не ги чуваме? Нима няма такива?

         А нима при вас присъстват йерарси на Тъмнината, ти знаеш ли, че техните имена са толкова многочислени, колкото и имената на йерарсите на Светлината? Те предават ли ченълинги за задачите на йерархията на Тъмнината! Те призовават ли ви вас към нещо си?

         Не, аз не знам за такива ченълинги! И ако има такива, то те са доста по-малко от колкото светлите ченълинги! Защо?

         Защото и ти и обкръжаващите те твърде малко се съприкосновявате с тази система, съприкосновението ви е само в далечно отражение! Защото твоето възприятие  и възприятието на формите на Бога, с които ти се докосваш е конфигурирано на преидимно симетричен признак, в който има елементи на хаотичност. Разбираш ли?

         Ти искаш да кажеш, че някъде си има вселена, в която също така има дуалност и която е изградена на предимно хаотична конфигурация с елементи на симетрия и там водеща се явява йерархията на Тъмнината, но ние не се докосваме с нея, дотолкова доколкото тя е структурирана по друг начин?

         Да! Така е! Но вие се докосвате с тази вселена в някаква си допирна точка (в сглобка) и в тази допирана точка става взаимното проникване на отраженията ви! Тоест вашето съприкосновение – това са точки на проникване във вашата симетрична вселена на елементи на хаотичност, и обратно, в тъмната (ще я наречем засега така) вселена, чрез съприкосновението с вас, там проникват елементи на светлината или елементи на симетрията на пространството! И тези същности, които във вашия свят вървят по пътя на тъмнината, са или разузнаватели от тъмната вселена, изследователи на симетричността, или случайно проникнали във вашата вселена същности! И тези, които са описвали кръговете на Ада, и тъмните йерархии във вашия свят са били точно тези случайни или изследователски форми, проникнали във вашия свят!

         Но и сред човечеството по-голямата му част живее в енергиите на хаоса?

         Това въобще не е така! Сред човечеството по-голямата му част живее неосъзнато, затова и техните творения са хаотични от гледна точка на отсъствие на системност и осъзнатост на целеполагането! Но все пак, голямата част от човечеството твори симетрично, а не хаотично, но прави това, все едно някак си в съня си, под влияние на други външни въздействия!

         И в тази тъмна вселена си има свои ченълъри и тъмни йерархии? И тази тъмна вселена също се готви за преход?

         Да, така е!

         Значи тези, които са започнали да творят осъзнато, но са избрали тъмния път, преминават в четиримерните светове на тъмната вселена?

         Да, ако го погледнем в най-опростения му вариант! Някои от тях!

         Но това означава, че светът е все пак симетричен, ако в тъмната вселена – всичко е обратно?

         Не съвсем! Тъмната вселена – това не е симетрично отражение на светлата вселена, нещо като обърната страна на светлата, и обратно, Светлата вселена да е обърнатата страна на Тъмната, зависи от къде възприемаш вашата взаимовръзка!

         А как тя е възникнала?

         Така както и вашата вселена. Ние говорихме с теб за избора! За свободата на избор! Тези форми на бог, които избират хаотичното отражение, и по този начин настройват своите форми на възприемане съзнателно или неосъзнато, формират около себе си пространство на тъмна хаотична вселена! И обратно, тези форми на Бог, които избират симетричното отражение, изграждайки по този начин осъзнато или неосъзнато своите призми на възприемане, формират симетрична светла вселена!

         Тоест едната вселена не съществува без другата, така както и светлината не съществува без тъмнината?

         Зависи от това, какво разбираш ти под думата „съществуват”! съществува всичко, което ти можеш да си въобразиш, да си представи, тоест да възприемеш и дапречупиш! Ако ти имаш предвид, че да разбереш, тоест да различиш тъмното от светлото може само ако между тях съществува разлика, тоест по пътя на сравняването, то тогава да! Но тъмната вселена съществува независимо от твоето лично възприятие като избор на множество други форми на Бога, и ако ти лично нея не я възприемаш, то тя все едно си съществува като отражение на възприятието от други частици на Бога!

         Аз ти говоря за това, че всичко – е просто форми на движение на енергията на Бог в тяхното многообразие! И това, което ти виждаш и възприемаш, си е твоят личен спектър на възприемане и отражение на енергията на Бога, твоят личен спектър на този етап на развитие! Този спектър се променя в съответствие с твоето развитие, в съответствие с това, накъде насочваш ти фокуса на своето внимание! Отговори на моя въпрос: защо те интересува тъмната вселена?

         Защото е нещо ново, непознато?

         Ти би искала да я опознаеш?

         Ами не знам. Може би някога, но не сега!

         Защо? Страхуваш ли се?

         Не знам. По скоро да! Но освен това на мен си ми харесва симетричната вселена, тя е красива според моето разбиране! Затова и аз не мога да си представя своето съществуване в хаотична вселена, във вселената на разрушението! Навярно тук (в мен)  има и страх, че моята симетрия ще се разруши! И още и затова, че аз все още не всичко съм опознала в симетричната вселена!

         Аз не мога да влияя на твоя избор или на избора на когото и да е било!  Но ти трябва да разбереш, че за да опознаеш всичко, е необходимо да опознаеш всички страни, всички степени на това всичко! Тоест опознавайки симетричността на вселената ти опознаваш само една част, само едната страна, едната страна на медала! Но рано или късно и на теб, а и на всяка една друга същност ще и се наложи да опознае и другата страна, ако вие изберете пълното познание на всичко!

         А възможно ли е познанието на всичко?

         Всичко е възможно и дотолкова, доколкото познанието е безкрайно, то е възможно и безграничното познание като процес! Тъй като няма граници на познанието и разширявайки своето възприятие ти откриваш, че се отварят нови области на непознатото, и така до безкрай! Затова и ти си в правото си да избираш тези нови области на непознатото по свой избор, по свое предпочитание! Така както е невъзможно да се опознае цялата симетрия на вселената, така е невъзможно и да се опознае цялата и хаотичност! Възможен е безкраен процес на познание! Но опознавайки само едното направление, ти просто изпускаш другото!

         Ти призоваваш да се опознае и вселената на Тъмнината?

         Не, не, аз ти показвам многостранността и многомерността!

         От твоето описание се получава така, че ние все едно сме някакви заложници, защото всичко което ние можем, е просто да изберем област и способ на познание, но ние не можем да се откажем от познанието! И освен това ние безкрайни ще избираме между симетрията и хаоса, между светлината и тъмнината като способи на познанието!

         Абсолютна свобода няма никога, така има единствено Абсолютът! И дотолкова доколкото ти си част от Абсолюта, то твоята свобода е ограничена, тя е частична! Затова и ти наистина не можеш да не избираш и да не опознаваш! Но нима процесът на познание не ти е увлекателен? Нима на теб ти тежи това, че ти трябва да опознаваш?

         Ами засега не, но ако това се проточи безкрайно, то рано или късно на мен ми се струва че ще ми омръзне!

         Погледни на всичко това от другата страна! Ти като форма можеш да съществуваш само в движение. Защото границите на формите са движение и отражение на светлината! Тоест ако ти престанеш да е се движиш (да опознаваш), то границите на твоята форма като отразена светлина ще се разпаднат и ти ще престанеш да бъдеш себе си! Затова и познанието – това е възможност за твоето съществуване!

         Е добре, тогава давай да опознаваме! Има информация за това, че в тъмната йерархия има много желязна дисциплина на подчиненост, тоест и симетрия! Как тогава тя съществува в хаотичната вселена?

         Това са две различни неща, ние говорим за различни неща! Ти имаш предвид тъмните структури, които се създават във вашия свят, в света на симетрията! Това е точно опитите на хаотичните форми да създадат симетрични форми във вашия свят, това и е работата на проникващите при вас хаотични енергии от тъмната вселена! А аз говоря за противоположната вселена, където предимство имат хаотичните отражения! Йерархията на Тъмнината присъстваща и управляваща там е несиметрична, и в същност това дори не е йерархия според вашите разбирания за вертикална подчиненост! Тя е построена по-скоро на импулсността на развитието!

         Сега ще се опитам да обясня! Ако в симетричната вселена има последователност на възхождение на сигнала, на енергията, на осъзнаването, и управляващо се явява най-много развитото и структурирано съзнание, то в тъмната вселена това въобще не е така! Там всичко е построено върху импулсността! Най-силният импулс в тъмната вселена е управляващ!но във всеки един даден момент най-силен импулс стават най-често различни импулси! Тоест за всяка една единица време управляващият импулс се променя! И съответно се променя и системата на отражение и направлението на движение на всички подчинени части! Точно това и е хаоса! Нещо като своего рода лотария, където всяка една секунда се появява нова печеливша топка, която направлява всеобщото движение! Някак си опростено във вашия свят това присъства като борбата за власт или оживяването на най-силния!

         Как тази тъмна вселена влияе на светлата вселена? И как йерархията на Светлината на нашата вселена взаимодейства с йерархията на Тъмнината на тъмната вселена?

         Те се докосват, но в много малка степен! Нещо такова, каквото е дифузията! Частици от тъмната вселена проникват във светлата и обратно! Като скачени съдове но с много тънко отверстие на съприкосновението!

         Защо? Ако тъмната вселена е обърнатата страна на светлата, то те би трябвало да се съприкосновяват във всичко, по цялото им протежение?

         Съприкосновението – това е подобно отражение или някак си пресичане! Ако ти светиш на небето, то ти няма да осветиш земята или твоят лъч ще достигне до земята опосредствено – чрез небето, отразено! И този лъч ще види земята „чрез небето”, чрез друга призма на възприемане!

         Съществуването на тъмна вселена ускорява или забавя нашето развитие, нашият преход на ново ниво на осъзнаване?

         Нито едното, нито другото! От една страна вие сте взаимосвързани, но сте избрали различни пътища на развитие! Виж! За да можеш ти да завиеш на дясно, би трябвало да съществува и ляво направление! Тоест, ако никой не би избирал да върви наляво, то тогава и няма да се появи , няма да се прояви и път надясно!

         Това също напомня симетрията!

         Не съвсем! Просто всичко е свързано! За да се появят нови пътища на развитие съществува хаотичното движение! Но за да могат тези нови пътища да станат устойчиви е необходима симетричност, фракталност! Ако би съществувала само светлата вселена, то тя не би могла да се изменя, доколкото не би имало многовариантността на импулсното движение! Тогава не би имало избор! Ако пък нямаше светлата вселена, то хаотичния свят през цялото време би се разпадал, и никога не би могъл да се осъществи! Или по-вярното е, че всички пътища на хаотични свят не биха могли да се възприемат от същностите на симетричната вселена!

         Това означава, че светлата вселена може да се развива само в двойка с тъмната вселена и благодарение на съществуването на тъмната вселена?

         Ако ти под развитие разбираш измененията, то да! Но е възможно съществуване и в неименен вид, тоест когато движението на енергията става по предварително определени цикли, пътища и направления. Това пък е зоната на отсъствие на избор!

         Тоест, ако има свобода на избор, тъмата тогава е неизбежна?

         Като общо название на хаотичното развитие – да!

         Ти каза, че тези, които са описвали Ада, именно те са били тъмни, които са попадали в тази тъмна вселена?

         Да, това са били техните опити на възприемане на хаотичния импулсен свят! И както ти разбираш, доста е трудно да се опише с думи вашия свят като хаотичен!

         Но те говорят предимно едно и също! За страдания и за мъки?

         Представи си симетрична форма, която изведнъж са я вкарали в хаос и тя се разрушава по въздействието на хаоса! Как би се чувствала тази форма? Тя ще страда (казано на ваш език), защото се рушат нейните взаимни връзки! Дай да сравним това с поставянето на инжекция! Ако на теб ти правят инжекция с тънка игла, то това е болезнено, но е все пак търпимо. Но ако позавъртим иглата, тоест започнем да разрушаваме твоите структури, то това ще бъде доста болезнено! И така нататък, до степен на разрушение!

         Значи тези същества, които са привикнали към енергията на хаоса, също така страдат в нашия свят?

         Като цяло, да, само че те разбират страданието по съвсем друг начин! Те го възприемат като опит да се вкара тяхната свобода в ограничените рамки на симетрията! И колкото са по-строги тези рамки, толкова повече е тяхното страдание, и няма изход за техния импулс! Във вашия свят всяка една хаотичност се насочва! Затова и съществуват магнитни структури на въвеждането на порядък! Затова и духа вятъра, планетата се върти, теченията се преместват, вървят тектонични процеси!

         Не мога да си представя тогава, какво става в тъмната вселена?

         Ами примерно това, което вие наричате брауново движение. Но и в това си има своето очарование. Това е нещо такова, като многочислени отблясъци, които през цялото време са различни и конфигурацията на отблясъците създава уникални светлинни картини, които никога не се повтарят! Нещо близко до вашия калейдоскоп, но по-малко подредено!

         А как съществува времето там?

         По същия начин, така както и при вас, като отбелязка на определено състояние на пространството!

         Може ли да се попадне там?

         Всичко е възможно, за което ти изразиш своето намерение! Така и там са попаднали тези, които са описвали кръговете на Ада! Но ако някой от вас има все пак желанието да попадне там, той трябва да бъде готов за мъките на импулсността!

         Означава ли всичко това, че същностите, които съществуват в тъмната вселена нямат форми, нямат устойчиви форми?

         Не е задължително! Формата – това е отразената светлина на Бог! Тези същности могат да имат и повече или по-малко устойчиви форми, но техните форми не са изградени върху симетрията!

         Но ти каза, че управляващият импулс се променя през цялото време! Как тогава ще могат да съществуват устойчивите форми?

         Те съществуват, ако управляващия импулс е все някак си подобен, приличащ на свойствата на формата! Това е принципа на оживяването! Получава се нещо като игра за оживяване! Ако формата се е научила да се променя в съответствие с управляващия импулс, то тя се съхранява, ако ли пък не – тя се разпада! Така както в играта, когато е нужно много бързо всички да завият надясно или наляво! Този, който не е успя, отпада от играта!

         Значи там също така съществуват нива на развитие? Те също ли са 12? И от същностите на тъмния свят също ли подготвят Богове? Тъмни Богове?

         Ти пак възприемаш тъмното като лошо! Да, там има също така нива на осъзнаване! И същностите на този свят се обучават да творят!

         Но на нас ни казват, че именно човекът е създаден като осъзнат ученик на Бога, като бъдещ Бог! Значи и там са също хора?

         Ако ти разбираш под човек същност, която притежава осъзнаване, мислене, чувстване, 12 тела и чакри, като точки за вход и изход на енергията, то тогава , да! Но техните физически и други тела разбира се, се различават от вашите! И картината на техния свят съществено се различава от вашия! И най-вече се различава по принципите си на построяване!

         И там има любов?

         Като притегляне на противоположното – има! Като възпроизводство на новото, на новия живот – има! Като опознаване на всичките качества на Бог – има! Зависи обаче от това, какво ти имаш предвид в този случай под думата любов!

         Това, което аз изпитвам, да кажем, към своето дете! Радост, нежност, желание да взаимодействам, желание да помогна и да опазя?

         Ти изпитваш всичко това, защото вие сте подобни! Защо ти не обичаш определени хора? Защото техните енергии силно се различават от твоите и ти чувстваш дисонанс! Но ако твоите енергии са симетрични на този, с когото ти общуваш, то ти изпитваш чувство на единение, чувство на прилика, на еднаквост на възприятията! В тъмната вселена е същото! Но не по принципа на симетрията, а според принципа на импулсността! Еднаквите, приличащи си импулси се привличат и творят съвместно пространство! Ни говорейки с вашия език, там всичко е доста кратковременно , доколкото е доста по-малко устойчиво! Ти току що, едва, едва разбра за съществуването на вселената на хаоса и се опитваш изведнъж и веднага да обхванеш всичко! Всяко нещо с времето си! Вас и занапред ви очакват множество открития!

 

         СЕлена

            07.10.14.

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/37-2

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1755 | Ченълинги
Контакт          3.234.244.181