Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:12
23.04.2024
Вторник
3.15.156.140


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXXV (35). Специалности на Бог.

Прието от СЕлена

 

        Хайде още веднъж да се върнем към темата за светлите и тъмните! В някои ченълинги това се нарича „служене на другите” и служене на себе си. В какво те се различават от гледна точка на енергийния процес?

         Когато ти служиш на другите – то ти отдаваш част от своята светлина, част от своята Божествена еманация! Когато ти служиш на самата себе си, ти изземаш нечия енергия, нечия Божествена еманация!

         Но за да мога аз да отдам нещо, то е необходимо да има някой, който, да го вземе! Получава се така, че няма как да се служи на друг, ако не съществува служене на себе си?

         Да, така е, всичко това е общ процес и в една същност никога няма само служене на себе си или само служене на друг, а просто единият от способите преобладава!

         Но ако всичко това е енергообмен, то това би трябвало да означава, че всички служат на себе си и на другите!

         Тук определяща се явява думата „служене”. Ако ти в качеството му на приоритет избираш като основа – фокусирането на енергийните процеси на своите потребности и желания, то това е служене на себе си! Ако е за потребностите и желанията на другите – то това е служене на другите! И двата процеса са неразривно свързани! 

         Тогава, как може да се определи, какво е служенето на човека, ако той въобще не желае нищо, тоест той казва: за всичко си има Божия воля и аз приемам неговия избор!

         Има и такива, но те не са много! Вие се намирате в зоната на свободен избор и на вас така или иначе ви се налага да го правите, в каквото и да искате да се самоубеждавате! Образно казано, все пак за да стъпите на дясната или на лявата пътека, на вас все пак ще ви се наложи да си преместите краката! Това може и да се нарече Божия воля, но Бог няма да премести вашия крак от едната пътека на другата, това така или иначе, ще направите вие. Затова и смирението, си е също така избор. Как Бог може да избира вместо вас? Как е възможно съществуването на неговата воля в милиарди различни случаи, кога и как Той да анализира всичко това и да избира заради милиарди същества, които се страхуват от свободата си на избор?

         Добре де, а как тогава става изборът, ако човек си казва на самия себе си: аз няма да избирам нищо за себе си, нека Бог да решава вместо мен (каквото избере Бог за мен – това ще е!)!

         Тогава той отключва много ментални програми, които обикновено натискат върху неговия избор и се включват по-дълбочинни програми на подсъзнанието, програми на паметта на въплъщенията, програми на чувственото възприятие, и най-силната и мощна, жизнеспособна  програма се реализира! И след това тази реализация се назовава от човека воля Божия! А всъщност, това са неговите очаквания, забутани някъде в дълбинните нива на неговото съзнание!

         Ако човекът или същността избере в качеството му на приоритет служенето на себе си, то това означава, че той по предимно приема енергия и я отдава в по-малка степен! Но как стои въпросът тогава с енергийната мощ на човека? Нима може да се приема в себе си безкрайно, без да се отдава?

         Има такова нещо, затова и делението на хората и същностите на такива, които служат на себе си и на такива, които служат на другите не е съвсем вярно, не отразява съвсем точно процесът! Всичко е процес на обмен и на преобразуване на Божествената енергия. По-скоро може да се каже, че тези, които служат на другите са разсейватели (разсейващи енергия), те са такива, които преумножават и разширяват енергията на Бога, такива, които я насочват към по-голямо количество обекти! Като широкия лъч! А тези, които служат само на себе си, повече фокусират енергията, тя е тясно насочена в съответствие на неговите интереси на изследване! Ако си представиш една тъмна стая, в която се намира нещо непознато, то тези, които служат на себе си включват фенерчето и осветяват една доста тясна зона в стаята! А тези, които служат на другите – включват светлината в цялата стая! Тяхната цел не е фокусировката, а осветяването!

         Тогава се получава така, че тези, които фокусират своята енергия, така както ти казваш, могат да разгледат повече детайли и да познаят нещо по-подробно (по-дълбоко)?

         Какво означава да познаят по-дълбоко? Има просто степен на познание! Ако ти се фокусираш, да кажем на клетките на домата, то ти знаеш ли, че това е именно домат, и къде той расте, и какво има около него и така нататък? Става въпрос за призмата на възприемане. Този, който разглежда детайлите, той не може да постигне цялото, този, който разглежда цялото, не може да вникне в детайлите, затова и за пълното познание е необходимо да се умее да се управляват всички енергии, да бъдеш и едното и другото, да проникваш и вътре и едновременно с това, и да обхващаш и пълната (общата) картина, именно такова познание е и най-пълно и най-задълбочено! Но докато вие ще разделяте всички на тъмни и на светли, на такива, които служат на себе си, и на такива, които служат на другите, докато вие не съедините в себе си и двата способа (метода) на познание, не се научите да управлявате в равна степен както центростремителните, така и центробежните сили, както съзиданието, така и разрушението, вие няма да можете да обхванете света, няма да може да го опознаете! 

         Как да направим това? Как да се научим в равна степен да управляваме двата вида енергии?      

         Трябва да приемете и двете страни на битието, да приемете всички енергии, които вие сте способни да приемете и да се научите да ги различавате в себе си! Всичко в природата си има двоично съответствие! Когато вие получавате двоичност от всяко понятие, вие уравновесявате двете енергии в себе си! Намирайте във всичко двоичната му същност и усетете това в себе си!

         Нима всичко в природата има двоичен код? Например цветовете или вкусовете?

         Ние вече говорихме с теб за това. Ако ти преведеш цветовете в черно-бяло изображение, то тогава се получава двоичен код! Така е и със миризмите и с вкусовете! Проблемът се състои в това, че много от вас отхвърлят двоичността, признавайки само едното! Как светлината може да съществува без тъмнината, как положителното може да съществува без отрицателното, денят без нощта? Всичко това е просто различна степен на оцветеност на енергията, това е просто въпрос на избор и разделяне в зависимост от вашето възприятие! Това е необходимо условие за свободата на избор. Затова и за да уравновесите в себе си двете направления трябва за начало да приемете правото на съществуване на всичко и всеки. Светлината ума също толкова право на съществуване, колкото и тъмнината! Тъй като това са единствено два вида Божествена енергия!

         Но тези, които избират служене на себе си, тези, които вървят по пътя на тъмнината, те не знаят, какво е това любов?

         Просто, те тръгват отначало по пътя, по-който те опознават нелюбовта, за да могат рано или късно да разберат, кое е това любов! И ти си вървяла по такива пътища до тогава, докато не си дошла до сегашния!

         При теб се получава така, че когато някой убива някого, то той също така върви по пътя на опознаването на любовта?

         Да, така е! Колкото и парадоксално вие да възприемате това. Той все едно че някак си върви от другата страна на тунела, в който се намира понятието любов, разбираш ли? И когато той казва: ненавиждам всички, всъщност той говори за любовта си към всички, само че с другия знак! Но всичко това е любов, на която, така както и на другите понятия, така както и на другите енергийни процеси във вашите реалности, във вашето мироздание вие сте им предали полюсови значения заради възможността за избор! Представи си, че скалата за измерване на любовта просто са я разделили на две и са я оцветили с различни оттенъци, но всичко това си е пак скала на „любовта”! и ако ти я преминеш нея, цялата без остатък, то тогава и ще я опознаеш изцяло какво е това любов във всичките и нейни проявления! Вие имате поговорка – от любовта до ненавистта ни дели една крачка!

         Тоест тези, които не са опознали злото, не са опознали ненавистта, те не могат да знаят, какво е това любов, защото познават само едната от нейните страни!

         Да, точно така е!

         Добре де, но как стои тогава въпросът със светлите същности, общуването с някои от които дава толкова много светла енергия и ти пряко усещаш тяхната любов върху себе си?

         Това си е чисто вашето свойство да се очаровате! Очарованието – това е благоговеене пред много мощната енергия! Но когато ти виждаш клокочещото гърло на вулкана, ти и тогава нали си очарована, ти и тогава си потресена от неговата мощ! Затова и има не само очароване от доброто, но и очароване от злото! Просто във вашето разбиране думата очарование – носи повече отпечатък на очарование от доброто, когато вие благоговеете пред нещо прекрасно! Пред нещо или пред някой, който изпуска мощни вълни светлина! Но повярвай ми, очарованието на тъмнината може да бъде също така прекрасно, просто вие не го приемате!

         Сега, много от четящите тези редове ще решат, че ти пропагандираш тъмата и призоваваш да я следват?

         Не, не, това не е така! За мен няма никакъв смисъл и необходимост да призовавам някого си, някъде си, защото изборът го правите единствено вие, и какъвто и да е вашият избор, аз ще го приема винаги така както го приема и Бог, защото всички ваши пътища, всички ваши избори, са нови навивки на развитието на Божествената енергия, нови направления на изследването на Бога в себе си! Тъй като нито един път не прилича на друг!

         Кажи ми, но ако всички ние сме само части на Бога, значи ако по-голямата част от нас избере пътя на светлината, това означава, че и сам Бог избира пътя на светлината? И обратно! Има ли Бог избор или ние, всичките негови части, правим този избор за Него?

         Бог е огромен, Бог е безкраен, и тези, които избират между полярностите, тези, които съществуват в дуалността, са само една негова част! Затова, ако всички същности (същини) на Бога, съществуващи в зоната на свободния избор изведнъж изберат пътя на тъмнината, това съвсем не означава, че Бог е станал тъмен! Но дай да вземем човека! Ако човекът избере само центробежната енергия, енергията на разрушението, то той просто сам ще се разпадне на части! Тъй като всичките негови части ще започнат стремително да се разбягват (отделят) от центъра, от неговата същност! А ако той избере само центростремителната енергия, то той просто ще се свие и ще се слее с изначалния Бог! Затова и след като вие все пак съществувате, значи във вас са съвместени в една или в друга степен и двата вида енергии, и по друг начин няма и как да бъде! И във всеки един от вас присъстват и енергии на разрушението, на разложението! И във всеки един от вас присъства енергия на съзиданието, на творенето!

         И едва тогава, когато вие уравновесите тези две енергии в себе си, вие ще можете да ги управлявате. А докато една от тях преобладава, тя ще се стреми да въздейства върху другата част, да я притегли на своя страна, да я пренастрои, да я трансформира! И именно и затова във вас през цялото време се води борба между доброто и злото, между избора на различните пътища, защото това са не просто морални принципи, а са още и взаимодействие на енергии!

         Как може да разбереш, че ти си уравновесил в себе си и двете енергии?    

         Когато настъпи това време и ти разбереш, че няма нужда да избираш, че за теб е безразличен всякакъв избор, че пътят и вляво и пътят и вдясно са еднакви и водят в крайна сметка в една посока!

         Знаеш ли, но нали безразличието към избора означава отсъствие на желание да живееш. Такива хора много често завършват живота си със самоубийство или се разболяват?

         Отсъствието на желание да живееш – това е единственото желание, което не може да бъде изпълнено, тъй като няма как да не живееш, защото всичкото е живот! И ти в каквато и да си форма, в отделна или в състава на други същности, и обратно върнала се към Бога, все едно – ти живееш! Затова и отсъствието на желание да живееш – това е просто преситеност от дадена палитра на избора, но на ново за теб ниво ще ти бъде предложена нова палитра на избор и така до безкрай!

         Това означава, че всяко ново ниво на мен ще ми се налага да уравновесявам в себе си тъмата и светлината, тоест да пробвам и тъмните и светлите пътища, да пробвам и любовта и ненавистта!

         Да, така е! Само че в новите им значения и в новите ин оттенъци! Иначе какъв е смисълът в свободата на избор, ако вие няма да има от какво да избирате?!

         Но на нас ни казват, че ние се разделяме с хората, които са направили избор за 3Д и вървим по своя път, че нас няма да ни засягат войните, насилието, ненавистта. И аз самата чувствам това!

         Какво е това ненавист? Това е крайна степен на неприемане! А каква е най-малката степен на неприемане? Допуска! Тоест ти признаваш правото на друг да обича, да кажем, червения цвят. Макар че ти предпочиташ светлосиния! Ти допускаш червения цвят в твоето съществуване, но на теб обаче повече ти харесва светлосиния! Между тези крайни позиции – има огромно разстояние за преминаване на пътя на избора! А сега смени думата „червен” с думата „убийство, и думата „светлосин”, с думата „раждане”, и за теб сегашната  фраза ще придобие съвършено друг смисъл! Ти сега не си готова да я приемеш, но в същността си, това е едно и също нещо, един процес на приемане! На вас ви е трудно да приемете, че червения цвят се различава от светлосиния, така както и убийството от раждането! Това са различни оттенъци на един и същ процес! И ако ти започваш да рисуваш само в небесно сини тонове, то това не означава, че това е единствено правилната и имаща право на съществуване картина! Всички картини са еднакво прекрасни. Когато вие осъзнаете това, вие ще успеете да се възползвате от всичките си ваши възможности. Когато вас ви управлява енергията на разрушението, вие действате неосъзнато, и не може да се получи жизнеспособно творение, тъй като то има неустойчив характер, в него преобладават енергии от някакво определено качество! Устойчивото творение – това е хармония, равновесие на силите. Така както в природата. В нея присъстват и енергията на разрушението и енергията на съзиданието! И убийството и раждането!

         Затова и когато на теб ти става неинтересен тъмният избор на този свят, на убийствата и на насилията, когато ти си избрала пътя на светлината, за теб тези енергии са чужди! Но заради това за да можеш да избереш, то ти би трябвало някак си сама да си ги пробвала, така както например се пробват вкусовете! Как ти можеш да кажеш, че не предпочиташ горчивото, ако ти не си го опитала? Целият въпрос стои в осъзнатостта! Когато ти си изпробвала всички оттенъци на вкусовете и се направила своя избор, то предпочиташ да кажем, сладкия вкус. Но не осъждаш и не отхвърляш всички други вкусове, признаваш тяхното право на съществуване. Когато ти можеш в равна степен да ядеш и сладко и горчиво, но за теб това ще бъде един Божествен вкус, тогава ти ставаш съзнателен творец, тогава ти ставаш уравновесена, тогава ти си завършила да избираш в този слой на света! На това ниво!

         Тоест, така както аз го разбирам, че ние не можем да преминем на друго ниво, докато не уравновесим в себе си двата вида енергии на това ниво! Тоест, докато аз не успея да приемам в равна степен и убийството и любовта като части на единото, и всичко да преобразувам в любов и да я насочвам по нататък, аз не мога да изляза от тази зона на това ниво, все едно че не съм запълнила всички пъзли на картинката! 

         Да, точно така, правилно си разбрала!

         Но ако аз или някой си друг реши да приема всички енергии, и ненавистта, и любовта, и да ги преобразува не в любов, а в ненавист, то аз така се получава че ще мога да премина на четвърто ниво?

         Да, така е, само че ще преминеш в другата негова част! Нека да вземе пример със самолета! След като изучите неговите основи, вие се разделяте на такива, които ще бъдат негови пилоти и на такива, които ще бъдат негови конструктори, после сред пилотите – вие избирате и да кажем – пилоти за различните типове самолети! А тези, които са решили да бъдат конструктори – се делят според специализацията си и по детайлно изучават двигателите или крилата на самолета и така нататък! Ако погледнем на тази картинка в мащабите на мирозданието, то просто вие определяте своята специализация. Но нали специалисти по разрушаването са нужни за строителството на новото, така както и специалисти по създаването, по конструирането! Просто на всеки един от вас, така както и на вашите деца,  му се дава право да избере за себе си бъдещо предпочитание, бъдещо занятие, бъдеща професия във вселената! Ти нали си чувала, че има владици на кармата, а има и владици на времето, а има и архитекти! И има и инструктори, и програмисти! Вие се учите на различни специалности на Бога!

         Тогава се получава, че всички, които сега измислят войните и насилието, всички тези, които убиват, също така ще преминат в четвърто измерение?

          Не, определено не всички, а само тези, които правят осъзнат избор, които са се научили да управляват своята енергия, била то енергия на съзиданието или енергия на разрушението!

         Знаеш ли, много хора ме молят да дам някакви конкретни методики, практически препоръки! Но никой не ги дава! И всички практики, които по-рано са помагали на човека осъзнато да премине в друга реалност, са били единствено предавани от учител на ученик, и по никакъв начин за масово ползване! Защо? Защо никой не дава конкретни методики? Всичко са само общи приказки! 

         Защото вие не сте готови! Защото пътя на възнесение е индивидуален тъй като няма еднакви пътища, има само приличащи си пътища! Всички вие сте части от система, и системата преминава и се трансформира цялата заедно с нейните части! И цялото може да се трансформира, ако са се трансформирали всички негови части! И дотолкова, доколкото има свобода на избора, то цялото не може да премине до тогава, до всяка една от неговите части не се съгласи да премине! Това е задължително условие! И ако ти лично като същност преминеш на висше ниво и тръгнеш все по-бързо нагоре, то това означава, че рано или късно на теб все едно ще ти се наложи да изчакаш изоставащите, тъй като всичките вие сте едно единно цяло! Това означава, че ако ти си решила да се насочиш в друга посока, то всички части на твоето тяло трябва осъзнато да приемат командата да се движат в това направление! Разбираш ли?

         Това с което ние с теб сега се занимаваме, е че възстановяваме връзките на частите на цялото! И твоите и на частите на мирозданието, на тези, които се наричат човеци! Защото в процеса на своето развитие вие сте изгубили тези си взаимни връзки, когато всеки един от вас е знаел, че той е част от цяло и че може сам да се свързва с всички части на това цяло! Това е като разбъркана библиотека от файлове, която трябва да бъде систематизирана и въведена в порядък! Вие притежавате много знания за другите светове, за практиките за повишаване на осъзнаването ви! Вие сте ги натрупали във вашия човешки свят, но те всичките са разбъркани и между тях няма никаква взаимовръзка! Ние с теб, сега някак си точно това се опитваме да наместим, да възстановим тази връзка! Ти се опитваш да разбереш, как всички ваши езотерически теории са взаимосвързани! Доколкото всички те всъщност описват различните страни на един и същ процес. Процеса на трансформация на съзнанието! Процеса на налагането на връзките става не само в главите, не само ментално, това е като възстановяването на скъсани проводници по които тече ток, това е като разрушаването на построените от вас стени на реките, за да могат те да се влеят в океана! Това е нещо такова, както налагането на неврони във вашия мозък!

         Представи си как на вашите празници на определена група от хора им е необходимо с помощта на цветни флагове да изградят определена картина! Всеки има вече всички цветни флагчета! Но без връзката си с другите членове на групата, без съгласуваност, и без знание, кой цвят той трябва да вдигне в определения моменти картината няма да се получи! Взаимовръзките са загубени! Процесът на познание не се състои в това просто да прочетеш и да повярваш или да не повярваш! Ако и този процес го разгледаме пак от гледна точка на протичане на енергиите, то новата информация постъпва към теб все едно като че ли търси в теб някаква приличаща на нея енергия и се опитва да се съедини с нея! Когато тези приличащи си енергии се съединят – ти вярваш, ти я опознаваш, ти я приемаш тази информация! Затова и думите не могат да предадат точно това течение на енергия, което в теб и в четящите сега става!

         Но при това думите – това е мощен инструмент на творенето, това именно тази фокусирана енергия на творенето! Затова и повечето от ученията на вас ви се дават без конкретика! А ви се дават под формата на притчи и сравнения, и аналогии! Защото ако аз започна вместо теб да измислям формулировки, да ти диктувам на теб точните думи – това ще бъде моя фокусировка на енергията! Ти засега умееш да общуваш единствено с думи! Затова и на мен ми се налага да търся именно в твоята глава подобни думи и понятия, тоест също така да се опитвам да търся в теб подобни енергии, подобни на тези, които аз ти предавам, и по този начин да бъде формулиран отговор! Затова и по-скоро всички отговори са неточни, дотолкова доколкото са ориентирани за твоето възприятие. Но засега някак си по друг начин няма как да бъде!

         На другите нива съществува това, на което вие му казвате безмълвно знание! Ти просто се подвключваш към съществуващия поток от енергии с информационен характер според степента на тяхната прилика! Например как ти знаеш, че е нужно да натиснеш именно червения бутон или зеления и потокът от червена енергия ще се устреми към теб насреща, и ти веднага ставаш част от информационната система! При това и няма нужда ти самата да формулираш това в думи! Тъй като и това е вече необходимата ти такава енергия!

         Затова и процесът на предаване на знания за вашето ниво е достатъчно сложен! На мен ми се налага да структурирам масива от енергия на отделни частички и да ги нареждам някак си в думи по редове! Според нашето общуване с теб и аз се обучавам на твоя маниер на възприятие да се настройвам към него! Но на мен разбира се би ми се искало, ти да се научиш да се подвключваш към масивите от информация, към това, което вие наричате поток!

         Тоест ти не беседваш с мен всеки път, а просто зареждаш в мен масиви от информация, и аз снемам от тях информацията! Но нали ти не знаеш, какви въпроси аз мога да ти задам?

         В същност знам, дотолкова доколкото кръгът на твоите въпроси е ограничен от твоите възприятия. Това е като комбинация от числа! Ако има ограничено количество числа, то съществува и ограничено количество от всичките им възможно комбинации. Но работата не е в това! Твоите отговори – това е нещо като мозайка! Аз ти давам на теб например цветовете на възприятие, тоест различните оттенъци на Божествената енергия! Аз ти давам на теб достъп към тях, а ти като мозайка събираш техните думи! Това е един от способите на творене и творчество – твоята мозайка на света! При някой друг – тя ще се получи съвсем друга, или малко по-друга! Но всичко е в рамките на възможните комбинации! Но когато ти излезеш на другото ниво на творене, ти ще получиш достъп до огромно количество кубчета, до огромно количество цветове и оттенъци на творенето, и твоята мозайка ще стане още по наситена, още по-подробна, още по-прекрасна. Така като и мозайката на творене на всеки един! Твоят ум обича да систематизира и някак си да поставя кубчетата с подобни цветове в определени клетки!

         Аз получавам достъп в информационното поле чрез теб или ти просто ме зареждаш с определен обем от същите тези кубчета за творене, с частичките на познанието?

         Това едно и също нещо! Мисли през цялото време от позицията на цялото, а не на частта! Тогава за теб ще станат разбираеми много от процесите! Нали твоят пръст при докосването на нещо си има достъп до теб самата? Кой от вас усеща съприкосновението? Той или ти? Ти как разбираш, че пръста ти се е докоснал и как той разбира, че се е докоснал? Всичко е единно и всичко е подобно! Аз чрез теб познавам (разбирам) съприкосновяването, ти чрез мен осъзнаваш съприкосновяването! Ти разбра ли разликата? В крайна сметка такава разлика в същност я няма! И едното и другото са просто познание, просто развитие! Аз чрез теб съществувам във формата ти, ти чрез мен съществуваш във формата на цялото! Аз чрез теб се подвключвам към твоето възприятие, ти чрез мен се подвключваш към част от моето възприятие, към тази част, която ти си  готова на сегашния етап да опознаеш и да приемеш, в съответствие с твоята същност и твоята готовност!

         Но дай да се върнем към твоя въпрос за конкретните практики. В примера с цветното живо пано, за това, за да дадеш конкретните команди на всеки, трябва от начало най-напред да напаснеш взаимовръзките между неговите части! Докато вие самите не възстановите своите взаимовръзки в системите, в системите от знания, във вашето съобщество, и най-вече, вътре в самите себе си, вие не можете да приемете никакви практики! Те няма да работят във вас! Но от друга страна, когато вие ги възстановите, то тогава вече на вас няма да ви бъдат необходими съветници по практики        , вие сами ще може да получите всяка информация от всички вселени, от всяка една точка на мирозданието, от всеки масив от знания, защото всички знания се намират във вас самите! Вътре във вас, във вашите закодирани ДНК, във вашия мозък! Когато вие възстановите тези взаимовръзки, ти ще престанеш да ме питаш мен или който и да е друг! Защото ти ще знаеш вече всичко което знам и аз! Защото тогава аз трябва да ти разказвам за някакви си различни практики!

         Моята задача – е да ви помогна на вас да си настроите вашите уникални апарати за творене. И аз съм като настройващия музикалния инструмент! А каква мелодия ще изсвирите вие на него нима зависи от този, който настройва! На мен ми се иска да чуя чисто звучене! А сега твърде много от вашите звуци са фалшиви, дотолкова доколкото във вас присъстват различни блокажи, които самите вие някога сте си поставили! Ако ти питаш за конкретни практики за преход в друга реалност, ти на практика ме питаш, каква мелодия аз да ти изсвиря! Разбира се има безкрайна библиотека от мелодии на прехода! Но ти можеш да създадеш своя, а не да изсвириш нотите на чужда, тъй като тя така или иначе си остава чужда, а ще стане твоя единствено тогава, когато ти се слееш с нея, когато почувстваш подобието!

         Много такива сравнения за сега за вас си остават само красиви думи, но повярвай ми, че това е един много конкретен енергиен процес! Той може да бъде сравнен с процеса на пречистването на филтрите! Когато във твоя филтър на възприятие, в твоя светилник отверстията на филтъра за замърсени, блокирани, ти излъчваш примъглена, не достатъчно ярка светлина! Но когато всички точки на изхода се изчистят от мръсотията, то целият светилник от Божествени еманации ще изригне в божествената си светлина! Няма никакви прегради извън за преминаване на Божествената светлина по-високо и по-ярко! Във вас самите присъстват блокажи и зацапвания на изхода на тази енергия! И основната маса на тези зацапвания се състои във вашия наложен ви начин на възприятие, когато вие не допускате всички останали оттенъци на светлината, като по този начин блокирате определени части от себе си!

         СЕлена

         28.09.2014 г.
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/36-1

        Авторски превод от руски: Иван Иванов        
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон, с отстъп в началото на реда!

Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с отстъп в началото на реда!        

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1682 | Ченълинги
Контакт          3.15.156.140