Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


15:36
16.04.2024
Вторник
18.218.61.16


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XXVI (26). Състезанието на ангелите

първа част

Прието от СЕлена

 

        Помогни ми да разбера. Има книги описващи строежа на Мирозданието. Една от тези книги е на Даниил Андреев „Розата на света”. В нея подробно са описани многото нива, техните задачи, названия, видът на населяващите ги същности. В това число и демоничните слоеве. И там се говори, че някакво демонично същество с името Гартунг в зората на построяването на нашия свят е внесло семето на злото в нашия свят, и то се е пропило в целият ни свят. И че той е твой слуга. Какво можеш ти да ни кажеш за това?

         Аз нямам слуги според вашето разбиране. Дай да се разберем, какво е това добро и какво е това зло. Зло – това е път на развитие основан на разширението, на центробежните енергии. Тази енергия може да бъде разрушителна. Тя не може да съзидава, тя може да се разширява, да прониква, да взривява, да възпламенява. Тя се стреми в различни посоки (направления) от центъра на своя импулс. Тя е всепроникваща и понякога може да разруши това, което се среща по нейния път. Тя е резултат от стартовия импулс. Ако този стартови импулс го нямаше, то не би имало и тази стремяща се към разширение енергия.

Почакай малко. Но всички растения от земята от семето си, пробивайки земята, се стремят към светлината, всички реки текат и понякога разрушават прегради и се стремят към океана, към разширение. Какво е това зло?    

         Точно за това става въпрос. Точно това е и обяснението на теорията, според която във вашият свят е проникнало злото и се е разпространило навсякъде (във всичко). Вашият свят е изграден върху разширението, върху центробежните сили. Помниш ли за големият взрив, за който говорят вашите астрономи? Точно това и е бил импулс на разпръскването (на разбягването), това е и било точно това семе на Ейцехор (яйце и хора – бел/прев.), което е било привнесено във вашия свят. Това в единствено импулс на развитие. И за това за да бъде нивелирано (балансирано) това разширение и да бъде то уравновесено, във вашият свят се е появило доброто, а именно енергията на сливане, енергията на притискане, гравитация, притежаване, сближаване. Защото ако това не беше се случило, то вашият свят никога не би могъл да бъде в равновесие, той просто би се разпаднал на части, които биха се разлетели по всички ъгли на мирозданието в търсене на своите енергийни магнити.         

         Но вас все пак ви се отдаде да се задържите в определена структура благодарение на енергийния механизъм наречен добро, който представлява особен род енергия на противодействието.

А ти на страната на доброто ли си или на страната на злото?

         Аз съм на страната на развитието, Аз през цялото това време те уча да разглеждаш всички процеси извън човешкия морал, като енергийни процеси. Мирозданието търси нови пътища за развитие. Единият от тях е чрез дуалност, чрез избор. Ако има избор, то тогава трябва да има различни по рода си енергии. Затова и енергията на злото противодейства на енергията на доброто и обратно, енергията на центробежността противодейства на енергията на центростремителността и обратно, енергията на разрушението противодейства на енергията на съзиданието (на сътворяването) и обратно, енергията на разширението противодейства на енергията на сливането и обратно! Разбираш ли? Равносметката от това развитие – е жизнеспособен свят, в които тези две енергии са уравновесени и тяхното равновесие поражда удивителни форми, които могат да съществуват в двата вида на тези енергии и могат да управляват тези енергии.

А как аз да разглеждам всичко това извън човешкия морал? Ако всеки прави така, то това ще бъде нещо от рода на учение безжалостно препариращо жаба, само заради това, за да разбере как тя е устроена. Твоят подход прилича на това. В теб няма жалост?             

Аз съм твърде далеч от човешките емоции. Жалост – това е завръщане към старите енергии, към преживените вече енергии. Когато ти видиш страданията на някого и го съжаляваш (съжаляваш някого), било то човек или животно, ти все едно че приемаш неговите енергии, ти ги пропускаш (прекарваш) през себе си, ти чувстваш неговите емоции, само че в трансформиран вид. Според моето виждане в ситуациите със страданието на някоя друга същност е необходимо единствено да се вземе решение за това, да и помогнеш или не, а не да пропускаш през себе си енергията на страданието.

Но ние и помагаме заради жалост. Нас ни учат на състрадание, ти искаш да кажеш, че всичко това е ненужно? На нас ни разказват за сивите, които не изпитват жалост правят опити с хората.

         Вие също правите опити с животните. Но ти трябва да разбираш, че ние с теб сме различни. Ти си – уникално същество, такова каквито са и всички хора. Вие сте устроени по скоро като приемници на енергия, като нейни трансформатори. Ние вече говорихме с теб за системата на чакрите. Вие привличате към себе си всички енергии достъпни на даден етап от вашето възприятие и го трансформирате в себе си. Именно, и точно затова, вие изпитвате чувство на жалост, печал, тъга! А така също и чувство на радост, подем, влюбеност. Вие приемате тези енергии под формата на храна, от слънцето, от стихиите и го трансформирате в себе си, вие ги преработвате и ги натрупвате в себе си.

Ти по друг начин ли си устроен?                      

         Да, на мен тези емоции са ми чужди.

Защо?

         Защото това е равносметка в моето развитие. Защото това е моят избор в тази вселена. Защото при избора понякога се налага да жертваш нещо и да не го избираш.                    

Аз искам да разбера, как ти си устроен?

         Ти понякога задаваш такива въпроси…. За това (за да разбереш как аз съм устроен) е нужно да ти разкажа всичко, което е ставало (се е случвало) с мен цяла вечност. Но нека да кажем така. Моето енергийно състояние е по стабилно. Това, че ти можеш всяка една секунда да преживяваш различни емоции с голяма амплитуда от положителни, до отрицателни параметри е мобилност на твоето възприемане, това е възприемане на дете. От една страна вие сте все още деца на мирозданието и вашите енергии – това са бушуващите енергии на детенцето, на което ще му се наложи да се научи да ги управлява.

         От друга страна, вие сте създадени като много мощни натрупватели (събиратели) на най-разнородна енергия, дотолкова, доколкото самите вие осъществявате избор на различните енергии. Вие правите това всяка една секунда автоматично. През вас преминават потоци от вселенски енергии и вашите тела постоянно ги приемат, преработват, трансформират и излъчват тези енергии, Когато вие пораснете в своето развитие, вие ще се научите да ги (тези енергии) управлявате и да ги стабилизирате.

Аз твърде отдавна съм стабилизирал в себе си тези енергии, които постъпват към мен и за това съзнателно съм затворил достъпа на някои от тях, за тези, които биха могли да внесат дисбаланс в моето развитие, тоест, аз съм поставил своего рода филтри в себе си.  Това ми е позволило да концентрирам в себе си огромни инертни обеми енергия, но пък е ограничило спектъра ми на прием на енергии и спектърът им на въздействието им върху мен. Разбира се това е опростена схема за да може ти да разбереш (заради твоето разбиране)!

Така ли са устроени всички ангели, Или само ти?

         Ако ти говориш за изграждане (построяване), като изначално зададена форма, то да. Но равносметката на развитие на всеки го променя в своята си посока.

Значи ти не разбираш, какво е това любов и не можеш да я изпиташ?            

         Според човешкото разбиране – да.

А според какво разбиране можеш?                           

         Под формата на някакво притежаване на енергия.

 
А другите ангели? Те могат ли да изпитват любов?      

         Аз разбирам на къде клониш. Ангелите – това са мощни същества, същества притежаващи огромна енергийна мощ. Във всеки един от тях една от енергиите е преобладаваща, точно в този смисъл и аз ти говорих, че те – са качества на Бога. Любовта в ангелското си разбиране, в нейното божествено разбиране, това не е едно качество, това са всичките качества наведнъж, разбираш ли? Затова, за да изпиташ Божествената любов, за да разбереш какво е това любов, трябва да съвместиш в себе си всички качества на Бога. Но такова нещо е достъпно единствено и само на Бог.

         Затова всички същности в мирозданието се опитват да съвместят някакъв все пак набор от качествата на Бога в себе си, при това отделяйки една направляваща (определяща), тоест един спектър, една призма на пречупване в себе си от всички качества на Бога. Това е нещо такова като ти да пропускаш през виолетово стъкло подред червена светлина, жълта светлина, небесносиня светлина и така нататък. Затова и разбира се ангелите така както и всички същества изпитват любов, но във всеки тя е особена. Например при мен – това е любов към новото, любопитство. В Яхве – е любовта към управление, към власт. В Михаил – това е любов към обединение. Разбираш ли?

         Тоест това не е любовта според вашето разбиране като притежаване на две или няколко същности един друг. Това е избор за развитие в себе си на качествата на Бога.

         Затова и вие не може да определите за себе си какво е това любов. Затова и вашата любов понякога твори чудеса, а понякога в името на любовта се извършват убийства, а това също е любов. Защото е невъзможно да пречупите в себе си всичките качества на Бога, та те са милиарди, затова и вие се опитвате да усвоите някои от тях, да изберете  някои от тях,  да отразите някои от тях. В този смисъл вие се различавате от ангелите по това, че все още не сте се определили в своя избор на основната енергия на Бога, която да стане за вас преобладаваща, която вие да започнете да развивате в себе си и да се погрижите за това, Бог да може да види резултатите от това ваше развитие и ако щеш, да може да се гордее с вас, да може да ви възприема вас чрез този ваш опит, чрез това пречупване на това Неговото качество. Та нали той Е (СЪМ) (ИМА ГО), всички качества съществуват в Него. И поради това Той се опитва да ги развива чрез различните форми на себе си и да усеща как те се трансформират в другите съзнания. В техните избори на възприемане, как те придобиват (нарастват с) своего рода подробности и се разклоняват на подкачества. И това е Неговото развитие.

Разбрах, тогава давай да се върнем към този момент, към въстанието на ангелите. Към вашата битка. Един милион ангели са прилетели в нашия свят и са започнали да го усвояват. Семейството на Ейцехор или злото, вече проникнало ли е било тогава или това е станало в този момент, когато вие не сте успели да си поделите човечеството?                           

         Вие възприемате злото като негативен момент и не виждате положителното в него. То ви дава на вас способ, начин, метод към развитие и разширяване.

Ако все пак нямаше зло, ние нямаше ли да можем да се развиваме?

         Не, бихте могли да се развивате, но о съвсем друг начин.

Е и какво? Дори и така да е, но при нас не би имало убийства, войни, разрушения, страдания и т. н. И се получава така, че тази енергия на центробежността е била внесена в нашия свят заради това, за да може ние да страдаме повече и някой си да се храни с тази енергия на страданието?                 

         Енергията на центробежността беше внесена във вашия свят, за да се намери нов път в развитието на формите на Бога, ново тяхно съществуване, нови възможности. Но част от същностите някак си се увлякоха по този вид енергия. Това е нещо такова, като, когато на някого са му купили нова кола и той я е включил на най-висока скорост, и от радост от новото не може да я (се) спре навреме.

Коя точно същност имаш предвид?                         

 

Те всъщност са много. Но в това число са и Гартунгр, и Сатана.    

А ти?

         Аз вече ти казах на теб, че аз съм неутрален в този смисъл. За мен всичко това са само способи (методи, методики, варианти) за развитие на света. И аз все едно наблюдавам някакъв филм с участието на много актьори.
Много от хората ще възприемат това като равнодушие и безжалост?                    

         Ами то си е и така. Вашите думи отразяват това. За мен в този смисъл всички души са равни и аз жалост не изпитвам. Тоест не приемам нечии стари енергии.                                

А чии енергии ти приемаш? Нима ти не се храниш (захранваш) с енергиите на страданието?

         Не, не, това не е твърде качествена енергия. Все едно, че е някак си не вкусна за мен, за да ме разбереш, какво искам да кажа. Аз се захранвам (храня се) с енергията на Бога, които той ми дава и енергията на тези същества, които се стремят към разширение.                  

Какво означава, да се стремят към разширение? Кой от нас се стреми към разширение?                   

         Ти, например, когато се опитваш да опознаеш света и всички които правят това, които се стремят да разширят кръгът на своите възприятия.

Ти ми каза, че не се храниш (захранваш) с мен, и какво сега, това също така ли е енергия (моята) с ниско качество?

Точно така, ти нали ме попита кой се стреми към разширение, е аз ти отговорих. Има много същности в мирозданието, според вашите слоеве на възприемане, които се стремят към разширение, в това число и към разширение чрез разрушение, но и към разширение чрез развитие. Но за тях, за теб, засега е още рано.                 

Тогава ми кажи: имало ли е все пак битка на ангелите и за какво сте се били вие? За човечеството ли?

         И да, и не. Битка имаше, но не такава, както е описана във вашите легенди. Представи си някакво съревнование. Нима ако фехтовчика или боеца побеждава, това се счита за битка и поражение на една от страните? Така както и във вашите съревнования по борба има рундове (части), има време за отдих, има време в което единия има преимущество и загуба на това преимущество, има междинни награди и преходни награди. Това е една приблизително близка аналогия. Просто рундовете, частите, времената на нашите съревнования – са с продължителност от вечност (с вечна продължителност), а за вас това са огромни периоди.

Вие така ли се развличате?

         Не. Ние не се развличаме, ние развиваме в себе си качествата на Бога Изначалного. Нима на съревнованията най-важното е да се получи приз, награда? Много по-важното е да се покаже своята сила и да се види, какво могат другите, и да се опиташ да ги победиш.

Тоест в качеството ви на приз ви е служило човечеството?

         Не е толкова еднозначно. Приз, награда могат да бъдат единствено енергиите, защото всичко е само и единствено енергии.

Вие в началото ли определяте, така както и ние, каква ще бъде наградата?                                

         Аз те разбирам. Ти възприемаш всичко това така, че все едно безжалостните ангели са си решили малко да се поразвлекат и в партиите, в рундовете, са поставили човешките животи (като награда) за това, кой ще получи повече енергия. Това си е чисто човешко възприемане. Така както и вашите религиозни текстове и вашите легенди – това си е чисто човешкия способ на предаване на информацията за това, какво се е случило тогава.                                                

         Хайде сега си представи неусвоена област, нека да кажем в джунглата, която вие сте решили да усвоите. Вие търсите нови области за жизнената си дейност, нови приключения, нови възможности. И вие идвате в тези джунгли и всеки един се насочва в тях или се събирате на групи. И този, който усвои повече територия, той естествено и ще я владее (повече територия) и ще има право да се намира там ( там да живее), и да осъществява своята жизнена дейност и да пуска там и други с негово съгласие. Но в джунглите по пътя се срещат и различни и растения, и животни, други жители на тези джунгли. Всели по своему усвоява джунглата. Някой е изкоренява, изрязва или изгаря, убива или поробва животните, а някой се опитва да намери с тях общ език и да се приспособи към взаимодействие с тях.

Тоест, правила няма? Борба без правила?                             

Виждаш ли, това е нова игра и правилата се създават според играта. Тогава, когато ти идваш в неизвестна област, какви правила можеш ти да създадеш, да установиш? Та ти дори не знаеш какво ще видиш там и какво те чака.                                        

Нещо не разбирам. Та нали в легендите е казано, че тези ангели са творили нашия свят? И ти ли си творил нашия свят?             

         Разбира се. Но ти това го възприемаш като творене от нулата, от пустотата. Ние можем да творим световете отвътре тогава, когато те са вече създадени от Бога като пространствени конструкции, като взаимодействащи енергии. Единствено Сам Бог може да сътвори живот от пустотата.

Тогава, кой е внесъл семето на Ейцехор в нашия свят?

         Това бях аз, аз предложих да направи това на нашия създател, Бога Изначален, на своя отец. За което аз вече ти разказвах.

Тогава се получава така, че Бог Изначален е създал този сектор на мирозданието. Ти си внесъл в него енергиите на центробежността или злото или семето на Ейцехор. А един милион ангели са пристигнали тук за да могат да го усвоят, а не да враждуват? Като съратници?

         По скоро като съперници, но не в това негативно качество. Отначало ние настина бяхме съратници, но след това нашите пътища се разделиха.  

И какво стана? Ако Йехова – е авторът на религията (нали точно той е предавал текстовете на Мойсей), то той тогава наистина е искал да ни пороби? Нещо не ми се вписва това в моята глава. Че богът, на който аз се молех и се молят милиони хора просто е искал да господства и да властва.

         Разбираш ли, той е искал (търсил) как да е по-добре. Той е смятал, че вие трябва да бъдете наблюдавани и да се решава вместо вас. Защото вие не сте в състояние като деца да контролирате вашите енергии, вие сте мини-ангели, вие сте деца-ангели. Притежавайки на практика мощта на ангелите, вие не умеете да използвате това и твърде много разрушавате. Той е бил уверен, а и сега си е уверен, че трябва да се създаде своего рода зона на непрекъснат, тотален контрол над вас, за да не навредите вие преди всичко на себе си и за да не разрушите планетата.

Да де ама и точно това се случило, точно това и е ставало.    

         Точно така е, и точно това още повече го е подкрепяло във вземането на своето решение. И той наистина се ядосваше ( се гневеше), когато вие нарушавахте неговите заповеди, които той се опитваше да ви предаде. И това си бяха много истинни заповеди. Същите тези, които са разпространени в мирозданието, но имаше и много привнесени от него. И той смяташе и сега смята, че прави всичко правилно, че ви ограничава в знанието, защото вие може да навредите и на себе си и на планетата. Ти не си ми забранявала да слушам твоите мисли, затова и аз ги чуваш през цялото това време, когато ти мълчеше и се опитваше да се разбереш сама със себе си. Ти питаше, а какво става с тези заповеди и тези добри идеи, които ни е донесла на нас религията? Как така Бог, който иска да ни пороби, може да ни ги предаде тези заповеди на нас? За какво му е това, ако на него са му необходими само нашите страдания? Сега вече ти разбираш, това което е от тази серия, където при вас казват, че пътят към ада е постлан с най-благи намерения. Той се опитваше да ви управлява според своето разбиране, да изгради свой свят, където всички Него го обичат и се обичат един друг. Но се получи това, което се получи.    

Получава се така, че ти отначало си бил против това? Всички да го обичат Него и да се обичат един друг?

         Аз бях против ограничението на информацията, точно в това и ние не съвпаднахме в мненията си, ако така мога да се изразя. Аз смятах че вие трябва да знаете за своя божествен произход, а не да се считате за раби божии, и да се кланяте на ангела. Тъй като Богът Изначалният не изисква поклонения. И не е искал това от Яхве. Но Яхве смяташе, системата на подчинение трябва да бъде основана на единоначалието, това ще позволи да се управлява под егидата на дадената идея за любов към Бога. Че по този начин той изгражда във вас любов, и ви приучва към нея. 

А ти?

         А Аз се стремях да ви дам знание, че вие сте богове. Да ви дам знание за вашите неизчерпаеми възможности, да помогна на всеки един да се измъкне от представите, че вие сте роби.           

Така както върви сега ние с теб май ще се договорим, че всички учения за развитие на човека са тръгнали от теб.

         Много от тях, но не всички. Християнството и исляма – това са религии на Яхве. Будизмът, даоизмът, шаманските учения, зороастризмът и много други – това са плодовете на моите усилия. Философският камък, алхимията, това са практики на толтеките. Може да се продължава дълго. А, между другото страстта ви към полети в космоса вие също така сте я получили от мен. Аз знаех, че рано или късно вие ще си пробиете път в космоса и там ще видите, че няма никакъв бог, а какво е това истински Бог – ви се предаваше на вас в различни окултни учения и сакрални знания. 

И елексирите на безсмъртието. И вещерските обреди? И магията вуду? И въздържането?

Знанието, това си е знание, това са закони на управление на вселенската енергия. Това обаче, как много от вас за прилагали това – това вече не е мой избор.

 За мен няма значение, но аз си представям, какво ще кажат за това другите!

         Въобще няма значение какво те ще кажат. Главното е че тези знания помогнаха на много от хората да се измъкнат от пределите на човешкото възприемане.

Но как тогава стои въпросът с Гартунгр и всякакви други демонични същества? Та нали това си е твоето царство?

         Разбираш ли – те са следствие на моето решение, на моя избор. На моето внасяне на разбирането за центробежните сили във вашия свят. Как мога аз да се отвърна от тях? И ако поне една част от вас, когато аз се опитвам да възродя в нея божествените знания, възприемат това като продаване на душата, аз какво мога да направя? И ако част от същностите са избрали почти изцяло (напълно) пътя на центробежност и са започнали да се отдалечават от Единия Бог, как мога аз да повлияя на техния избор? На мен не ми остава нищо друго, освен да чакам, как ще завърши всичко това.

 СЕлена
19.07.2014 г.    

 Авторски превод: Иван Иванов
Забележка от преводача: Въпросите на СЕлена (провеждаща разговорите) са с почернен шрифт с наклон!
Отговорите на Луцифер – са с нормален шрифт – абзаците започват с пауза навътре!         
 

Отправка към оригинала: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/26-3                

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1464 | Ченълинги
Контакт          18.218.61.16