Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:26
23.04.2024
Вторник
3.17.150.89


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XV (15) (Продължение). Хранителни вериги. Храната на Боговете.

            Дай да поговорим още малко за поглъщането на едни от други! На нас са ни предавали различни версии за причините за създаване на нашата раса. Една от тях е такава, че човечеството – това е ферма за хранене на по-високо развитите същества! И емоциите на страха и страданието – така наречената гаваха (хаваха) – това е нещо като лакомство за тях! И именно за това в нашето възприятие внедряват парадигмата на насилието и страданието, за да може урожаят и плодовете да бъдат повече! Това така ли е?

         Абе ти защо през цялото време все се връщаш към тази тема?

         Защото тази тема вълнува много от хората! Защото е обидно някак си, да бъдеш за някой си рождествена индианка! Та нали свобода на избора за тази индианка в същност я няма! Или сега ще я изядат или малко по-късно!

         Дай да се върнем към природата. Ти се храниш с много от нейните плодове, дори и не се замисляш, кой и защо ги е създал! И на теб не ти е обидно (не ти е жал) за тези, които ти поглъщаш!

         Аз това го разбирам! Ти искаш да кажеш, че това е разпространено явление, когато някой отглежда нещо или някого за своето хранене! И ние не сме изключение от това?

         Това, какъв път ще избереш ти – това е единствено и само твой избор! Ако ти позволиш на другите да се хранят с теб, то това си е също твой избор! Когато ти се научиш осъзнато да наблюдаваш всичките процеси в своя живот, ти ще се научиш да избираш осъзнато, ти ще престанеш да бъдеш рождествена индианка, ти няма да попаднеш на нейните характеристики, разбираш ли? Ти ставаш невидима за тези, които се канят да я изпекат за празничния си обяд! Това е главното!

         Но все пак, дай да се разберем, мнозинството от силите, контактуващите с човешките ченълъри старателно избягва подробно да ни осветли по тази тема! Защо?

         Аз не знам, кого ти имаш предвид! Много от тях – защото не искат да ви плашат още повече! Защото ако тази мисъл с вкорени във вас, то тя би ви донесла още повече страдания!

         Или защото тогава много от нас може да поискат да се измъкнат от тази ферма и тогава урожаят ще бъде по-малко?

         И това е възможно! Ти някога замисляла ли се, кой и защо е създал пчелите? Та нали те създават мед и не знаят, кой им го отнема! Но те се трудят непрекъснато за това, да го произведат! И кой се храни с меда им? Основно човека! И някои животни!

         Но пчелите не страдат за това?

         А ти откъде знаеш? Да, те не страдат с човешко страдание. Но имат ли те избор: да произвеждат или да не произвеждат мед?

         Ако законът за свободата на избор е еднакъв за всички, то тогава се получава, че те имат избор!

         Изборът – това е ниво на осъзнатост! Запомни това! Ти правиш избор в рамките на своята осъзнатост! За да можеш ти да получиш възможност да направиш по-широк избор, ти трябва да разшириш своята осъзнатост! Всичко е ниво на енергия! Ако ти повишаваш своето ниво на енергия не само количествено, но и качествено, ти получаваш по-широк спектър на възприятия! Това е нещо такова както е с умората или с времето! Ако в теб остават сили и след работата ти, то ти можеш и да почетеш и да разбереш много нови неща! Ако в теб има свободна енергия, която никой не ти я взема, то ти като че ли започваш да встъпваш във взаимодействие с други обекти, които до този момент за теб са били невидими! Като светлината достигаща до далечни планети!

         Именно и затова се замислят някои хора, че ако някой не би подяждал (завземал) тяхното осъзнаване, то в тях би имало достатъчно енергия , за да повишат нивото на своето възприятие и да извършат точно този преход, за който се говори толкова много! Вие казвате, че човечеството не е готово за прехода! Но то не е готово, защото него постоянно го подяждат (изчерпват му енергията)! Не е ли по-лесно да се спре този процес на подяждане?!

         Тебе притеснява ли те, че теб постоянно те подяждат?

         Колкото и странно да ти звучи, но не!

         Защото ти си излязла от тези обекти, които все още не са се измъкнали от това изчерпване! Почти си излязла! Ти си на пътя към границата на фермата! И така наречените пастири не могат да направят нищо с това! Защо, ти замисляла ли си се? Защо те теб не те връщат назад?

         Защото на мен ми помагат по моя път!

         И това също! Но най-главното е – ти си направила свой избор! Разбери – всеки един има избор! И за тези, които се хранят с вас, докато човекът осъзнато или не осъзнато избира да бъде жертва в този или онзи смисъл на тази дума, то това се смята за негов свободен избор! Никой не може да отчита съпътстващите обстоятелства и да решава вместо вас, кое хубаво за вас и кое е лошо! Това е невъзможно! Кой може да оцени вместо вас? Може ли някое висше същество или дори самият Творец да се разбере във вашите избори и мотивации, и да реши, какъв избор да се направи – та нали тогава това няма да е ваш избор, а ще ви бъде наложен избор?

         В мирозданието съществуват милиарди форми на живот, кой е този, който ще се наеме сам да определя, кое е правилно или неправилно за тях? Всеки един определящ ще изхожда от своето ниво на осъзнаване! Затова и така както при вас е прието да се казва, спасението на давещия се е в ръцете на самият давещ се! Вашите рекламодатели ви налагат на вас множество стоки! И колкото и ти да обясняваш на купувача, че има и по-качествени стоки, дотогава, докато той самият не определи, докато сам не направи избор, ти не можеш нищо да направиш, просто само ще продължаваш да му налагаш своята гледна точка!

         Същото е и в мирозданието! Тези, които са заинтересовани в това, да има във вас повече енергия на страх и насилие, защото те употребяват такава енергия, имат също така право на избор да употребяват тази енергия, докато всеки един от вас се съгласява да я отдава, чрез измама или неосъзнато! Но правейки всеки път мислен избор в посока на страданието, те постоянно потвърждават правото на тези, които с тези страдания се хранят!

         Никой не може да спре тази верига, освен вие самите!

         Добре де, но какво да правим с тези, които дотолкова силно са подядени, че те дори нямат сили да се замислят, че всичко това им е наложено, натрапено?!

         За това съществуват много пътища! Ако той си повдигне главата към небето и види звездите, той започва да чувства как цялото негово същество се озовава в някакво неизвестно знание! Когато той съзерцава природата и взаимодейства с нея, то това древно знание също се отзовава в него! Това е именно знанието, че той Е (СЪМ) Бог, че той е частица от Бога и е подобен на Него!

         Твърде много от хората възприемат това като само едни много красиви думички! Те какво да правят?!

         Нима ти не усещаш себе си като частица на Бог и богоподобна част?

         Ами аз се усещам! Но много възприемат това само  като думи, даже с насмешка, или обратно – започват излишно да се гордеят със себе си!

         Ти гордееш ли се със себе си?

         Не знам. На мен ми се струва сега, че аз всичко това съм го знаела през цялото време и това е толкова естествено за мен, колкото да дишаш! А аз нали не се гордея с това, че умея да дишам! Това си е природно и естествено умение!

         Именно и затова и става въпрос! Това е придобиване на нещо, което е изгубено по-рано! И тези, които стигнат до това, също така простичко и по естествен път ще разберат веднъж завинаги, че те са Богове и че те са любимите деца на Бог! Огромно множество от същества в мирозданието се стремят да ви помогнат, давайки ви знания, за да ви изведат от вашето спящо състояние! Но докато има свобода на избора, никой не може да ви лиши вас насилствено от съня ви! Та нали в крайна сметка на някои от вас им се харесва да спят или те дотолкова са свикнали с това, не дори и не желаят да напускат света с който са си свикнали! А най-важното е, че те не вярват, че има далеч по-прекрасни светове, и всичко което е необходимо да се направи за това, за да се видят, е просто да го пожелаят, да пожелаят да ги видят и да повярват в това!

         Ти пак се измъкна от темата! Защо всички толкова много я избягват тази тема?

         Защото е значително по-важно да осъзнаете вашите възможности, отколкото да тъжим за изгубеното! Защото знанието за това, че има същности, които се хранят с вашата енергия на страха, насилието и страданието, може края на краищата да ви доведе все пак до мисълта за необходимостта за борба с тях! Но борбата ще породи ново насилие! Много по ефективно и много по-леко би било просто всеки да направи свой осъзнат избор да бъде ли тяхна храна и да си отдава тази енергия, която на вас не ви е жал да я отдавате!и тогава те ще бъдат безсилни пред вашия избор на бога, а не на човека!

         Какво да направят тези, които ги изяждат дотолкова, че те нямат сили и енергия въобще да се замислят за мирозданието! И нима тези същности, които се хранят с нас вече толкова хилядолетия,ще си ни пуснат нас просто ей така?

         Помисли върху следното: имаш ли силата, например ти, или пък да кажем, някой отделен човек, или дори и някаква група от хора да промените всичко това?!

         Най-вероятно – не!

         Във всички случаи това изисква колосално количество енергия, ако просто се разрушава създалото се положение. Много по-ефективно и перспективно би било да се започне постепенно извеждане на хората от това състояние, с което и се занимава цялата ви учителска система! Всеки един от вас поне веднъж в живота си е помолил за помощ Всевишния! И не получавайки понякога исканото, престава да вярва в помощта! Повярвайте, отворете вътрешните си очи, и престанете да виждате само негативното!

         За всяко нещо в мирозданието, за всяко събитие, за всяко състояние има алтернативни направления и изходи! Дотолкова, доколкото вие живеете в свят на дуалност, то вие може да използвате това свойство на света! Затова и за смяна на страданието винаги може да дойде радостта, за смяна на зависимостта – свободата! Вие в крайна сметка трябва да разберете, че няма невъзможни неща, а това означава, че няма нещо такова, което да е безнадеждно! И рано или късно потенциалът на втората (на другата) страна на дуалността ще се натрупа и ще надделее във всеки един от вас! Затова съдействайте на този процес, пожелайте го, насочвайте към него всички свои мисли и тогава това ще се случи непременно, защото няма и как да бъде по друг начин!

         Но се получава така, че част от хората излизат от ролята на рождествена индианка, но на тяхно място идват други, нови, подрастващото поколение и процесът върви безкрайно, неспирно!

         Не е така! Всичко се променя! На смяна на едно поколение идва друго, далеч по-осъзнато! Натрупаният човешки опит на възприятия съвсем не даром се записва в единната информационна система! Та нали този опит е заложен във всяко новородено  дете, той е в него изначално! И затова и днешните деца значително се различават от децата от предишните векове! Дори даже това, че ти сега можеш да приемаш такава информация вече говори за това, че човечеството навлиза и расте постепенно в своята осъзнатост!

         За много от хората е трудно да не избират страданието, защото то се насаждано с векове на човека!

         Да, точно така е, вашите религии са преуспели в това!        

         Нашите? Та нали на нас са ни ги натрапили същите тези същества, които се хранят с нашето страдание?

         Аз нали вече ти казах, че нищи не може да бъде наложено над волята на човека! Но ако вие подобно на овце сте готови да ходите след един и също пастир 40 години и да слушате само него, когато е достатъчно просто да погледнете навътре в себе си и да откриете там цели светове, то тогава на какво точно вие се учудвате?

         Значи същността, която се нарича Йехова, този Бог, който е диктувал Стария Завет на Мойсей – е точно този, който и се хранил с гаваха (енергията на страданието, страха, подчинеността, неизвестността, неверието в себе си и в Бога)?

         Всичко, което се е случвало, въобще не е било така, както се описва във вашите книги! Даже и Мойсей не е имало в това му качество, така както е прието при вас! Вие толкова лесно вярвате на вашите книги!

         Но нали все пак Христос е бил? Нали няма как и той да бъде причислен към тези същности, да принадлежи към тези ненаситни същности?!

         Тази същност, която вие наричате Иисус Христос е бил реално и се е въплъщавал на планетата и е бил изпратен от учителската система и наистина е искал да помогне на хората да се събудят! Ти нали не си мислиш, че той е имал намерение да бъде разпнат на кръст?! Той е искал да донесе ново учение на земята за хората равни на Бога! Но неговото учение са го изкривили, и силите умножаващи страданието, са го довели до Неговото страдание на кръста!

         А нима той не е можел да се откаже? Та нали Той е бил висока същност и е можел да формира своето бъдеще сам?!

         Той се е отказал от избор! Той е предал себе си в ръцете на хората, или по-вярно е да се каже, в мислите на хората! Това е и една от Неговите жертви, това и е Неговата чистота! Чистота, не замътнена от собствения Му избор! Разбираш ли? Той е разбирал (знаел е), че ако Той сам избере съдбата си, тоест избере своята развръзка на тази обща история, то тя няма как да бъде толкова чиста, тоест тя ще бъде под някаква форма наложена на хората! И затова Той е приел избора на хората и избора на Бога, така както Той е смятал!

         Тое е приел своя кръст, така както е прието при вас да се говори! Но тази жертва са използвали други като пример за жертва на себе си в името на другите и страдание в името на другите! И под този лозунг още много столетия се е събирала жътвата на страданието! Тя и дори и сега се събира!

         Кажи ми, ако може така да се храни със страданията, то това не означава ли, че може да се храни и с радостта?! Това не означава ли че всички човешки чувства могат да бъдат обект на нечие поглъщане (на енергия, на храна)? Аналогично може и да се каже, че и учителската система се храни с нашите светли чувства?! Или това не е така?!

         Не, това няма как да е така! Допускът в учителската система е изключително строг! Това са същности, пожелали да посветят себе си на служение! А това означава, че тук няма никакво място за лична изгода! Разбираш ли, такива неща е невъзможно да бъдат скрити, защото в Тънките светове всяка една същност може да бъде разпозната по нейната светимост. По качествата на нейната енергия! И ако някой от учителската система е допуснал поглъщане на чужда енергия, то това пряко би се отразило на качеството на неговата енергия, на нейната еднородност, защото поглъщаемата енергия е винаги от някакво друго качество, и за да бъде тя преобразувана в подобна енергия (каквато е енергията на учителската същност), се изисква някакъв процес на обработка!

         Но нима, когато ти насочваш енергията на своята любов към своята дъщеря, тя се храни с нея? Та ти доброволно и отдаваш това, ти осъзнато и отдаваш своята любов! И ако някои от вас насочват своята енергия на благодарност и любов към учителската система, то това не е съвсем точно хранене, а е енергообмен, осъзнато енергоотдаване! Та нали дори и сред вас има такива, които доброволно генерират енергия на гаваха и я отдават! Това също така, няма как да бъде наречено подяждане!

         Виж сега, всички ченълинги, предавани от учителската система изобилстват от възторжени речи и това също така прилича на издигането на човека до състоянието му на възторженост и пак да се пожъне, но друга жътва (да се изконсумира енергията на възторжеността)! Именно тази излишна възторженост и отблъсква част от здравомислещите хора от такива ченълинги!

         Ти сама по себе си знаеш, че учителите са различни! А и вие все още даже и не знаете дори и мъничка част от учителския корпус, или по-скоро вие сте запознати с твърде малко от тях! При тях също така има някак си определена специализация, нещо като от рода на колони! На първата колона учители им е поставена задача да изведе масата от хора от равновесие, тя все едно че запуска механизмът на дуалността в обратна посока, тоест използва качествата на дуалността за това, да раздвижи хората в другата страна, в страни от страданията! Получава се нещо такова, като люлка, която извършва колебателни движения и след като все по силно се разлюлява може да направи пълен оборот, набирайки съответната скорост на засилване! Това между другото беше единият от вариантите на прехода – да се разлюлее съобществото от хора, и във висшата точка на положителния крен да се предвижи (скочи) тяхното осъзнаване, да се осъществи това, на което вие му казвате преход в ново качество!

         Да, обаче, вие по никакъв начин не можете да наберете този потенциал за направата на този оборот (превъртане) на люлката на дуалността! Затова сега е започната планомерна работа по разясняването ви на вас, на устройството на мирозданието в достъпния ви за вас спектър, с което и ние сега с теб се занимаваме! Но все пак важното е,  че главният извод от това разлюляване е вече достигнат! Върху вълната на тази дуалност вие въпреки всичко, успяхте да повярвате в нашето съществуване, макар и това да не важи за всички от вас! Но тези, които са осъзнали това ще го носят по нататък за всички други! Не преставайте да вярвате! Всичко, за което на вас ви се разказва, съществува наистина! Остава единствено да се протегне ръка към него, или по-вярното е вашите мисли и вашето намерение да поискат да получат това!

         И все пак, съществуват ли или не съществуват същества, които се хранят с нашите положителни емоции?

         Да, съществуват! На теб са ти разказвали за тях! Тези, които на практика с това живеят, това са тези същности, които са призовани да регулират вашите емоции така, за да може те да не ви разкъсат, дотолкова, доколкото вие все още не умеете да управлявате тази енергия! Това са защитни механизми, ресори, клапани – може да ги наричате така както си искате! И колкото повече вие ще изработвате в себе си излишъци от енергия, толкова повече тези същности ще изземат тази ваша енергия и ще си я преразпределят!

         Ще си я преразпределят?!

         Да, точно така, частично те я употребяват за своята жизнена дейност. А остатъка го насочват по предназначение!

         Какво предназначение?

         Абе ти през цялото време търсиш някакви подтекстове („подводници”)! Сега ти си мислиш, че те я насочват за хранене на Бога!

         А не е ли така?

         Ние говорихме с теб вече, че няма нищо такова, като отделно взет някакъв си Бог, който събира нещо за себе си! Има съвкупност от частици на Бога, всяка от тях поглъща или предава енергия от различно качество и в различни количества! И в този смисъл, цялата енергия се насочва за хранене (захранване) на Бога, и едновременно обаче с това, нищо не принадлежи на Бога, дотолкова доколкото върви подзахранване на Неговите части!

         Назначението на енергията се определя от нейното качество, нещо такова, както когато топлият въздух се издига нагоре, а студения се спуска надолу!

         Но тогава се получава, че тези, които събират гаваха също така изпълняват благородна мисия по ликвидацията в нас на излишъците от страдание?!

         Ето че и ти усети същността! Точно в това и е работата! Именно и затова и тях никой не ги призовава към някаква отговорност, така както много от вас искат! А това, че те едновременно с това култивират във вас източници на тази гаваха – това не е забранено, дотолкова, доколкото самите вие спите и не заявявате своите права! Така е и във вашата съдебна система: съдията разглежда само същността на подадения иск, ако иск няма, то тогава и дело няма, няма разглеждане на нищо!

         Но ти ми разказваше, че този, който е отдал нещо, трябва да получи равнозначна замяна от енергия, дотолкова доколкото пустота (празно място) няма и на мястото на разредената енергия постъпва нова такава! Това означава, че ако някой от хората отдава енергия на страданието, то той какво и от кого трябва да получи?

          Той трябва да получи равностойна замяна! Но въпросът е откъде и каква? Ако човекът отдава осъзнато енергия, то тогава той ще може и осъзнато да избира каква равнозначна енергия да върне! Но ако той прави това в спящо състояние, то той така и няма да разбере каква енергия са му върнали! И в резултат на това на него му връщат същата тази енергия на страданието, но вече на друг човек! Това и е точно този ефект на тълпата! Но дотолкова доколкото всичко върви по нарастваща схема, освен взаимното подзахранване на страдащите, част от енергията на страданието се употребява от тези, които някак си като че ли гасят излишъците от дадената енергия  в човечеството и от гледна точка на законите на мирозданието всичко изглежда достатъчно пристойно, нормално!

         Но ти ми казваше още, че всеки един обект получава енергия от обект с по-висок енергиен статус и той я предава на обекта с по-нисък енергиен статус! А как става тук? Получава се така, че тези високоразвити същества се хранят с енергията на по-ниските същества?

При тях съществува система от трансформатори! Изначално енергията на страданието се употребява от същества с по-нисък от вашия енергиен статус, от тези, които вие наричате демони или бесове! Между другото енергийния статус на човека си е доста висок, и ако вие можехте да го използвате изцяло, то самите вие бихте могли да захранвате множество същества със своята енергия!

Все едно, на мен нещо не ми е понятно! И демоните, и бесовете са също така с по-нисък енергиен статус, отколкото главните потребители на гаваха! Как тогава те употребяват тази енергия?

Там при тях присъства друга система на взаимодействие! Главните потребители на гаваха проникват в същностите от по-нисък порядък и се хранят чрез тях с тяхно съгласие! Това е нещо като своего рода служене!

За хората също така разказват, че чрез тях някои същности избират да получават някакъв опит на възприятие и фактически използват техните тела за това, изключвайки личностното съзнание на тези хора! Това така ли е?

Да, това също така често има място при вас! Например известните ви случаи на обсебване!

И тогава къде е тук свободата на избор?

Ами тя съществува пак по същия начин! Докато вие позволявате на други да правят това, то от това и ще се възползват! За съжаление вас е много лесно да ви увлекат в различни идеи и мисълформи! Например вашата порнография позволява на много същности да се хранят със сексуална енергия фактически с вашето съгласие! Наблюдавайки всякакъв род картинки много от вас дори и не осъзнават, че там е кодирана енергийна покана!

Получава се така, че като че ли няма изход?

Ти трябва в края на краищата да осъзнаеш, че решението е само и единствено твое! Самата ти, а и всеки един поотделно трябва да решите: има ли изход! Аз и другите същности, които ви помагат, можем да ви покажем единствено пътя, но да решите да вървите по този път, решение може да вземете единствено вие! При нас, също така както и при вас, съществува принципът за ненамеса! Ние можем да отговаряме на въпроси, но не можем да ви налагаме на вас нашите решения!

Сега навярно моят въпрос ще ти се стори странен за теб, но все пак! Как стои въпросът с тези животни, които човечеството си ги отглежда за своето си хранене (за угояване)! За тях дори и няма избор дали ще бъдат изядени или не, нали и затова ги отглеждат?

В твоя въпрос няма нищо странно! За съществата разширяващи своето осъзнаване стои закономерния въпрос: а как да помогнем на другите? Животните просто жертват себе си! Разбира се – не всички! Но с тези, които не жертват себе си, вие не се храните! Но нима те са били създадени от Създателя, за да бъдат изядени? Ябълката (дървото) доброволно отдава част от ябълките (от себе си) на животните, на птиците и на хората! Но при това тя все пак продължава да си живее, съхранявайки своята физическа форма!

Сега ти си дошла до разбирането, че вие хората не сте чак пък толкова далече от тези, които се хранят с вашите страдания, защото вие самите неосъзнато се храните с гаваха на животните! И в този смисъл е достатъчно закономерно това, че самите вие попадате в тази клопка! Фактически, самите вие сте я привлекли! Тоест тази енергия на гаваха, която вие употребявате от страдащите животни по нататък се трансформира във вас и води до нова форма на гаваха! На вас ви говорят, че да се храните с месо и риба е вредно и че това е ниска енергия, но същността е в това, че самите вие също така сте събиратели (консуматори) на гаваха! И докато вие не спрете това, няма как да спре и жътвата от вас самите, като от човечество! Всичко е взаимно свързано и всичко е неслучайно! Тогава, когато вие започнете да се отнасяте с животните като с по-малки ваши братя, тогава и отношението в мирозданието към вас от много от съществата ще се промени!

 

СЕлена

10.06.14.

 

Благодарност към Сергей Косий за въпросите!

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1148 | Ченълинги
Контакт          3.17.150.89