Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:00
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XIV (14). Време.

         Разкажи ми какво е това време!

         Времето – това е показател за степента на инертност на материята. Материята е инертна по своята природа. За да може материята да придобие някаква форма е необходим някакъв процес на видоизменението и! при това крайното фиксирано състояние на материята трябва да бъде различно от началното и състояние. От състояние на инертност материята под въздействието на някакъв импулс придобива форма. С какво тази форма се различава от инертната материя? Ако ти искаш да описваш с определени показатели първичното инертно състояние на материята и формираната вече материя, то разбираемо е че част от показателите ще се различава! Но в същността си това ще бъде същата тази материя, но някак си вече отбелязана с някакви други нови показатели! Единия от показателите – това е плътността, тоест степента на сцепление, степента на противодействие на инертността на материята!

         Другият показател е именно времето. Някаква характеристика, която позволява да се фиксира, какво е било първоначалното състояние, а какво е последвалото състояние на материята! И дотолкова доколкото измененията в процеса на развитие вървят постоянно, то тези характеристики се променят! Това, което позволява да се различи някакъв формиран от инертната материя обект от същия него в предишното му състояние е и характеристиката време! Отметка в пространството на изменение! Ако характеристиката време не се променя, то тогава не се променя и самия обект. Всяко изменение в обекта се фиксира с нови времеви показатели!

         Тоест, ако човек старее, той се изменя? А ако той не старее, то времето спира?

         Не е точно така! Материята без движение е инертна. Това означава, че от нея не може да се роди никаква форма, защото формирането и е процес на изменение! Когато материята придобие някаква форма, по този начин се дава някакъв старт на изменение на състоянието на инертната материя! Тя продължава да се променя по нататък. Този стартов импулс някак си запуска верижна реакция от изменения! Какво е това формиране? Това е процес на поляризация на частите на инертната материя, при който те се движат така, че някои части на тази материя придобиват други характеристики на плътността и по този начин организират нова нейна форма! Доколкото различните части на материята (обвивка и вътрешно съдържание на формите) имат различни показатели на плътността, то процесът продължава. Всички частици започват някакво движение на центростремителност или на центробежност вътре във формата! Затова и на практика няма форми, в които да не съществува движение или нейни изменения! Съответно и всяко едно изменение води до различие в новото състояние на формата от предишното! И за фиксиране на тези различия, тези състояния се отбелязват с показателя време. Нещо такова, както ти сега всяка една секунда променяш нещо в този файл и при записа му в компютъра променяш неговото име, за да съхраниш промените от предишния файл!

         В човека през цялото време стават някакви процеси, той е много сложна многофункционална структура. Ако ти имаш предвид човешкото тяло, като обект на стареенето, ако то не старее, то независимо и то това се променя. И затова и показателите за време за него съществуват!

         Възможни ли са състояния на безвремие, тоест когато не стават никакви изменения?

         Практически не! Измененията – са следствие на въздействието на някакъв импулс на инертната материя! Ако импулса пропадне, то измененията прекъсват! Но импулсът е още и това, че образува форма, и държи тази форма в състоянието и на форма и не и дава да се разпадне обратно на инертна материя! Затова в случай на спиране на действието на този импулс, формата се разпада обратно в състоянието си на инертна материя!

         Ти говориш за физическото разпадане на физическото тяло?  

         И за това също! Всички процеси са подобни, приличат си! Аз говоря за съществуването на всякакви форми в пространството!

         Защо времето е винаги линейно: минало, настояще, бъдеще? Защо не е в друга последователност или по желание сам всеки да избира минало или настояще?

         Това са просто само думи! Представи си че ти ходиш по стаята и всички твои местоположения в стаята се съхраняват под формата на твоя холограма! И ти ги виждаш всичките заедно! Защо ти е да се връщаш в своето състояние, когато ти си влизала в стаята?

         Да предположим че ще изменим нещо в това състояние. 

         Но ако ти измениш нещо в това състояние, то това ще бъде вече друго време, разбираш ли? Времевата характеристика – това показателя за отличие (различие) от предишното състояние!

         Значи да се поправи миналото не може? Например, влизайки в стаята аз счупвам чашата и аз искам да поправя това?

         Може, но и при това счупената чаша, така и ще си остане счупена! Всичко което става с теб или с всеки един обект не изчезва никъде, всичко е едновременно! Затова и ти не можеш да промениш своето минало състояние, то вече и е фиксирано в някакъв файл на запис на твоето развитие. В този смисъл ти не можеш да измениш миналото! Но ти можеш да измениш последователно бъдещето!

         Ти си влязла в стаята, тръгнала си към нейния център и си разбила чашата и малко по нататък в някаква трета точка ти мислиш, какво сега да направиш! Ти искаш да се върнеш в тоз момент, когато ти влизаш в стаята и чашата е била все още цяла. Ти се връщаш и създаваш нова територия на своето движение и не счупваш чашата. Сега си представи, че всичките тези състояния се фиксират под формата на холограми. Затова и ако се погледне на тези холограми в стоп кадър, то ти ще видиш и счупената чаша и цялата чаша след като ти си я счупила и всички свои движения!

         Правейки ново движение от входа, ти просто правиш ново изменение и по този начин си формирала временна примка и след това си започнала да се движиш (да се изменяш) в пространството и времето. Но при това всички предишни състояния са се съхранили в пространството и с отметка във времето! В 10.00 ти си влязла в стаята, в 10.05 ти си преминала в центъра на стаята и си счупила чашата, в 10.10 ти си се върнала в точката на входа в стаята, в 10.15 ти си тръгнала пак към центъра на стаята, но не си счупила чашата! В твоето разбиране ти си се върнала в миналото, а всъщност ти просто си внесла нова траектория! При това чашата ще присъства и в счупения си вид и в целия си вид в пространството, като записан файл в компютъра! Миналото са записаните от теб по ранни файлове, към които болшинството от вас не се завръщат!

         А бъдещето?

         Вие се опирате на думите, и никога не вникват е в техния смисъл! В разглежданата от нас ситуация, кое е за теб бъдещето? Моментът, когато ти си решила да си върнеш чашата и си се върнала в изходното си състояние или моментът, когато ти все пак не си счупила чашата? Разбираш ли? Това е игра на думи! Ти можеш да осъществиш възвръщане във всичките си предишни състояния на себе си и да измениш траекторията на своето развитие!

         Но на нас ни казват за предопределеността на бъдещето, че то вече съществува само дето ние не го виждаме?

         Ако под бъдеще ти разбираш своето следващо състояние, то, то няма как да съществува от по-рано, във всички случаи за теб! Защото в зоната на избор ти избираш своето изменение и никой не може да го предскаже!

         А как тогава стават тези велики предсказания, особено тези, които са се сбъднали?

         Това е съвсем отделна тема! Много голяма част от предсказанията се сбъдват под силата на вашата висока внушеност и ориентацията на общия избор! Ако на теб са ти предсказали, че при излизането на улицата ти задължително ще се спънеш, то ти вече създаваш мисълобраз на това събитие и по този начин изграждаш нова траектория на своето движение! След това ти казваш: не, всичко това е измислица и пак изграждаш нова мислена траектория на своето движение и я променяш! Но при това ти винаги, през цялото време можеш да се върнеш точката на пространството, където съществуваш ти спънала се вече! И всичките тези мисли движения се фиксират и съществуват едновременно . всичко това са твои нови състояния, отметнати от времевите отметки! Всички те могат да бъдат използвани от теб за корекция на твоята траектория на изменение. И това може да бъде наречено траектории на потенциалите!

         Когато ти мислено се връщаш към някакви свои минали събития и фантазираш на тема: а какво би станало, ако това не се беше случило така, ти продължаваш да внасяш изменения в своята траектория! Ти имаш възможност да използваш отново заложеният в теб от по-рано потенциал за развитие, с движение в друго направление! Вашето развитие върви бавно, затова и по-голямото мнозинство от вас постоянно се клати в тези примки на времето постоянно възвръщайки се към събитията от миналото и преповтаряйки тях множество пъти! Вие през цялото време танцувате в кръг вместо това, да излезете от тези кръгове на движение в нови области!

         Защо е толкова сложно?

         Това не е сложност. Всяко ваше изменение е много ценно за мирозданието. Представи си един отбор от учени, които са заети с изработването на гениални идеи, които могат да променят хода на развитието на цялото човечество! Всяка тяхна мисъл се записва на компютър! Но компютърът не знае коя идея е най-необходимата и коя е най-добрата! Той няма с какво да сравнява и няма критерии за оценка! Той излиза само от това, че всяка идея може да стане отправна точка на нов уникален път на развитие, на ново откритие. Никой не може да знае от по-рано, коя от твоите мисълформи ще ти даде на теб тласък за най-голямото ти, най-ефективно развитие! Затова и всички те се съхраняват в теб и за теб има възможност да се върнеш към тях! Завръщането и е механизмът на спомените, механизмът на паметта!

         И всичко това се записва?

         Аз използвам аналогията с компютъра дотолкова доколкото тя е най-близка за разбиране! Ако пак я използваме, то оперативната памет – това е вашия мозък! Там се съхраняват тези данни, които вие най-често използвате и към които най-често се завръщате! Всичко останало е записано в информационната база на вселената, в единния вселенски компютър!

         Значи машина на времето не съществува?

         Съществува всичко което го има във вашите мисли!. Но за да се създаде единен механизъм, който да позволи на всички да се завръщат в своето предишно състояние не бива, за всеки това трябва да бъде негова си машина на времето!

         И на какъв принцип тя работи? 

         На принципа на енергийното връщане! На принципа на компютъра при което той се връща на предишния файл! Какво е необходимо за да намерите файла? Името и пътя на търсене! Всичко е абсолютно същото! Но името – това са всичките ти твои характеристики, такава, каквато ти искаш да се завърнеш. Много от вас правят това но не напълно! Когато вие си спомняте миналото, вие все едно някак си като чели се впускате, (потапяте) в тези преживявания! Това не е просто психология. Вие частично си възвръщате характеристиките на себе си в този момент от време и по този начин вие частично се пренасяте там!

         Кое от телата се пренася?

         Премества се единствено съзнанието. Във времето съществуват различни траектории на всичките твои тела, траектории на твоята матрьошка. Премествайки изцяло съзнанието от една матрьошка в друга, ти си възвръщаш предишното състояние на себе си! Тоест твоето съзнание ще се завърне в това предишно състояние на твоето физи1еско тяло! В този смисъл да се върнеш в миналото и да си се видиш себе си като друга е невъзможно, премества се съзнанието!

         Значи човек може да види себе си във всички точки на траекторията?

         Може! За това е нужно само да смени фокуса си на внимание, да снеме тясно насоченото внимание и да въведе панорамното! Точно това и е понятието многомерност! Всичките твои състояния съществуват едновременно, но ти виждаш единствено себе си с отметка на времето: настояще! Ако премахнеш фокуса на твоето внимание, ти ще видиш всички свои състояния едновременно. Записите за всички твои състояния се съхраняват в твоя мозък!

         Как да се преместя в свое предишно състояние?

         Трябва да си спомниш всички негови характеристики! В теб няма за всичко това толкова свободна енергия! Всяко действие е движение на енергия! Енергията, която се намира на твое разположение е почти напълно задействана за различните процеси на твоята жизнена дейност и описанието на света! У вас има практики за освобождаване на енергия!

         С чашата е някак си разбираемо! А да кажем, когато при някого пред очите му е загинал близък човек? Той може ли да се върне в миналото и да промени нещо си?

         Той може да промени своите действия, тоест показателите на своето движение на промяна! Ако ти искаш да промениш действията на друг човек в миналото ти неможеш да направиш това сама, вие може да направите това заедно, заедно да се върнете в това състояние и да измените траекторията на своето движение! В ситуации, когато това е свързано със загуба на физически функции (смърт на физическото тяло или да кажем, загуба на част от тялото) това вече на практика е невъзможно да се направи! За да може човекът да не загине физически, той трябва сам да се върне в това състояние, в момента в който загива! Но да направи това той вече не може, защото в състоянието му сега – физическото му тяло е разрушено! Затова той може да се връща при такава ситуация в своите ментални, астрални или други тела! Така и се случва и с тези, които никак не искат да си признаят факта за смъртта на физическото си тяло и тях вие ги наричате привидения!

         Ако човек през цялото време се връща към момента на гибелта на свой роднина, той формира нови траектории на движение на своето ментално и астрално тяло! От гледна точка на скоростта на развитието това е непродуктивно, дотолкова доколкото няма движение напред!

         А какво е това движение напред?

         Преход в нови състояния, различни в значителна степен по параметри от предишните, а не връщане и детайлизация на предшестващите състояния! Затова се губят колосални количества от вашата енергия, затова и на вас ви казват, че не си струва да се връщате към миналото и да живеете с миналото! Ако се отхвърлят всички емоционални конструкции, то това са единствено различните ти състояния на теб самата в твоето движение! Но занапред има още безкрайно множество на твоите нови движения, и тогава дали си струва да се връщаш към старите?

         Вашите действия и насочеността на мислите ви са до голяма степен свързани с различните ви емоционални зависимости! Защо вие не можете да се примирите със смъртта на близкия човек? Защото вие скучаете без него! Ако вие бихте могли постоянно да си общувате с него, то вашата болка от загубата би била далеч по-малка! Вие възприемате това като загуба! Но ако разбирате, че смърт не съществува, то може да се продължи да се общува с човека и след неговата физическа смърт, и да се продължи да се общува с него и в миналите му състояния! Когато ти се връщаш чрез паметта си в своите минали състояния ти си общуваш с неговите емоционални и ментални тела! Ако ти усвоиш практиката за завръщане във физическо тяло в своите предишни (минали) състояния, ти ще можеш да общуваш и с физическите съставляващи на този човек!

         Защо казват сега, че времето се ускорява? Ако това е време – то това е само отметка на измененията, то как може тя да се ускорява?

         Не времето се ускорява, а вие се ускорявате! Ускоряват се всички процеси, които стават във вас!

         Но тогава, какво е това скорост?

         Интензивност на измененията. Интензивността на вашите изменения се увеличава. Вие какво точно имате предвид като казвате, че времето се ускорява? Че всичко става далеч по-бързи!

         По-бързо в сравнение с какво?

         С първичното състояние на инертната материя. Работата е в интензивността на вашите изменения! Дай да приемем просто, че в теб има 10 показателя, които ти можеш да изменяш! В миналото си, ти си променяла във всяко от твоите нови състояния по 2-3 параметъра! Сега ти започваш да променяш 7-8 параметъра!

         С какво е свързано това?

         С разширението! Помниш ли: разширяваща се вселена и разширяващ се Бог! Започвайки да осъзнавате своите творящи функции и възможности ти започваш да твориш по-голямо количество параметри на своето възприятие, повече подробности! В същност количеството на параметрите е разбира се неизмеримо по-голямо!

         И колко?

         За всеки от вас е различно. Но сега този показател средно за вас се колебае около вашето числено значение милион. Ако сравняваме да кажем, с вашите средни векове, то там средно е било около 100 000 показатели!

         Тоест увеличението е само с един разряд?

         Да, но това е средна стойност. Има отделни ваши представители, за които този показател е далеч по-висок. Но във всички случаи ти трябва да разбираш, че той е краен за вашата сфера на развитие! Или казвайки всичко това с ваши думи, вие не можете да скочите над вашите глави! За това са необходими определени етапи на развитие! Ти питаше за расата на атлантите. При тях в момента на тяхната гибел показателят на количеството на параметрите на изменение е бил близък към прехода на още един разряд! Но те не са успели да се справят с тази скорост!

         Много от хората виждат пророчески сънища, тоест те виждат в сънищата си това, което ще се случи с тях в бъдеще и след това нещата се случват! А ти казваш, че бъдеще не съществува?

         Аз казвам, че съществува всичко това, което съществува във вашите мисли. Когато човек мисли за нещо си, то той твори ментални и астрални свои характеристики, тоест стават изменения в неговото астрално и ментално тела! Тези характеристики се записват в неговата памет. Процесите на мисъл-творчеството не са функция на физическото тяло! В този смисъл, че когато човек спи и вижда някакъв сън, то спи неговото физическо тяло, а менталното му и астралното му тела продължават да мислетворят! В определен момент на човека му достига енергия и за това, да сътвори физически аспект на дадена мисълформа и събитието да се случи във физическия свят!

         Да, но ако това събитие е свързано с друг човек?

         Това означава, че те са мислетворили заедно и в определени точки техните творения са се съвместили (са съвпаднали) така както във физическия план, така и в нефизическата реалност!

         Как съществуват миналото и настоящето с примера на чашата аз разбрах! А Бъдещето? Защо казват, че бъдещето може да се види и да се знае, защото всичко съществува едновременно?

         Това са само думи! Бъдещето – това е новото състояние на твоя свят, което ти все още не си избрала. Миналото – това е туй състояние на твоя свят, което ти вече си избрала! Настоящето – това е туй състояние на твоя свят, което ти избираш сега, твоето сегашно състояние, твоите характеристики! Но с определен степен на вероятност вашите бъдещи избори са предсказуеми! Вие не можете толкова силно да промените параметрите на своя избор, или поне болшинството от вас и вие като съобщество избиращо творящи същности!

          Значи пътешествие в бъдещето, това си е просто приказка на фантастите?

         Може да се пътешества само там, където вече съществува! Ако вашите фантасти са формирали някаква мислена картинка на някакво бъдещо човечество, то това вече съществува в определено енергийно напълване (изразяване), а това означава, че там може да се попадне! Вие трябва да разберете, че в творимия свят няма нищо невъзможно! Имайки цветовете на творенето вие можете да нарисувате всякаква картина, всякакъв свят и там да пътешествате!

         Ти през цялото време говориш за измененията на тези тела: физически, ментално, астрално, а останалите тела не се ли изменят?

         Изменят се разбира се, но ние с теб говорим за човешко време. Трите нисши тела – това са вашите личностни отношения, вашите характеристики като отделна същност! Вашите висши тела са по-малко индивидуализирани. За да ти стане и на теб разбираемо, то представи си медуза с милиони пипалца. Пипалцето – това е индивидуализирана част от медузата, което получава свой опит на възприятие! По тези пипалца постъпва информация в тялото на медузата, в центъра за управление на жизнената дейност на медузата и по този начин висшето тяло на медузата също получава някакъв опит на възприятие! Ако едно от пипалцата е повредено или умира, то самата медуза остава и записите на всичките и състояния също не изчезват, а позволяват да се израсте ново пипалце. Скоростите на изменение на ставащото в пипалцата и в „главата” на медузата са различни. Това е свързано със изграждането на нейните части! Затова и законите за време, тоест, за скоростта на промяна са също така различни!

 

         СЕлена

         18.04.14.

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1094 | Ченълинги
Контакт          3.215.16.238