Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:00
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР – част XIII (13). Йерархия на Светлината и Йерархия на Тъмнината.

Центростремителност и центробежност на Вселената.

СЕлена – 30 март 2014 г.
Превод от руски език: Иван Иванов

 

Разкажи ми за Йерархиите на Светлината и за Йерархията на Тъмнината. Кой и защо ги е създал?

Във вселената съществуват определени закони. Единият от тях е Законът за привличане на подобното! Обектите или частите на Бога, имащи близки характеристики, се привличат. Това може да се изрази и по друг начин. Обектите или частите на Бог, имащи близки характеристики, се проявяват в една срединна реалност!

Срединна реалност?

Ако в студената вода налееш гореща, то за известно време една част от водата ще си остане студена, друга част гореща, а част от водата ще започне да се смесва, ще започне да става топлообмен, след което водата ще бъде топла. Студената вода и горещата вода – това са две реалности, топлата е някаква средна реалност, там където характеристиките на водата притежават качествата частично и на студената, и на топлата вода! Срединната реалност винаги съществува около теб. Всичко, което попада в полето на твоето възприятие, е срединна реалност, съвместяване на твоята реалност с други реалности!

Ти имаш предвид, че всички обекти и хора около мен – това е срединна реалност?

Не всички, а само част от тях – това е само твоята реалност, но основната маса от активни обекти, да това е срединна реалност!

Ти можеш сама да наблюдаваш как различни обекти ти въздействат по различен начин. Има фонови обекти, има и активни обекти. Активните обекти са части от съвместени реалности!

Кой взема решение за тяхното съвместяване?

Техните създатели. В дадения случай ти и тези, които избират да влизат в съприкосновение с твоята реалност.

Ние говорихме за Йерархиите на Светлината и на Тъмнината?

Аз помня много добре. Но за да разбереш някои неща, на теб ти предстои да разбереш още много други.

В процеса на своите творения различните части на Бог сътворяват множества реалности. Според закона на привличането тези реалности се съвместяват. Но при това не винаги се поглъщат! В примера с водата, студената вода - това е йерархията на Тъмнината, а горещата – това е йерархията на Светлината, а топлата – това е тяхното взаимодействие, тяхното смесване. В тази реалност присъстваш и ти. Но ти присъстваш в тази реалност от не много отдавна!

Аз или човечеството?

И ти, и цялото човечество. В зората на създаването ви като светлинни същества вие сте творили хаотично! Сътворените от вас образи и светове са били неустойчиви. И затова са били неустойчиви и съвместените реалности. И затова не е можело да има точно определени йерархии! Те са се създавали и отново са се разпадали. Когато в системата на творение е бил вграден умът, тоест механизмът или устройството за фокусиране на енергията, то формираните реалности са станали по-устойчиви и съответно взаимовръзките под формата на различни йерархии са се укрепили! По-нататък по закона за привличане на подобното те са формирали системи от различни свойства на Божествената светлина. И системи за различните начини (варианти) на нейното отражение. Йерархията на Светлината – това е система за предимно сливане, обединение! Йерархията на Тъмнината – това е път на разделяне!

Разделяне или обединение на какво?

На енергиите! Всичко е енергия! Йерархията на Светлината е изградена на принципа на поглъщането!

Поглъщане? Кой кого поглъща?

Голямото поглъща или всмуква в себе си по-малкото! Спомни си центробежните и центростремителните сили. Живакът се стреми да се слее в едно, защото в него действат само центростремителни сили по отношение на същия този живак. При това той не се слива, да кажем, с водата. Йерархията на Светлината – това е йерархия на центростремителните сили. Ако ти избираш Йерархията на Светлината, ти избираш да се слееш с нея, да се разтвориш в нещо по-голямо, отколкото си ти, да станеш част от нещо по-голямо! Ти приемаш действията на центростремителните сили. Приемаш движението от индивидуалната душа към източника на всички души!

Но нали, когато човек се въплъщава, става противоположното?

Да, така е, при въплъщението действат центробежните сили!

Но нас ни учат, че раждането и смъртта – това са части от единен процес?

Точно така. Именно затова не трябва да се разделят и противопоставят пътят на Светлината и пътят на Тъмнината, пътят на центробежността и пътят на центростремителността, пътят на разделението и пътят на съединяването (на събирането)! Това е единен процес на живота!

Аз разбрах! Грехопадението и изгонването от Рая - това е избор на центробежните сили? Затова това го наричат грях?   

Вашите легенди твърде често са далеч от действителността, във всеки случай техните трактовки!

Почакай, но защо така се е случило? Ако всички подобни творения според закона за привличането се съединяват, как са се съединили тези два процеса: центробежност и центростремителност, светлината и тъмнината – чрез раждането и смъртта на човека и на всички същества на земята?

Законът за привличането е проява на центростремителните сили. Спомни си Бога, как потенциалът на всичко под налягането на неизвестен импулс изведнъж е започнал да се развива във всичко съществуващо под действието на центробежните сили. Импулсът постъпил от Бога, от вътре от Бога е дал тласък за формиране и разнасяне на милиарди негови части. Ако само този импулс би продължавал да действа, импулсът на центробежността, то Бог рано или късно просто би се разлетял на части! Но той просто се разширява! Защото има и друга сила, силата на центростремителността, тази, която не дава на Бога да се разлети на части!  

Но как е възможно всичко това? Къде могат да се разлетят частите на Бога, ако всичко, което е и всички области, където могат да се разлетят тези части, е сам Бог?

Ако този процес си го представяш в линейното пространство, то той е невъзможен! Двете сили работят едновременно! Безкрайно разширявайки се, Бог едновременно с това и безкрайно се свива! И това дава безкрайният импулс енергията на творенето! И това е  раждането и смъртта на всичко съществуващо!

Ти говореше, че след смъртта човекът попада в други създадени от него реалности. Нима това е действие на центростремителните сили?

Не, това е действие на центробежните сили по отношение на теб и в теб! Но това е действие и на центростремителните сили и на центробежните сили по отношение на теб за мирозданието! Цялото твое съществуване е някакъв баланс на центробежните и центростремителните сили. И в този смисъл цялото твое съществуване е действие на силите на Светлината и на Тъмнината, на йерархиите на Светлината и Тъмнината!

Но защо ангелите не се въплъщават в хора? Или все пак се въплъщават?

Ангелите – това са качества на Бог! Аз имам предвид качествения състав на енергиите, които преобладават в тях! Ти можеш да станеш ангел, ако се приближиш дотолкова до Бога колкото и те, и развиеш някакво негово качество, което все още не съществува сред ангелите!

Ти искаш да кажеш, че ангелите са се стремили да станат ангели? Че някога си не са били ангели?

    Всичко е части на Бога и е енергия, така както и самият Бог, като енергия в непроявен вид! Създадените части на Бога му позволяват Той да се проявява в различни качества и форми. Някои създадени части на Бога не са избрали да се отделят от Бога, избрали са центростремителните сили, избрали са единството с Бога. Нещо повече, те са избрали отсъствието на избор и са приели избора на Бог!

Но как тогава те са успели да развиват качествата на Бога, ако не са правили избор? Та нали и ти си също ангел? Нима за теб няма избор?

Аз се различавам от другите ангели именно с това, че поставих правото на избор за всеки и за всичко като принцип във вашия свят! Защото за да може да се развие такова качество на Бога, каквото е любопитството, не може без избор! Но тези ангели, които олицетворяват такива качества на Бога, каквито са любовта, доверието, състраданието, те не се нуждаят от избор! Какво точно да избират? Как да обичат и как да страдат? Казвайки всичко това ти трябва да разбираш, че аз през цялото време говоря за качества на енергията. За любовта като качество на енергията, за страданието като качество на енергията, за любопитството като качество на енергията!

И каква е енергията на любопитството?

Тя се управлява предимно от центробежните сили, и точно поради това тя е всепроникваща и през цялото време е в търсене на нови обекти на съприкосновение!

Но такива са и водата, и въздухът, и слънчевата светлина?

Правилно! Целият ви свят е изграден на тази енергия!

Нашият свят е изграден от енергията на любопитството?

Не приемай това само като дума, аз избирах подходящ контекст! Но ако ти погледнеш историята на развитие на човечеството, ще видиш, че неговото развитие се движи именно от любопитството!

А как стои въпросът с жаждата за власт?

И това е същата тази енергия. Желанието да се разбере, какво точно е това! Дали има любопитство в пчелите? Или в мравките? Има ли любопитство земята?

Ако те са части от нашия свят, то излиза, че да?

Да, обаче в различна степен. Във вас тя е в много по-голяма степен! Ако ти имаш предвид любопитството като свойство на човешкия ум, то това е само част от проявяването на тази енергия, или по-скоро е проявата на човешкия мозък да фокусира достатъчно устойчиво тази енергия!

Но животните са също така любопитни?

Така е. Желанието да узнаят, да възприемат нещо ново, е проява на тази енергия!

Значи, йерархията на Светлината – това е йерархия на поглъщането? Излиза, че ако някой поглъща някого си, то това е светъл път?

Само ако това съответства на избора му! Ако ти съзнателно избираш да умреш и да бъдеш погълната от някой си, то това е центростремителен път. Ако някой поглъща теб без твой избор, това вече е съвсем друго! Това е центробежен път!

Почакай, аз вече тотално се обърках! Ако моите емоции или моето тънко тяло поглъщат някакви същности, без мое съгласие, това какво е? Какво означава доброволно поглъщане?

Виж, ако ти обичаш някого, то ти доброволно му отдаваш част от своята енергия. Той дали я поглъща? В някакъв определен смисъл – да, но с твое съгласие! Ако ти искаш да се слееш с висшите сили, да се разуплътниш и да се върнеш в някакво божествено състояние, ти тогава биваш погълната от някакъв доста по-голям, обширен обект, от висшите сили, но това става въз основа на твоя избор. Спомни си вашата приказка за русалката! Тя доброволно се съгласи с условията, че ако принцът не я заобича,  тя ще се превърне в морска пяна!

Странно е, че точно ти привеждаш такъв пример! Искаш да кажеш, че ако на някого му се постави условие: ако ти искаш да получиш нещо, то тогава ти си длъжен да отдадеш нещо или да се разтвориш в нещо голямо, то това е пътят на светлината?

Това е пътят на центростремителността. Ти през цялото време смесваш нравствените понятия с енергийните! Ако ти поглъщаш нещо друго, да кажем храна, или слънчева светлина, това път на Светлината ли е? Това е път на поглъщането, тоест на центростремителността. Ако ти отдаваш нещо, отдаваш част от себе си, която се поглъща от някого, това е път на центробежността!

Получава се някаква глупост! Ако Йерархията на светлината действа предимно с центростремителните сили, със силите на сливането, тоест с поглъщането на нещо или на някой, то това означава, че нейните части не отдават към нас любов, а поглъщат нашата? Значи да отдаваш – това е път на Тъмнината?

Ти пак разделяш тези понятия и им придаваш нравствена окраска: добро – лошо! Това е единен процес на възприятие и съществуване на Бога! Центробежност и центростремителност. Отдавайки, винаги получаваш, а получавайки – отдаваш! Без това е невъзможно. Ако ти отдаваш, не получавайки, ти ще престанеш да съществуваш, така че рано или късно ще отдадеш всичко от себе си! Ако ти получаваш без да отдаваш, рано или късно ти ще се разкъсаш, границите на твоята форма ще се разрушат! И в единия, и в другия случай ти ще се влееш обратно в своя предишен творец!

Затова, за да съществуваш като отделна форма, като част от Бога, отделена от Него, е необходимо количеството на отдаваната енергия да е равно на количеството на приетата, тоест количеството на отдаването да е равно на количеството на приемането! Именно за този баланс на вас ви говорят през цялото време! За баланса на енергиите вътре във вас, за баланса на центростремителните и центробежни сили! Така е устроено цялото мироздание! Получавайки енергията на Бог, ти я преобразуваш, използваш я за процесите в твоята жизнена дейност, в развитието си, в познанието и творенето! И изменяйки енергията по качество, ти я отдаваш, за да можеш да получиш нова порция! Ти не можеш да получиш нова порция, ако не отдадеш това, което си приела по-рано! Именно затова всякакво натрупване е безсмислено и опасно от гледна точка на вашето самостоятелно съществуване като форма на Бога!

Какво е тогава йерархията на Тъмнината, какво е това тъма?

Йерархията на Тъмнината – това е съвкупност от същности, които са избрали в своето развитие предимно центробежните сили, силите на отблъскването, силите на разширението! Това не е нито лошо, нито добро! Това не означава, че те не използват и центростремителни сили, но ги използват в по-малка степен! В своето центробежно движение те все повече уплътнявайки се, се отделят от източника на всичко и отделянето понякога достига до такива мащаби, до такава степен, че те много често не чувстват своята връзка с Бога или я чувстват много слабо!

Не разбирайки своята връзка с Бога, те се стремят да създадат по-големи количества някакви блага, запасите от които те се надяват да използват, когато те самите се изтощят!

Съответно пък йерархията на Светлината – това е съвкупност от същности, които в своето развитие използват предимно центростремителните сили, силите на сливане! Затова те не избират отделеност от Бог, те са постоянно свързани с Него, като с безкраен източник и затова не правят никакви натрупвания, затова и  количествата, които имат като запас от енергия, като запас от преобразена енергия на Бог, за тях са неизчерпаеми, така както е неизчерпаем и самият Бог! И именно затова те толкова щедро си поделят тази преобразувана от тях енергия с другите! Но ако ти се докоснеш до тази енергия, ти усещаш желание да се влееш в нея, да се съединиш с нея, тъй като в нея са много силни центростремителните сили!

А човекът?

Човекът като любопитно творение на Бог избира измежду тези две сили, между тези два пътя на развитие!    

Според теб излиза, че ако нямаше сили на Тъмнината, тоест ако нямаше центробежни сили, вселената и БОГ НЕ БИХА МОГЛИ ДА СЕ РАЗШИРЯВАТ? Тоест, ако всички изберат центростремителните сили, Бог някак си пак ще се свие в потенциал? И тогава какво?

Ще последва Ново развиване на потенциала. Към това се стремят светлите сили: събиране в едно на всички потенциали и ново развитие, нов етап в импулса на Бога!

Това е така нареченото преобръщане, за което говорят? 

Да, може и така да се каже!

Тогава е разбираемо защо светлите толкова се стремят към това! Защо тогава тъмните се съпротивляват на това?

Защото се страхуват. Отделеността от Бога ражда теорията за незащитеността. И те си имат нещо като свои митове! За някакво чудовище, което ги сдъвква и ги поглъща всичките тях! Така на тях им се струва процесът на сливане с Бога! Освен това, сливането с единното – това е загубване на индивидуалността, от което те най-много се страхуват!

Но те навярно също си имат свой някакъв план на развитие, в какво виждат те своята уникалност?

В безкрайното си разширение и индивидуализация! Когато всяка част става отделен обект и съществува независимо от другите! И ражда свои потенциали!

Значи идеята за това, че ние сме Богове, които могат да творят свои потенциали, е от тъмните?

Това е същност, присъстваща във всички части на Бога. Но методите са различни. Ти можеш да осветяваш пространството с цялата мощност на Божествената светлина и по този начин да използваш целия потенциал на Бог, а можеш и да осветяваш пространството в едно доста тясно направление с мъничък лъч светлина, използвайки само своя потенциал! В зависимост от това разбира се ще има естествено различна степен на осветеност: по мащаби, по детайлизация, по фокусираност и т. н. осветяването с мощен поток от светлина не дава детайли, но далеч по-широко показва картината на света. И обратно!

 

СЕлена, 28.03.2014.

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1269 | Ченълинги
Контакт          3.215.16.238