Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:03
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Разговори с Луцифер


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


РАЗГОВОР С ЛУЦИФЕР. Част XII (12). Фокусиране на енергията на творенето.

Автор СЕлена, 16 март 2014
 

Хайде да поговорим за Земята. Едната от версиите е, че Земята е планета-затвор, където изпращат тези, които са се провинили с нещо пред мирозданието. И да се откъснат от нея, т.е. да престанат да се въплъщават на нея могат само тези, които напълно са осъзнали своите прегрешения и са се изчистили. Така ли е?

Вие сте създали своя съдебна система и се опитвате да я свържете към системата на взаимодействие на мирозданието. Абстрахирайте се от системата за наказания, защото няма кой и за какво да се наказва. И няма грешки или прегрешения, всичко е развитие. Това, че сте създали на Земята такава система, която допуска страдание, болка, смърт – това е изцяло ваш избор.

Но щом казваш, че същността преди въплъщението сама решава къде да се въплъти, тогава кой ще поиска да избере планета, където съществуват смърт, страдания, болка?

Има много причини. Острота на усещанията. Нови неща. Опит да се поправят минали въплъщения. Опит да се помогне на родствени същности. Освен това, ти забравяш за великата илюзия, където вие се потопявате след въплъщението.

Острота на усещанията. Имате множествен спектър на възприятието, на детайлно възприятие. Вие възприемате обекта цял, и освен това го разлагате на възприемани компоненти: зрение, осезание, слух, обоняние и т.н. Във всеки тип възприятие има още много подробности и многообразие. Освен това във вас по причудлив начин се съчетава физическо и духовно възприятие,плътно и фино. Най-простият пример е сексът, при който физическото удоволствие прераства във фино възприемана енергия. Молитвеният екстаз. Има множество примери. Ако добавим тук многообразието на всичките възприятия по спектрите на дуалността, получава се възможност за включване на много широк спектър от възприятия. Това привлича мнозина.

Новото. Човешката раса беше създадена като същество с максимални възможности за творене.

Нима не всички същности във вселената творят?

Да, всички. Но не всички имат такива възможности.

Какво имаш предвид под думата "раса"? Това не са физическите тела, така ли? И от кого е създадена?

Хайде да поговорим за енергията на мисълта. Как е възникнала тя, ако Бог е просто Светлина и енергия? Има ли мисъл в Светлината? Когато ти мислиш, как става това?

Аз насочвам своето внимание към определен обект и го анализирам, т.е. разделям го на компоненти.

Какво означава да насочиш вниманието си към някой обект? Това е концентрация на енергия. Ти концентрираш енергията си и я насочваш към даден обект. Този обект може вече реално да съществува в твоята реалност, а може да е въображаем. Ако обектът вече съществува, ти концентрираш енергията си върху този обект и го формираш по своему, и това е твоето отражение. Да речем, ти си представяш как определен вече съществуващ човек прави някакви нужни на теб действия. По такъв начин ти създаваш система от отражения на твоята концентрирана енергия около този човек. Друг пример. Ти искаш нова квартира. При това ти си виждала различни варианти на квартири, но виждаш твоята по нов начин. В този случай ти също отразяваш своята енергия от вече съществуващите образи-обекти и доизграждаш своя вариант на възприятие. Този вариант съществува в пространството във вид на твоя мисъл-форма, отражение на твоята фокусирана енергия.

Сега за да се съедини той с твоята текуща реалност, е необходимо да се изгради взаимовръзка. Например: аз ще получа тази квартира след една година. Изграждайки по такъв начин взаимовръзка с твоята текуща реалност, ти включваш автоматичния механизъм за настройка на реалностите. Двете реалности изпускат вълни и те се сънастройват към определен срок. А ако ти искаш да получиш резултат мигновено, трябва да изградиш съединение на двете реалности. Тази настройка при вас се извършва трудно и бавно, защото ви липсва вяра. Готова ли си ти, например, сега веднага да се окажеш в съвършено друго жилище в друг район, без да разгледаш вариантите за жилища, за преместване, за разполагане на мебелите и т.н.? И как детайлно ще изглежда това жилище?

Но това е отклонение. И така, мисълта е концентрация на енергия. С помощта на какво може да се концентрира енергия? С помощта на специални устройства, които наричате ум. Първите хора на земята не са имали тази способност. Тяхното възприятие и творене е било многообразно, но хаотично. Те не са можели да задържат направлението на енергията. Те просто я изпускали в пространството. Т.е. те не управлявали процеса на творенето. Всяко ново утро те създавали нови реалности. А през деня те с голям труд ги удържали. По отношение на възприятието те са били като деца.

Представи си света наоколо от цветни петна и сгъстявания на енергия. И тези петна през цялото време получават причудливи форми и формите постоянно се променят. Това е прекрасен опит на творене, но той е неустойчив. За да се получи по-подробно опит на възприятие на определен обект и неговото дооформяне, е необходима известна устойчивост на този обект на творене. Т.е., за да може някое светлинно петно да придобие форма, възприятието трябва да се задържа известно време.

В този смисъл времето е степен на устойчивост на възприятието на определен обект. Като получиш устойчив във времето обект на възприятието, започваш да формираш свои подробности - вид, размер, оттенъци, цветове, мирис, звукови характеристики и пр. По този начин сътворяваш свой обект на възприятието, своя реалност на отражението на това светлинно петно върху фотолентата на твоето възприятие и така можеш да твориш свой свят. Ако не можеш да фокусираш твоята мисъл върху обекта на възприятието, ти не можеш да го сътвориш подробно, а значи и неговите разлики от вече съществуващото.

Първите хора не са могли да правят това. Те не са имали инструмента за фокусиране на енергията, т.е. мозъка. И тогава бил сътворен Хомо сапиенс, разумният човек. Разбира се, това не е станало веднага. И вашите изследвания за израстването на разумния човек наистина са обосновани. Вашият мозък днес е мощен механизъм за творене, механизъм за фокусиране на енергията на възприятието.

Мозъкът или умът?

И мозъкът, и умът. Умът – това са взаимовръзките. Като в компютър, ти очертаваш пътя за търсене на информация или за достъп в определени части на информационното пространство. Мозъкът е това, в което се съдържат тези взаимовръзки.

Кой е създал тези взаимовръзки и механизмът на творенето? Ти казваше, че ние сами сътворяваме всичко.

Сега да. Но на стадия на изграждането на механизмите на творенето беше малко по-различно. Светлината на Бога по своя път се уплътнява в преградите на светлината и се отразява от тях във вид на причудливи изображения и форми. Но за придаване на устойчивост на тези форми и изображения е необходим механизъм за фокусиране. Един от творците е измислил този механизъм за фокусиране във вид на система от взаимовръзки. Какво е нужно, за да бъде отражението устойчиво? Неговите устойчиви характеристики. Т.е. устойчив път на отражение на светлината, както в компютъра пътят за информационно търсене в базата данни. По-нататък вие сами доизмислихте тези взаимовръзки и ги направихте по-устойчиви и многообразни.

Почакай, но нали този “един от творците” също е можел да твори само с фокусиране на енергията. Нима той е имал ум?

Не, но понеже вие всички сте различни, като различните отражения на Светлината на Бог, то неговата енергия е била по-насочена и той е успял да я фокусира. Ако това се изрази в човешки мисъл-форми, той е избрал не разсейване на енергията в пространството, а нейното насочване в определен вектор. След това той е успял да възприеме и да сътвори пространство с повече характеристики на възприятието, отколкото по-рано. После той се е фокусирал върху отделни характеристики на това възприятие и е започнал да усилва тяхната устойчивост и така нататък.

Този механизъм на взаимовръзки е това, което вие наричате логос на системите. След като е бил създаден логос, т.е. система от взаимовръзки, е възникнала идеята да се заложат тези взаимовръзки в същности на въплъщението. Като копче, което пуска верига от взаимодействия, например на електрически ток, вашият ум е такова копче. Като се пусне, вие се включвате към системните логоси, към взаимовръзките на системите, в които съществувате. Системата на взаимовръзки и пускането на връзката с логосите е заложена във вашия мозък във вид на невронни сигнали.

По този начин човешката мисъл е станала удивителен инструмент за творене. Механизъм за фокусиране на енергията на творенето. Но вие отидохте в другата крайност. Вие заседнахте във фокусирането.

Вие толкова дълго и устойчиво се учихте да фокусирате енергията на творенето, че повярвахте в създадената илюзия като в нещо постоянно и нерушимо и така сами създадохте матрица, т.е. устойчива система от взаимовръзки. И по този начин болшинството от вас потъна в създадените илюзорни взаимовръзки на творенето и не вижда изход от тях. Болшинството от вас продължават да се въплъщават в една и съща реалност постоянно, защото отдавна загубиха изходните взаимовръзки. Казано по-просто, техният ум, включвайки копчето на взаимовръзките с логоса на системата, постоянно включват една и съща верига от взаимовръзки и не виждат множеството други.

Техният ум? След смъртта ние включваме ума?

Да, това, което вие наричате ментално тяло – това е натрупаната информация за веригата на взаимовръзките на творенето. Избирайки бъдещи въплъщения, вие се ориентирате по тази информация, която има във вашето ментално тяло. Например, когато ти решаваш къде да отидеш днес, нали се ръководиш от знанията за това, къде изобщо може потенциално да се отиде, тези места, за които разполагаш с информация за тяхната достъпност за тебе сега.

И какво, нищо не ограничава моя избор, освен информацията от моето ментално тяло?

Да, и твоето желание.

Но ако аз поискам, например, да се въплътя в нова реалност?

Ти трябва да формулираш запитване. Всичко е подобно. Как търсиш информация в системите за търсене? Ти набираш в реда за търсене дума и ти се дават множество варианти. Отначало ти гледаш познатите. След това се интересуваш от непознатите съчетания от думи. И така нататък. Но докато не си формулирала запитването, информационната връзка няма да се включи. Копчето на твоя ум през цялото време ще залепва в една и съща информационна област.

Човешката раса е била създадена с максимални възможности за творене. Максимални в сравнение с кого или с какво?

С други творящи субекти, с други творци, в този смисъл вие наистина сте венец на творението.

Ние като хора притежаваме по-големи възможност, да речем, от ангелите или възнесените учители.

Да, защото имате по-широк спектър на творенето. Това, че вие сътворявате по-малък обем, е следствие от вашето самоограничаване, изкуствено създадени ограничения на творенето. Ангелите, архангелите, Учителите сътворяват цели галактики и системи. Но вие сте богове на подробностите. Само за вас е достъпно творенето на всички най-дребни детайли на възприятието - това, което не могат да сътворят другите. Образно казано, те творят очертанията, а вие ги напълвате с подробности – тези, които избирате да сътворите.

Значи, аз мога да сътворя повече, отколкото моят творец?

Да. Кокошката и яйцето. Кокошката е снесла яйцето, но в яйцето е целият потенциал на кокошката.

Ти можеш да напълниш със съдържание сътворените от него форми, ти сама можеш да твориш форми, ти можеш да създаваш очертания на форми. Достъпни са ти всички бои на творенето.

А за него са недостъпни.

Достъпни са, но само чрез тебе и другите хора. Вие сами създавате свои механизми за творене, свои включвания в системата на взаимовръзките, свои пътища за търсене. Творецът те е създал по пътя на създаване на някаква уникална система от взаимовръзки на творението. Ти създаваш свои. И той не знае каква система от взаимовръзки вие ще изберете да включите по-нататък чрез него. Той е началото на веригата, а вие сте нейното развитие. В този смисъл за него не са достъпни вашите механизми на творене, защото тях вие ги създавате.

Правилно ли разбирам. Има някакви отделни творящи сгъстявания на Божествената светлина. В моята система за възприемащо творене те се представят в ролята и образа на ангели, архангели, учители. В други системи на творене, които засега са ми недостъпни, те имат други образи и роли в зависимост от това с кого взаимодействат в качеството на Божествена светлина?

 Да. Правилно си разбрала.

Значи аз мога да сътворя образ и роля на творец на себе си и на хората?

Да, разбира се. Вие това и правите. Само че вие нямате един творец, те са множество. Една е само светлината на Изначалния Бог. Вие сътворявате ролите и формите на своите творци във вид на логоси, йерарси на светлината, архангели и т.н.

Тогава хайде да разберем в тези термини теорията за това, че Земята е тъмна планета, тя се управлява от йерархия на тъмни сили и затова ние не сме видими в пространството на мирозданието за всички и именно затова ние не виждаме НЛО, затова нас не ни пускат извън пределите на орбитата на нашата планета.

Това е един от опитите за човешко описание на системата. Защо светлината не прониква? Защото на нейния път има преграда. Такива са вашите знания към ден днешен. Но при вас вече се появи теория за квантовата светлина и теория за корпускулярността на светлината. Готови ли са вашите учени да признаят, че няма закони за разпространение на светлината?. Светлината е вездесъща и ще се разпространява така, както реши наблюдателят. Във вашата наука вече се появи теория на наблюдателя.

Няма предели за разпространението на светлината на Бог, защото всичко, което съществува, в това число и преградите за разпространението на светлината, е самата светлина, само че в друга форма. Няма предел за скоростта на разпространение на светлината, няма предел за делимостта и кратността на светлинните вълни. Всичко се ограничава само от вашите убеждения.

Но убежденията са свойства на ума. Значи ограничения за творенето имаме само ние или тези, които имат ум?

Да. Точно така. Вие ограничавате своите способности за творене. Другите творци и същности не правят това.

Но ти каза, че другите творци и същности не могат да фокусират светлината и по този начин да създават устойчиви реалности.

Не, не съм казал това. Казах, че първите хора не са могли да фокусират енергията във вид на мисъл-форми. Що се отнася до другите творящи същности, то те имат различни системи за творене и за отразяване на Божествената светлина. Но засега е рано да говорим за това.

Значи никой не ограничава, не затваря планетата Земя от проникване отвън? Никой не държи земляните на орбитата на земята и не ги пуска в космоса?

Никой извън земляните. Вие сами се ограничавате. Всички хора и отделни елементи на матричните структури във вид на световни управници, политически системи, финансови йерархии и пр.

Защо при нас не долитат извънземни цивилизации?

Защо да долитат при вас? В сравнение с много цивилизации от други светове вие като цивилизация се намирате на много нисък етап на своето развитие. Освен това, те много отдавна не летят така, както вие го разбирате. Те са редом с вас, но вие не ги възприемате. Някои от тях влизат в отделни контакти с някои от вас. За тях вие сте просто предмет за изучаване. Какво можете да им дадете? Освен това, с много от тях вие сте несъвместими във вашата физическа реалност.

Като казваш “те са редом с вас” ти имаш предвид други реалности или те действително са редом с нас, но ние не ги виждаме?

Това е едно и също.

 

Превод от руски: Лусесита

http://espavo.ning.com/profiles/blogs/12-23

 

Папка: Разговори с Луцифер | Посещения: 1050 | Ченълинги
Контакт          3.215.16.238