Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:34
08.05.2024
Сряда
3.140.186.241


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Аксиома на духовната физика или, защо няма път назад след духовното осъзнаване?

Олеся Новикова, автор на блога "Създай себе си отново"

    Започнете ли веднъж осъзнатия възход към границите на битието си, не можете да изоставите този път и да живеете, както преди - до времето на личните откровения. Това е проста истина, която буквално е на повърхността, но изненадващо не е забележима от всички. Разбира се, това не се отнася до хората, които само разсъждават за осъзнатия живот, четат книги, разбират всичко, активно спорят и посещават семинари като пробват нещо, но повърхностно. Спете спокойно, никой не ви е затворил вратата, защото така или иначе не сте тръгнали на път.

    Но тези, които са започнали самоизцелението от собственото си неведение и преминават от състоянието на безсмислено потребление към целенасочено сътворяване на живота си, в частност, тялото си, работата и отношенията си, за вас мили спътници, няма път назад.

    Може да се откажете от всичко, да премислите, да опитате да се върнете. Ваше е божественото право на свободен избор, но няма да ви се удаде да се чувствате като преди. Миналите обеми, които до вчера са ви устройвали, вече ще са ви тесни и мъчително малки.

    Опцията да се върнете назад съществува, но ще прилича да се опитате да обуете обувките си от 7-ми клас и постоянно да ходите с тях. Безполезно е да си мислите, че преди сте ги носили и всичко е било наред или, че преди ви е устройвало и не ви е мъчило. Вие сте се променили, а това е следствие.

    Отворим ли се за знанието чрез практикуване на собственото си битие, вече не можем да го игнорираме. Това е закон на духовната физика.

    Този, който се е отказал от цигарите (и не е пушил макар и няколко години) може да пропуши отново, но никога вече няма да изпитва неограничаваната наслада от преди отказването им.Този, който дълго не е ял месо, дори съвсем да не се е отказал от него, вече няма да му се яде такава храна. Какво се случва със спортиста, който е прекратил тренировките, също ни е ясно. Тялото стремително губи формата и издръжливостта си.

    Тук театрално бих направила пауза като обходя с многозначителен поглед всички присъстващи, за да произнеса гръмко и отсечено:

    НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ОБЪРНЕТЕ РАСТЕЖА НАЗАД

    За това естествено, но не толкова очевидно явление, прочетох за първи път в простичкия роман-притча "Пътешествието на Майкъл Томас и седемте ангели до вкъщи"

    "- Искаш да кажеш, че съзнанието ми може да промени реалността? - попита Майкъл.

    - Не точно това - отговори гласът - Реалността е същността на Бога и тя е неизменна.Но твоето човешко съзнание само открива пред теб аспектите от реалността, които искаш да постигнеш. Когато се променяш, пред теб се отварят новите й граници и ти по собствено желание ги постигаш и използваш. Защото няма обратен път.

    Майкъл започна да разбира нещичко, но преди да премине през вратата и да стъпи на новия път, поиска да зададе още един въпрос. Той винаги бе готов да се докопва до истината, дори ако за това трябва да се усъмни в звучащия в главата му глас на ангела. Майкъл формулира въпроса си и го зададе:

    - Казваше, че имам право на избор. Защо тогава да не мога да се върна, ако това е избора ми? Какво ще стане, ако поискам да се откажа от новата реалност и да се върна в по-простичкия свят? Нима това не е свободен избор?

    - В духовната физика има аксиома, според която е невъзможно да се върнеш в по-малко осъзнато състояние. Разбира се, че можеш да пробваш, но като загърбиш придобитото просветление, ти губиш равновесие. На практика можеш да се опиташ да се върнеш назад и това ще е проява на свободната ти воля, но е незавидна участта на тези, които игнорират постигнатата истина, защото не е по силите им да задържат дълго съпътстващата ги двойственост на вибрациите.

    Във всяко осъзнато утвърждаване на живота - от хранене и спорт до развиване на дейност чрез творческа реализация и установяване на зрели отношения, няма път назад. Така както няма и не може да има паузи по пътя.

    Единственият път е само напред. Важно е да се приема такава ситуация.

    Всъщност това си е избор - дали да си останем на тези позиции, на които сме без да жужим или да вървим напред, без да се обръщаме назад и да се чувстваме така, както и преди. Глупаво е да се страхуваш от промените, защото рискуваш да живееш без тях.

    Ако сте изоставили някаква работа, която лично за вас е пробив и нишка нагоре, било то правилно хранене, утринна гимнастика или някакво професионално увлечение, а сега се измъчвате, като се опитвате да заглушите увлечението си с всички достъпни начини за социализация - от изложби до срещи с приятели и пътешествия, съветът ми е - върнете се, колкото и време да е минало оттогава.

    Да, загубили сте форма. Да, ще се наложи да започнете отначало. Но се върнете. Върнете се на пътя, който ви води нагоре към просторите на собственото ви битие. И на момента ще се почувствате по-добре.

    Защитавайте мечтите си дори от собствените си мързел и инертност, когато това се налага. Няма път назад.

    По-точно - колкото и да си давате вид, че има такъв, като не обръщате внимание на вътрешния си протест и танцувате живота си с накъсаните "едно напред и две назад", ще ви стане леко и ясно едва като приемете тази аксиома с цялото си сърце. Съмненията чукат истерично само при тези, които си оставят път за отстъпление. Но признаете ли, че пътя на разумното съзидание е единствено възможния вариант лично за твоя живот и всичко ще стане кристално ясно. Остава само чистата наслада от пътешествието на духа и тялото.

    Винаги ваша - Олеся!

    Превод и предложение: Анита

http://re-self.ru/aksioma-duxovnoj-fiziki-ili-pochemu-v-voprosax-zdorovogo-obraza-zhizni-net-dorogi-nazad.html#more-2351
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6808
Папка: Статии | Посещения: 1387 | Ченълинги
Контакт          3.140.186.241