Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:37
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Карма и свободна воля – част първа

Темата за свободната воля е много неразбрана. Харесвам ми това, което „Курс по чудеса" казва относно свободната воля: „Свободната воля не означава, че можеш да създаваш или променяш учебния план (универсалните закони); това означава единствено, че можеш да избереш какво да вземеш в даден момент." Като например, урокът на душата, наречен „карма", може да бъде дълъг, бавен и болезнен или може да бъде научен и преминат бързо чрез прощаване, оставяне на миналото и възприемане на сегашното. Това може да бъде направено само чрез проницателно самонаблюдение и желание да бъдат разбрани всички капани и отклонения на егото. Колкото по-осъзнати ставаме, толкова по-бързо започваме да вибрираме и толкова по-високо се изкачваме по скалата на измеренията.

Свободната воля има своите ограничения. В рамките на определено ниво (плътност/измерение) има определено количество свободни избори. Когато изберем да влезем в някоя плътност или измерение, ние също така се съгласяваме да спазваме законите на тази плътност или измерение, освен ако не сме ги усвоили и идваме единствено, за да водим другите в по-висшите реалности, но дори и тогава сме под влияние на определени закони на тази реалност. Например, Исус и други са имали възможност да правят така наречените чудеса, защото са използвали законите на по-висши измерения, за да заместят тези на 3Д.

Мисля, че сме склонни да объркваме свободната воля с взиманите от нас решения, които са базирани на егото. Те наистина не са едно и също. Отново, зависи от какво ниво на съзнание гледаме. Друг начин да се погледне на това е да вземем предвид, че много малко от нас имат свободна воля, защото нашата воля е затворена в рамките на нашите обичайни вярвания, програми и обремененост. Погледнато от по-високо измерение (6-та плътност или по-високо), всичко е свободна воля. В някакъв момент (преди въплъщение или когато и да било) ние сме взели решение да имаме спуснат воал пред нашето осъзнаване. Това ни е направило подвластни на законите и заблудите, присъщи на 3Д, без да помним познанието как да ги надмогнем. Заклещени в 3Д илюзията, вземаме решения, базирани на страх, недостиг, нужда от одобрение и т.н. Когато използваме свободната си воля, за да изберем осъзнатостта пред невежеството, тогава вече нашите бъдещи решения не са водени от страха и 3Д илюзията.

Има определено количество от предопределена съдба, присъщa на Божествения План. В крайна сметка всички ние ще се изкачим в по-висшите реалности. Ние имаме в нашата ДНК плана за възнесението. Поради свободната воля ние можем да забавим съвършеното разгръщане на този ДНК план. Временно можем да го отменяме с негативни вярвания и застояли емоции. В действителност, ако се откажем от нашите преценки, вина, страх и постоянно притеснение и кавги, програмата ще се разгръща по-лесно. Оставете я да върви, да тече – и наистина тя се случва просто магически. Но парадоксът е, че ние трябва да работим усилено, за да се отучим от всички лъжи и изкривявания, на които са ни учили в продължение на хилядолетия, които казват, че пътят към просветлението е борба – нали знаете, „без болка, няма печалба" и всичко останало. Спомням си една от любимите ми поговорки: „Пускането на нещата e лесното, задържането на това състояние е трудното."

Упражняването на свободната ни воля зависи от това с кой аспект на Аз-а се идентифицираме. Ние можем да изглеждаме ограничени от законите на физическия свят, но само ако сме привързани към това възприятие. Например, веднъж щом се отървем от нашето отъждествяване с тялото, ние вече не сме в ръцете на медиците. Тогава сме свободни да оставим духовното ни осъзнаване да реши какво е най-доброто за нашите тела.

В обобщение, аз вярвам, че свободната воля е това, което човек има, когато е свободен от всички илюзии. Вероятно никой от нас на планетата Земя няма свободна воля, защото волята ни e затворена от ограничени мисли и вярвания. Но тогава когато сме свободни от всякакви илюзии, концепцията ще се обезсмисли, тъй като така или иначе има само Божия Воля, която е творческата сила.

Сал Ракели, юли 2004 г.
Превод: Stefani Gavrailova
http://ascension.bg/bg/za-vuznesenieto/vuznesenieto/341-karma-part-one
Папка: Сал Ракели | Посещения: 1468 | Ченълинги
Контакт          3.93.74.25