Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:06
18.04.2024
Четвъртък
18.226.222.12


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Разликата между дух, душа и его

Поздравяваме ви отново, скъпи Творци! Ние сме Основателите, работещи в тандем със собствения Висш Аз на този канал. Нека навлезем малко по-надълбоко в природата на Аз-а и по-конкретно – трите главни аспекта.

„Дух" и „душа" не са едно и също нещо. Под душа се има предвид индивидуализираната искра Творение, или същността на Аз-а, пребиваваща във всеки един от вас. Тя е уникален, миниатюрен аспект на Бог, но същевременно от физическа гледна точка всяка индивидуална душа е по-голяма от цялата вселена.

Формално погледнато, душата се отнася към ниво седем от нашия 12-мерен Аз. Нивата под това на душата представляват индивидуализирани, специфични аспекти на Аз-а, докато нивата над това на душата обикновено се наричат колективни нива, или групови комплекси души. Природата на тези нива ще разгледаме подробно малко по-късно.

Може да се каже, че Духът е същността, или основната енергия, пронизваща целия живот. Може да ви е от помощ да разглеждате Духа като разумното съзнание на всички неща, но той е повече от това. Той е енергия, материя и съзнание, като същевременно е отвъд тях. Той представлява движението на Бог, или изливането на Божественото съзнание към всички неща. Той е онова, което вдъхва живот на всичко.

Душата е едновременно съвършена и несъвършена. Тя встъпва в различни въплъщения и нива на съществуване, за да повиши своето разбиране и осъзнатост. Макар че за разлика от Духа тя не знае всичко, тя знае достатъчно, за да не осъжда преживяваното. Осъждането принадлежи на сферата на егото. Душата иска да изпита всичко, без предубеденост или предпочитания, докато егото преценява нещата като добри или лоши, правилни или погрешни, по-добри или по-лоши.

Например, в един живот душата може да иска да узнае какво е да потискаш другите, така че тя може да се въплъти в някое царско семейство, което изобщо не зачита обикновените хора. В друг живот душата може да иска да изживее противоположната полярност, така че се въплъщава в семейство, живеещо в нищета, трудности и страдания, поради потисничеството на царското семейство. Това не е наказание за „греховете" от потискането на другите в предишен живот, а просто желание от страна на душата за уравновесена и пълна перспектива.

Душата не прави разлика между правилно и неправилно поведение. Но със своето израстване и еволюиране душите по естествен начин започват да се стремят към онези житейски преживявания, които подхранват любов, състрадание и служене на другите, тъй като тези ценности вибрират на по-високо ниво от страха, осъждането и вината. Един силно опростен начин да се определи доколко еволюирала е една душа е да се види какъв процент от нейния живот включва проявления на любов и състрадание в противовес на страх и вина.

Егото на човека може да изопачи буквално всяка идея, включително и тази, създавайки по този начин образ на Бог като гневен и отмъстителен, изискващ подчинение и въздаващ наказания на така наречените „грешници". Душата обаче се задоволява просто да наблюдава контраста между противоположните идеи.

Цялото „зло" на планетата Земя е свързано с отъждествяването с нисшия аз, или егото. Егото е онази част от душата, която вярва в отделеността от Бог. То по естествен начин се отъждествява с онези аспекти на аз-а, които изглеждат отделни; т.е. физическото, емоционалното и менталното ниво на битие. То не успява да види, че има много нива, които се споделят енергийно. Така че докато егото вярва, че всеки един от вас е отделно, изолирано физическо лице, Духът знае, че всички хора пред­ставляват Едно Същество, проявяващо се като милиарди индивидуални живи организми.

Тъй като душите ви са многомерни, между индивидите и групите са възможни множество заплетени и сложни конфигурации. Тези подредби не са ограничени до физическата Земя. Така както на Земята съществуват малки общностни групи, големи правителствени организации и всички разновидности между тях, така подобни групи съществуват и в по-висшите сфери. Душите, които са на различно ниво на вибрация, могат да взаимодействат една с друга по множество начини. По-нататък ще разгледаме души, които споделят човешки тела една с друга, или които си прехвърлят и разменят различни свои нива на битие.

Човешкият език не разполага с адекватна терминология, чрез която да се опишат всички тези взаимодействия, но ние ще положим всички усилия да изясним тези неща в следващите глави. За да ги разберете по-добре, моля консултирайте се с терминологичния речник. Надяваме се с описването на тези взаимовръзки между измеренията до голяма степен да разсеем объркването, царящо по отношение на въпроси като „вселяващите се души" и „частичните прехвърляния на душата".

Психотерапевтите ще открият голямо количество полезна информация в материала, който следва. Значителен процент от подложените на терапия пациенти страдат от различни нива на душевна фрагментираност – концепция, която ще изследваме в дълбочина в Глава 3. В някои случаи с тези пациенти в действителност няма нищо „нередно". Те са се съгласили, или имат договори на нивото на душата, да преминат през известни преживявания, включващи частично или цялостно прехвърляне на душата (тема, която е разгледана обстойно на следващите страници). Целта ни е да помогнем на терапевтите да направят разлика между очевидната емоционална неуравновесеност и доброволните договорки на душите, които привидно могат да се проявяват като множествено личностни или дисоциативни разстройства.

Из книгата „Интегриране на душата" на Сал Ракели
http://ascension.bg/bg/knigi/309-si
Папка: Сал Ракели | Посещения: 1490 | Ченълинги
Контакт          18.226.222.12