Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


01:13
26.04.2024
Петък
3.15.221.136


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Историята за Първоначалната Причина

Според простата версия за вашето възникване от Божественото Съзнание вие сте излезли от „утробата" на вашия Бог Отец/Майка като искри Светлина от седма плътност, наречени души. Според едно по-сложно, но също толкова вярно описание, вие сте излезли от Божественото Съзнание, спуснали сте се до Универсален Божествен Аз от 12-то ниво, след това сте се обособили в Индивидуален Божествен Аз от 11-то ниво, който по-нататък се е разделил на Христов или Будически Аз от 10-то ниво (ние използваме тези термини, за означаване на Висшия Аз на онези, които познавате като Исус от Назарет и Гаутама Сидхарта, въпреки че можехме да използваме и термина „Велико Централно Слънце", за да опишем това ниво на Битие). Оттам вие сте се разделили допълнително на монада, или същество от девето ниво, след което сте се разделили на свръхдуша, или същество от осмо ниво, и накрая – на крайния продукт – душа от седма плътност.

Спускането в мрака

Сега ще навлезем в естеството на „отпадането от благодатта", както някои от вашите свещени писания го наричат. За съжаление съществата, които първоначално са предали тази информация (и която е намерила място в най-големите световни религии), или не са имали цялостно разбиране за онова, което се е случило, или в някои случаи нарочно са ви насаждали чувство за вина, за да ви контролират.

Ще ви разкажем нашето преживяване за онова, което се случи по време на отпадането от благодатта, без всякакво осъждане или предубеденост. По време на целия процес ние останахме във висшите сфери, откъдето наблюдавахме, без да се намесваме, интензивността на вашето преживяване.

Като същества от седмо ниво вие се огледахте и видяхте една обширна, неизследвана област, която сега наричаме „нисшите светове".

Нисшите светове, за които говорим, са известни като: ниво шест – каузалния план, ниво пет – етерния план, ниво четири – астралния план, ниво три – менталния план (включващо егото и личността), ниво две – емоционалното тяло (включващо инстинктите и сексуалността), и ниво едно – физическото тяло.

Първоначално душите ви бяха същества от седма плътност, наслаждаващи се на пълната сила и творчески способности на съществата от това ниво, след което, понижавайки вибрацията си до нива от едно до шест, започнаха интензивно да изживяват външното Творение. Първоначалното преживяване от рискованото навлизане в по-нисшия космос доведе до някои интензивни свивания на енергията и вибрацията. Това е „Първоначалната Причина", която породи много от основните негативни вярвания, които душите продължават да носят от живот на живот.

Противно на духа на много от библейските версии за спускането в материята, това не беше аналогично на изгонване от Небесното Царство. Не беше криминална присъда, произнесена от един осъждащ и гневен Бог. Това просто беше начинът, по който душите преживяха уплътняването в материята, присъщо на изследването на външните светове.

Когато едно човешко дете се ражда в света, преживяването често е доста травмиращо. След като в продължение на девет месеца е живяло в безопасност, топлина и уют, то внезапно се сблъсква с ярки светлини, пронизващи звуци и усещания и напрегнато усещане за отделеност от майката. Усилете това преживяване милиони пъти и ще започнете да добивате представа за това какво сте изпитали като млади души, когато сте възникнали от Божественото Съзнание и сте се потопили в нисшите светове.

Повечето от вас не са били просто изтикани навън от космическата утроба, а са имали време да опознаят себе си като същества от Светлина от седма плътност. Това естествено състояние на безгранична мощ и творческа сила е било оприличено на вашата „Едемска градина" – едно идилично състояние, където всичко ви е било осигурено и сте живели в цветущ рай. След около няколко милиона земни години живот в този рай вие смело сте изразили готовност да започнете да изследвате космоса. Въпреки че сте били уведомени за това какво да очаквате, вие не сте били подготвени за интензивността на преживяването.

Почти всички вие все още имате отпечатъци от Първоначалната Причина в етерното и каузалното си тяло. Повечето от вас все още се опитват да намерят обратния път към Едемската градина и са се обвинявали за скръбта и мъката, които сте изживели на Земята.

Може би се чудите: „Ако Бог е всемогъщ и всезнаещ, то как тогава Той (или Тя) е могъл да допусне тази травма да се случи?"

За разлика от статичното, неизменно божество, описвано от много от духовните традиции, Бог продължава да израства и еволюира, проявявайки се като вас и безброй други форми на живот. В близост до центъра на Божественото Съзнание съществува едно вечно „райско" състояние, с което всички вие сте тясно свързани (въпреки че тук на Земята то изглежда много далечно). Когато в началото вие дръзнахте да поемете навън, отдалечавайки се все повече и повече към периферията на Творението, вие навлязохте в непроявените сфери, където всичко е възможно.

Вие сте надарени със същите творчески сили като Божественото Съзнание, като една от тези сили е способността да творите реалности, различни от цветущия рай близо до центъра на Творението. Свободната воля означава, че можете да експериментирате с различни енергии и да изживявате широк диапазон от усещания – от екстаз до ужас.

Като на млади и неопитни творци на вас ви е било предоставено цяло измерение от вселената, в което да упражнявате своите творчески способности – астралните сфери. Всъщност астралните планове са били наречени от някои учители „скицник на Творението". За съжаление много от вас са заседнали в астралните сфери между физическите прераждания. Душите могат да прекарат милиони години в изследване на външните светове и астралните състояния, преди да се възвърнат към естественото си състояние на съществуване в седма плътност. Веднъж щом започнете да се издигате от нисшите сфери, вие в крайна сметка се освобождавате от колелото на преражданията. Това се нарича „духовно възнесение". На този етап приключенията ви във външното Творение придобиват доброволен характер. Вие сте там, за да помагате на онези, които все още са заседнали в един привидно безкраен затвор на дуалността.

Когато започнете отново да се спускате в тъмните и плътни реалности, вие се превръщате в Светлините на тези тъмни места, които все още не са еволюирали достатъчно, за да станат съзнателни за Бог. Вие правите това всеки път, когато се прераждате в светове като Земята. Ако четете това, най-вероятно сте се завърнали, за да помагате, след като преди известно време сте се възнесли духовно.

Из книгата „Интегриране на душата" на Сал Ракели
http://ascension.bg/bg/za-vuznesenieto/vuznesenieto/332-original-cause

Папка: Сал Ракели | Посещения: 1314 | Ченълинги
Контакт          3.15.221.136