Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


03:52
25.04.2024
Четвъртък
3.138.122.195


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Получаване и загуба на енергия

Фина енергия получаваме, когато гладуваме, изпълняваме дихателни упражнения, уединяваме се, даваме обет за мълчание, за известно време, разхождаме се (или просто се намираме) на брега на морето, в планините, съзерцаваме красиви пейзажи в природата, занимаваме се с безкористно творчество, възхваляваме достойна личност за нейните възвишени качества и постъпки, смеем се, радваме се, усмихваме се от душа, безкористно помагаме на някого, проявяваме скромност, молим се преди хранене, ядем продукти пълни с прана (жизнена енергия) – натурални растения, каши, масло, плодове, зеленчуци, спим от 9-10 вечерта до 2 часа през нощта (в другото време нервната система не си почива, колкото и да спим), хубав масаж направен от хармонична личност. Или си правим самомасаж, обливаме се с хладна вода, особено сутрин и с най-голям и силен ефект, ако стоим боси на земята, жертваме своето време, пари, приемаме несправедливостта, най-напред, защото виждаме зад всичко божествената воля.
   
Към загуба на енергия води унинието, недоволството от съдбата, съжалението за миналото и страха, неприемането на бъдещето, постановка и преследване на егоистични цели, безцелно съществуване, обида, преяждане, безконтролното блуждаене на ума, неумението за съсредоточаване. Когато ядем пържена или стара храна, храна приготвена от човек изпитващ гняв или други отрицателни емоции, при използване на микровълнова печка, продукти, съдържащи консерванти, химически добавки, отгледани при изкуствени условия, с използване на химически торове, ядене на храна лишена от прана – кафе, черен чай, бяла захар, бяло брашно, месо, алкохол. Хранене набързо и в движение, пушенето, празните разговори, особено, ако при това някого критикуваме, осъждаме, неправилното дишане, например, много често и дълбоко, стоене под прав ъгъл спрямо лъчите на Слънцето, от 12 до 4 през деня, особено в пустинята, безредните полови връзки, секс без желание и особено без любов към партньора. Излишното спане, спането след 7 сутринта, недостатъчен сън, напрежението на ума и тялото, алчността и скъперничеството.
   
Източната психология на 50% се състои от пранаяма – теорията и практиката на определени дихателни техники, които позволяват на човека да бъде винаги изпълнен с жизнена сила. Както твърдят съвременните просветлени учители по йога, можем да съберем Прана чрез:
   
1. Елемента земя: хранене с натурална храна, живеене сред природата, съзерцаване на дърветата, ходене бос по земята.
   
2. Елемента вода: пиене на вода от кладенци или ручеи. Плаване в река или море. Избягване пиенето на кофеиносъдържащи напитки, алкохол и газирана вода.
   
3. Елемента огън: стоене на Слънце и употреба на храна, съдържаща Слънчева светлина.
   
4. Елемента въздух: ето най-важния елемент за получаване на Прана, чрез вдишване на чист въздух, особено в планините, в гората и на брега на морето. Пушенето и стоенето на места с голямо струпване на хора, лишава човека от прана.
   
5. Елемента ефир: култивиране на позитивно мислене, доброта, добро настроение. И това ниво се счита за базово. Защото даже, ако човек живее сред природата и правилно се храни, но при това ходи раздразнен и зъл, то, обратно, излишъкът от Прана още по-бързо ще го разруши. От друга страна хармоничния човек, ако е добродушен, безстрашен, може достатъчно дълго да изкара в града, ако е принуден там да живее. Но даже такъв човек, трябва да следи за храненето и периодично да се „измъква" сред природата. В градовете източник на прана са църквите, храмовете, манастирите.
   
Превод и предложение: Нона Григорова

http://www.znaxar.com/knigi-stati/20645-poluchenie-i-poterya-energii.html
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6501
Папка: Статии | Посещения: 3879 | Ченълинги
Контакт          3.138.122.195