Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:27
20.04.2024
Събота
3.133.112.73


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Да мислиш некачествено е опасно за живота

От детството ни учат да не правим лоши неща, да не обиждаме и се караме, да не лъжем и крадем и т.н. Неясно защо обаче, тогава не ни учат, че не трябва да мислим неефективно. Ще кажете "Защо ни е, след като никой не знае, какво мислим". Отговорът е прост - точно мислите създават алгоритъмът на действията ни, при това ги инициират. С други думи - мисълта е началото на всичко.
   
И точно затова трябва да се учим да мислим правилно и да контролираме постоянно движещия се поток от мисли в главата ни. А всичко останало, както се казва, ще се подреди. И това е много важно, особено за вас. Важно е да контролирате мислите си постоянно, защото иначе те ще ви контролират и насочват към техния си път. Умението да въвеждаш ред в главата си и да я поддържаш винаги чиста, а не само за ден или седмица, е висш пилотаж, който носи щастие и удовлетвореност от собствения живот.
   
Така, че всичко е много просто. Но само за тези, които реално са почувствали или повярвали в това, че не всяка, родена в главата ви мисъл, е ваша и че всъщност можете да управлявате и ръководите мислите си, като ги насочвате в необходимото русло. За нещастие повечето си мислят, че отговорен за всичко случващо се в главата е притежателят на тази глава. Че той е управителят на живота си, а всички проблеми, неприятности и малки спънки, които изникват по пътя му, са дело на лошите или са удари на съдбата.
   
Ако не сте разбрали, че мисълта е нещо сериозно, могъщо, непознато докрай, но в същото време и поддаващо се на управление нещо, то не си губете скъпоценното време да четете нататък. Сега заедно ще определим етапите на възникване на мисълта, развитието й, породените от нея действия и последствията от тях. А за десерт непременно ще разберем, как да я управляваме.
   
Така че, да започнем.
   
Сигурно ви се е случвало, лошото ви настроение да е помрачавало всичко около вас и сякаш обидата, гневът, злобата и недовоството наистина ви душат. Пак със сигурност сте имали и състояния, при които ви се е искало да прегърнете целия свят, радвали сте се на дребните неща и сте виждали всичко само от добрата му страна. А дали сте разбирали, че и едната и другата ситуация са се пораждали именно във вашата глава? Че развитието на събитията е следвало стъпка по стъпка развитието на мислите ви?
   
СИТУАЦИЯ: Понеделник сутрин. Събудил ви е будилникът, вместо сладко да се протегнете и погледнете с възторг през прозореца с предчувствието за плодотворен ден. Събуждате се с мисълта, че трябва да ставате и пак да отидете на тази омразна работа, където никой нищо не иска да прави, началникът е вечно недоволен, заплатата мизерна, а и трябва да минете през сагата на препълнената маршрутка или със собствения си автомобил да се нервите по задръстените кръстовища. Това изобщо не ви харесва, но са ви нужни пари, за да оцелявате. Затова още преди да сте станали, "предвиждате" всички тези събития с мисълта: "Господи, по-скоро да мине тази седмица и да идват почивните дни". И почти непременно вечерта констатирате, че днес денят е бил неудачен.
  
 РАЗБОР НА МЕРОПРИЯТИЕТО
   
Да започнем с искането ви по-бързо да идват почивните дни. Осъзнавате ли, че искате да съкратите живота си - единствения си и неповторим живот? Само помислете. Може би е по-добре да смените работата си. Да продължим - неприятностите, което ви се струва, че сте предвидили, всъщност не е предвиждане, а програмиране. Включването на механизма по реализирането в живота на всичко това, което сме обрисували с мислите си във въображението. Само една пакостлива мисълчица, незнайно откъде дошла при пробуждането ви, включва потока негативни мисли, обрисуващи различни негативни ситуации. Само една мисъл е отворила в главата ви вратата за лавина подобни по насока мисли. А тя пък откъде се е взела? Възможно е да са ви я поднесли, а вие без да забележите това, да я приемете. Подобно нещо се случва след като преди заспиване гледате супер рекламиран филм, който поражда мисли за седмици напред - не само за събуждането. Обърнете внимание на това, какво се натворява в главата ви след вечерен киномаратон. Няма да се чувствате добре от огромното количество негативни мисли, предизвикващи достатъчно отрицателни емоции. Ще разберете, че така сте попаднали под влиянието на омразата, недоволството, страха, завистта, разочарованията и те имат надмощие над вас като влизат постепенно в живота ви. Нима наистина искате това?
  
Има и такъв вариант, при който сте допуснали мисъл, която не сте разпознали като предизвикваща бъдещи неприятности. Тайната вратичка на тези мисли е потенциалната ви готовност да осъдите глупавия си началник, да се скарате на немърливеца, който ви е настъпил в автобуса, да се възмутите от дейността на правителството и т.н. Каквото и да е, настроението ви е развалено за целия ден. А оттук и произтичащите последствия.
   
Разгледахме изцяло ежедневна ситуация, която се повтаря много, много често. Сигурно всеки е попадал в нея и е проклинал за това всичко на света, като си остава в омагьосания кръг от неведението и безсилието да промениш нещо.
   
Но сега, след разбора на тази ситуация и съответните изводи, можем да действаме не в тъмнината на невежеството, а в лъча на знанието. Сега, познавайки врага открито, ще ни е много по-лесно да го овладеем. Остава ни само да формулираме алгоритъмът на мислене, при който действително сами и абсолютно осъзнато да строите живота си.
   
Преди всичко трябва да се научите да филтрирате постъпващата информация, да проследявате, към какво ви подбужда, и за какво ви кара да се замисляте. Откажете се от проследяването или прослушването на негативната информация, защото тя нищо ценно няма да ви донесе, а просто обърква мозъка ви. Много по-добре е да занимавате ума си с нужното за вас, като подбирате щателно полезната, съзидаваща и развиваща информация. Имайте наум, че "празният мозък е работилница на дявола" и повече четете, слушайте и гледайте това, което предизвиква във вас радост и положителни емоции, това, което ви подтиква към познание и развитие - духовно и физическо. И запомнете, много е важно - ако не практикувате последното, бъдете готови, че не само негативните мисли няма да изчезнат от главата ви, но и ще засилят атаката си. На този етап е важно да разберете, че е невъзможно да ги отстраните, но можете да ги изпускате, игнорирате или заменяте с положителни. Как да постигнете това?
   
ОБЯСНЯВАМЕ С ПРИМЕР
   
Влизате с добро настроение и широка усмивка в кабинета на шефа си, за да му докладвате за навреме изпълнената задача, а той ви се нахвърля като развързано куче и ви обвинява за нещо, в което нямате вина. Опирайки се на предишните си шаблони, щяхте да се оспорвате и се оправдавате, като доказвате обратното с развалено за няколко дни напред настроение, носещо армия от негативни мисли с последствия. Нека сменим алгоритъмът. В отговор на бурните му реакции, мислено му пожелайте добро и радост, тъй като в момента сам вреди на себе си. Ако ви е трудно да го направите на момента, възползвайте се от нелепа и смешна асоциация - представете си го яхнал по гащи магаре, разгонващ с крясъци стадо гъски. За да не наливате масло в огъня, постарайте се да не се разсмивате. Опитайте и ще разберете, че е лесно да не се поддавате на странични дразнители, когато държите мислите си под контрол.
   
Винаги, когато усетите, че лошите мисли се прокрадват, веднага превключвайте на нещо позитивно, без да чакате да се появи разваленото настроение и сълзите - действайте преди това и тогава никой и нищо няма да успее да повлия на живота ви и да го подкара по ненужен вам път.
   
За да се научите да автоматизирате контролирането на мислите си е нужна практика, практика и пак практика. И непременно трябва да отделите внимание на упражнението за концентриране на вниманието. При това е много важно да задържате вниманието си върху избран обект възможно повече, без да допускате каквато и да е мисъл в главата си. Концентрирайте се често на нещо хубаво, търсете хубавото навсякъде и във всичко (лошото, за съжаление, само се хвърля на очи). Много простички и разбираеми практики за концентрация можете да намерите в книгата на Анастасия Нова. Особено ви препоръчваме практиките "Чаша" и "Цъфнал лотос".
   
Предложение и превод: Анита

http://www.liveinternet.ru/users/light2811
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6202
Папка: Статии | Посещения: 1350 | Ченълинги
Контакт          3.133.112.73