Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:00
20.04.2024
Събота
3.144.233.150


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Учението на Абрахам


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Намираш се на гребена на мисловната вълна

Ние предпочитаме да наричаме мястото, на което се намираш Гребена на мисловната вълна, защото като се намираш тук в своето физическо тяло, във физическото си обкръжение, изживяващ физическото си преживяване - ти си най-далечното удължение на онова, което сме ние.
   
Всичко, което някога е било, достига най-високата си  точка в това, което си ти сега. Точно както целият ти опит, от момента на твоето раждане в това физическо тяло до настоящия ти момент, е достигнало връхната си точка в това, което си сега, така и всичко, което някога е било изживявано от Всичко, Което Е достига връхната си точка във всичко, което се изживява в момента във физическото житейско изживяване на Планетата Земя.
    
Тъй като всеки човек на вашата планета има преживявания, които причиняват зараждането на желанията му, случва се нещо като масово извикване, което е равно на еволюцията на вашата планета. Колкото повече си взаимодействате, толкова повече се идентифицират и излъчват личните ви предпочитания. А колкото повече от своите желания излъчвате, толкова повече от тях получават отклик.  
    
Пред теб се простира силен поток Изначална Енергия, от която ще бъдат получени твоите индивидуални  лични предпочитания. С други думи, благодарение на  това, което толкова много от вас са изживели и изживяват и благодарение на притегателната сила на толкова много техни желания Благоденствието във вашите бъдещи преживявания е осигурено. По същия начин сегашните ви желания на свой ред ще осигурят поток от Енергия, от която да се възползват бъдещите поколения.
    
Ако можеш да пожелаеш, Вселената може да го осигури.
    
Ако взаимодействието ти с твоята времево-пространствена реалност вдъхновява пораждането на съкровено желание в теб, значи Вселената разполага със средствата да осигури резултатите, които търсиш. Тъй като способността ти да вземеш повече нараства с всяко следващо постижение, това нарастване може да се стори поразително на онези, които тепърва разбират силата му, но може да се стори и абсолютно нормално на онези, които вече са започнали да разбират и да очакват Благоденствието да се влива непрекъснато в тяхното преживяване. Потокът на Благоденствието тече, дори и ти да не разбираш това, но когато съзнателно се изравниш с него творческите начинания стават несравнимо по-задоволителни, защото тогава откриваш, че няма абсолютно нищо, което желаеш, и което да не можеш да постигнеш.
    
То действа, независимо дали ти го разбираш, или не.
    
Не е необходимо напълно да разбираш сложността на тази вечно израстваща среда, за да пожънеш облагите на това, което тя ти дава. Необходимо е да намериш начин да се оставиш на течението на Благоденствието, което се простира пред теб. За да ти помогнем в това усилие, ние ти предлагаме тези думи: Съществува единствено поток на Благоденствие, който тече. Ти можеш, да го приемеш или да се съпротивляваш срещу него, но той си тече независимо от това.
    
Не можеш да влезеш в ярко осветена стая и да търсиш "ключа за затъмнението". С други думи, не би очаквал да намериш ключ, който да излее мастиленочерна тъмнина в стаята и да покрие ярката светлина. Ти ще намериш ключ, който да се съпротивлява на светлината, защото в отсъствието на светлина има тъмнина. По същата логика няма Първоизточник на "зло", но би могло да има съпротивление на това, което според теб е Добро, точно както няма Първоизточник на болест, но би могло да съществува съпротивление на естественото Благоденствие.
    
Ако не питаш, няма да получиш отговор.
    
Понякога хората правят комплименти на Естер за това, че може да получава мъдростта на Абрахам и че я изговаря или записва, за да могат и други да я преживеят и да извлекат полза от нея. Ние също високо ценим това. Но бихме искали да обърнем внимание, че получаването и предаването на нашата вибрация от страна на Естер е само едната страна на уравнението. Без искането, което го предхожда, не може да има отклик.
    
Хората от твоето време извличат огромна полза от преживяванията на предходните поколения, защото извикването, привличането е започнало благодарение на техните преживявания и на желанията, които са се породили в тях. Днес вие стоите на Гребена на вълната и жънете облагите от това, което са поискали тези минали поколения; в същото време вие продължавате да искате и сега вие притегляте... и всичко продължава. Ако можеш да намериш начин да го допуснеш на една ръка разстояние от теб има лавина от Благоденствие, което очаква да се пресегнеш и да го вземеш, стига да си вибрационно изравнен с него. И тъй като на Гребена никога няма много хора — няма да има много хора, с които да можеш да говориш за това.
    
Сега има хора, които преживяват много големи лишения и травми и заради начина, по който живеят тяхното искане е много силно и прочувствено. Поради силата на тяхната молба Първоизточникът отвръща подобаващо. Човекът, който изпраща молбата обикновено е толкова погълнат от травмата си, че не може лично да получи отговора на собствената си молба, но бъдещите поколения - или дори сегашните поколения, които в момента не отхвърлят - получават облагата на тази молба.
    
Даваме ви това, за да ви помогнем да разберете: Има неограничен Поток от Благоденствие и изобилие от всички неща, който е винаги на ваше разположение -но трябва да се настроите за получаването на тези неща. Не можете да ги получите, докато им се противопоставяте.
    
Свали преградата и позволи на Благоденствието да се влее в теб
    
Гледай на себе си, на етапа от живота си, на който се намираш, като на получател на силната струя Благоденствие. Опитай се да си представиш, че се къпеш в този силен поток. Положи усилие да видиш себе си като получател на този безграничен поток, усмихни се и се опитай да приемеш, че си достоен за него, че го заслужаваш.
    
Способността ти да чувстваш, че си достоен за мощния поток на Благоденствието несъмнено зависи от живота ти в момента. При определени условия се чувстваш извънредно благословен, а при други - не толкова благословен. Нашето желание е с четенето на тази книга да разбереш, че степента, в която се чувстваш благословен и очакваш добрите неща да идват при теб показва степента, в която си постигнал състояние на допускане. Степента, в която не се чувстваш благословен и не очакваш добрите неща да идват при теб, показва степента ти на съпротивление. Нашето желание е като четеш тази книга да се почувстваш способен да се освободиш от всички мисловни навици, които са причинили в теб отхвърляне на Потока.
    
Искаме да разбереш, че ако не бяха мислите на съпротивление, натрупани през житейския ти път, които не са вибрационно настроени към Потока на Благоденствие, точно в този момент той щеше да се влива в теб, защото ти буквално си негово продължение.

    
Единствено ти (и начинът, по който се чувстваш) си отговорен за това дали допускаш в себе си Благополучието, което си наследил или не. Въпреки че околните ти влияят повече или по-малко за това дали да допуснеш този Поток или не, всичко зависи от теб самия. Можеш да свалиш бариерата и да допуснеш Благоденствието или да избираш мисли, които ограничават достъпа ти до това, което е по право твое. Независимо дали го допускаш или се съпротивляваш Потокът непрекъснато тече към теб без да отслабва, без да се изморява винаги на разположение в случай, че премислиш.
    
Ти си в идеалното положение, от което да стигнеш оттук дотам.
    
Нищо не трябва да се променя в твоето обкръжение или в обстоятелствата около теб, за да започнеш преднамерено да ползваш връзката си с Потока на Благоденствието. Може да си в затвора, може да са ти поставили диагноза с неизлечима болест, може да си изправен пред фалит или да си в процес на развод. Въпреки това, ти си в идеалното положение да започнеш веднага. Искаме също така да разбереш, че това не изисква много време, защото е необходимо само да разбираш Универсалните закони и да си решен да се движиш към състояние на допускане.
    
Когато караш: колата си ти осъзнаваш откъде си тръгнал и къде отиваш. Приемаш, че не можеш моментално да стигнеш там; приемаш, че ще пропътуваш съответното разстояние и след време ще пристигнеш там, закъдето си тръгнал.
    
Може да си нетърпелив да стигнеш дотам и дори да се измориш от пътуването, но ти не се обезкуражаваш насред пътя до степен да обърнеш колата и да се върнеш на мястото, откъдето си тръгнал. Не караш напред-назад от началото на пътя до средата и обратно, докато накрая рухнеш от това безкрайно пътуване.
    
Не казваш, че си неспособен да постигнеш това пътуване. Приемаш разстоянието между точката на тръгване и мястото, където искаш да бъдеш и продължаваш да се движиш по посока на целта си в избраната точка. Разбираш какво се иска от теб и го правиш. Искаме да разбереш, че пътуването от мястото, където си, до мястото, където искаш да бъдеш, независимо в какъв аспект, може да бъде разбрано също така лесно.
    

Поискай и ще ти бъде дадено  
Как да осъществим желанията си  
Естер и Джери Хикс
(Учението на Абрахам) 
Папка: Учението на Абрахам | Посещения: 2259 | Ченълинги
Контакт          3.144.233.150