Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:01
18.04.2024
Четвъртък
18.188.61.223


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Прочистване на душата

Най-важна за същността на човека е душата и точно тя определя особената му индивидуалност. Под влиянието на обстоятелствата и отрицателното мислене през живота си, човек се променя към лошо и сравнително по-рядко към добро. Психолозите работят усилено над този проблем, но не са постигнали особени резултати.
   
През живота си, човек може да поражда силни отрицателни енергии като ги натрупва във фините тела, които впоследствие вече му влияят негативно. Някак си човек натрупва отрицателния си опит и той става част от същността му. Съзнанието на човека попива всички свои емоции и мисли. Отрицателното влияние на телевизията е в програмиране съзнанието на младежта и замърсяването на Душите им. Случва се така, че след това човек носи отрицателния си опит през целия живот. Колкото повече е замърсен човек с такива отрицателни натрупвания, толкова по-слаба е връзката му с Бога. Човек започва да прави все повече грешки в живота си. В такъв случай затлачванията в енергетиката му предизвикват различни болести.
   
Състоянието на Душата на човека е непостоянна величина и е възможно да се променя, както в добрата, така и в лошата страна. Напълно е реална промяна в същността на човека към добро - това е пътят на енергийното прочистване на душата и фините тела. Структурата на фините тела на човека е много сложна и не е толкова лесно да се прочисти от негативните натрупвания. За прочистване на съзнанието е нужно продължително въздействие на висши енергия, което обяснява, защо малцина са успели в това. Само позитивното мислене не е достатъчно за прочистването на душата. За разтварянето на плътните негативни натрупвания са нужни висши енергии. За това е важен стремежът на човекът за прочистването на душата и за обработване на отрицателното от същността си. За повечето е трудно да се разбере значимостта на прочистването на душата. Човек дотолкова се сраства с пороците и греховете си, че му е трудно да ги види.
   
Прочистването на съзнанието е начин на живот, при който резултатите не идват веднага. Самозалъгване е да се мисли, че веднага можете да изхвърлите греховете си и да прочистите бързо душата си. Дори и с огъня на Любовта в Душата си, прочистването ще ви отнеме месеци, а е възможно и години.
   
Главно средство за прочистването на душата са висшите енергии. Молитвата е важно условие, защото именно връзката с Бога дава чистата енергия. Ако човек искрено и от душа се стреми към Бог, се образува енергиен канал между него и Създателя, по който тече прочистващата огнена енергия. Същото се постига и с пораждането на енергията на Любовта в душата, така постепенно се прочиства съзнанието. За пречистването е важна постоянната дисциплина на мислите и туширането на негативните състояния, тъй като пораждат отрицателна енергия.
   
Отделянето на зърното от плявата
   
При прочистването на душата е добре да се знаят следствията от този път. Когато работим за прочистването енергията в човека, преминава от душата към фините тела на принципа на скачените съдове. Така постъпващата във фините тела висша енергия разтваря постепенно отрицателните натрупвания. Проблемът е, че разтвореният негатив излиза само по обратния път - от фините тела през чакрите в тялото на човека и понякога това е болезнено. Излизането на отрицателните енергии може да се проследи по болките в чакрите. Болката и напрежението в слабините маркира излизането и прочистването на отрицателните енергии в съответното фино тяло. Окончателното освобождаване от преработените отрицателни енергии на тялото става основно през теменната чакра, което предизвиква понякога главоболие. След освобождаването от отрицателните енергии човек чувства необичайно облекчение и лекота, сякаш се е излекувал от болест. А с прочистването на съзнанието ще нарастват и енергийните му възможности. Ако върви по пътя на прочистването на душата, животът на човека постепенно ще става все по-светъл и лек.
   
Всеки може да прочисти душата си от всички пороци и негативни черти - това се нарича просветление. Лесно ли му е на човек да живее без отрицателната си същност, може да каже само този, който е преминал докрай пътя. Щастието е преди всичко състояние на Душата.

Всичко отрицателно, което има в човек, така или иначе излиза наяве и се проявява в негативните му постъпки. Колкото и да се прикрива, това, което е отвътре се проявява и навън - в делата му. Ако вътрешно държите на нещо тъмно, то в определена ситуация ще се прояви негативния енергиен отговор чрез лоши мисли, а после и действия. Мръсотията ражда само мръсотия. Ако в душата на човека е любовта, то и делата му ще са светли и праведни. Като отделя лошото и тъмното от същността си, човек става по-чист, а следователно и по-добър.
   
Не е лесно да се промениш. Това е възможно само при стремеж за вътрешно пречистване с високи енергии. Дисциплината на мислите и качеството на емоциите са важни, но главен залог за успех при прочистането съзнанието на човека е продължителното въздействие на висши енергии.
  
Много хора са в състояние на неопределеност и в тях има едновременно и лошо и добро. Но не трябва да се служи на два господа едновременно - на Бога и дявола.От дуалността на човека и неопределената му позиция се раждат и бедите в живота му. Да се върви едновременно по два пътя е трудно заради постоянната вътрешна борба, в която разумът иска едно, а душата - съвсем друго. Да раделиш негативното от същността си не е лесно и това може да направи само човекът, избрал такъв път. Следствие от прочистеното съзнание е подобреното психологическо състояние на човека и укрепването на здравето му. Колкото и да е удивително, пречистеният човек изобщо не може да твори зло, а всичко негативно вътре се изхвърля като ненужен боклук.
  
Главният избор на човека
  
Прочистването на душата не става за ден, нужни са месеци и години дълбоко прочистване. В този период ще има и необичайно високи енергии на Духа и ниски вибрации на замърсените му фини тела. Затова при пречистването на съзнанието Духът на човека ту ще се разгаря, ту загасва от отрицателните енергии на фините тела. Само в пълна вътрешна чистота се раждат висшите енергии. Човекът е генератор на енергии и само той определя какъв енергиен дан има - разрушителен или съзидатетелен. Висшите енергии са най-ценният принос на човека в строителството на Вселената.
  
Прочистването е път за тези, които с Душа се стремят към Бог и упорито се освобождават от всичко отрицателно в тях. Всеки човек е надарен от Бог с правото за свободна воля и само той самият може да започне генералното прочистване на душата си. Душата е брилянт в рамката на човека и само при пълна чистота тя засиява като ярко слънце.

   
Превод и предложение: Анита
http://www.znaxar.com/knigi-stati/20480-ochischenie-dushi.html
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6155
Папка: Статии | Посещения: 1503 | Ченълинги
Контакт          18.188.61.223