Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


19:38
18.02.2020
Вторник
3.229.118.253


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66]Статии [201]
Матрицата 5 [55]Нумерология [28]
Астрология [31]Великият преход [110]
Кармична Астрология [13]Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13]Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13]Петър Дънов [4]
Джасмухин [8]Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7]Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22]Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8]Пътят на душите [6]


Усмихнете се! 11 причини да се смеете по-често

Майя Митич, сп."Аргументи и факти"

    ФАКТИ:
1. Обикновено 6 годишното дете се смее примерно 300 пъти на ден, като в същото време възрастните се усмихват и смеят средно само 15 пъти за денонощие. При това до 3-месечната си възраст децата изобщо не умеят да се смеят.
2. Най-усмихнатите хора живеят в Бразилия и Куба, а най-мрачните - в скандинавските страни.
3. През ХVІІІ в. лекарите са казвали: "Пристигането на клоуна в града означава за здравето повече, отколкото 10 натоварени с лекарства мулета".
   
АРГУМЕНТИ:
   
1. Смехът подмладява. Някога жените са избягвали смеха, защото са смятали, че така се увеличават мимическите бръчки и съответно се състаряват визуално по-рано. Но всъщност е точно обратното. Трябва да се смееш възможно по-често, защото мускулите на лицето укрепват и кожата се кръвоснабдява. Смехът не само е най-подходящата гимнастика за лицето, но забавя стареенето му и го подхранва допълнително, като му придава румен и здрав вид.
   
2. Смехът гони депресията и дава добро настроение. Когато се смеем, мускулите на лицето изпращат специфични импулси, които влияят благотворно на нервната система и дейността на мозъка. Разбира се, че визитата при лекаря и пиенето на антидепресанти ще ви помогне, но къде по-простичко е да се посмеете. Ако нямате настроение, дори се препоръчва съзнателно да си сложите усмивка на лицето или да се смеете изкуствено. Уверявам ви, че това е е само първоначално, след това смехът ще идва отвътре. А само една минута искрен смях заменя 45 минути дълбока релаксация. При смях се намалява отделянето на стресови хормони и се повишават ендорфините.
   
3. Смехът подсилва имунитета. Съвременните учени считат, че смехът мобилизира имунитета ни. Те препоръчват да се смеем възможно повече през зимата, защото така се увеличава количеството на имуноглобулин А в организма, който защитава лигавиците от атаките на вируси и бактерии. Като цяло веселият нрав снижава на 50 % шанса от разболяване - при смях вентилацията на дробовете се подобрява, в съдовете се натрупва въглерод, който понижава кръвното и нивото на инсулин в кръвта.
   
4. Смехът укрепва сърдечно-съдовата система. Лекарите са забелязали, че сърдечноболните се смеят рядко. Като се има предвид, че смехът укрепва ендотела - епителната тъкан, покриваща вътрешния слой на кръвоносните съдове, то е ясно, че има същият ефект върху сърцето, какъвто имат физическите упражнения. Десетминутен смях смъква кръвното с 20 мм р/с, което е полезно при хипертония. Освен това се снижава нивото на лошия холестерин, подобрява се дишането и кръвоснабдяването.
   
5. Смехът намалява болката. Лечението чрез смях е популярно в много страни. В Германия има клоуни-лекари, които посещават тежко болните деца, а в Индия се практикува йога на смеха, която съчетава дихателната гимнастика от традиционната йога и разтегателни упражнения, имитиращи смеха. Разбира се, той не може да излекува хроничната болка или силната мигрена, но може да облекчи състоянието ви, тъй като ендорфинът отнема от болката. Освен това смехът помага да излезем от лошото самочувствие.
   
6. Смехът подобрява фигурата. Смехът не е само аеробика за мускулите на лицето, но и прекрасен масаж за вътрешните органи. когато човек се смее, се включват 80 групи мускули. Особено добре укрепват мускулите на корема, гърба и краката. Една минута смях дава ефекта на 15-минутно каране на колело, т.е. изгарят се калориите на почти цял шоколад. Едночасовата веселба ще изгори същото количество енергия, както и при 1 час спринтиране. При заливащ смях, когато човек се свива на две и се тресе, организмът отслабва с половин килограм на час. Трябва да се има предвид, че човек може да се кикоти непрекъснато максимум час.
   
7. Смехът лекува и тренира дихателната система. Смехът спомага лекуването на астмата и бронхитите. Работата е там, че въздухът, който се изтегля от дробовете по време на смях със скорост 100 км/час, освобождава бронхите от натрупаната слуз и подобрява дишането при възпалителни процеси. По време на смях вдишването става по-дълго и дълбоко, а издишването кратко и интензивно, дробовете се освобождават изцяло от въздуха, а газообменът им се ускорява тройно.
   
8. Смехът подобрява отношенията и изглажда конфликтите. За психолога смехът е прекрасна групова терапия. Той обединява хората, спомага за бързата размяна на реплики, освобождава от негативните емоции. Само наблюдаването на смеещ се човек подобрява настроението. Ето защо, когато ви се е случило нещо неприятно, ако се накарате дори насила да се засмеете пред огледалото, ще ви стане по-добре. Гелотологията е наука за смеха и тя сочи, че трябва да се смеем не само, за да ни е добре и весело, но и за да ни стане добре и весело.
   
9. Усмивката носи ползи. От смеха можеш да се облажиш и финансово. Сервитьорите, които постоянно се усмихват на клиентите, получават 1,5 пъти повече бакшиши. Освен това, мъжете с добро чувство за хумор изглеждат на жените по-умни от другите. Счита се, че чувството за хумор е по-характерно за мъжете, отколкото за жените, защото заслуга в това има тестостеронът.
   
10. Смехът спомага мисленето. Смехът повишава творческите способности и умението да се решават проблеми, активира лимбическата система на мозъка, като съединява лявото с дясното полукълбо.
   
11. Смехът удължава живота. Изследователи от университета Ешива в САЩ са на мнение, че част от гена на дълголетието са тези черти на личността като оптимизъм, спокойствие и веселие. Повечето дълголетници са спокойни оптимисти, смятат смеха за най-важното в живота и изразяват открито емоциите си. Това е разширило кръга им на общуване и съответно ги е социализирало ефективно. Между другото, шведските лекари при съпоставка живота на известни театрални актьори за последните 270 години са установили неочаквана закономерност - комиците живеят повече от трагиците.

   
Превод и предложение: Анита

http://www.aif.ru/health/article/61734
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6154
Папка: Статии | Посещения: 2152 | Ченълинги
Контакт          3.229.118.253