Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:38
20.04.2024
Събота
18.218.184.214


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Не сте болни, а жадни

 Преди 12 години докторът по медицина Ф. Батмангхелидж публикува труд под това заглавие и излага последните данни от микроанатомията, свидетелстващи, че много от симптомите на неизлечимите болести, всъщност са сигнали на нашето тяло за недостиг на вода. Най-голямата трагедия в историята на медицината, станала изходна предпоставка, заставяща ни да смятаме, че единственият признак от потребност на организма от вода е „пресъхналата уста”. Структурата на съвременната медицина, построена върху това твърдение, не може да издържи никакви критики и предположения, на които лежи вината за мъчителната преждевременна смърт на милиони хора. Единствената причина за страданието на тези хора е незнанието, че на тях просто им се иска да пият.

    Човешкият мозък се състои от 85% вода и се отличава с повишена чувствителност към обезводняването. Когато на мозъка не му достига вода, човек може да усети някои от следните симптоми:

    Чувство на умора, което не е вследствие на напрегната работа, в най-тежката форма се проявява като синдром на хронична умора. Терминът „синдром” обозначава състояния, при които се наблюдават три симптома едновременно. Най-общо казано симптомите, това са контролните индикатори на сериозни проблеми, с които се сблъсква организма вследствие на обезводняване. Тази тема ще обсъдим подробно в раздела за кожната туберколоза (лупус еритематозус) и механизма на производство на хидроелектрическа енергия.

    Прилив на кръв към лицето. Когато кръвообращението в мозъка се усили, за да подобри неговото снабдяване с вода, притокът на кръв към лицето също се увеличава.

    Чувство на раздразнение без видима причина - безконтролен гняв.
    Чувство на тревога без особено основание - синдром на безпокойството.
    Усещане за потиснатост и неадекватност на реакциите (например слабо полово влечение).
    Угнетено състояние в неговата крайна форма: депресия и мисли за самоубийство.
    Влечение към алкохол, пушене и наркотици.

    Всички тези сетивни индикатори са указания, че обезводняването потиска някой функции на мозъка. Следователно ранният стадий недостиг на вода в мозъка, може да стане причина за загуба на отделни функции и да провокира развитието на описаните физически и психически състояния.

    Авариини сигнали за недостига на вода в организма

    Втората група на критически симптоми и признаци за потребността на организма от вода, включва различни локализирани хронични болки. Тази група се състои от:

    Стомашни киселини;
    Диспепсия (затруднено, болезнено храносмилане);
    Ревматични болки в ставите;
    Болки в гърба;
    Главоболие;
    Болки в краката при ходене;
    Фибромиалгия (болки в мускулите и меките тъкани, възможно да стигне до мускулна дистрофия);
    Болка при колит и запек;
    Стенокардийна болка;

    Пристъпи на сутрешно гадене и повръщане при бременност, подсказващи за жажда, изпитвана от плода и майката.

    Лошият дъх също се явява като индикатор за недостига на вода в организма. Причинен е от разлагането на храна останала в стомаха, или газове, освобождаващи се от червата и „пробиващи си път” нагоре.

    Много е просто да разбереш произхода на тези болки и симптоми. Те възникват, когато има недостиг на вода, при някой от активните, използвани в дадения момент органи,за да го пречистят от „токсичните отпадъци и повишената киселинност”, явяващи се странични продукти на метаболизма. Нервните окончания регистрират изменението на химическата среда и предават тази информация на мозъка. Предизвиквайки добре пресметната, висока болка, мозъкът се опитва да съобщи за застрашаващи проблеми, които могат да възникнат в резултат на локално обезводняване.

    Ако обезводняването продължи, води до перманентно увреждане на тъканите - например рак на дебелото черво - който е прието да се смята, че е вследствие на продължителен запек и колит.

    Възможната опасност от киселинни изгаряния и увреждане на тъканите, принуждава организма да сигнализира за настъпващото локално обезводняване посредством болката. Организмът се стреми да ограничи своята активност, за да не допусне образуването на по-голямо количество киселини и токсични отпадъци.

    Накратко - болката, която не е причинена от инфекция или травма е сигнал за недостиг на вода в областта на самата болка. Болката е отчаяна молба на организма за вода, необходима за отмиването на токсичните отпадъци от поразения от обезводняване участък. Основният проблем при най-разпространената в днешно време грешка е недостатъчното разбиране за значимостта и важността на болката, като сигнал за изпитваната жажда от организма.

    В случаите когато организмът моли за вода, лекарите постъпват, както са ги учили и предписват на хората отровни химикали, които предизвикват мъчителна, преждевременна смърт. Най-трагичното е, че ние лекарите сме свикнали да смятаме предписаната от нас, бавно действаща смъртоносна отрова, полезна за пациентите. Най-често използването на тези химикали, води до по нататъшно усложнение на състоянието на човека, защото те единствено създават илюзията за „отстраняване на болката”, но не премахват причината за тази болка: обезводняването. При случай на травма, върху травмирания участък възниква оток (в резултат на засилен приток на вода към даденото място), и под въздействието на допълнителното количество вода, болката причинена от травмата постепенно намалява докато не изчезне напълно.

    Програми за борба с обезводняването

    За случайте на обезводняване в организма съществуват специални програми за рационално разпределяне на водата. Основните програми в борбата с обезводняването, които до ден днешен носят етикет за болест са следните:

    Астма и алергия;
    Хипертония;
    Диабет при възрастните;
    Запек и съпътстващите го болки в долната част на червата или колит;
    Автоимунни болести, включително кожна туберколоза (лупус еритематозус).

    Тези състояния са начело на списъка със здравословни проблеми, възникващи в резултат на продължителен недостиг в организма. Допълнителна информация на други аспекти от водния дефицит в организма, можете да получите в моята книга „Вашето тяло моли за вода”.

    Стенокардийната болка често се превръща в задължителен спътник на астмата в преклонна възраст. Това означава, че в допълнение към задуха, старите хора страдат от характерна болка в сърцето, която най-накрая е призната за следствие от намаления въздухообмен и затрудненото дишане при астматици. С други думи, активирането на програмата за борба с обезводняването, води до намаляване притока на въздух, което автоматично повишава активността на сърцето. Но в същото време недостатъчното количество вода, постъпваща към сърцето, не позволява да се отстранят токсичните продукти от него, което понижава ефективността на неговата работа.

    В белите дробове и сърдечния мускул се проявяват признаците на възпалителните процеси, предизвикани от обезводняване - засилена циркулация на кръвта в капилярите на обезводниния участък. Същността на възпалителния процес е да „засили циркулацията на кръвта, за да се справи с проблема”. Причина за възпаленията могат да станат бактерии, химически вещества или травма. При обезводняване в увредената, пресъхнала област се образува натрупване на токсини, които задействат механизма на болката.

    Превод: София Велева

http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post252303059/
   Допълнителна информация за водата:
    http://watermessage.hit.bg/
    http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=285
    Техника - Чаша вода http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2025.0
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6134
Папка: Статии | Посещения: 3441 | Ченълинги
Контакт          18.218.184.214