Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:46
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Учението на Абрахам


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Ти наистина създаваш собствената си реалност

Не много отдавна нашите приятели Джери и Естер се запознаха с фразата "Ти си творец на собствената си реалност." (Бяха открили книгите от серията Сет, на Джейн Робъртс.) За тях тази идея беше колкото вълнуваща, толкова и тревожна, защото те, както много от физическите ни приятели, желаеха да имат творчески контрол над собствените си преживявания, но ги тормозеха някои важни въпроси като "Наистина ли е правилно сами да избираме действителността, която създаваме? И ако е така, как да го правим?"

     Животът ти е основан на неограничена свобода.

     Роден си със знанието, че наистина ти създаваш собствената си реалност. Това знание е толкова дълбоко вкоренено в теб, че когато някой се опита да се намеси в творението ти, чувстваш незабавен дискомфорт. Родил си се със знанието, че си творец на собствената си действителност и макар че когато си започнал да се интегрираш в обществото желанието да твориш е пулсирало силно в теб, ти си започнал да възприемаш до голяма степен представата, която другите са имали за начина, по който трябва да протече животът ти. Но все пак в теб живее знанието, че си създател на собствения си житейски опит, че абсолютната свобода съществува и тя е в основата на истинските ти преживявания и че в края на краищата, създаването на живота ти зависи изцяло и единствено от теб.

     Никога не ти е харесвало някой друг да ти казва какво да правиш. Никога не ти е харесвало да бъдеш възпиран в импулсите си. Но с времето, под силния натиск на околните, които са убедени, че техният утъпкан път е по-правилен от твоя път (и следователно като цяло по-добър), постепенно си започнал да се отказваш от решимостта да даваш насока на собствения си живот. Често ти се е струвало по-лесно да се приспособяваш към техните представи за това какво е по-добро за теб, отколкото да се опитваш сам да го разбереш. Но във всичкото това приспособяване към опитите на обществото да те накара да се впишеш в рамките му и в собствените ти опити да избягваш конфронтации, ти несъзнателно си се отказал от най-дълбоката си същност - пълната и безусловна свобода да твориш.

     Но не си се отказал лесно от тази свобода, всъщност никога няма да можеш наистина да се откажеш от нея, защото да бъдеш свободен е най-важният принцип на самото ти същество. Но в опита си да се откажеш от нея, в името на разбирателството или безнадеждно примирен с мисълта, че нямаш друг избор, си тръгнал срещу природата си и срещу самата си душа.
     Никой друг не може да твори в твоето преживяване.

     Тази книга е посветена на връщането ти към синхрона с Енергията на Първоизточника. Тя е посветена на повторното ти пробуждане за чистотата, добротата и силата, които са твоята истинска същност. Тя е написана, за да ти помогне съзнателно да се завърнеш към знанието, че си свободен и че винаги си бил свободен, както и че винаги ще бъдеш свободен да правиш своя избор. Няма никакво удовлетворение в това да позволиш на някой друг да се опита да създава твоята реалност. Всъщност, не е възможно някой друг да създава твоята реалност.

     Когато влезеш в синхрон с вечните сили на Вселената, и с това, което е твоят Първоизточник и твоя истинска същност, тогава те очаква радостно съзидание отвъд всяко физическо описание, защото ти си творецът на собствените си преживявания и удовлетворението от това съзнателно да даваш насока на собствения си живот е огромно.

     Ти си вечно същество във физически образ.

     Ти си вечно Същество, избрало да участва в това специфично житейско преживяване по много и чудесни причини. И тази пространствено - времева реалност на Планетата Земя служи като място, където можеш да съсредоточиш силите си за целите на конкретното сътворяване.

     Ти си вечно Съзнание, което в момента обитава това чудесно физическо тяло, за да изпита радостното вълнение и усещането за подем, което носи конкретното съсредоточаване в съзидаването. Физическото същество, което определяш като свой собствен "Аз", достига апогея на мисълта, а Съзнанието, което е всъщност твоя Първоизточник, се излива през теб. И тези моменти на неописуем възторг са моментите, в които си широко отворен и наистина позволяваш на Първоизточника да се лее чрез теб.

     Понякога позволяваш на истинската природа на своето Същество да потече през теб, а понякога - не. Тази книга е написана, за да ти помогне да разбереш, че е възможно винаги да позволяваш на истинската си природа да се лее чрез теб и че като се учиш съзнателно да допускаш пълното си свързване с нефизическото енергийно същество, което е твоят Първоизточник, преживяването ти ще бъде изпълнено с безгранична радост. Чрез съзнателно избиране на посоката на мислите си можеш да бъдеш в постоянна връзка с Енергията на Първоизточника, с Бог, с всичко онова, което приемаш като добро.

     Твоята Вселена е основана на безгранично Благополучие.

     Благополучието е в основата на тази Вселена. То е същината на Всичко, Което Е. То протича към теб и през теб. Трябва само да му позволиш, да го допуснеш. То е като въздуха, който дишаш - трябва само да се отвориш, да се отпуснеш и да го поемеш в своето Същество.

     Тази книга цели да ти припомни как съзнателно да допускаш естествената си връзка с Потока на Благополучието. Тя е посветена на това да си спомниш кой си в действителност, за да можеш да се заемеш със създаването на живота си, така както си възнамерявал преди да дойдеш в това физическо тяло и в това великолепно преживяване на гребена на мисловната вълна, където си възнамерявал напълно да изразиш свободата си по безкрайно много радостни и съзидателни начини.

     Можеш ли да разбереш колко много Благополучие тече към теб? Разбираш ли какво организиране на обстоятелствата и събитията в твоя полза е на твое разположение? Разбираш ли колко си обичан? Разбираш ли как процесът на създаването на тази планета, на тази Вселена се променя така, че твоето преживяване да бъде съвършено? Разбираш ли колко си възлюблен, колко си благословен, колко си желан и каква важна част от този съзидателен процес си? Искаме да го разбереш. Искаме да започнеш да осъзнаваш, че твоето Същество е по природа благословено и да започнеш да търсиш доказателствата за това, защото ти го показваме във всеки момент, в който си позволяваш да го видиш: с идването на любовници, пари, приятни преживявания и красиви гледки; с подреждането на обстоятелства и събития; с удивителните преживявания, сътворени заедно с някой друг, с когото се срещате, водени единствено от невероятно важната цел - да израствате и да си дарявате радост и удоволствие.

     Движението ти напред е неизбежно, няма друг начин. Не можеш да не се движиш напред. Но ти не си дошъл тук в търсене на това движение. Тук си, за да изпиташ неописуема радост. Затова си тук.


Поискай и ще ти бъде дадено   
Как да осъществим желанията си   
Естер и Джери Хикс   
(Учението на Абрахам)     
Папка: Учението на Абрахам | Посещения: 1709 | Ченълинги
Контакт          3.238.235.248