Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


04:46
19.04.2024
Петък
3.145.59.187


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Ангели и Архангели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Мъдреци: Въплътени магьосници и вълшебници, висши жреци и жрици, заклинатели, шамани и вещици

Впечатляващи. Екзотични. Ексцентрични. Мъдреците сякаш сияят отвътре. Приличат на герои от романтична сага, със своите дълги копринени коси, с удължените си лица, с вечните сенки под очите, подчертаващи пронизващия им поглед. Земните ангели от тази група притежават дълбока мъдрост и са изключително интуитивни. Очите им виждат всичко - няма смисъл да се преструвате или да лъжете един Мъдрец, защото ще прозре истината. Те са ексцентрични, със силно присъствие. Обичат да носят свободно падащи дрехи - като романтичен спомен от старите времена. Всеки представител на тази група е обгърнат от някаква мистериозност. Когато срещнете погледа му, разбирате, че той просто знае.

Ако погледнете в очите на Мъдреца, ще видите дълбока мъдрост, познание и често вековна скръб, заради съдбините на Земята и на човечеството. Освен това, той често има ясно изразени торбички или сенки под очите.

Мъдреците са хора, които в предишните си животи са се научили как да използват силата си, за да лекуват и да правят чудеса, включително да въздействат върху климата и материалните обекти (например левитация, телекинеза и т.н.). Това са много могъщи и опитни магьосници, принадлежащи към човешката раса, призовани да прекратят оттеглянето си в духовния свят и да се върнат на Земята поради сложната ситуация.

Енергията им е по-тъмна и тежка, в сравнение с другите Земни ангели - сериозна, печална, почти потискаща, понякога дори отблъскваща. В отношенията си с хората те са непреклонни, но и благосклонни. Това са "майките-орлици", "господарите" в семейството - винаги знаят кое е най-доброто за близките и приятелите им. Ако искате сериозен и разумен съвет, обърнете се към някой Мъдрец.

Докато представителите на другите групи нямат много опит като хора (или в миналите си животи са били Въплътени ангели, Елементали и т.н.), Мъдреците са човешки същества от цяла вечност. Също като останалите Земни ангели, и те се чувстват "различни". Или както се изразяват някои от тях: "Аз съм различен и се гордея с това!" Ето какво разказва един Въплътен магьосник:

"Още в детството си разбрах, че съм различен и не се чувствах на мястото си. Това ми създаде доста трудности - докато накрая не разбрах, че моята уникалност всъщност е предимство. Не бях част от групата, не се вписвах в общоприетите норми; чак когато пораснах, осъзнах колко е хубаво това."

По тази причина, Мъдрите се чувстват по-удобно на Земята, в сравнение с останалите групи. Те са реалисти, отнасят се с търпение и съпричастие към хората и са се научили да се наслаждават на престоя си тук. Не се страхуват да надникнат в тъмните сенки на живота, за разлика от другите Земни ангели. Въплътената магьосница Линда говори от името ма много Мъдреци:

"Знам, че съм различна от другите, но всъщност ме се чувствам аутсайдер, защото не ме вълнува дали хората ме харесват или не."

Това безразличие към чуждото мнение е отличителна черта на Мъдреците.

Историята на Мъдреците

Всички представители на тази група имат една обща характеристика - посвещават много години от живота си на познанието и усъвършенстването на магическите си способности. Някои се интересуват от метафизика, други са били забелязани още в детството си и са били обучавани на различни психични умения. Мъдрите са били Висши жреци и жрици в Атлантида, Древна Гърция и Египет; по времето на крал Артур; при майте; при есеите; били са шамани и лечители сред коренните племена. Виждали са как загиват цели цивилизации, как стотици хора са убивани заради вярата си. Те познават и разбират тъмната страна на човешкото его, но още повече почитат и ценят най-висшите прояви на човешкия дух. Тъкмо затова са се върнали на Земята - да учат хората.

От друга страна, много Мъдреци си прекарвали чудесно в отвъдното. Създали са в духовния свят свои общества, райски кътчета със замъци, градини и водопади. Всичко било просто великолепно. Но ето че към тях се обърнал Съветът на Водачите, който набирал "офицери от запаса" и ги мобилизирал за нова духовна служба. Те помолили Мъдрите да се върнат на Земята, за да бъдат жив пример за спокойствие и хармония, да учат хората и да им припомнят как да използват личната си сила, за да постигнат световен мир.

Някои Мъдреци се съгласили с нежелание. Когато пристигнали на Земята, почувствали колко е плътна и нестабилна енергията. Имало и такива, които не издържали на тези условия и побързали да си тръгнат, като предизвиквали собствената си смърт. Други приели земния живот, но изпитвали гняв или депресия. Най-добре се приспособили онези, които отново се заели с изучаването на земните духовни практики - например астрология, уика, ка-бала, херметизъм, паганизъм, ритуали, лечение с кристали, билкарство, церемониална магия, шаманизъм и т.н.

По думите на Гретел, една от причините да вярва, че е Въплътена магьосница, е в "отдавнашнаният ми интерес към заклинанията, билките, магическите жезли и ритуалните атрибути (свещи, благовония, светена вода и т.н.). Освен това, като дете имах "въображаем приятел", който беше магьосник. Нещо повече, лелята на майка ми, ме наричаше вълшебница."

Представителите на клана на Мъдреците цял живот развиват духовните и магическите си дарби. Те имат голям опит в изкуството на проявлението, алхимията и лечителството. Родени са с психични способности; понякога в детството си ги смятат за проклятие, особено когато предсказват бъдещи "неблагоприятни" събития. Децата обвиняват себе си, че не са могли да предотвратят трагедията, след като са я видели предварително. Да, тези интуитивни прозрения често им дават прекрасна възможност да използват молитвата, за да направят нещо или да го предотвратят. Ако е трябвало да се намесят, сигурно са щели да получат ясни указания как да избегнат тази ситуация.

Повечето Мъдреци, които интервюирах, имат ярки спомени от предишни животи, в които са били вещици, магове, жреци и т.н. Всички участници в анкетите реагират много емоционално на "лова на вещици" през Средновековието (от XIV до XVIII век). Много от тях си спомнят ясно или откъслечно как са били горени на клада, обесени или убити по друг начин, защото са били духовно различни от останалите. Ето какво разказва Сара:

"Помня, че ме изгориха на клада. Хората крещяха, обиждаха ме и ме проклинаха. Измъчваха ме жестоко."

Маниакалният "лов на вещици" в онези времена е бил провокиран от масовото предубеждение, че всички нещастия - от съсипаната реколта до болните деца - се дължат на магия. Хората вярвали, че единственият начин да прогонят "дявола" е като изгорят кръвта на вещицата. Магьосниците били преследвани и предавани от съседи, от местните власти и църкви. В най-добрия случай ги убивали, преди да ги завържат на кола и да запалят кладата. Но във Франция, Германия и Швейцария повечето били изгаряни живи.

Дори тези, които не са били убити, имат ясни спомени за онзи период, когато са се страхували от Инквизицията; за рицарите тамплиери; процесите срещу катарите (преследвани като езичници и еретици от папа Инокентий III, измъчвани и убивани) и други начини за "лова на вещици". Страхът от смъртта е витаел над всички в онези времена. Тези спомени понякога пречат на Мъдреците да разгърнат напълно духовните си способности.

Заради тях мнозина и днес не се решават да разкрият истинската си велика сила! Но нали тъкмо по тази причина те са били избрани да дойдат тук, в съвременната епоха - да учат другите и да използват големия си опит. От тях се иска да отворят прашните сандъци и да извадят оттам всичките си психични и лечителски способности. И т.ъй като хората се чувстват най-щастливи, когато се ангажират напълно с изпълнението на истинската си житейска мисия, за Мъдреците е много важно да открият и да развият отново духовните си дарби.

Мъдреците са особено близки с представителите на царството на елементалите, и обратно. Феите и елфите не само са играли важна роля в техните земни духовни практики. Между двете групи е съществувало близко приятелство. В древни времена хората са разбирали ползата от взаимодействието с царството на природните духове, но църквата се изплашила от силата, която се проявявала на свобода, извън нейните стени. Затова започнала негативна публична кампания срещу феите, елфите и другите елементали. И до днес много хора се боят от прекрасните вълшебни същества, елементалите.

Тъй като в древността (и до днес) елементалите са били тясно свързани с Мъдреците, някои Въплътени елементали смятат, че всъщност принадлежат към тяхната група. Това се дължи на общите им спомени. Една представителка на царството на елементалите може да си спомня кладите и изгарянето на вещици - не защото е била изгорена, а защото е гледала какво се случва с нейните Мъдри приятелки. Това може да я обърка и да я накара да мисли, че самата тя го е преживяла.

Но разликите между двете групи са съвсем очевидни: Мъдреците са много по-сериозни, мрачни и достолепни от веселите и палави Въплътени Елементали. Те имат продълговати овални лица и предпочитат да носят дълги коси (въпреки че някои от тях са ги подкъсили по делови причини), докато Елементалите са кръглолики и често се подстригват късо (изключение правят Феите и Русалките). Мъжете често си връзват косата на опашка или я приглаждат назад с гел. Актьорите Джони Деп, Дела Рийс, Анджелика Хюстън и Джими Смитс са примери за външния облик и впечатляващото присъствие на Мъдрите.

Представителите на тази група се обличат в ексцентричен или романтичен стил, в зависимост от любимия си период от миналите прераждания. Жените харесват дълги, свободно падащи, царствени одежди в тъмни цветове и тежки огърлици с кристали. Мъжете предпочитат надиплени ризи от естествени тъкани в ренесансов стил. Понякога носят колиета със специални духовни символи, например келтски кръст или символа Ом. Мъдреците с удоволствие участват в ренесансови карнавали -обличат автентични костюми и се потапят в атмосферата на предишните си животи, за да си спомнят цялата радост и печал на отминалите времена.

Сред духовните им водачи има дракони, магове и богини. Те живо се интересуват от древните епохи, обвити в мистерия - Авалон, Атлантида и Лемурия. Колекционират статуетки на магьосници; обичат книги и филми, в които се разказва за магия, напри мер "Властелинът на пръстените", "Хари Потър" и всичко, свързано с времената на крал Артур. Много от тях са запалени на тема история.

Въплътената Висша жрица Марлис пише: "Обичам гръцката и египетската митология. Силно мг привличат египетската Изида и Атина Палада, боги нята на мъдростта и войната. Обожавам митовете ш нея и се възхищавам на подкрепата, която е оказали на Одисеи. Учих старогръцки език и се чувствам свързана с всички олимпийски богове."

Освен това, Мъдреците са изключително чуп ствителни към фазите на Луната - пълнолунието и новолунието им въздействат физически и емоцио нално. Често участват в церемонии, извършвани по пълнолуние, и празнуват дните на равноденствието

Типични характеристики на Мъдреците

Ето един интересен факт: всички Мъдреци, участвали в моето изследване, знаеха своя астроло гичен знак, асцендента си и положението на Слън цето и Луната в момента на раждането. Това рязко ги отличаваше от представителите на останалите групи, които често не знаеха дори слънчевия си знак и рядко се замисляха за лунния. Естествено, Мъдреците са добре запознати с астрологията и се отнасят с уважение към нея.

Голям процент от интервюираните Мъдри имат предишни или настоящи здравословни проблеми, свързани със сърдечносъдовата система. Пролапс на митралната клапа, високо кръвно налягане, тахикардия, аритмия, шум в сърцето и инфаркт - всички тези симптоми са широко разпространени сред тях. Сигурно обичат Земята и нейните обитатели толкова много, че сърцата ги болят, когато виждат, че хората правят всичко възможно да се самоунищожат. Или това е отзвук от "лова на вещици", когато кръвта им е кипяла на кладата, а сърцата им били иронизвани с колове.

В книгата "Излекувай тялото си" Луиз Хей тълкува етафизичната символика на сърдечните заболявания като "отдавнашни емоционални проблеми". Мъдрите, прераждали се стотици пъти на Земята, носят тази емоционална болка от хилядолетия и това ако не е "отдавнашен проблем"! Пак според Луиз Хей, другата причина е "липса на радост, шкоравяло сърце, вяра в напрежението и стреса".

Мъдрите, които познавам, са силни личности и учители, отдадени на работата си. Те непрестанно учат хората, като често им дават кратки, но дълбоко философски съвети. В очите им обаче, може да се прочете дългогодишно разочарование от учениците. Един Мъдрец наскоро ми каза:

"Ако хората просто последват съветите ми, ще решат всичките си проблеми. Не се хваля - просто шам какво би им помогнало. Но повечето не ми обръщат внимание и продължават да тънат в грижи."

Тъй като задачата на Мъдреците е да учат и да показват пътя, сигурно това разочарование наистина им разбива сърцата.
Подобно на Елементалите, и Мъдреците не са големи почитатели на законите и правилата. Но докато първите често попадат в капана, когато ги нарушават, вторите се загръщат в мантията-невидимка и затова рядко ги уличават в нарушения. А когато това все пак се случи, могат да прехвърлят вината върху Елементалите.

Личният живот на Мъдреците

Представителите на тази група копнеят за мистичен и магически брак със своята сродна душа. Те могат да почувстват недоловимото присъствие на свой събрат, с когото се познават от много прераждания. Често това води до продължително търсене на любимия човек; и докато не го/я намерят, предпочитат романтичната самота. Или по-лошо - опитват се да създадат неподходящи връзки.

Може би в предишен живот, някой Мъдрец е дал обет за целомъдрие и безбрачие. Ако клетвата не е отменена, може да превърне сегашния му живот в истински хаос. Мъдрата Одри е чудесен пример. Тя е сигурна, че в предишни прераждания е била и вещица, и монахиня. Като вещица, изпълнявала езически ритуали, възхваляващи Земята, природата и човешкото тяло. Подобни церемонии често са свързани с голотата и сексуалността. В онези времена властниците заклеймили това тържество на материята като ерес и Одри била изгорена на клада. В следващото си прераждане била монахиня и дала обет за безбрачие. Въпреки това, запазила магическите си дарби и интереси. В сегашния си живот Одри продължава да прави заклинания и много добре знае как да проявява силата си. Но сексуалният й живот е пренасочен в една платонична връзка с импотентен съпруг, твърде горд, за да пие лекарства или да се съветва със сексолог. Ние "развалихме" обета за безбрачие и нейната сексуалност отново се пробуди.

И така, Мъдрите се чувстват най-щастливи в живота, когато използват изумителните си магически способности, за да привлекат любовта, за която копнеят. Дори ако истинският любим не е инкарни-ран в тяло и пребивава в духовния свят между животите, те могат да си създадат прекрасна и удовлетворяваща връзка чрез силата на осъзнатото намерение.

Мъдрите се чувстват най-добре в компанията на хора, които уважават и от които се възхищават. Иначе повечето им приятели всъщност са техни "клиенти". Такива "приятелства" са едностранни -Мъдрецът играе ролята на учител, а приятелят на ученик. Така той няма възможност да сподели личните си проблеми, защото му е отредена позицията на силния и знаещия.

Хората често им лепват прозвището "всезнайко". Всъщност тук се крие голяма доза истина, тъй като Мъдрите имат достъп до "всезнаещото" колективно несъзнавано. Освен това имат развити психични способности. Въплътената Магьосница Линда казва:

"Обикновено знам какво ще кажат хората. Дразнят се, защото довършвам изреченията им."

Децата на Мъдреците често ги обвиняват в прекален контрол - пак заради непреодолимия импулс да обучават. Те не могат да не го правят, но биха могли да се сдържат и да дават указания по по-приемлив начин. Вместо назидателни поучения, могат да предложат нагледен пример, който би бил и полезен, и интересен.

Що се отнася до любовния им живот, за Мъдреците е важно да използват творческата визуализация и да си представят щастливи, благотворни взаимоотношения със семейството и приятелите. С помощта на тази мощна техника, могат да видят себе си в обкръжението на добри приятели, които ги обичат и им помагат.

И така, ако се разпознавате сред Мъдреците, представяйте си и усещайте как децата ви с благодарност приемат всичко, на което ги учите. Не се замисляйте как ще се осъществят тези намерения. Просто знайте, че това ще се случи. После изпратете тези визуализации към Вселената, за да се проявят на практика бързо и лесно.

Мъдри Магове

Ако сте от Мъдреците, вероятно сте опитни магове. Затова, ако нещо в живота ви не върви както трябва, заемете се активно с проблема. Ако просто пасивно чакате Вселената да ви посочи пътя, може да се окаже, че "бягате на място" и не се придвижвате наникъде. Това е така, защото Мъдрите като вас са съсъздатели, затова Вселената предпочита да изчака да чуе от вас какво искате и тогава да изпълни желанията ви. Но вие знаете от личен опит, че не всяко желание води до щастие в живота. По тази причина, би било благоразумно да се молите и да потърсите съвет, за да знаете какво да си поискате.

Тук вярата в собствените способности, е изключително важна - дори 5% или 10% вяра са достатъчни. Ако поискате нещо, но вътрешно се опасявате, че няма да се случи, ще блокирате осъществяването му. При необходимост, "вземете назаем" малко вяра от водачите си. Или помолете Вселената да ви изчисти от страховете, които пречат на вярата ви да се прояви напълно.

Може би и вие в предишни животи сте давали обети като духовни ученици или послушници (например монаси или монахини). Най-чести са клетвите за страдание, саможертва или самонаказание, бедност, целомъдрие, девственост, безбрачие, смирение и мълчание. Докато не бъдат отменени, те ще ви следват на Земята и ще издигат бариери в любовта, секса, парите и в живота ви като цяло. Никой няма да се почувства напълно свободен, докато не прекрати тези клетви от предишни животи. Единствените обещания, имащи право на съществуване, са онези, които сами сте избрали и сте дали пред себе си. Дори и тогава, би било добре да ги преразглеждате от време на време, за да установите дали още са подходящи за вас.

Отменете тези обети и техните последствия, като заявите категорично:

"Тук и сега, аз прекратявам всички обети за страдание, саможертва или наказание, които съм давал/а, във всички времена и епохи. Премахвам всички отрицателни въздействия от тези обети - сега и завинаги."

Повторете това утвърждение за всякакви други обети (за бедност, целомъдрие и т.н.). Тъй като обикновено сте ги давали под формата на документ и сте ги подписвали с кръвта си, ще трябва да вложите цялата си сила и воля, за да ги прекратите. Много полезно ще бъде да запалите свещ (тя ще ви помогне да изхвърлите отрицателните енергии и да раздвижите обстоятелствата от мъртвата точка); да направите церемония по пълнолуние, тъй като това е времето за освобождаване от ненужното. После се изправете и силно тропнете с крак, докато изричате утвърждението. Осъзнавайте всяка дума и я заявявайте твърдо, докато се освобождавате от клетвите!

Мъдреци, винаги помнете колко голяма е силата на словото. Изяснете си напълно какво желаете и после заповядайте - с думи - то да се случи. Вие сте майстори на заклинанията - продиктувани както от страховете ви, така и от копнежите на сърцето. Еднакво лесно можете да задействате едно самоосъществяващо се пророчество, продиктувано както от егото, така и от Висшия Аз. Заповядайте на егото да замълчи, а на Висшия Аз - да говори по-силно.

Когато мечтите ви започнат да се обличат в материална форма, приемете ги с отворени обятия. Понякога Мъдрите отблъскват проявените блага от страх, че не ги заслужават. Помнете, всички те са средства, които ви помагат да обучавате и лекувате. Вашите ученици и клиенти заслужават да получат помощ от Мъдри хора, чиито материални нужди са задоволени. Мъдреци, дойде време да се откажете от обетите за страдание.

Професионалният живот на Мъдреците

Като Мъдри хора, вие сте родени лидери, уважавани от хората заради своята харизма, самоувереност, поведение и лична сила. Другите някак съвсем естествено започват да ви ценят и да ви се възхищават; понякога дори да се боят от вас. Затова с готовност ви следват.

Тъй като в продължение на много животи сте се занимавали с духовно познание, вероятно ви харесват професиите на духовен учител или лечител, астролог, медиум, канал или гадател. Повечето Мъдреци не се справят добре като служители или последователи, особено ако не уважават своя началник или водач. Вие можете да бъдете отлични директори на фирми или предприемачи - вашите организационни качества, съчетани с интуитивните ви прозрения, ще ви покажат как да се справите с проблемите.

Но и вие, както повечето Мъдри, ще се дразните, ако попаднете пред незаинтересована аудитория или работите с клиенти, които не се вслушват в съветите ви.

Смесени категории

В следващата глава ще прочетете за различни типове Мъдреци, смесени с представители от другите групи. Това са: Рицари паладини, Ангели-мистици, Звездни мъдреци и Морски мистици.

Съвети и препоръки към Мъдреците

- Уважавайте силата на словото. Внимавайте какво мислите и казвате - нека думите изразяват това, което искате, а не това, от което се страхувате. Намеренията ви се материализират толкова бързо, че не можете да си позволите да мислите и говорите за страховете си. Съсредоточете цялата си енергия в реализиране на желанията и житейската си мисия.

- Ценете миналото си. Направете си регресия в предишни животи, за да изчистите всякакви остатъчни емоции, които ви дърпат назад. Четете книги и гледайте филми, свързани с миналите прераждания.

- Контролирайте емоциите си. Когато един Мъдрец насочи гнева си към някого, все едно му прави черна магия. Внимавайте със силата си и помислете пак, преди да прокълнете, защото можете да нараните хората и клетвата да се върне като бумеранг върху вас.

- Предавайте знанията, които смятате за важни. Вие сте жив пример за околните. За да ги вдъхновявате, трябва да се поддържате на най-високо ниво. Избрали сте да дойдете на Земята, за да покажете на хората колко голям е човешкият потенциал, затова е важно вашият живот да бъде модел за подражание.

- Смейте се и се забавлявайте. Независимо колко важна е вашата мисия, трябва да внасяте редовно известна доза веселие в живота си. От вас се иска да бъдете искрени, а не прекалено сериозни. Освен това смехът ще излекува всички душевни рани както от този живот, така и от предишните ви прераждания.


Дорийн Върчу "Земните ангели"
Папка: Ангели и Архангели | Посещения: 2516 | Ченълинги | Етикети: Дорийн Върчу
Контакт          3.145.59.187