Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:07
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Учението на Абрахам


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Трите стъпки, които ще те отведат до онова, което искаш да бъдеш, да правиш или да имаш

Съзидателният процес е лесен за осмисляне. Той се състои само от три стъпки:
     Първа стъпка (твоя задача): Искаш.
     Втора стъпка (не е твоя задача): Вселената откликва
     Трета стъпка (твоя задача): Откликът на Вселената трябва да бъде получен или допуснат (ти трябва да го допуснеш в преживяването си).
    
     Първа стъпка: Искаш.

     Благодарение на чудесната и разнообразна среда, в която си съсредоточен, Първата стъпка се случва лесно и автоматично, защото по този начин се раждат естествените ти предпочитания. Всичко, от неуловимите ти или дори несъзнателни желания до ясните, точни и живи такива, е резултат от контрастиращите преживявания в ежедневието ти. Желанията (или искането) са естествен продукт от контакта ти с тази среда на фантастично многообразие и контрасти. И така, Първата стъпка идва естествено.

     Втора стъпка: Вселената откликва.

     Втората стъпка е лесна за теб, защото изобщо не е твоя задача. Втората стъпка е задача на Нефизиче-кото, задача на Силата, наречена БОГ. Всички неща, които поискаш, големи или малки, веднага биват разбрани и ти се предлагат изцяло, без изключение. Всяка точка на Съзнанието има правото и способността да иска и всички точки на Съзнанието са високо ценени и получават незабавен отклик. Когато искаш, ти бива дадено. Всеки път.

     Понякога ти изговаряш своето "искане", но в повечето случаи то се излъчва от теб на вибрационно ниво като непрекъснат поток от лични предпочитания, всяко от които стъпва на предходното и всяко от тях бива уважено и получава отклик.

     Всеки въпрос получава отговор. Всяко желание се изпълнява. Всяка молитва бива чута. Всичко, което искаш, ти се дава. Мнозина биха оспорили тази истина като дадат примери за неизпълнените желания в собственото им житейско преживяване, защото все още не са разбрали и предприели много важната Трета стъпка, а без нея осъществяването на Първа и Втора стъпка губи смисъл.

     Трета стъпка: Допускаш.

     Трета стъпка е прилагането на Изкуството да позволяваш. Това е истинската причина за съществуването на твоята система за насочване. Това е стъпката, посредством която настройваш вибрационната честота на Съществото си така, че да съвпадне с вибрационната честота на желанието ти. По същия начин, по който радиото трябва да се нагласи така, че да съвпадне с честотата на станцията, която желаеш да чуеш, вибрационната честота на твоето Същество трябва да съвпада с честотата на желанието ти. Ние наричаме това Изкуството да позволяваш, което означава да позволиш да ти се случи това, което си поискал. Ако не си в режим на получаване, въпросите ти, дори и получили отговор, ще ти се струват неудостоени с такъв; ще ти се струва, че молбите ти не са чути, желанията ти няма да се изпълнят - не защото не са били чути, а защото честотата ти не съвпада с тяхната и по този начин ти не ги допускаш в преживяването си.

     Всеки обект на мисълта е разделен на две: желано и нежелано.

     Всеки обект на мисълта е разделен на две: това, което желаеш и неговото отсъствие. Често, дори когато смяташ, че мислиш, за нещо, което желаеш, ти всъщност мислиш за точната му противоположност. С други думи: "Искам да съм здрав, не искам да съм болен.", "Искам финансова сигурност, не искам парите да не ми достигат", "Искам при мен да дойде идеалният партньор, не искам да съм сам."

     Това, което мислиш, винаги идеално съвпада като вибрация с това, което получаваш, затова за теб ще е полезно съзнателно да установиш зависимостта между онова, което мислиш и онова, което се проявява в житейския ти опит, но за теб ще бъде още по-полезно да успееш да видиш накъде си се насочил още преди да стигнеш там. Когато разбереш емоциите си и важните послания, които те ти изпращат, няма да се налага да чакаш нещо да се прояви в твоето преживяване, за да разбереш какво си излъчвал на вибрационно ниво - ще можеш да разбереш точно накъде си се насочил от начина, по който се чувстваш.

     Вниманието ти трябва да бъде насочено към онова, което искаш, а не към липсата му.

     Съзидателният процес се случва, независимо дали ти го осъзнаваш или не. Заради многообразието и контрастите в твоето преживяване, в теб непрекъснато се раждат нови предпочитания и ти ги излъчваш като молби, дори и да не го съзнаваш. В момента, в който излъчиш дадено предпочитание, Изначалната Енергия получава вибрационната ти молба и по силата на Закона за привличането ти дава незабавни отговори, към които ти трябва да се настроиш на вибрационно ниво.

     Причината, поради която ти невинаги осъзнаваш, че желанията ти са получили отговор е, че често искането ти (Първа стъпка) и допускането ти (Трета стъпка) са отдалечени във времето. Въпреки че в резултат на контраста, който си отчел, от теб се е излъчило ясно желание, ти често вместо да насочиш вниманието си към самото желание се съсредоточаваш върху контрастната ситуация, която е предизвикала зараждането му. Когато това се случва вибрацията, която излъчваш, се отнася по-скоро към причината за зараждането на желанието ти, отколкото към самото желание.

     Например автомобилът ти остарява и все по-често се налага да го ремонтираш... като започнеш да забелязваш залязващата му красота, ти започваш да желаеш нова кола. И тъй като много си искал да изпиташ чувството на увереност, което ще ти донесе една нова кола, на която можеш да разчиташ, от теб се е излъчила вибрационна ракета на желание, която е достигнала до Източника и той незабавно й е откликнал подобаващо.

     Но тъй като не си осъзнавал Законите на Вселената и Триетапния процес на Съзиданието, това свежо, бодро усещане за теб е било краткотрайно. Вместо незабавно да насочиш вниманието си към това свежо ново желание и да продължиш да прехвърляш в съзнанието си образа на прекрасната нова кола (като по този начин постигаш вибрационна хармония със собствената си нова идея), ти насочваш погледа си отново към колата, която притежаваш в момента, като забелязваш причините, които са те накарали да поискаш нова. "Тази стара кола вече не ми доставя удоволствие" - заключаваш ти, без да осъзнаваш, че като гледаш колата, която не ти доставя удоволствие, ти настройваш вибрацията си отново към нея, а не към колата, която желаеш. "Наистина ми трябва нова кола" — уточняваш ти, като сочиш вдлъбнатините, пукнатините и честите повреди на старата.

     С всяко твърдение на нужда и оправдание на желанието за нова кола, ти несъзнателно подсилваш вибрацията на неприятната си ситуация в момента и с това продължаваш да се задържаш и да не постигаш вибрационна настройка към новото си желание и настрана от режима на приемане на онова, което си поискал.

     Докато осъзнаваш, по-ясно какво не искаш във връзка с дадена ситуация, онова, което искаш, не може да дойде при теб. С други думи, ако мислиш предимно за красивата си нова кола, тя неотклонно се приближава към теб, но ако мислиш основно за често повреждащата се кола, която притежаваш в момента, новата ти кола не може да се придвижи към теб.

     Може да ти се струва трудно да направиш разлика между това да мислиш за новата си кола и това да се ядосваш за старата си кола, но щом веднъж започнеш за осъзнаваш Емоционалната си система за напътствие, за теб ще стане много лесно да правиш разликата.

     Сега държиш в ръцете си ключа към осъществяването на всяко твое желание.

     Когато разбереш, че мислите ти представляват твоята точка на привличане и че начинът, по който се чувстваш показва нивото ти на допускане или съпротивление, тогава ще държиш ключа към създаването на всичко, което желаеш.

     Не е възможно непрекъснато да изпитваш положителна емоция за нещо и то да се провали, точно както не е възможно непрекъснато да се чувстваш зле за нещо, а то да приключи добре, защото начинът, по който се чувстваш ти показва дали допускаш естественото си Благоденствие или не.

     Въпреки че няма Първоизточник на болести, възможно е да излъчиш мисли, които препречват естествения поток на здравето ти, точно така, както можеш да излъчван! мисли, които препречват естествения поток на твоето изобилие, макар да няма Първоизточник на бедност. Благоденствието непрекъснато тече към теб и ако ти не си усвоил мисли, които го забавят или препречват, ти го изживяваш във всяка област на живота си.

     Няма значение какво е сегашното ти положение спрямо нещата, които искаш. Като обръщаш внимание на начина, по който се чувстваш и като насочваш мислите си в посока, която те кара да се чувстваш по-добре, можеш отново да постигнеш вибрационна хармония с Благоденствието, което е естествено за теб.

     Помни, че в качеството си на продължение на чиста и положителна Нефизическа Енергия, колкото по-голяма е степента ти на вибрационна хармония с Теб самия, толкова по-добре се чувстваш. Например, когато си признателен за нещо, ти си вибрационно настроен към истинската си същност. Когато обичаш някого или самия себе си, ти си вибрационно настроен към истинската си същност. Но ако намираш недостатъци у себе си или у друг, ти излъчваш вибрация, която не съвпада с истинската ти същност и отрицателната емоция, която изпитваш е индикатор за това, че си излъчил вибрация на съпротивление и вече не си в състояние на допускане на чистата Връзка между физическия теб и Нефизическия теб.

     Ние често наричаме това Нефизическо теб твое Вътрешно Същество или твой Първоизточник. Не е важно как наричаш този Първоизточник на Енергия или Жизнена Сила, по-важно е да осъзнаваш кога допускаш пълна връзката и кога създаваш съпротивление. Твоите емоции са постоянни индикатори за твоята степен на допускане или съпротивление на тази връзка.


Поискай и ще ти бъде дадено   
Как да осъществим желанията си   
Естер и Джери Хикс   
(Учението на Абрахам)

Папка: Учението на Абрахам | Посещения: 8221 | Ченълинги
Контакт          3.238.235.248