Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


20:17
18.02.2020
Вторник
3.229.118.253


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66]Статии [201]
Матрицата 5 [55]Нумерология [28]
Астрология [31]Великият преход [110]
Кармична Астрология [13]Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13]Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13]Петър Дънов [4]
Джасмухин [8]Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7]Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22]Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8]Пътят на душите [6]


Домашните любимци ни лекуват

Домашните животни живеят от древни времена с човека и то не само защото са давали мляко, вълна, месо, помагали са му при лов, пазели са дома му, служили са като транспортно средство. От много векове и досега си вземаме домашни любимци „за душата”, защото ни харесва да общуваме с тях, защото те подобряват атмосферата в дома ни, стават наши приятели. Когато се грижим за любимците си, понякога не подозираме, че те също се грижат за нас, че стават нашият домашен лечител. Това, че животните оказват лечебно въздействие върху хората, се знае отдавна и дори се ползва в медицинската практика.


    ФЕЛИНОТЕРАПИЯ

    Котката е единственото млекопитаещо, което може да поглъща негативната енергия. Вероятно е дори да има нуждата, редовно да получава известно количество негативни енергии и това да е причината често да спи върху прибори, излъчващи отрицателни електромагнитни колебания – хладилници, телевизори, перални, компютри.

    Когато човек има проблеми със здравето, в областта на болния орган се променя енергийният потенциал и котката чувства това. Тя ляга на проблемното място и не само поглъща отрицателната енергия, но и затопля с тялото си, което е полезно при много заболявания.

    Котката се освобождава от излишъка негативна енергия, но как точно става, засега си знае самата тя. Но ако болният има прекалено много от тази енергия и котката не успява да се освободи от нея, то тя също се разболява. Често животните боледуват от болестите, които имат и стопаните им. Затова не трябва да се злоупотребява със способностите на котката, нужно й е време за почивка, за да може да възстанови силите си.

    Има един интересен случай от Лондонския институт по лечебни методи на въздействие. Там са изучавали възможността за лечение на хроничните възпалителни заболявания чрез въздействие с нискочестотни токове. По време на експеримента в лабораторията влязла любимката на института – котката Марта. Когато стигнала до генератора с нискочестотни токове, неочаквано всички датчици започнали запис. Изследователите измерили електромагнитното поле на Марта и с учудване открили, че котката изцяло може да замени скъпоструващия генератор. Дори нещо повече – тя създава по-силно електромагнитно поле. Експериментът продължил и разделили болните доброволци на две групи – едната лекували с помощта на нискочестотни токове, а другата с помощта на котката. След месец се оказало, че са оздравели всички болни, които котката е лекувала, докато в другата група се излекували само половината.

    Как преобразува котката електромагнитното поле? Оказва се, че причината за възникването му е тънката и нежна козина. Когато животното се движи косъмчетата се трият едно в друго и възниква мощно електрическо поле. То въздейства върху огнището на възпаление като убива микробите. Освен това, по време на фелинотерапията (коткотерапията), се подобрява кръвоснабдяването на тъканите и тяхното регенериране.

    Лечебно е и въздействието на котешкото мъркане. Котката мърка с честота от 27 до 44 херца, а точно в този диапазон се ускорява процеса на регенериране на клетките, заздравяват се костите, подобрява се мозъчното кръвообращение, стабилизира се сърдечният ритъм и се нормализира налягането. Освен това – мъркането влияе благоприятно на психологическото състояние на човека.

    Калифорнийски учени изследвали влиянието на котките върху заболелите от хипертония и исхемична болест на сърцето. Три пъти на ден пациентите взимали котките в скута си, галили ги, слушали мъркането им. Още на 4-5-тата минута от началото на сеанса, кръвното им налягане влизало в нормите и ритъмът на сърдечните съкращения се изравнявал. След 3 седмично лечение почти половината от хипертониците намалили дозата на лекарствата или изцяло са ги изхвърлили от употреба.

    Така пухкавите лекари лекуват хипертония, сърдечно-съдови заболявания, стомашно-чревни и белодробни болести, счупвания, травми, мозъчни проблеми, предизвикани, както от кръвоизливи, така и от механични травми, възпаление на ставите, чернодробни колики, свалят главоболието, умората, избавят от безсъницата, раздразнителността, депресията. Забелязано е, че котараците лекуват най-добре остеохондрозата, радикулита и артрозата, а котките – заболяванията на нервната система и вътрешните органи. При гинекологични проблеми се препоръчва да се сложи котката в ниската част на корема, да се гали и така да се лежи не по-малко от 20 минути. При някои случаи фелинотерапията е по-ефективна от медикаментозното лечение.

    Но трябва да се отчита факта, че стерилизираните котки и кастрираните котараци, губят голяма част от лечебните си способности. Освен това да се помни, че котката лекува по собствена инициатива, отговаряйки на взаимната любов на стопанина. Безполезно е да се ползват за лечебна цел съседски или дворни котета, тъй като животните се отнасят с недоверие към непознати и отказват да ги лекуват.

    КУЧЕТАТА-ЛЕЧИТЕЛИ

    Ако котките лекуват чрез поглъщане на отрицателната енергия, то кучетата споделят със собственика си положителната. Кучетата са един вид акумулатори и те имат нуждата някъде да отдават енергията си, като щедро я споделят с тези, които обичат — затова кучетата се справят прекрасно със синдрома на хроничната умора, стресовете, вегетативната дистония, аритмията, остеохондрозата, нормализират кръвното налягане, сърдечния ритъм, лекуват радикулит, колики, мигрени, страхове, напрежения, спомагат за възстановяването след инсулт и подпомагат отслабването.

    Кучешката козина регулира циркулацията на кръвта, притежава обезболяващи и противовъзпалителни свойства. Тя е прекрасно средство за профилактика и лечение на респираторните инфекции, заболяванията на бъбреците, варикоза. Екатерина II е вземала в леглото си левретките, заради това, че й намаляват болките в краката и й помагат да спи здрав сън.

    Плетените от кучешка козина неща (шал, чорапи) ще ви помогнат да се избавите от болките в ставите и гърба при радикулит, остеохондроза, артрити, артрози.

    Лечебният курс по кучетерапия е много лесен – той се състои в разходки, дресировки, общуване с кучето. За съжаление има и противопоказания. Кучетата лесно възприемат човешките емоции, и ако собственикът им е невротик, то страховете му се предават на кучето.

    Кучетата са отлични бавачки и лекари за децата. Общуващите с кучета деца имат 2,5 пъти по-рядко нуждата от логопед. Кучетата спомагат за концентрирането на вниманието при хиперактивните деца, за снижаване броя на пристъпите при болните от епилепсия.

    Присъствие на куче в къщата, значително подобрява психологическата обстановка, снижава напрежението в семейните отношения.

    ПТИЦИТЕ

    Птиците спомагат повишаването работоспособността, творческата активност, жизнелюбието, подобряват паметта и умствената способност. Вълнистите папагалчета свалят болката в сърцето, по-големите папагали спомагат за лечение на неврозите, кожните заболявания и заекванията. Канарчетата подобряват настроението, успокояват нервите и свалят напрежението и болките в стомаха. За болните от гастрит и язва на стомаха е полезно да стоят до клетката и да слушат пеенето на птиците в продължение на 1-2 часа. Птиците променят кардинално микроклимата у дома, внасят в семейството хармония и щастие. Като лекарство против преумора и безсъница се ползват записите на птичи песни.

    РИБКИТЕ

    Въпреки, че рибката не може да се гали или почеше зад ушето, да си поиграеш с нея, те все пак оказват лечебно въздействие. Наблюдаването на рибките в аквариума спомага за отпускането, навлизането в лека медитация. При това пулсът и кръвното налягане се нормализират, снижава се мускулното напрежение. Редовното наблюдаване на аквариумните обитатели подхранва жизнената енергия, спомага за лечението на стреса, депресиите и неврозите.

    Изпаряващата се от аквариума вода, регулира влажността на въздуха, което е полезно за профилактика на простудните заболявания и астмата, предпазва кожата от пресъхване и преждевременно стареене.

    ГРИЗАЧИТЕ-ПСИХОТЕРАПЕВТИ

    Мишките, хамстерите, зайчетата, плъховете, са прекрасни психотерапевти. Общуването с тях помага да се освободите от затвореността, страха от аудитория и др. комплекси. Освен това хамстерите, мишките и зайчетата действат благотворно на ставите, а плъховете спомагат за справяне с неврозите.

    ХИПОТЕРАПИЯ (конелечение)

    В страните на Западна Европа и САЩ хипотерапията, т.е. лечението чрез езда, се прилага вече 30 години. Хипотерапията е ефективна за лечение на нервни заболявания, профилактика и лечение на опорно-двигателния апарат, за прекаралите инфаркт на миокарда и болните от исхемична болест на сърцето. Общуването с коне лекува мигрена, безсъние, проблемите с обмяната на веществата, излишните килограми, болести на вените и ставите, психични разстройства. Общуването с конете пробужда интереса към живота при безнадеждно болни хора, инвалиди, глухи и слепи пациенти, които придобиват нови усещания и опознават един нов свят. Но лечението с езда има и своите противопоказания, затова е нужна консултацията на лекуващия лекар.

    ДЕЛФИНОТЕРАПИЯ

    За лечебното въздействие на делфините се знае отдавна. С делфинотерапия се лекува детската церебрална парализа, олигофренията, неврозите, задръжката в умственото и речево развитие. Особено впечатляващи резултати дава лекуването на аутизъм – от 100 случая, 97 са излекуваните. Общуването с делфини спомага активирането на мозъчната кора. Проследяването енцефалограмата на болни деца, правена преди и след делфинотерапията, показва че ефекта от нея е сравним с 3-4 месечно сериозно неврологично лечение в клиника.

    Под въздействието на биополето на делфините и ултразвука, които те издават, се стимулира позитивно главния мозък, при което човек се чувства щастлив. За да се справите с тежка депресия са достатъчни 2 сеанса с продължителност 30-40 минути.

    След като вече знаете много повече за зоотерапията, използвайте възможността да общувате по-често с любимците си за взаимно удоволствие и полза.


Папка: Статии | Посещения: 1047 | Ченълинги
Контакт          3.229.118.253