Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


19:08
18.02.2020
Вторник
3.229.118.253


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66]Статии [201]
Матрицата 5 [55]Нумерология [28]
Астрология [31]Великият преход [110]
Кармична Астрология [13]Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13]Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13]Петър Дънов [4]
Джасмухин [8]Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7]Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22]Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8]Пътят на душите [6]


Великата сила на любовта

 1. Силата на мисълта

    Любовта започва от мисълта. Ние ставаме това, за което мислим. Много е просто - изменяш ли мислите, променяш преживяванията си. Ако мислите ти са лоши, изпитваш съпротива, недоверие към любимия, ревност, ако са радостни - радост, ако са щастливи - щастие, и ако мислите ти са изпълнени с любов, то изпитваш Любов. Изпълнените с любов мисли създават изпълнен с любов живот и отношения. Затова искаш ли любов, създай я. Единственият начин е да знаеш, кой е идеала ти преди още да си го срещнал, е да мислиш за тези качества в човека, които на теб са ти нужни.

    2. Силата на уважението

    За да заобичаш нещо или някой, първоначално трябва да го уважаваш. А най-вече преди всичко трябва да уважаваш себе си, защото, ако не се обичаш и уважаваш, е много трудно да обичаш и уважаваш другите. Трябва да се научиш да приемаш себе си, да се цениш, независимо какво мислят и говорят другите за теб. Просто да разбереш, че за всеки има място под слънцето. Всеки от нас е уникален, всеки е безценен, независимо от цвета на кожата, религията или мирогледа му. Дори само за това си струва да уважаваш всеки отделен човек.

    3. Силата на дарението

    Ако искате да получавате любов, дарете я. Колкото повече дарявате, толкова повече получавате. Любовта прилича на бумеранг - винаги се връща обратно. Възможно е да не е от човека, на когото сте я дарили, но Тя въпреки всичко се връща при вас. И се връща стократно. Любовта няма лимит. Когато я даряваме, не я губим. Губим я в себе си, когато не я даваме на другите. Ако искате да изпитате истинската любов, трябва да сте готови да дарявате любов без условия и изисквания в замяна. Подаръкът не е подарък, ако се дава срещу нещо. Истинската любов е безусловна и не иска нищо в замяна. Правете добро просто така. Преди да изграждате взаимоотношения, се попитайте, не какво другия може да ви даде, а какво вие можете да дадете. Тайната на щастливите любовни отношения за цял живот е в това, винаги да обръщате внимание на това, което можете да дарите, а не на това, което можете да вземете.

    4. Силата на дружбата

    Ако искаш да намериш истинската Любов, първоначално намери истински приятел. Партньорът трябва да споделя възгледите, ценностите и целите ти. За да обичаш наистина някой, трябва да е за това, което е той, а не за това, как изглежда. Приятелството е почвата, върху която растат семената на Любовта. Ако искаш да внесеш в отношенията любов, първо внеси приятелството.

    5. Силата на докосванията

    Любовта е най-мощната изцеляваща сила в цялата Вселена. В докосванията има невероятна енергия, творяща чудеса. Докосването е едно от най-мощните прояви на Любовта, разрушаващи бариерите и укрепващи взаимоотношенията. То променя физическото и емоционално състояние и прави хората по-възприемчиви към любовта. Докосването може да спомогне излекуването на тялото и да стопли Душата. Разтваряш ли обятия, разтваряш сърцето си.

    6. Силата на принципа "Да дадеш свобода"

    Китайска поговорка казва: "Ако обичаш някой, дай му свобода. Върнели се при теб, е твой, а не се ли върне - никога няма да бъде твой". Обичаш ли някого, трябва да уважаваш нуждите и желанията му. Не е любов, ако не можеш да освободиш този, който обичаш. Ние сами пишем страниците на живота си. Невъзможно е да накараш насила някой да те обича. Трябва да даваме свободата на хората, които обичаме. Ако обичаш някого, то трябва да му позволиш да бъде свободен. Свободата да взима решение и да живее както иска, а не както ние искаме. Не е лесно да дадеш свобода на този, когото обичаш, но друг път не съществува. Свободата се дава, не когато са се изтощили отношенията или са приключили, а когато има взаимоотношения. Всеки от нас има нужда от собствено пространство и дори в най-истинската връзка, всеки си има собствено пространство. Ако взаимоотношенията не са свободни, човек се чувства като в захват. Когато се държим за човека, когото обичаме, можем емоционално да го задушим и обикновено това се прави от ревност, страх или неувереност, а не от любов. Трябва да се освободим не само от физическата привързаност, но и от всичко, което ни пречи да обичаме - предубеждения и оценки на хората. Ако искаш да се научиш да обичаш, първоначално трябва да можеш да прощаваш и да се освободиш от миналите обиди и мъки. Всеки от нас допуска грешки и искаш ли другите да ти прощават, трябва също да си готов да прощаваш. Любовта означава освобождаване от страховете, предубежденията, егото и уговорките. Просто трябва да помниш, че всяки възникнал проблем (ревност, ненавист, болка и всякакви други негативни емоции) носи със себе си Дар, който може да обогати живота ти.

    7. Силата на общуването

    Когато се научим да общуваме открито и честно, животът ни се променя. Научи се да изразяваш чувствата си. Най-разпространената болест сред хората е неумението да общуват помежду си. Никога не се страхувайте да кажете "Обичам те". Общуването трябва да е честно и открито. Да обичаш означава да споделяш и общуваш. Нека обичаните от вас хора знаят, че ги обичате и цените. Никога не пропускайте възможността да похвалите някого. Задайте си хипотетичния въпрос - ако знаете, че скоро ще умрете, на кого от тези, които обичате, ще позвъните, за да споделите и защо не общувате и споделяте с него още сега.

    8. Силата на предаността

    Ако не сте преданни на човека, на практика не го обичате. За да са истински отношенията ви е нужна преданност. Предаността отличава крехките отношения от здравите. Любовта е доверие. Най-голямата пречка за любовта е страхът - страх от отказ, от насмешка, от загуба... Искаш ли любов, постарай се да преоодолееш страховете и опасенията си, и бъди готов да се посветиш на всичко това, което ти е скъпо. Във всяко взаимоотношение има възходи и падения, хубави и лоши времена. А жизнеспособността на отношенията зависи от това, как ние се справяме с такива периоди. За успешни взаимоотношения е важно и за двамата да разберат, че взаимоотношенията им са по-важни от парите, кариерите, вещите. А раздялата не трябва да се разглежда дори като вариент. Проблемът е, че понякога ние просто не сме преданни на другия, и затова се предаваме. За да е истинска любовта, трябва да сме й преданни и тази преданност ще се отрази в мислите и действията ни. Предаността и доверието са истинската проверка за любовта.

    9. Силата на страстта

    За истинската любов е нужна страст. Чисто сексуалната страст е ктраткотрайна и не може да е основа за продължителни отношения. Страстта не се ограничава със секса. Тя е дълбок интерес и ентусиазъм. Тя е магичната искра, която възпламенява любовта и я подхранва. Изгубиш ли тази искра, отношенията бавно угасват. Физическата страст е непродължителна, много по-силна е страстта, възникваща в мислите и чувствата. Изненадите и спонтанността възпламеняват страстта. Когато губим страстта към нещо, ние губим чувството. Същността на любовта и страстта е еднаква - всеки ден трябва да се живее със страст.

    10. Силата на доверието

    Доверието е жизнено важно за взаимоотношенията между хората. Доверявайте се не само на някого, а на самите отношения. Без доверието човек става подозрителен, тревожен, изпълнен със страхове, като в капан. Затова е невъзможно наистина да обичате някого, ако не му се доверявате. Не е задължително бъдещето да е същото, каквото е миналото. И каквото и да е било то, какъвто и да е бил жизнения ни опит, всеки от нас притежава способността да се променя.

    ИЗВОДИ

    Ние самите пишем книгата на Живота. Животът се променя, когато се променяме ние. Не е задължително следващата страница да повтаря предишната. Ние можем да започнем нова глава. Няма значение какво се е случило в миналото - то е мъртво. Щастието е възможно само във Вечното Сега.

    Истинската любов е просто приемане на другия - изцяло и безусловно. Важно е да се доверявате на отношенията и да живеете така, че дори да се случи пожар или потоп, взаимоотношенията да не се прекъсват. Много хора си създават проблеми преди още те наистина да са се появили. И помнете, че единственият човек, който може да промени живота ви сте самите вие. Никой друг. А любовта е единственото измерение, в което си струва да се променяте. Не разсъждавайте, а обичайте - това е безопасно. Любовта я създаваме самите ние, тя не е пръст на съдбата или късмет. Всеки има способността да обича и да бъде обичан. Няма значение, как живееш сега - сам или в капана на нещастни отношения - животът може да се промени и именно ти можеш да го промениш.


Превод: Анита

http://www.prelest.com/pro_lyubov/1106.html
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6046
Папка: Статии | Посещения: 2055 | Ченълинги
Контакт          3.229.118.253