Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:08
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Барбара Марчиняк


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Правилата на играта

За да оцелеете във времето, което предстои задължително е да навлезете в идеята за проявление на мисълта или свръхсъзнанието. Свръхсъзнанието е само една дума за вас на този етап. Това още не е понятие, което е вътре във вас тъй като не сте в състояние да си представите, че можете да бъдете в такава хармония и изпълнени с толкова много информация. И все пак, развивайки се се движите именно към това. Има такива, които добре знаят, че това движение на съзнанието може да започне да залива планетата и те разчитат, че то няма да се получи. То вече се е получило. Навлязохме в миналото ви, за да ви убедим в това.

Мисълта се появява първа. Изживяването винаги идва след това. Вашите мисли образуват вашия свят непрекъснато. Не от дъжд на вятър - непрекъснато. Тъй като сте засипвани с толкова много вибрации, контролиращи честотата, които се опитват да ви попречат да си изясните нещата вие сте нестабилни. Трябва да решите като вид да бъдете непрекъснато наясно, да бъдете непрекъснато съсредоточени и винаги да бъдете себе си в момента. Престанете да живеете в бъдещето или миналото и живейте винаги в своето сега. Кажете си: "Какво искам? Искам да ускоря своята лична еволюция. Искам Духа да ми помогне да стигна до по-широка същност. Искам тялото ми да се възроди. Искам да излъчвам здраве. Готов съм да приема трудностите, за да бъда жив пример за това какво може да представлява човечеството." Именно този начин на мислене - тази команда от вашата същност и заявяване на това, което искате с яснота ви носи всичко на високи обороти.

Наблюдавайте своите закономерности. Ако установите, че отричате, че сте създали част от своите изживявания и не искате да признаете това за свое творение - просто се вгледайте по-добре. Кажете си: "Не е ли това интересно? Аз правя това непрекъснато. Не искам да призная за свое това, което създавам. Не ми харесва, обвинявам някой друг. Нека да видим колко дълго ще постъпвам така и нека стигна до решение да развия един различен начин на поведение."

Не се самоосъждайте. Започнете да си казвате: "Ще поема отговорността за всичко, в което участвам. Ще поема отговорността за всичко, което ми се случва. Ако не ми харесва това, което ми се случва, ще започна да си задавам въпроса защо създавам неща, които не ми харесват. Може би, за да привлека вниманието си към нещо и да променя това, което не ми върви и не мога да разбера."

Винаги постъпвайте така, сякаш има съвършен смисъл във всичко, което правите. Постъпвайте така, сякаш най-висшето ви добро и най-висшите ви възможности са свързани с работа върху всяко събитие, в което участвате. Винаги постъпвайте по този начин. Ако вървите по улицата и някой ви каже: "Опрял съм пистолет в гърба ти; дайте ми портфейла си", постъпете сякаш са ви предоставили възможност за върховно израстване. Изобщо не подозирате какви ще бъдат резултатите, ако започнете да се държите така. Когато действате по този начин, не влагате умисъл и очаквания. Това е отношение. Ако всички можехте да имате това отношение и да постъпвате сякаш всяко събитие е създадено, за да ускори по-нататъшното ви израстване и себепознаване, тогава можете да се обърнете и да установите, че човекът, който е опрял пистолета в гърба ви, е ваша противоположност или част от вас. Може да успеете да излекувате нещо; може да получите възможност да направите нещо, от което се страхувате.

Не се страхувайте от това, което създавате. Вярвайте в това, което създавате. Вярвайте, че там винаги има нещо за вас. Не избутвайте драмите си под килима, сякаш са стари, мръсни и ужасни неща, които никога повече не искате да виждате. Справете се с тези драми: престанете да се въртите в кръг и да потъвате в тях. Но разберете, че драмата, която сте изживели с майка си, с брат си, със сестра си, с любимия човек, е нещо, което можете да използвате след 20 години, за да осъзнаете нещо съвсем ново. Нека тези драми в живота ви образуват вашата картотека. Справете се с тях, намерете най-доброто им разрешение, установете мир, приемете своята роля в тях и след това ги оставете да се появят отново в съзнанието ви, за да ви научат на нещо. Нека те да бъдат текущи съкровища от изживявания за вас, а не препятствия, които искате да преодолеете. Тези неща са свързани с чувството и не забравяйте, че чувството може да ви пренесе в други реалности на дейност.

Вярвате ли, че само вие създавате своята действителност в определени области, а в други области нямате никаква власт? Вярвате ли, че нямате контрол върху някои области от живота си? Отказвате ли се от това, което по право ви се полага, защото обществото ви казва, че не можете да го имате? Ще установите, че събитията не идват изневиделица. Някои от вас вярват, че сами създават собствената си действителност, но не вярват, че другите също създават своята - особено пеленачетата, на които се случват най-различни неща, или на децата, подложени на тормоз. Трудно е за много от вас да повярват, че привидно безпомощни деца или гладуващи хора също създават своята действителност. Винаги, когато възприемате мисленето на жертва, създавате на хората впечатлението, че са безпомощни и правите от това вероятност за себе си. Трябва да се научите да уважавате драмите и уроците на другите хора. Осъзнайте, че вестникът няма да ви съобщи възможностите за промяна, които всички хора, участващи в определен сценарий имат, тъй като вестниците не отразяват нещата по този начин. Вие не разбирате синхрониите, стоящи зад събитията: вашите медии оповестяват само така наречените външни факти и не отделят внимание на богатия пласт от емоционални значения, който придружава човешките драми и уроци.

Участниците в драми, в които като че ли някой е жертва са загубили досег със своите чувства до такава степен, че не свързват това, което чувстват с това, което мислят. Жертвите откриват жертви. Победителите откриват победители. Така че, моля ви, при всяко събитие от вестниците или световна драма, в която изглежда, че хората са безпомощни жертви, уважавайте ги и уважавайте себе си отчитайки, че те са създали собствената си действителност. Това може да не е действителност, от която трябва да се поучите или нещо, в което изпитвате нужда да участвате. Разберете, че другите трябва да минат през сферите на напрежение, за да стигнат до светлината. Понякога най-голямото просветление се намира в най-големите катастрофи и най-големите трудности.

Когато отидете в ресторант и си поръчате нещо, което искате, готвачът ви го приготвя и сервитьорите ви го поднасят. Вие го поръчвате; но не вие го правите. Правят го по някакъв начин готвачите или духовната енергия и все пак вие избирате какво да бъде поставено пред вас. Когато отидете в ресторант не се притеснявате за всяко нещо и не се чудите дали го заслужавате или не. Е, понякога го правите. Понякога си казвате: "Аз не заслужавам да получа това. То струва 15 долара. Полага ми се само нещо, което струва 7 или по-малко долара."

Начинът, по който се държите в ресторантите, е прекрасен показател за начина, по който се държите в живота. Това е невероятен урок, който трябва да разберете. Когато влезете в един ресторант просто си поръчвате и казвате: "Искам ето това" и вярвате, че ще го получите. Или  се притеснявате, че в кухнята ще объркат нещата? Веднага щом поръчката е приета, хуквате ли след келнера с думите: "О, сигурно нямате магданоза, с който се прави. Сигурно няма да запържат лука точно така и ще се окаже, че гъбите, които искам са се свършили." Не. Вие вярвате, че ще ви го поднесат точно както го искате и не мислите повече по въпроса. Когато ви го поднесат, казвате "Благодаря". Ако не всичко е точно както трябва, искате си това, което ви липсва, и продължавате нататък.

Погледнете божественото безгрижие, с което си поръчвате в ресторанта. Така трябва да си поръчвате и в живота. Изяснете си какво искате, поръчайте го и не мислете повече. Не викайте непрекъснато духовете, за да проверите дали са получили поръчката и не давайте съвети как да я изпълнят. Вие сте го поръчали. Вярвайте, че ще дойде.

Вие сте резултат от вашите мисли. Дори да не научите нищо друго на тази планета ще научите, че това е правилото в тази както и в много други действителности. Мисълта създава изживяванията. Защо не си направите един подарък като започнете да мислите за себе си в качеството на нещо изключително, великолепно и извисяващо; освободете се от необходимостта останалите от обществото да са съгласни с вас. Утвърдете себе си. За някои от вас това е много трудно. Как да утвърдите себе си, когато имате навика да не го правите?

Вашите думи или ви дават сила, или ви я отнемат. Искаме да имате смелостта да изживеете своята светлина и затова искаме да подчертаем и да ви убедим по всички възможни начини, че вашите мисли образуват вашия свят. Изтрийте думите трябва и опитвам се от своя речник. Ако трябваше да давате пари всеки път, когато изричате тези думи, щяхте да сте сериозно задлъжняли. Сериозно сте задлъжняли откъм сила и власт. Трябва означава, че сте подвластни на някой друг. Искаме да ви напомним, че сами сте си господари.

Ако някой се опитва да пусне обява във вестника или се опитва да смени навиците си, може да продължи да се опитва цял живот. Да се опитваш не означава да правиш нещо. Винаги, когато използвате думата опитвам се, няма да постигнете нищо, защото да се опитваш е извинение: "Опитах се да го направя. Опитах се. Опитах се." В своя живот използвайте думите: "Аз създавам", "Аз правя", "Аз се изявявам", "Аз смятам" и "Аз предизвиквам събитията". Забравете за "опитвам се".

Когато станете действен човек и сте в състояние да бъдете пример за това, което искате в живота вие ставате огледало за много хора. Съществува вярването, че от всяко нещо може да има само ограничено количество и само този или онзи човек може да бъде действен или да бъде пример за желанията си. Когато започнете да показвате, че можете да изкривите законите на действителността, това понякога не допада на някои други хора, защото те мислят, че имате нещо, което те искат и не могат да го получат освен ако не ви го отнемат.

Ако се криете зад другите и се страхувате да имате това, което другите нямат мислейки, че от него няма достатъчно вие не разбирате, че след като божествените принципи действат във вашето тяло и се установят на планетата вие ставате жив пример за светлина. Позволявате на скрития смисъл на светлината да премине през вашето тяло-проводник и ставате жив пример за това какво могат да направят другите. Това е висшата вибрация, на която искаме да научим всички вас. Искаме да разберете, че няма ограничения.

Няма ограничения на цялата планета. Всеки човек на тази планета може да живее в хармония и с неповторимост на своята същност. Независимо какви духовни или материални блага получавате не си мислете, че сте с по-голям късмет от другите. Просто разберете, че можете да накарате божествените принципи да действат във вашето тяло и да покажете на другите как се прави това. Можете да кажете: "Виж, става. Аз успях да го направя. Значи и ти можеш."

Ние часове наред учим хората да не се страхуват да се изявяват. Всеки от вас е уплашен, защото сте израснали с една етика, според която само ако работите за едно нещо то има някаква стойност. Ако не вложите усилие, не можете да получите нищо. Задължително е всички вие да разгледате добре тази идея за усиления труд и нейния произход. Вгледайте се в родителите си и техните системи от вярвания. Ние говорим за зараждането на едно съзнание, което е представително за новия човешки род, който се учи да прави нещата без усилия.

Ако едно нещо не се прави без усилия забравете за него. Ако се изисква твърде много труд, нещо трябва да ви подсказва, че не това е начинът. Само когато едно нещо става без усилия и просто се получава без някой да влага много труд то е правилно. Ако всички започнете да живеете по този начин напълно ще промените подхода към живота на съзнанието ви като вид. Това не е безотговорно или анархистично - това просто е нов начин за пренасяне на тухли от едно място на друго.

Веднъж разговаряхме с група хора за една голяма купчина тухли и ги попитахме: "Как местите тухлите?" Те всички казаха: "Ами, вдигаме ги една по една." А ние запитахме: "Никой ли не се е сещал, че можете да наемете някой друг да го направи?"

Ако вашата задача е да преместите тухлите оттук дотам, как ще го направите? Първоначалният ви отговор може би ще е: "Ами, ще ги преместя. Ще ги пренеса." Можете обаче да повикате някой друг и да му кажете: "Пренеси тези тухли вместо мен." Ако го направите все пак изпълнявате задачата. Правите това, което трябва да бъде направено. Смятате ли, че ще ви смъмрим ако не го направите сами? Не. Работата все пак ще бъде свършена. Разбирате ли сега?

Парите изглежда са проблем, който всички обсъждат. Всички имате строго определена представа за това как могат да се получат пари. Колкото по-силно вярвате, че трябва да работите упорито, за да получите пари толкова по-упорито ще се наложи да работите. Много от вас вярват, че е съвсем нормално да се работи упорито за пари и ако не го правите парите ще са "мръсни". Ще ви помолим да запомните словосъчетанието без усилия и да го включите в своя речник. Кажете си: "Смятам това да се получи без усилия." Да правиш нещо без усилия означава да заповядваш на действителността сама да ти се предлага по начин, който позволява достатъчно енергия да бъде насочена към други експерименти.

Помнете, че вашата действителност е резултат от вашите мисли. Ако смятате, че нещата стават трудно какво създавате? Много от вас са прекарали живота си, уважавайки и почитайки членове на семейството или хора в обществото, които смятате за почетни граждани и които са представители на определена трудова етика и ценностна система. Вие не сте и помисляли да поставите под въпрос тази трудова етика или да проверите дали няма и друг начин. Така че вие вярвате, че за да получите пари трябва да вложите огромно количество енергия или трябва да работите за някой, който ще ви ги даде или нещо такова. Тези идеи са напълно и изцяло погрешни. Не можем да ви го кажем достатъчно твърдо. Когато се отпуснете Духът ще ви компенсира по най-различни и неочаквани начини. Единствената причина, поради която това не се е случвало досега е, че просто не сте вярвали, че то е възможно. Когато вярвате, че тези неща са възможни действителността се променя.

Състоянието на духа е основното правило в тази игра. Не можем да ви го кажем достатъчно силно: начинът, по който усещате действителността и начинът, по който настройвате действителността е начинът, по който ще реагирате на нея, по който тя ще ви се представи. Затова ние ви казваме: "Рискувайте! Излезте от всички рамки! Направете това, което ви възбужда! Направете невъзможното!" Можете да се справите. Можете да направите всичко, което поискате. Вие ще преобразите своя свят, независимо в какво състояние се намира светът.

Запомнете, че когато научите правилата на играта - че вие сте резултат от мисленето и това е закон във вашата система трябва просто да помислите какви искате да бъдете и ще станете такива. Щом решите това, можете да предопределите външния си вид или своята възраст и да оправите всичко в себе си, защото ще имате мотивация, идваща отвътре; власт, идваща отвътре и енергия, идваща отвътре.

 

Барбара Марчиняк, „Вестителите на Зората – Учението на Плеядите”

Папка: Барбара Марчиняк | Посещения: 1181 | Ченълинги
Контакт          3.93.74.25