Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:12
23.04.2024
Вторник
3.17.150.89


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Нумерология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Число на живота. Какво трябва да научиш през този живот


по Флорънс Камбъл

Какво трябва да научиш през този живот пътят на живота число 1, или 2, или 3 или 4, или ...
Събери рождения ден, месец и година полученото число редуцирай до едноцифрено, с изключение на 11 и 22


1. Индивидуализация.
Трябва да се научиш на независимост и да можеш да вършиш всичко сам. Увеличи силата си. Употребявай умът си за творчество и измисляй нови и оригинални методи. Отхвърляй ограниченията, сътрудничи, без да губиш индивидуалността си. Води, контролирай, напътствай. Трябва да развиеш тялото и духа си до най-висша степен. Ще имаш добри възможности, когато станеш независим там, където се намираш и ще спечелиш бързо издигане до водачество. Апелът на единицата е повече към индивида, отколкото към тълпите. Елементът му е огън - Той вдъхновява. Най-добре се чувства на север.

2. Сдружаване.
Трябва да се научиш да забравяш себе си и да следваш водачеството на други. Трябва да си миротворец и дипломат. Трябва да работиш внимателно и търпеливо до най-дребните подробности, воден от идеята за служене и сътрудничество. Не трябва да търсиш лични похвали или признателност. Считай за важни благостта, красотата и чувствата на другите. Трябва да имаш приятели и да си им верен. Трябва да бъдеш постоянен и търпелив, да служиш и почиташ. Научи добре закона за даване и взимане. Ще намериш шанса си в дипломацията и между многото приятели, които ще изнесат борбата вместо тебе. Апелът на двойката е към група или общество. Елементът е вода - приспособяване.

3. Себеизразяване.
Трябва да се научиш да даваш свободно и радостно от себе си. Трябва да култивираш обществени връзки и да бъдеш винаги полезен и приятен, във всяко събрание, където влезеш. Трябва да станеш безценен чрез способностите си, да пръскаш светлина в тъмнината. Научи се да изразяваш себе си чрез изкуство и красота, приятност и радост. Ще намериш шанса си в по-леката страна на живота. Свързвай се с обществото и върши приятни неща. Търси работа, която ти дава възможност да се изразиш артистично. Използвай всеки случай да говориш, пееш, играеш или пишеш. Апела на тройката е към индивида и към другите. Елемента му е огън - вдъхновение.

4. Организация.
Трябва да се научиш да обръщаш сериозно внимание на дълга си. Този живот рядко включва пътешествия или разширение. Научи се да служиш и произвеждаш. Трябва да се издигнеш над всяко привидно ограничение, да усъвършенстваш това, което вършиш. Ще намериш шанса си задълбочаването, а не в разнообразието. Ще имаш възможност да стоиш за дълго и да поучаваш онези, които са по-малко напреднали от теб. Този път дава условия за големи постижения. Търпение, стабилност ще дадат награда за усилията. Апелът на четворката е към обществата. Елементът му е земя. Работи, където те пратят и стой на едно и също място дълго време.

5. Свобода.
Трябва да очакваш чести промени, разнообразие, пътуване, изненади. Трябва да се научиш правилно да употребяваш свободата си. Учи езици и разбирай всички прослойки и всички положения на хората. Трябва да си буден и да схващаш новото и прогресивното. Трябва да се приспособяваш към необикновени условия, да упражняваш изобретателност и да следваш от разни ъгли развитието си. Постоянно търси нОВОТО и неопитаното, като се ползваш от всеки опит. Ще намериш шанса си далеч от отъпкания път, ако се научиш да се освобождаваш от излишните неща и да не оставаш на едно място. Ще растеш, като се приспособяваш към промяната и несигурността. Апелът на пет е към тълпите и към аудиторията. Елементът му е въздух.

6. Нагласа.
Трябва да научиш значението на отговорността. Трябва да научиш да изглаждаш нехармоничните условия и положения в своя живот и в живота на другите, с които си в контакт. Трябва да служиш радостно, добре и тихо, учейки се как да балансираш противоречията. Трябва да се справиш със семейните проблеми и да понесеш много от товара на плещите си, облекчавайки по-слабите си събратя. Трябва да служиш радостно и да даваш духовна и материална подкрепа, където се изисква. Трябва да поддържаш идеалите си през целия си живот, но без да ги натрапваш на другите. Трябва да си в служба на хората духовно и материално. Апелът на шестицата е към семейството, държавата или света. Управлява се от два елемента - земя и въздух - материално благосъстояние или преобразено в безлична любов.

7. Мъдрост.
Самота. Трябва да проучиш силата на дълбокия умствен анализ, да търсиш мъдростта и скритите неща. Трябва да се развиеш вътрешно, за да станеш добър съветник или свещеник. Научи се да бъдеш сам, без да си самотен. Работи върху теории и принципи и постепенно увеличавай багажа на полезните си знания. Не трябва да се занимаваш с трупане на материални блага. Приложи духовните закони към материалните проблеми. Почивай, учи, размишлявай, бъди тих и опазвай себе си. Не трябва да търсиш сътрудничество и водачество. Научи се да разбираш невидимия свят. Ще намериш шанса си в това, което ти се поднася, а не в онова, което ти търсиш в тихи места, далеч от шума и смущението. Апелът на седмицата е към индивиди, които се нуждаят от теория за живота. Елементът е вода - тиха и дълбока.

8. Сила - материална свобода.
Трябва да бъдеш в света на търговските деятелности. Трябва да култивираш широк мироглед и отричане на всякакви ограничения. Трябва да се занимаваш с практични и материални неща и да се откажеш от мечти, блянове и непрактичност. Разбирай законите, които управляват парите - събирането им, силата им, ползата им. Шансът ти е между богати условия и хора и от тези, които се нуждаят от спокойствие и изпълнителност. Апелът на 8 е към големите дружества и организации. Елементът е земя.

9. Универсалност, братство между хората.
Научи се да бъдеш истински човеколюбец и благотворителен работник. Научи се да обичаш хората и да им служиш. Напусни всички предразсъдъци на места, раси, съзнавайки основната право на всички хора. Очаквай да бъдеш полезен и да се откажеш от всеки лични амбиции и притежания, ако общото благо го изисква. Привличай всичко, не дръж; нищо. Никъде не се установявай, считай света за свое огнище. Научи закона на изпълнението, защото това е краят на една серия от посвещения. Давай любовта, съчувствието и помощта си щедро. Шансът ти е между емоционални, артистични, вдъхновени хора, защото трябва да научиш най-висшите вибрации на артиста. Апелът на 9 е към многото или всички.

11. Откровение.
Издигни всичко до полета на вдъхновението. Трябва да си опора развивайки таланта да покровителстваш и да търсиш разкриването на нови принципи. Трябва да изследваш мистицизма и да го доведеш до най-висша употреба. Довери се на интуицията си и вярвай в най-висшето ръководство. Бъди буден да разбираш посвещението и откровението, което трябва да дойде на света. Избягвай наклонност към пестене. Съзнавай, че 11 пръска своята светлина. Вдъхновявай чрез примера си, живей с истината, която ти се открива. Живей скромно под светлината. Ще намериш шанса си в проповядване на словото, било то духовно, откривателско или артистично. Ще постигнеш голяма слава, ако не я търсиш от себични желания. Апелът на 11 е път на вдъхновителите. Елементът е въздух.

22. Материализиращият господар.
Научи се да служиш в голям строителен мащаб. Употребявай силите си от духовен и идеалистичен ъгъл. Съчетай полезното и практичното с красивото и въздигащото. Постави строителството и организацията на социална основа. Ще имаш възможност да реализираш мечтата за мир, любов, щастие, работа и напредък. Апелът на 22 е към масите, управлението, държавата, расите, които имат нужда от повдигане и разширение. Елементът е вода.


ЦИКЛИТЕ

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАШ

I цикъл - от 1 г. до 28 г. - числото на рождения месец – ЗОДИЯТА.
ІІ цикъл - от 28 г. до 56 г. - числото на рождения ден.
ІІІ цикъл - от 56 г. до края на живота - числото на рождената година.
(числата да се редуцират до едноцифрени, с изключение на 11 и 22)

1. Трябва да се развива индивидуалността до най-висока степен. Стреми се към независимост, развивай собствените си ресурси и не се облягай на семейство и приятели. Ти трябва да станеш канарата, на която другите да се опират. Премахни всякакъв страх и несигурност. Имай кураж в убежденията си и върви напред към новото и прогресивното. Трябва да използваш своята оригиналност, творчество и изобретателност и да ги поставиш в действие. Търси онази дейност, която изисква лични усилия и стани необходим за тези, с които си в контакт. Единицата е трудна като първи цикъл, защото детето не може да бъде напълно самостоятелно и в резултат се получава чувство на изолираност и потиснатост. Като среден цикъл е най-добра, защото след 28 години човек трябва да знае как да стои на собствените си крака. Като последен цикъл е малко по-труден, тъй като изискванията му са постоянни усилия и дейност.

2. В този цикъл, като първи, детето е склонно да бъде много разглезено. Чувствата вземат връх и сълзите са винаги готови да потекат. Ако числото на израза е високо, детето е склонно към пелтечене, тъй като му е трудно да даде израз на голямото съдържане през тесен проводник. В този цикъл трябва да се учиш да се приспособяваш и да се съсредоточаваш върху детайли и да бъдеш послушен и да служиш с желание и хармония. Трябва да използваш и най-малките шансове и не трябва да настояваш да излизаш напред. Това е период на възприемчивост и събиране, а не на изява, защото трябва да се придобие всяко възможно знание за бъдещо ползване. Научи се да схващаш добре чувствата на другите и култивирай търпение тактичност и дипломация. Избягвай личната чувствителност, но подсили онази, която чувства нещата и от двете им страни.
Като среден цикъл има голяма възможност за дипломатическа кариера. Като последен цикъл може да те въведе в полемиката. Ще имаш желание да колекционираш предмети на изкуството или имоти.

3. Този цикъл трябва да бъде безгрижен и да се изрази в по-леката страна на живота. Трябва да се самоусъвършенства себеизраза. Трябва да забавляваш приятелите и трябва да имаш голям кръг такива. Тази вибрация не е пригодна за учене. Радвай се на живота в пълнота и помагай и на другите да сторят това. Ако имаш някакъв артистичен талант, сега е моментът да го подсилиш. Говори, пей, играй, пиши. Ще имаш успех в чертане и в декоративните изкуства. Най-голямата ти подкрепа ще дойде чрез обществените ти връзки. Като първи цикъл може да е прекалено изразителен и да има опасност от разпиляване на силите или занимаване с повърхностни и нестабилни неща. Като среден цикъл носи радости и удоволствия от живота. Като последен цикъл - артистична дейност и много приятели.

4. Това е производителен период. Не трябва да обикваш хора, а работа в дадено поле. В противен случай трябва да се подчиниш на ограничителните условия на квадрата. Приеми ежедневието на живота и се научи да го цениш. Пази в ума си идеала за служене. Бъди практичен, икономичен и пестелив. Направи всички неща полезни. Като първи цикъл ще имаш финансови ограничения и неспособност да изразяваш идеалите си. Като среден цикъл може да ти липсва вдъхновение и въображение за обществен живот и забавленията да са слаби. Трябва да мислиш, че си строител и един ден твоята сграда ще бъде завършена. Не прави грешката да загубиш всички амбиции и да влезеш в задънена улица. Този период може да бъде най-ценен, строител на основата. Като последен не е много щастлив цикъл за основата и може да ти се даде работа, която да обичаш.

5. В този цикъл трябва да живееш с опаковани куфари и с шапка на главата. Ще имаш промени, несигурност, разнообразни възможности, пътувания, свобода. Няма да си натоварен с много отговорности и ще търсиш връзки, които да ти дават нов мироглед. Избягвай да се установяваш на едно място, измъкни себе си от дома, защото шансовете ти са извън обикновеното развитие на живота. Обърни внимание на външния си чар. Бъди съвременен и се движи бързо. Приспособявайки се към всичко, което ти дойде на пътя. Ако е възможно научи един чужд език. Като първи цикъл елемента на свободата, понякога, е премного, за да се справиш добре с нея. В тази вибрация се правят големите грешки с чувствата, които често се изкупват на зряла възраст. Като среден цикъл означава свобода и освобождаване от грешки. Като последен цикъл - пътешествия и приятни разнообразия.

6. Шестицата е център на семейните работи с отговорности и дом. Като първи цикъл може да е ограничаващ и да има много семейни отговорности. Като среден цикъл означава твой дом и щастливо семейство. Като последен цикъл има винаги протекции. Ограничения и порядки трябва винаги да се имат предвид, но вибрацията улеснява да се живее с други хора и да им се помага в товара им в живота. Шестицата е най-добрият цикъл в брака.

7. Това е период за развиване на вътрешните ресурси. Нищо не трябва да се търси за лични и користни цели, но всичко трябва да се върши за усъвършенстване. Възможностите идват сами, ако не се търсят, но бягат, ако ги преследваме. Учи, размишлявай, употребявай ума си и расти в мъдростта. Приложи в действие работата, си теориите си и принципите си, научи се на мир и равновесие. Разбирай невидимото, приспособявай се към външните условия. Не влизай в сдружение, но отбягвай песимизма и странене от хората. Ако ти е възможно работи сам. Като първи цикъл, обикновено, детето страда от потискане и неразбиране, то живее вътрешен живот и го смятат за ненормално или мъчно за възпитание. Като втори цикъл е чудесен период за изследване на фините страни в техниката, за анализ и учене. Като последен цикъл води човека към философски полета или към някаква изследователска работа. Брак в този цикъл не се препоръчва, тъй като в тази вибрация са трудни физическите нагласи.

8. В този цикъл човек се интересува от практическите работи в живота - предприятия, пари, търговия. Осмицата е много високо напрежение. За първи цикъл, той дава преголяма парична свобода на детето, която то не може да разбере и липсата му за преценка в тази насока е обикновено спънка за по-късния му живот. Като среден или последен цикъл, той е винаги строителен и винаги съдържа възможност за големи постижения. Заеми се ръководство и контрол и работи за големи резултати.

9. Най-труден от всички като първи цикъл, тъй като всички вибрации са по-трудни за детето, но по-лесни за възрастния. В най-ранна възраст, под влиянието на деветицата, детето се чувства само, уплашено, нервно и разбалансирано, разколебано като че стои посред голямо голо поле. По-късно започва да съзнава хуманните принципи и се стреми към безлично служене. Култивирай търпимост, любов, запознавай се с височините на живота. Работи в посока на изкуството. Не чувствай ограничения, настоявай за свобода. Не ставай жертва на прекалена ексцентричност. Не ставай жертва на прекалена емоционалност и направи усилия да не обичаш много лично, защото 9 принадлежи на света и личната любов не вирее в тази атмосфера. 9 е края на една серия, тъй че бракът в този цикъл е нетраен. Обикновено има загуби, отричане от чисто личното.

11. Като първи цикъл, детето естествено ще сведе 11 до 2. Откривателство, вдъхновение, откровение е животът в 11. Учи и се вдъхновявай, Шансовете ти ще бъдат по-артистични, емоционални и вдъхновени. Възможност да станеш прочут докато си в тази вибрация. Не търси израз в търговския свят, защото това не е време за материалното. Специализирай се и дръж здраво за идеалите си.

22. Високото напрежение на 22 може да разстрои нервите. Вземи водачески пост без забава. Търси само големите кооперативни интереси. Ръководи и управлявай. Вслушвай се в словото и го практикувай. Бъди винаги зает и се заеми с литература като със странично занимание. Реализирай идеалите си, но запази равновесие.

ПЕРИОДИТЕ

ВРЕМЕТРАЕНЕ - ГОДИНИ

1 ПЕРИОД - от числото 36 извади числото на пътя на живота.
2 ПЕРИОД - I период + 9 години.
3 ПЕРИОД – ІІ период + 9 години.
4 ПЕРИОД - от I период нататък до края на живота.

ВЪРХОВЕТЕ,

КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗКАЧИШ

I ВРЪХ - СЪБЕРИ ЧИСЛОТО НА РОЖДЕНИЯ ДЕН С ЧИСЛОТО НА МЕСЕЦА.
ІІ ВРЪХ - СЪБЕРИ ЧИСЛОТО НА РОЖДЕНИЯ ДЕН С ЧИСЛОТО НА ГОДИНАТА.
ІІІ ВРЪХ - СЪБЕРИ ЧИСЛОТО НА ПЪРВИЯ ВРЪХ С ЧИСЛОТО НА ВТОРИЯ ВРЪХ.
IV ВРЪХ - СЪБЕРИ ЧИСЛОТО НА МЕСЕЦА С ЧИСЛОТО НА ГОДИНАТА.

Редуцирай до едноцифрено число с изключение на 11 и 22.

1. Активност, промяна, възможност за индивидуализиране. Вътрешна реакция: култивиране на независимост и отказ от репресии.
2. Не е силно, но е сътрудничество. Вътрешна реакция: култивиране на дипломация и хармонизиране.
3. Приятни, весели случки, творчески, артистичен стимул. Вътрешна реакция: упражняване в изкуствата и развиване на талантите. Думи.
4. Бавно движение и сигурно строене, възможност за подготовка на бъдещето. Вътрешна реакция: търпение, служене, несъпротивление.
5. Много опитности, чести промени, въпроси от чуждестранен интерес, известност. Вътрешна реакция: освобождаване от всичко старото, разширение, готовност.
6. Отговорности, нагласи, дом, задължения, любов, товари. Вътрешна реакция: хармонизиране, съгласие, служба, любов.
7. Философия, анализ, основни принципи, религия, усамотение, възможна липса на материални блага, знание. Вътрешна реакция: равновесие, себеизследване, изчакване.
8. Постижение, авторитет, успех, призвание. Вътрешна реакция: култивиране на равновесие и преценка, кураж, растеж.
9. Завършване, широта, величие, разочарование в личните работи, награди във всемирните. Вътрешна реакция: любов, съчувствие, обезличаване на личността.
11. Духовно разширение, просветление, слава, нервно напрежение. Вътрешна реакция: поддържане на идеала, култивиране на откривателската чувство.
22. Международни интереси, световни работи. Вътрешна реакция: разширение на съзнанието.


ПРЕДУПРЕДИТЕЛИ

„ОПАСНОСТ”


І числото на месеца и деня се изваждат едно от друго - по-малкото от по-голямото. Получава се числото на първия предупредител.
ІІ числото на годината и деня се изваждат едно от друго - по-малкото от по-голямото. Получава се числото на втория предупредител.
ІІІ числото на първия и втория се изваждат едно от друго - по-малкото от по-голямото. Получава се числото на третия предупредител.
11 и 22 се редуцират преди изваждането.

1. Склонност към отрицателно съпротивление. Много съпротива ще срещнеш. Нещата ще пречат на желанията ти, хора (обикновено родители), с по-силна воля, ще се опитат да контролират живота ти. Ще се почувстваш колеблив и несигурен - кой път да хванеш. Често от щестлавното желание да задоволиш всички, всъщност никого няма да задоволиш, най-малко себе си. Предупредител 1 може да попречи на себеиздигането и себеналагането. Практически е невъзможно да се правят определени твърдения, защото това е индивидуален въпрос.
Лекът е: усили волята си. Творческото 1 е смело и ценно. Първо се убеди, че си прав и тогава върви напред - не войнствено, но здраво. Престани да мислиш, че светът се върти около теб или че трябва да се върти около тебе.
Питай се дали слабостта ти е упорство или колебливост.

2. Това е предупредителя на чувствителността. Ти правиш сам себе си нещастен като отнасяш всичко към собствените си чувства. Има опасност да издребнееш. Малките неща ти изглеждат непобедими пречки, които те спъват и нараняват на всяка стъпка. Ти си толкова податлив на всяко влияние, че следваш най-пресния пример или впечатление и основаваш живота си на подражанието. Отказваш да простиш и не забравяш лошите думи на другите и трудно работиш с други, защото се смяташ за толкова важен, че се страхуваш да не те пренебрегнат или наранят. Забравил си урока на добрите маниери, благост и зачитане на другите, които са били внушени през време на детинството, поради това, че смяташ чувствата на другите от по-малко значение в сравнение със своите.
Лекът е: спри да отнасяш всичко към себе си. Култивирай по-широк мироглед. Не имитирай другите. Бъди себе си. Изхвърли колебанието, нерешителността и страха от живота си. Чрез желанието да поддържаш мир, не забравяй да казваш истината. Поради това, че искаш да си добър, не ставай неискрен ласкател. Ако познаваш красивата страна на 2, не търгувай с нея.
Питай се:
Аз бърсалка за крака ли съм?
Преувеличавам ли?
Чувствително плачливо дете ли съм?
Страх ли ме е от сянката ми?
Аз себе си ли изявявам?

3. Пречки в пътя на израза са спънали растежа. Завързваш таланта си в кърпа. Прегледай числата в името си и виж дали премного 2 или 4 не ти пречат. Въпреки твоята склонност към себеизличаване и отвращение към обществото и по-леката страна на живота, ако не култивираш дарбите на 3, ти ще изпаднеш в остра нужда от обществени връзки, музика, изкуство, хубави дрехи, весело настроение. Ще има случай, когато грижата ти за външния вид ще наклони везните за и против тебе, когато липсата на красноречие ще ти попречи да прокараш предложението си или когато неспособността ти да станеш желан член на обществото, ще те накара да пропуснеш шанса на момента.
Лекът е: Престани да бъдеш мишка и стани пеперуда, Независимо от възрастта си, научи се да вършиш някои неща, които ще ти създадат удоволствие и забава. Научи се да танцуващ да пееш или рецитираш - и следи как ще се разцъфти нещо у тебе. Или пък вземи едно по-сериозно отношение към живота и не губи толкова време в празни работи и развлечения. Бъбри по-малко, избягвай клюките, не си харчи всичките пари за дрехи и украшения.
Питай се:
Аз самотник ли съм или нощна птица?
Не съм ли неуместно екстравагантен?
Не се ли подавам на лесни настроения и инат?
Дали празнословя или въобще не говоря?

4. Този предупредител, в известен смисъл, е най-лек от всички предупредители, защото предупреждава само да се внимава, но няма включен никакъв емоционален контакт. При този предупредител има опасност да се загубим в някакъв лабиринт от детайли. Защото сме не толерантни, консервативни и държим на порядките, а не на прогреса. Защото сме в задънена улица от грижи и работа и забравяме необходимостта от игра. Или, както много често, да сме мързеливи, невнимателни, небрежни към детайли и поети ангажименти; губим или не поставяме нещата на място; не работим със съсредоточение или система; прахосваме това, което трябва да пазим; пилеем, където трябва да събираме; насилваме събитията или нещата, вместо да ги изчакваме да узреят - накратко казано, мразим работата.
Лекът е: Поставяй всяко нещо на мястото му, след като си си послужил с него. Живей по програма. Избягвай всяка наклонност към мързел. Ставай по-рано, отколкото ти е обичайно. Води дневник и сметководна книга.
Въпроси:
Аз мързелив, схванат и инат ли съм?
Мързелив, невнимателен и непрактичен ли съм?
Ъглите прашни ли са?

5. Този предупредител има двояко значение: първо има отношение към пола и чувствата, злоупотребява със свободата на 5; второ: занимава се с отхвърлянето - свобода от друг ъгъл, свободата, която даваме на хората и нещата, като ги махнем от себе си. Или изпълняваме закона, или го пренебрегваме. Можем да се издигнем във висините или да паднем в бездната, можем да напреднем в разширение, или да се въртим в кръг. Този е един от най-трудните предупредители, защото трябва да се научиш, кога да се променят нещата и към какво. Трябва да се прави разлика между здравото безпокойство, което търси напредъка и онова, което те кара да се местиш от едно място на друго, като отказваш да се стабилизираш и изгаряш всички мостове зад себе си. Опасност от падане по причина на пола, поради същата причина - стремеж да се задоволи всеки импулс, щом той се прояви. При този предупредител чувствата взимат винаги връх, те не искат да остане нещо неизпитано. Бързина, импулсивност, любознателност - всички стоят готови да преобърнат човека.
Лекът му е: ограничи този импулс, който те кара да опиташ всичко, докато не си задоволил задълженията си към онова, което ти е дадено в момента. Стой достатъчно дълго на една работа или едно място. Не захвърляй приятели, като износени обувки.
Въпроси:
Здраво и трезво ли е любопитството ми към живота?
Държа ли се още към старите навици, когато трябва да премина към нови разбирания?
Готов ли съм да задържа приятелите си, когато те са готови да си отидат?
Аз ли водя импулсите или те ме водят?

6. Това е предупредителя на изопачения идеализъм. Пази се от него. 6 е пълен с идеали и принципи, познава Закона, както той го вижда, и иска всеки да го приеме според неговото тълкуване. 6 е взискателна и управляваща и винаги кара всекиго да приеме неговите мерки, но среща едно разочарование, едно след друго, защото никой не може да върви под чужди наставления. Ако влезе в някоя организация и неговите ръководители не му изглеждат безупречни, той или ще се кара с тях, или ще напусне организацията. Ако се ожени и жена му не прави нещата по негов метод, или напуща къщата, или се развежда. Той е прекомерно положителен по отношение на кривото и правото и никога не търпи отклонение от правилата, които си е поставил. Не търпи никакви грешки на хората. Смята, че той е безгрешен, а другите правят много такива. Всяка любов, приспособимост и хармония се загубват в мъглата на самомнението, и правоверността; Той е самодоволен.
Лекът е: Съзнавай, че животът е индивидуален проблем и не създавай правила, освен за себе си. Ако не можеш да подобриш условията, които срещаш и ако си много свързан и не можеш да се отделиш, отдалечи се от тях, или си затвори очите за тях. Никога не ще намериш любовта и дружбата, така необходими за твоето щастие, ако не се научиш да уважаваш мирогледа на другите и не се опитваш да ги преправяш, както ти е удобно на тебе.
Въпроси:
В стремежа си да хармонизираш, способен ли си да хармонизираш себе си с околната обстановка?
Позволявам ли на съпругата (-га) да имат свои мисли и мнения за живота?
Смятам ли, че мога да управлявам дома, учреждението, света по-добре, отколкото са управлявани?

7. Това е предупредител на потиснатостта - най-трагичният от всички. Може да сме жертва на една от двете крайности: или необуздана гордост или неразумно себеобезличаване. Може да имаш безупречен характер, но ако настояваш да страниш от живота, както ти е даден да го живееш, не можеш да очакваш щастие в отношенията си към хората или успех в световните занимания. Ще бъдеш в постоянна вражда със съществуващия ред, като не правиш усилия да го подобриш, поради безнадеждност или неспособност и не желаеш да застанеш начело, като пионер на пътя, който води към по-добър живот. Ти си винаги във война със себе си, децентрализиран вътрешно или се поддаваш на вътрешната опасност - пиянството.
Лекът е: Придобий по възможност най-високо образование. Употреби твоите фини духовни, технически качества открито, изрази ги, вместо да ги обръщаш навътре към себе си. Вкарай себе си в разбиране извън тесния си кръг. Култивирай вяра в красотата и справедливост в общ план. Дръж се за реалността.
Въпроси:
Индиферентен ли съм и страня ли?
Изпадам ли в меланхолия и отчаяние, които ме правят негоден за обществото и ме карат да се отдавам на пиянство?
Съзнавам ли, че сам си налагам излишни ограничения?
Моята седмица вяра или страх ми дава?

8. Това е предупредителя на материалните работи и означава пренебрежение или силно подчертаване в тази насока. Разточителството в тази насока е често толкова нарушен път, колкото и стиснатостта, но обикновено предупредителят 8 означава стремеж към при и власт. Личната свобода става фетиш и хората мислят, че чрез събиране на пари и материални блага ще придобият свобода. Лъжливо чувство за ценностите управлява живота и постоянният страх от ограничения успява да докара вълка в кошарата.
Лекът е: Спри да мислиш постоянно за пари и какво могат да сторят за тебе, Прегледай списъка на милионерите и се попитай честно, дали искаш да бъдеш на тяхно място. Опитай да си спомниш случай, когато парите са донесли някому щастие. Знай, че душевния подтик на парите е 9, което значи, че парите принадлежат на всички и носят загуба, когато тяхната придобивка стане личен въпрос. Освободи се от чувството да ги търсиш, подчини се на законите, които те управляват и ще се увериш, че те сами ще дойдат при тебе, като резултат от това, че си решил да мислиш за работата си, вместо за плика със заплатата.
Въпроси:
Аз в божество ли издигам парите?
Мога ли открито да изложа всичките си причина за придобиване на пари?
Заслужавам ли да ги имам и мога ли да смятам, че правилно ще ги изразходвам?
Съзнавам ли, че трябва да разбера 7, преди да се справя с осем?
Предупредителят 8 се явява само във връзка с 0. Ако 8 е първи предупредител - човек е опасно да не стане сребролюбец. Като краен - трябва да култивираме конструктивно отношение към истинските ценности и правилната употреба.

9. 9 не се явява като предупредител.

0. 0 не ни дава ясен белег, кое да подсилим, кое да избегнем, той може би е най-сложният от всички предупредители. Можем да получим малко изяснение от предупредителите зад него, но точно предупреждение, включено в него не ни е известно. Общо казано, това е предупредителя на избора. Никога не се слага товар върху плещи, неспособни да го носят и ако имаш 0 предупредител знай, че си достигнал до едно положение в еволюцията си, когато могат да ти се доверят да имаш избор. В своя символизъм 0 отива назад към началото на всички неща. Ти сам трябва да вземеш решение за живота си и къде са опасните ями, за да се справиш успешно с нулата. Нужно ти е знание за всички вибрации. Независимостта на 1, дипломацията на 2, оптимизмът на 3, приложението на 4, разбирането на 5, нагласата на 6, мъдростта на 7, конструктивната сила на 8 и космичното служене на 9. Можеш да създадеш твои собствен свят и да се издигнеш до големи вибрации - зависи от 0. Или имайки всичко в 0, ти можеш да слезеш ниско в обратна посока.

ВАЖНО БДЕНИЕ. Във всички направления е предупредителят на 0. Малки указания могат да се намерят в предупредителите, но главният знак казва една дума избор. Ако имаш 0 като предупредител, ти знаеш кой път да поемеш, но трябва да знаеш да избираш.


Из: Разучете пътя на живота си  - Числата предсказват

Папка: Нумерология | Посещения: 6902 | Ченълинги
Контакт          3.17.150.89