Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


14:05
02.02.2023
Четвъртък
3.93.74.25


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Барбара Марчиняк


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Чувствата - тайната на хрониките на времето

Има такива същества в тази вселена, които все още откриват човешките чувства. Когато посетите древните земи на планетата и се вгледате в създаденото по друго време и на друго място можете да усетите честотите и вибрациите, които носят тези забележителни места. Вие знаете, че те съдържат ключове, знаете, че те носят послания - че има нещо заключено вътре, което някога е съществувало и отново ще се появи на повърхността. По същия начин хората имат нещо скрито в себе си, което е от голямо значение за еволюцията на вселената. Ние наричаме тези данни кодове и свръхчисла: геометрични формули на светлината, които са от съществено значение при възпроизводството и създаването на форми на живот в цялата вселена.

Човешките същества са били затворени, скрити и забравени в древността, след като тяхното ДНК било пренаредено, защото чак в далечното минало от хрониките на времето видът бил жив и вибрирал по съвсем различен начин. Това време било забравено или заключено от някои. Както казахме, вие сте били в карантина, сякаш сте били затворени в подземията на времето толкова дълго, че с настъпването на новата ера са забравили, че сте там.

Но има и такива, които не са забравили. Те ви изпратиха да промените всичко това: да извадите спомените на повърхността и да изведете стойността на човешкото съществуване отново в предните редици на всичко създадено. Вие сте нужни, защото имате нещо, което много други видове изобщо не познават: чувствата. Така както вие трябва да работите заедно, за да доведете вашите Азове до завършеност и наситеност на многоизмерното съществуване, има и такива, които се опитват да прехвърлят цялата система в една нова октава - стремеж за създаване на една нова територия.

Пазителите на времето знаят къде са заключени данните и вие бяхте открити; бяхте подбрани да донесете светлината. Ние дойдохме или по-точно се върнахме от своето собствено време за да помогнем на тези от вас, които са по разпределение тук, да отключат банките на човешкото ДНК. Ние сме тук, за да ви помогнем да го пренаредите в своето собствено тяло, след което да станете част от Живата библиотека.

Както споменахме, това което се случва на Земята, ще повлияе на събитията на много места. Сега тук се изпраща енергия за пренасочване на определени вселенски сили, които ще се приравнят и ще предизвикат на тази вселена спонтанно осъзнаване на нейната самоличност. Това на Земята е като заключена тайна в хрониките на времето и е свързано с чувствата. В този дар от чувства има богатство и наситеност; има невероятна способност за преминаване през най-различни действителности и изживяване на различни състояния на съзнанието. Чувството позволява на определени енергии да се съберат, свържат, съединят и слеят за осъзнаване на себе си. Без чувство тази връзка би била невъзможна.

Има такива същества в тази вселена, които са много древни и вече са осъзнали какво е това място. Те работят от цяла вечност. Има древни същности, по-стари дори от нашата система, и те са почитани като много мъдри мъже или жени, според вашите определения, макар че изобщо не са мъже или жени. Те са смятани за Пазители на съществуването в тази система. Те са тези, които извършват движенията и направляват системата както капитанът направлява кораба. Те водят тази система по нейния курс; това е тяхната работа. Както вие си имате задължения, тяхното задължение е да водят системата по курса към открития. Те са открили в собственото си обучение и пътувания, че трябва да се свържат с други вселени.

Има замисъл да се преобърне и влее енергия в един нов вид изживяване. В този момент Земята и още няколко системи, в които вие съществувате едновременно, съдействат за завръщането на чувствата, за да могат да бъдат събрани всички самоличности, да бъдат слети в една. Вселените установяват какво могат да направят като се съберат и си сътрудничат, както и вие установявате в какво можете да се превърнете. Няма предварителна идея. Това е нова територия.

Чувствата са ключът за всичко това. Като човешки същества вие имате нужда от чувства, за да направите връзка с духовния си Аз. Чувствата са нещо основно в разбирането на духовността, защото чувствата пораждат емоции. Мисловното ви тяло и физическото ви тяло са дълбоко свързани, както и емоционалното и духовното ви тяло. Духовното тяло е, разбира се, тялото, което съществува отвъд физическите ограничения. Вие имате нужда от чувства, за да разберете нефизическото и именно за това чувствата са били под строг контрол на тази планета. Позволявали са ви много малко емоционално пространство и сте били насърчавани да се чувствате безпомощни или изплашени.

Много от вас не искат да преодолеят тези емоционални бариери и да прескочат личните си граници, защото това може да им причини болка. Иска ви се да кажете "абракадабра" и те просто да изчезнат. Болката ви носи чувства. Понякога, ако не можете да чувствате по друг начин, за да привлечете вниманието си на упорито човешко същество създавате болка, за да си покажете докъде се простират възможностите ви и да се събудите за живот. По този начин можете да усетите наситеността на това да си жив.

Повечето хора се страхуват от своя център на чувствата или емоциите; страх ги е да чувстват. Повярвайте в чувствата си, независимо какви са те. Повярвайте, че те ви водят към нещо и че начинът, по който се чувствате може да ви доведе до осъзнаване. Вие всички искате да бъдете вътре в живота и същевременно да сте встрани от него. Казвате: "Нека просто да съм тук и да имам власт, но не искам да чувствам или да участвам прекалено дълбоко, защото това носи твърде много болка и ще бъда прегазен. Не вярвам на живота."

Когато не се страхувате да чувствате и престанете да осъждате и си позволите да чувствате всичко, което се случва ще направите огромен пробив, защото ще можете да се пренесете чрез чувствата си в други действителности. Някои от вас се страхуват да чувстват и да участват в тази действителност, а да не говорим за пренасяне в други действителности, защото не вярват на чувствата си. Ако искате ускорение, хвърлете се в нещо, което предизвиква чувства. Престанете да избягвате въпроса, защото това ви създава увереност, че владеете положението. Хвърлете се във водовъртежа и вижте тогава дали владеете положението.

Въпросът не е в това, че не умеете да чувствате, а в това, че се страхувате от своите чувства. Не знаете какво да правите с тях, когато се появят. Те предизвикват усещане за безпомощност във вас и затова свързвате чувството с усещането: "О, не, провалих се!" Имате граница в системата си от вярвания, която постановява, че когато възникне нещо, свързано с чувствата и то носи болка или гняв това не е хубаво. Време е да престанете да заобикаляте на пръсти нещата и да избягвате чувствата си.

Гневът има свое предназначение. Всички вие искате да се справите с него: искате да го скриете под килима и да се държите сякаш го няма. Държите се сякаш това са изгнили зеленчуци, изхвърляте го и го заравяте в задния двор като че ли е безполезен. Ние подчертаваме, че страхът има предназначение и гневът също. Ако си позволите да изразявате и изживявате своите страхове, което може да ви доведе до изразяване на гнева ви ще научите нещо. Тези от вас, които отчаяно искат да избегнат страха и гнева и наистина се страхуват от тези чувства, имат много какво да научат чрез тях. Те представляват техники, които ви помагат да надскочите личните си граници на самоличността и поведението и вие просто се страхувате да изживеете това.

През по-голямата част от времето всичко, което искате е да бъдете приети. Смятате, че никой няма да ви хареса, ако правите определени неща или се чувствате по определен начин и затова не си позволявате да имате такива чувства. Именно това поражда гнева. Ядосани сте, защото преценявате какво можете и какво не можете да правите. Ако не си позволите да чувствате не можете да се научите. Чувството ви свързва с живота.

Чувствата служат за най-различни неща на човешките същества. Ние ви насърчаваме и ви молим да вярвате, да развивате и да разчитате на своите чувства. Разберете, че вашите чувства са билета ви за път към многоизмерните реалности, където трябва да отидете ако сериозно сте се захванали с тази игра. В многоизмерните действителности се учите да поддържате едновременно в съсредоточено състояние много свои различни същности. Чувствата могат да ви отведат на тези места - особено чувствата, на които вярвате. Много от вас са подозрителни към чувствата си и се опитват да ги владеят. Не позволявате на определени чувства да излязат на повърхността или ги осъждате, когато се появят вместо да наблюдавате къде ще ви отведат или какво могат да направят за вас.

Тъй като имате страх от нещо, не си позволявате да го изпитате и издигате стена, на която пише: "Ако отида там, правя нещо лошо." Набивате спирачките. Всъщност вашият страх с времето ще изстреля изживяването в сферата на вашето развитие, тъй като всяка мисъл получава форма, основана на емоционалното влияние, което стои зад нея. Така че понякога най-добре е просто да си кажете: "Е, добре, ще отида там. Предавам се." А после трябва просто да се съсредоточите върху това, че сте там и да не се притеснявате дали сте стъпили здраво на земята щом сте в центъра на чувствата си. Ако смятате да навлезете в центъра на чувствата си и непрекъснато да се владеете, няма да може да си осигурите свободата на движенията необходима, за да пътувате понесени от чувствата си, които премахват граници и системи от вярвания.

Гневът има свое предназначение. Гневът не е безсмислен и болката също не е. Те ви водят към нещо. Можете да вземете решение да навлезете в своя център на чувствата и да се научите как да бъдете съсредоточени там, докато проучвате възможностите. Ако кажете: "Ще бъда съсредоточен тук", това звучи сякаш не искате да си позволите никакви движения в този център. Вместо това смятате да поддържате съсредоточеност. Съсредоточеността не означава, че нещата не се колебаят. Независимо от това дали една лодка всеки момент ще се преобърне, или е в спокойни води вие сте тези, които позволявате това. Вие я направлявате, а после си тръгвате от събитието след спокойно или бурно плаване. Вашите чувства не са просто храна за другите, те са храна за Аза. Именно така зареждате себе си с енергия и създавате своята самоличност. Това е вашата самоличност като честота. Тя минава през чувствата ви. Вашите чувства ви хранят и подхранват съществуването на повиквателните ви кодове.

Ще се справите с всичките си граници, просто защото това е, което не искате да направите. С удоволствие бихте казали: "Вълшебна пръчице, премахни всичко, което ме е ограничавало. Фокус-мокус! Вече съм свободен!" Уви, не е толкова лесно. Това е класически пример за опит да се заобиколи и избегне центъра на чувствата. Вие имате определени емоционални вярвания или чувства, които ви помагат да изградите границите извън себе си, така че когато свалите дадена граница, трябва да се справите с чувството, което я е издигнало. Чрез емоционалното си тяло се свързвате с духовното си тяло. Може да искате да избегнете нещо, което е трудно и все пак ще трябва да го почувствате, за да преминете през него.

Искате да скриете трудните неща под килима и да кажете: "Не искам да правя това", а трудните неща са вашите скъпоценности. Дори да откриете, че имате 101 000 граници, не се отчайвайте. Просто си кажете: "Това е интересно." Вгледайте се в границите, които сте си поставили, и вместо да ги ругаете, просто ги наблюдавайте и вижте дали ще може да откриете как са възникнали. Вижте каква функция са изпълнявали - в кой магазин за хранителни стоки сте пазарували, когато сте си купили тези неща.

Веднага щом осъзнаете, установите и решите да се освободите от нещо, то си отива. Когато се вкопчвате или се страхувате, или си мислите: "Тази граница ми харесва; тя ми върши добра работа", вие се ограничавате.

Трябва да се научите да обичате чувствата си. Когато определяте нещо като трудно, сами го правите такова. Никой друг няма пръст в тази работа. Вие осъждате и се съпротивлявате на промените, които стават. Имате усещането, че не знаете какво става и искате да владеете положението. Контролът е нещо много удобно и върши добра работа. Той трябва да се упражнява на точното място и в подходящото време - като универсално лепило. Универсалното лепило на неподходящото място не върши особено добра работа. Залепяли ли сте си някога ръцете и устата с универсално лепило? Трябва да се научите да упражнявате контрол по същия начин както използвате универсалното лепило. Ако оплескате нещата с универсалното лепило, загазвате и нищо не можете да направите. С контрола е същото: с него загазвате и то до положение, до което не е трябвало да се стига. Трябва да подбирате много добре върху какво ще упражнявате контрол и върху какво не. Старото човешко правило, или съществуващата парадигма гласят: "Трябва да владеете положението."

Вие, като членове на Семейството на светлината, сега се пробуждате. Вие имате нужда от своите чувства. Трябва да станете приятели със своите чувства, защото чрез тях можете да изкачите стъпалата до многоизмерния си Аз и системата от дванадесет чакри и да проучите това, което ще откриете. С помощта на чувствата можете да кажете дали нещо става, или не. Логическото мислене ще се изключи, когато нещо става ако тялото не е включено на вълна чувства. Чувствата отчитат промяната в честотата. Логическото мислене не я отчита.

Вие изживявате пробуждането на промяната в честотата. Движите се към промяна на много елементи от живота си и отказ от много неща. Не се съпротивлявайте на промените и не се чувствайте безпомощни, тъй като не знаете какво предстои и изглежда, че чувствата ви замъгляват вашия разум. Вашите чувства просто искат да ви покажат нещо; това не ви харесва защото смятате, че чувствата ви се намесват или ще ви изложат.

Не бъдете глупави. Следващия път, когато попаднете в такава емоционална ситуация, незабавно си кажете: "Е, добре. Знам какво става; няма да увисна тук. Знам, че от това има какво да науча и как да се променя. Вярвам, че съм направляван и следвам своята програма, така че ще проверя какво мога да получа тук, като не подлагам нищо на преценка и се оставя на течението. Искам всичките ми промени да протичат безметежно, безопасно и в хармония. Така че ще се оставя на тази енергия и ще видя какво се променя в мен и от какво трябва да се откажа."

Когато спомените ви не са налице и не сте изградили вяра вътре в себе си, се затваряте, защото не разбирате какво се случва, когато ви подготвят за промяна. Задължително е хората да вярват на центъра на чувствата и да работят с него. Когато "разни неща" задействат вашия център на чувствата и ви носят неприятни усещания, не се крийте от чувствата, които не харесвате. Това е вашата същност. Тези чувства са вашите скъпоценности, вашите съкровища, вашите бижута, от които можете да научите много за своята самоличност. Те са вашият трамплин и никога не можете да се отървете от тях. Не можете да ги изтикате встрани и да кажете: "Уф, не харесвам този, който бях тогава!" Можете обаче да промените този Аз, който е възприемал действителността по такъв начин. Докато непрекъснато се осъзнавате и получавате все по-широк поглед към това кои сте вие, можете да се върнете назад към онази същност на онова място и да видите със съвсем други очи кои сте били тогава. Този процес е продължителен. Ще започнете да го забелязвате и при хората около вас.

Уважавайте приятелите си, когато са в процес на преминаване през техните "разни неща"; но не се намесвайте в това. Ако става въпрос за вас - направете го, но не помагайте на другите да удължават драмата си. Сега е моментът да минете през "разните неща", а не да превърнете това в 365-дневно турне на Бродуей. Според нас трябва да разкажете своите истории веднъж, два или три пъти и това е. Няма нужда да разказвате всичко на всички, защото и другите преминават през свои собствени "разни неща". Разбирате ли? Когато непрекъснато говорите за своите "разни неща", се губи смисъла, защото говорите, вместо да правите и да виждате това, което казвате. Разказвайки на всички какво се случва с вас, вие искате просто да привлечете тяхното внимание, а не е необходимо да правите това.

Непрекъснато се случва нещо и не можете да сложите край на всичко това, защото това са вашите "неща". Ако нещо ви причинява болка в даден момент, гарантираме ви, че след време ще се сблъскате със ситуация, която е подобна и ще сте се научили да я разбирате по начин, който не ви е бил подвластен по-рано. Ще погледнете на ситуацията със съвсем други очи.

Сега се появяват нещата, които първоначално са ви попречили да възприемате действителността. Това са частите от вашето емоционално тяло, в които системата от магистрали е била замразена и информацията не можела да тече, поради което сте преминали в състояние на болка и сте прехвърлили емоционалната болка във физическото си тяло. Препоръчваме на всички ви да приемете работата с тялото. Работата с тялото представлява просто пренасяне на енергия от открития космос във вашето тяло, сливане на вашето тяло с други тела - мисловни, физически, емоционални и духовни и възстановяване на енергийната мрежа. Когато енергийната мрежа е възстановена, клетъчната ви памет не е блокирана и позволявате на енергията да влезе във вашето тяло. Тази енергия минава през вашите чакри и захранва тялото ви със своите данни. Когато се страхувате или се затваряте или когато обвинявате някой друг и отричате всичко тъпчете на едно място. В такива случаи, въпреки че тялото ви е залято от светлина, тя не съвпада с мрежата. Тогава сте в състояние на хаос и всеки иска да стои далеч от вас, защото излъчвате хаос. Хаосът е приятно състояние; няма нищо лошо да сте в хаос, стига да не живеете така постоянно.

Когато отхвърляте чувствата, вие търсите начин големите промени на Земята да намерят място в душата ви. Когато позволите тук и там по някое торнадо, ураган или леко избухване на вулкан, позволявате на чувствата си свободно да се изявяват и те няма да се развилнеят в личната ви среда.

Чувствата са това, което ви свързва с човешката ви природа; чувствата са това, което ви свързва с емоциите. Емоциите ви свързват в тази сфера на съществуване с духовното ви тяло. Всъщност искаме да ви кажем, че емоциите или чувствата са ключът към усещането, че си жив в тази действителност. Съществуват много реалности без чувства, но в тази действителност те са най-големия ви подарък. Ако отричате своя емоционален Аз в този живот, най-добре е да осъзнаете, че сте закъсали. Ако не смятате да бъдете част от своя емоционален Аз никога няма да успеете в играта, за която ви говорим. Просто ще бъдете един от тълпата хора, които гледат телевизия и се чувстват като жертви отново и отново. Ако изпитвате болка в своето емоционално тяло, запитайте се защо смятате, че болката е там, каква функция изпълнява тя и защо сте избрали да създавате с чувствата си болка. Защо не сте избрали да създавате радост? Всичко е въпрос на избор. Държим да ви напомним това.

 

Барбара Марчиняк, „Вестителите на Зората – Учението на Плеядите”

Папка: Барбара Марчиняк | Посещения: 1713 | Ченълинги
Контакт          3.93.74.25