Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:09
07.02.2023
Вторник
44.211.239.1


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Барбара Марчиняк


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Запалване на вътрешния пламък

Планетата търси равновесие на самоличността. Тъй като самоличността е сложно съставно на всички неща, тя е хармоничния Аз, които поддържа в равновесие всичките ви извънземни Аз, многоизмерни Аз и мъжки и женски Аз.

Вие сте невероятно завършени същества и вече започвате да го осъзнавате. Позволете си да разцъфнете и да израснете до тази завършеност. Никой не ви пречи освен самите вие. Ако си позволите тази завършеност ви очакват кръгозори, които надминават всичките ви представи. Вие откривате, че имате нужда от емоционалното си тяло и от женското и мъжкото си начало. Имате нужда от всичко, с което сте били надарени, за да оцелеете и разберете какво се случва в момента на планетата. Моля ви, осъзнайте колко са тежки времената, в които живеете. Ние ще прекараме известно време с всеки един от вас, след което ще бъдете подложени на проверка и изпратени да обучите още много други, когато времето дойде.

Чрез чувствата можете да откриете много повече, тъй като искате да се справите с нещо и да изградите нещо завършено вътре в себе си. За да си покажете колко незавършени сте, вие сте създали едно огромно разделение, което изглежда сякаш е извън вас. Сякаш в дъното на вашата драма лежи един силен мъж, изправен срещу една силна жена. Кой от двамата ще бъде жертвата? Кой е прав и кой греши? Какво казва всъщност тази вътрешна драма? Какво е това външно огледало, което отразява какво става вътре във вас?

Когато получите достъп до повече измерения, ще трябва да слеете мъжкото с женското. Разделението или борбата между мъже и жени, която е продължавала хиляди години няма да ви спре. Кой създава разделението между мъжете и жените? Боговете-създатели, които са установили тази парадигма и са подбудили тази честота от други гледни точки. Разделението им е било от полза поради безредието, което е създало.

Мъжките вибрации получили власт наскоро - преди около 5 000 години. За да осъзнаят бавно кои са, те напълно се разграничили от всичко, което някога е имало власт: матриархалното движение и жените. Жените като цяло действат чрез сферите на интуицията и чувствата. Мъжете също са били носители на интуиция и чувства много пъти, но след това скорошно разделение не носят чувства в себе си. Имало огромен разкол и мъжете и жените на Земята влезли в голямо противоречие. Защо се случило това? Това било постановка. Всичко било измислено от боговете-създатели, които превзели планетата и окупирали действителността, за да се хранят, да поддържат живота и дейността си и да се зареждат с енергията на емоционалния смут.

Тази планета била подложена на най-различни планове и начинания замислени така, че да пораждат все по-голям и по-голям емоционален смут. Колкото повече хора участвали в тези начинания толкова по-големи били възможностите за емоционален смут. Боговете-създатели подклаждали тези начинания и ви настройвали да действате един срещу друг. За да разрушите тази парадигма, каквато е задачата на всички вас, трябва да промените много от разделящите структури, които са били установени. Независимо какво е разделението - между мъже и жени, между черни и бели, между азиатци и европейци - вие трябва да го промените.

Дошли сте на тази планета, за да се поставяте умишлено като членове на Семейството на светлината в ситуации, които са архетипни. Както вече казахме, правите това, за да можете разберете другите хора и да преобразите енергията за тях като успеете да я преобразите вътре в себе си. Щом се излекувате и се съедините, процесът се разпространява нататък и вие лекувате не само себе си, а целия вид и масовото съзнание.

Абстрахирайте се от личната си драма и осъзнайте, че всяко нещо е символ. Погледнете на себе си като на женска същност, която търси своята самоличност и отбележете как една мъжка същност сякаш непрекъснато ви се противопоставя. Трябва да откриете как може да съберете тези две същности вътре в себе си. Когато това сливане настъпи вътре във вас, то автоматически ще продължи и извън вас. Тъй като сте изминали дълъг път на тази планета, част от това, което сте дошли да излекувате е мъжкото господство над жената. Не трябва да приемате това, което правите лично и да го носите като личен товар, сякаш е само ваше. То не е само ваше; то е на цялата вселена.

Всеки от вас носи енергии, с които трябва да се справи в рамките на колективния опит. Като членове на Семейството на светлината, всеки от вас има натрупвания от преражданията - вашите "разни неща" в области, които най-добре отговарят на вашата същност и които намирате за стимулиращи. Затова всички вие сте толкова различни. Като членове на Семейството на светлината трябва да се разклонявате и разпростирате, за да схванете същността на човешкото съществуване. Трябва да покриете пълния спектър от изживявания, за да можете да разберете на клетъчно ниво какво трябва да бъде променено, колко дълбоко е стигнало усещането за безпомощност и до каква степен е изгубена енергията на Богинята в съзнанието на вида.

Не забравяйте, че вие сте същества, чието развитие е било застопорено от честотата и вашата задача е да отведете човешките същества до мястото, където могат съзнателно и непрекъснато да ускоряват човешката еволюция. Когато еволюцията ви е застопорена от честотата и манипулирането на ДНК-то, то може да бъде разпространявана само една определена честота. Тогава има борба с Аза и нещата изглеждат по-разделени отколкото са. С напредване на процеса на завършеност у вас вече не разделяте нещата по същия начин: виждате, че всичко е част от изживяването. Понякога сте толкова объркани от изживяванията си на хора, че забравяте за какво сте тук.

Като членове на Семейството на светлината сте дошли тук, за да посредничите на хората. Когато се абстрахирате от драмите, няма да се чувствате в такава степен като жертви, хванати в техния капан. Ще разберете, че си имате работа със сбор от енергии. Така че, ако можете заедно да стигнете до осъзнаване вътре в себе си ще можете да разпространите новата вибрация, с която жените и мъжете да влязат в хармония.

Всеки път, когато почувствате, че сте постигнали напредък това е станало. Не омаловажавайте стъпките, които сте направили. Позорите се, като се вглеждате в поведението си и осъждате себе си или останалите като лоши. Вглеждайте се в това, което получавате от всяко едно нещо.

Противоречието, което се развива е всъщност между мъжкото и женското начало вътре във вас. Не сте проумели как да слеете вашата мъжка и женска част и още милиони като вас страдат от същото противоречие. Бъдете мили и благосклонни към себе си. Когато изградите сътрудничество между мъжката и женската половинка вътре в себе си, ще стигнете и до сътрудничество в работата си с останалите хора на планетата и до сътрудничество в работата със същностите, които идват от космоса - каквито сте всички вие.

Всички вие трябва да станете независими. Променяйки се, трябва да имате около себе си едно пространство, в което можете да действате, без да се чувствате задължени на някой друг. Същевременно не можете да изисквате от някой, без да му дадете правото и той да изисква от вас. Вие по много начини давате ново определение на цялата идея за взаимоотношения и сътрудничество. Взаимоотношенията са сътрудничество. Те са съгласувано сътрудничество на честотите или сливане на честотните настройки. Много от старите начини на връзка започват да ви дразнят, защото откривате свободата на честотата. Задачата ви е да внесете тази свобода на честотата на планетата. Разбира се, най-напред ще я внесете в собствения си живот, семейство и взаимоотношения. В идеалния вариант ще се научите да бъдете свободни, докато все още сте обвързани в сложна мрежа от взаимоотношения, взаимовръзки и взаимна зависимост.

За жалост на тази планета под взаимоотношения се подразбира, че някой е собственост на друг. Когато един мъж и една жена сключат брак, според традицията бащата на жената предава булката. Или иначе казано един мъж я предоставя на друг. Във взаимоотношенията предварителните очаквания за поведението на другия са много силни. Изяснете си каква е вашата представа за взаимоотношения и това ще направи нещата по-лесни в дългосрочен план. Точно както факторът, че си родител на някой, не означава, че той е твоя собственост, така и във взаимоотношенията също няма собственост. Вие се отнасяте един към друг така, както се отнасят двупосочните енергии. В идеалния вариант цялото това отнасяне и съотнасяне носи общуване.

Мъжките вибрации подаряват силата си в не по-малка степен от женските. Те подаряват силата си на едно правителство, което казва: "Поставете живота си на карта. Заемете позиция и стреляйте за нас. Ако тялото ви бъде наранено, ние ще се погрижим за вас в болницата и ще ви дадем малко пари. Какво толкова; действайте" - и мъжете трябва да се подчинят. Тогава веригата на подчинение и на подаряване на силата на индивида е завършена.

Вие отваряте вашите центрове на чувствата. Мъжете обикновено имат по-големи задръжки в центровете на чувствата си от жените. Енергията при мъжете е била затворена, тъй като е преминала от първата чакра към втората и там е спряла. Центърът на чувствата в мъжката вибрация не е бил задействан. Това било част от експеримента, който тече в последните 4000 или 5000 години. Женската енергия, която чувства ражда новия живот и е символ на творческото начало, преминала в подчинено положение, за да може мъжката вибрация да получи своята възможност и без чувства да управлява света.

Ние искаме да разберете по-широката картина. В момента разглеждаме движенията в съзнанието. Жената, която била носител на вълшебното и интуитивното се съгласила да се откаже от тях - под жена разбираме не просто физическите същества от женски пол, а съзнанията, които са женски. Много от древните култури, които живеели със Земята и познавали същността на живота били силно женски по съзнание. Не забравяйте, че жената в буквалния смисъл ражда живота на тази планета, тъй като животът излиза от женското тяло. Следователно жената носи чувства, тъй като е невъзможно да раждате живот и да не чувствате - освен ако не участвате в някакво патриархално движение, което предлага опиати, за да притъпи чувствата ви. Когато не можете да чувствате живота, не можете и да го цените. Когато чувствате живота и участвате в създаването и израждането на нов живот, цените живота много повече, защото познавате неговата същност.

Патриархалното движение през последните 5000 години се е абстрахирало от родилния процес, за да може да извършва своите експерименти, свързани с войни и постоянното унищожение на хора. Енергията умишлено била блокирана у мъжа. Както споменахме, мъжката енергия е застопорена. Ние не се караме на никого. Но казваме, че като цяло енергията на мъжкия вид на тази планета е заседнала във втората чакра, или в пениса. Жени, на вас нещо ви е заседнало в гърлото, защото сте се съгласили преди 4000 или 5000 години да замълчите за вълшебството и интуицията, на които сте били носителки и за които сте знаели, че са едната половина от двойния пламък. Двойният пламък представлява мъжкото и женското начало, съществуващи в едно тяло, независимо от това дали физически сте от мъжки или от женски пол.

Патриархалното общество е било и е управлявано от мъжката страна на Аза, която всички вие олицетворявате. Всички вие сте експериментирали със съзнанието и сте се научили кое е най-добро, подготвяйки се за това време, когато пламъците ще бъдат запалени едновременно във вашето тяло. Тогава двойният пламък няма да бъде търсен като партньор извън Аза, защото на него ще се гледа като на сливане на мъжкия и женския Аз и като зрелостта на всичко, което Азът е извършил. След като слеете мъжкото и женското в себе си и задействате своя собствен двоен пламък, тогава винаги когато си търсите партньор, ще търсите някой завършен, а не някой, който да запълни нуждата, която не сте признавали или която не сте запълнили сами.

В тези времена на промяна жените ще трябва да отворят своите гърла и да си позволят да говорят. Сега е моментът. Мъже, предизвикателството за вас, за да разберете жените и другите мъже е да почувствате и да позволите на чувствата да навлязат във вашето изразяване на сексуалността и във взаимоотношенията ви. На много мъже сега им е доста тежко с жените. Жените побъркват мъжете. Това е вярно.

Нашето предложение към мъжката вибрация - а също и към женската, която работи със своята мъжка страна е да преминете към чувствата в изразяването си на сексуалността. Преминете към емоционалната страна на нещата, а не се занимавайте само със сексуалността и стимулирането на тялото. Съществува и емоционално стимулиране, за което е необходимо емоционално отдаване и емоционална вяра. Това емоционално стимулиране ще отвори по електромагнитен път една честота във вас. Тази честота, която сексуалността представя ще ви напомня за вашето божествено начало.

Мъжът затворил този център на чувствата, за да господства над тази планета. Той можел да воюва, да убива и да владее планетата, защото центърът на чувствата му бил затворен. Жената се съгласила да затвори центъра на говора си, за да получи мъжът възможността да изживее какво означава да управляваш тази система.

Всичко това скоро ще стигне до един етап на стабилизиране и изравняване. Жената започна да отваря гърлото си преди около 30 години и възможността да говори се превърна в мода. Проблемът е, че много жени, отваряйки своя център на говора, постепенно затвориха центъра на чувствата си. Те започнаха до голяма степен да стават като мъжете. Необходимо е равновесие. Сега жената усеща нуждата да събуди женското начало в себе си. Тя е в женско тяло и е овладяла използването на мъжката вибрация в себе си. Излязла е на сцената и се чувства силна. Може да ходи по улиците без фередже и може сама да реши дали иска да се омъжи или не. Сега тя сама си е господар. Сама носи отговорност за решенията си. Тя започва да става по-нежна и да събужда тази част от себе си, която я подхранва и дава живот. Придобива завършеност с наличието на женската и мъжката си половина и си позволява да живее с еволюиралото ДНК, като по този начин разпространява тази честота. Тази честота ще стане много широко разпространена на планетата.

Мъжете неизбежно ще отворят своите центрове на чувствата. Това е следващата стъпка, която те трябва направят, за да установят баланс с жените. Това ще се стане много бързо за тях. Този процес няма да продължи 30 години, защото в този момент мъжете масово преминават в състояние на объркване. Те осъзнават, че не им харесва това, което става и започват да си задават въпроса кой ги управлява и защо.

В един момент честотите ще станат преобладаващи. Тогава даден човек може да извършва експеримент с някакво животно в лабораторни условия и изведнъж центърът на чувствата му да се отвори широко. Човекът ще почувства болката, която животното изпитва и това, което върши ще му се стори отвратително. Ще се обърне, ще излезе от лабораторията и никога повече няма да се върне, защото ще бъде потресен. Именно това предстои на мъжката вибрация.

Казахме, че мъжката вибрация ще се преобрази за много кратко време. Няма да ви казваме защо и как, защото на някои от вас това ще се стори направо злокобно. Но ще ви кажем, че тъй като вълните продължават да идват ще настъпи едно многостранно пробуждане на съзнанието на хората. В един момент, когато мъжете най-силно ще се борят за овладяването на чувствата, центърът на чувствата ще бъде задействан. Това ще стане или постепенно, или пък ще бъде широко отворен с един удар.

Същевременно жените ще бъдат инжектирани, залети и обгърнати от отварянето на чакрата на сърцето, за да могат да проявяват съчувствие към чувстващите си мъже. Говорим за събития от глобален характер, които ще предизвикат у хората вълни от светлина.

Женската енергия, която чувства и свързва живота с живот сега се пробужда у всички. Жените трябва да намерят ново определение на идеите си за женственост и сила. Те трябва да открият как да бъдат силни като жени, а мъжете трябва да открият как да бъдат уязвими като мъже. Какво е красивото в мъжа, когато той е уязвим? Какво е красивото в жената, когато тя е в силата си - когато представлява женски, а не мъжки вариант на силата?

Енергийните полета на жените са били затворени в твърда обвивка; те са пазели себе си. Сега е време да развият истинска емоционална сила. Тази твърда външна обвивка ще изчезне и финото тяло ще излъчва от сърцето. Богините и боговете се съгласуват и ще работят с тази енергия. Постановено е, че така ще се развие процесът.

Дълбоко погребани са били старите истории, които разказват за вълшебството на жената, създателката, тази, която може да ражда живот, която носи в себе си тайнството на кръвта - живата сила - и която може да върне тази жива сила на Земята. Къде изчезнаха историите за Богинята - тази, която обича, чувства и зарежда с енергия? Мъжете също носели от енергията на Богинята в себе си и изпитвали нужда от нея.

За да могат да контролират по-добре планетата през последните няколко хиляди години, извънземните ви дали всички митове, които имате. Те посадили всички ваши религиозни институции. Вече казахме, че вие сте един експеримент. Имало моменти, когато този експеримент бил извисяващ и носел любов, но напоследък той е в невероятен упадък. Вие, като членове на Семейството на светлината сте дошли да окупирате тази планета и да върнете светлината на нея, за да не се налага никога повече хората да вярват в безсмислици като разделението и войните. Мъжът и жената са замислени да се допълват, а не да бъдат противопоставяни един на друг.

Не забравяйте, че чувството е емоция. Емоцията е ключът към напускане на тази планета; тя е ключът към разбирането на многоизмерния Аз, към неговото излекуване и завършеност. Освен това тя е ключът към преобразяването с любов на Земята в Жива библиотека, към изваждането от забвение на една ценна сфера на съществуване. Докато мъжете и патриархалното общество са властвали в продължение на няколко хиляди години и жените се били на заден план, разделението е било основната тема и чувствата са били отблъсквани и считани за нещо лошо и непристойно. Били сте автомати, изпълняващи роли по разпределение, за да се поддържа разделението между вас.

Нямате пантеон от образи на силни жени-създателки. Нямате нищо, върху което да изградите положителен образ на силната жена. Така че мъжете се стремят да се държат мъжки, а жените се стремят да получат сила чрез мъжката вибрация, защото нямате установена представа за жената в нейната сила. Трябва да я създадете. Започнете да осъзнавате какво богатство от енергия носи женският вариант на Аза, представляващ интуиция, възприемчивост, съзидателност, състрадание и подкрепа. Ще откриете цяло богатство на самоличността в една същност, която е била отричана дълго време. Ако сте жени, вие сте живо олицетворение на тази същност. Мъжете трябва да открият своето олицетворение на Богинята там,  където Богинята се среща с Бога в тях.

По същия начин представата за мъжа е изопачена. Нямате пример на силен, чувстващ мъж. Обществото е смятало чувстващите мъже за меки и недостатъчно мъжествени. Сега мъжете започват да се вглеждат в чувствата си и да казват: "Хей, аз чувствам това" и знаят, че това не им пречи да са мъже. Така че и мъжете и жените създават модела на силните и единни разновидности на мъжкото и женското начало. Този модел вече се среща и ще се среща все по-често. Времето на разделението е минало.

Както споменахме, вие търсите своя партньор от двойния пламък не извън себе си. Вие търсите обединяването на женската с мъжката същност във вас. Те образуват едно завършено цяло. Завършените хора търсят други завършени хора, за да влязат във взаимоотношения, основани на вярата, желанието и личния избор. Взаимоотношенията не са основани на: "Имам нужда от теб в живота си, за да ме допълваш и да оправдаваш съществуването ми." Ставате цялостни сами по себе си и работите в сътрудничество с някой друг, който също е цялостен сам по себе си и ви предлага една съвсем нова територия за проучване.

Когато сключите брак с този двоен пламък във вас, осъзнавате интуитивната, божествената, даряващата живот, чувствителна част от себе си както и тази част, която е силна, разумна и мислеща. Едната принадлежи в голяма степен на земното ниво, а другата на духовното ниво. Когато слеете тези енергии в себе си, задължително ще трябва да намерите някой, който има същите качества. Няма да си подхождате с човек, който не е завършен и цял.

Автоматически ще привличате завършените хора към себе си и това няма да ви коства никакви усилия. Ще можете да се включвате на една честота, защото желаете и сте се познали един друг, а не защото имате нужда. Ще постигнете нещо, което никога не сте смятали за възможно във всичките си предишни взаимоотношения и ще дадете на взаимоотношенията съвсем ново лице, нови граници и ново определение. Ще станете свой собствен пример за подражание в този нов вид взаимоотношения. Много от вас ще установят, че бракът е безсмислен като институция. Той няма да отговаря на това, което знаете и на начина, по който искате да живеете.

Тъй като всички вие сте тръгнали по пътя към примиряването на крайностите вътре във вас, непрекъснато ще възникват трудни проблеми. Приветствайте трудните времена, тъй като те могат да бъдат най-големият ви учител. Бъдете съсредоточени върху собственото си израстване, собствения си път и собствения си Аз, а не върху това, което другите правят. Повикайте своето вътрешно женско и мъжко начало и установете диалог между тях, за да могат да работят в сътрудничество и хармония. Дайте си много любов и подкрепа. Направете си среща със себе си и кажете: "Обичам те, мое аз. Ти си едно прекрасно аз. Ти си номер едно, най-доброто аз."

Когато си окажете честа да споделите собствената си любов, като кралска особа, която приема почести от хората всичко се променя. Силата и достойнството стават ваши, тъй като обичате и вярвате на това, което сте. Когато обичате и вярвате на себе си, започва да ви върви във всичко. Най-трудното нещо за повечето от вас е да повярвате твърдо, че заслужавате любов. Не е необходимо някой друг да ви обича. Вие не сте тук, за да събирате любов от други хора и да убеждавате себе си, че сте я заслужили.

Вие сте тук, за да се справите с една трудна задача, в една система, която е мрачна и ви дава много малко данни, стимул или информация за истинската история. Вие сте тук да направите невъзможното. Като се задължите да обичате себе си и действате за изпълнението на това задължение всеки ден всичко ще си дойде на мястото. Ставате цели и завършени. Тогава сте готови за връзка с друг човек, който също е завършен и тази връзка може да ви отведе в неизследвани висини.

 

Барбара Марчиняк, „Вестителите на Зората – Учението на Плеядите”

Папка: Барбара Марчиняк | Посещения: 1121 | Ченълинги
Контакт          44.211.239.1