Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:40
25.04.2024
Четвъртък
3.138.118.250


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Сал Ракели


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Вселената - това е експеримент

Сега можете да реагирате на последното твърдение и да заявите: „Аз съм независима същност, създадена по образ и подобие на моя Бог. Аз не съм експеримент."

Разбираме безпокойството ви. И още повече, че това се отнася до една конкретна локална Вселена. Ние я наблюдаваме просто като голям експеримент. Да го кажем така - Бог е ръководител на този експеримент. Това напомня за университет, нуждаещ се от комисия наблюдатели, които да следят за научната и изследователска работа, която се извършва от химик в лабораторията. Университетът финансира химика. Той рядко остава сам със своята работа. До рамото му винаги „стои" някой.

Затова, в този смисъл, когато Бог ни упълномощи да сътворим човешката форма, ние го направихме, макар че до известна степен действахме по метода проба грешка. Това беше честолюбив проект. Ние добре разбирахме как се разширява, уголемява и възпроизвежда Вселената. Добре разбирахме Универсалните закони и Универсалните принципи. Още повече знаехме, че ще се сблъскаме с проблемите при сътворението на атомната структура, която трябваше да съчетае в единен организъм Вселената на свободна воля и Вселената на предопределеността. Ние се стремяхме да сътворим организъм, или по-точно творческа структура, способна да се насели от сетивни механизми /тела/, така че да има виртуален достъп до всичките дванадесет нива на Творението. Какво имаме предвид?

За изследване на различни плътности, съществуват различни носители

Вашата физическа форма, или това, което наричате тяло, или носител (физически проводник), е проектирана конкретно за трето и четвърто ниво на плътност. За третата плътност е достатъчна физическа форма само със зачатък на животински разум. В четвъртата плътност, към зачатъчния разум се прибавя много висок ум - това, което наричате разумно осъзнаване. Тази форма се отнася за четвъртата плътност. В четвъртата плътност човек започва да се осъзнава като душа и се учи на сътворение, използвайки своите ментални способности. Това е, което вие наричате метафизична същност, съчетание на ум с тяло.

Носителят, който се използва за изследване на петата плътност, е етерното кристално тяло от светлина - тяло, използващо като базов елемент силиция, а не въглерода. В процеса на Възнесение, въглеродното тяло, което притежавате сега, химически се превръща в силициево тяло от светлина. Проектирали сме ДНК, така че прехода от основаната на въглерод телесна форма към основано на силиций тяло от светлина, да се извърши постепенно.

Шестата плътност притежава тяло, приличащо на тялото от петата плътност, с изключение на това, че то става много по-светещо. То е изградено от чиста светлина, а не кристал и силиций.

Тялото на седмата плътност (ниво на плътност, съответстващо на вибрацията на вашата естествена душа, преди спускането в плътността). Това е вибрация на чистата светлина, която е придобила шаблон на хуманоидна форма. Затова то изглежда като хуманоидна форма, само че много прозрачна. Вие можете да го видите, само ако притежавате ясновидски способности.

Форма на осмата плътност - грозд на колективната душа. Единично същество, състоящо се от много под същества.

Форма на девета плътност - голям грозд на душата и т. н. до съществото от дванадесетата плътност, свързано с Бог. Ние сме форма от дванадесетата плътност.

Трудности при предаване на информацията

Вашите думи не са в състояние да предадат природата на душата, свръх душата, майсторите на душите, на фрагментите на душата и т.н. Но вашият рационален ум не може да достигнат тези концепции във вид на нещо по-голямо, освен като зачатъчни модели и схеми. Думите, които използваме, за да преведем тези идеи на английски език, са неадекватни по своята природа. Тъй като във вашия език не съществуват точни думи за описание на нашата реалност, термините, които ще използваме за описание на нашето възприятие на реалността, също ще бъдат неточни. Независимо от това, ние дойдохме чрез този канал с цел да предадем на всеки от вас енергия. Предаването й ще продължи, дори думите да не са точни. Затова, нека продължим. Истината е, че няма нито деление, нито разделение. Съществува просто Бог. На английски вие наричате Бога Той и въпреки това, Бог е и мъжа, и жената, двамата, и нито един от тях, но за да опростим нещата, ще се придържаме към общоприетата употреба.

Ние сме продължение на Бог

Бог е сътворил индивидуалните души като продължение на самия себе си, подобно на бодлите на един от вашите морски таралежи, които са продължение на самия таралеж. За тези, които не са виждали морски таралеж ще кажем, че това са гръбначни създания, живеещи в плитките води в много от океаните на Земята. Някои от тях са във виолетов цвят. Те изглеждат като възглавнички за карфици. Така вие можете да си представите Бог, притежаващ тяло на морски таралеж, с милиарди и милиарди иглички, излизащи от тялото му. Всяка игличка представлява индивидуална душа.

Всяка индивидуална душа има ниво или онова, което вие наричате плътност. Дванадесетото ниво на индивидуалната душа е свързано директно с Бог. Тя пребивава в центъра на същността на Бог. Ако се опитате да направите аналогия с морския таралеж, то душата на дванадесетото ниво би била външния щит, свързан с вътрешното тяло на морския таралеж.

Щитът на дванадесетата плътност притежава компоненти от единадесета плътност, и те много приличат на подгъната покривка върху щита. Щитът е директно свързан с центъра на организма, без някаква реална схема, а само като материална промяна. Обвивката на единадесетото ниво се намира над щита на дванадесетото ниво. Между тях има нещо като разделителна ивица или парченце от дискретен материал, което показва, че започва нещо друго и, че нещо е отделено от центъра на организма.

Аспектът на десетото ниво на душата може да се оприличи на корената система на дърво, където съществува централен ствол или корен, врастващ в покривалото на единадесетото ниво. Коренът е директно свързан с организма и се отделя от него чрез дискретни единици енергия, които се подават от тялото на организма.

Деветото ниво на душата може да се оприличи на система от много малки корени, които се събират заедно и излизат от ствола, както клоните на дърво - големите клони отклонили се от ствола на дървото. Във вашия свят, девето ниво на душата често е наричано атманично, атмично, монадично или нивото на Аватарите. За да опростим нещата, ние ще го наричаме ниво на основната свръх душа.

Осмото ниво на душата — това са още по-малки разклонения, излизащи от големите клони от нивото на душата от девета плътност.

Седмото ниво на душата прилича на още по-малки разклонения, излизащи от малките клонки, които на свой ред излизат от по-големи и така нататък. Клонките на седмата плътност стават индивидуалните нишки или иглички на организма. Външните сензорни механизми на края на всяка игличка, в крайна сметка могат да се оприличат на чувствителни механизми, които се движат в шесто, пето, четвърто, трето, второ и първо ниво на плътност. Чрез всеки сензорен механизъм /тяло/, душата придобива опитности в световете от по-ниските измерения.


Сал Ракели - Послания на Основателите - книга 3
Папка: Сал Ракели | Посещения: 1425 | Ченълинги
Контакт          3.138.118.250