Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


20:08
19.04.2024
Петък
3.145.163.58


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Джасмухин


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Уникалност на човешкото същество

От незапомнени времена планетата Земя преживява големи страдания, хаос, войни и разорения по простата причина, че много същества, живеещи на нея, са забравили кои са те по своята същност – скрили се зад маската на своето его. Тази забрава означава, че много са престанали да почитат, разбират и приемат индивидуалността и уникалността на всеки жив организъм.

Нашата уникалност се състои в това, че няма две същества, които да имат еднаква генетична програма и влияние на околната среда плюс опита от предишни животи. Тези три фактора формират това, което сме днес. Третият фактор е особено важен, тъй като той обяснява, защо идентичните близнаци, например, които имат една и съща генетична програма и живеят в еднакви условия, различно реагират на възникващите ситуации. Това се дължи на факта, че те не са били близнаци в предишни животи и затова всеки от тях има уникална клетъчна памет.

Отделните индивиди и цялото човечество като цяло искат днес промени за своята планета. Много мечтаят да намерят източници и разкрият истинското единство и братство между всички хора на Земята. Това е желание за ново общество, където ще живеем в мир, уважавайки всички нации, убеждения, култури, където ще се разбираме и поддържаме връзка с висшата воля и висшия план. Това е хубав стимул за хората, които започват или продължават своето вътрешно пътешествие.

Много не искат да са вече жертва на страха, ограниченията и невежеството, чиито резултати усещаме на физически план постоянно – те вече са разбрали, че за да изменим планетата, трябва да прочистим собствения си живот. Масите се състоят от индивиди и за да изменим съзнанието на масите, е необходимо да изменим съзнанието на всеки. Трансформирайки своето съзнание и разбиране, ще видим, че кои сме ние, защото сме тук и каква роля трябва да изиграем при формирането на новата епоха.

Това е нашата планета и ние сами ще внесем исканите промени, обръщайки се навътре в себе си и прониквайки в нашия уникален Божествен Проект. Този индивидуален проект не само съдържа отговори на нашите лични въпроси, но също включва в себе си висшия план, който човечеството трябва да въплъти в живота, изигравайки определена роля в това „съвместно” мероприятие. Когато разберем, в какво се заключава смисъла на нашето съществуване, то ще разберем, че пред всеки човек стои уникална задача, която той трябва да изпълни. Тогава хората ще могат да се отнасят един към друг с безкористна любов, приемайки личният избор на всеки.

Животът на тази планета може да се сравни с колосална театрална постановка, очароваща и обединяваща и зрителите и участниците, чиято сила е обусловена от нейната сложност. Не само сценарият обхваща всички аспекти на преживяването – от забавните и леките до тревожните и драматичните – но самият процес на постановката е поразителен. Веднъж в състояние на дълбока медитация възникна видение, обясняващо всичко това, т.е. „играта на живота” – и аз именно това и видях. Имаше актьори, група за поддръжка, критика и дори публика. Но техните действия не бяха подредени и синхронизирани: актьорите изпълняваха задълженията на звукооператорите, музикантите се месеха в работата на осветителите и т.н. Участниците не се съсредоточаваха в своите роли. Тъй като видението продължаваше, продължаваха и вътрешните коментарии на Господ Сананда, който каза, че ако искаме да участваме в тази колективна игра на живот, то можем да направим това докато все още ни се разкрива – тъй като човечеството интуитивно се пробужда за вътрешното знание на потенциалното съвършенство на всичко, което може да се прояви на всички планове.

Първо, той каза, че ние можем да се съсредоточим в откриването на нашата роля в тази игра на живота. Ние сме забелязали, че по-просто е всеки човек да не се съсредоточава в това, което прави някой друг, а  да пренасочи енергията си и вниманието си към това, което разкрива  вътрешния му глас и да развива личната си проницателност. Това ще ни даде възможност да се обучаваме с удоволствие и да разпознаем ролята си. Радостта е Дух, проявяващ се в живота, затова степента на радостта, която изпитваме, винаги е добър показател за това доколко сме съзвучни с Духа и предназначението ни по пътя.

Второ, след като сме узнали предназначената ни роля, а също и това, че сме част от цялото, би било добре да определим своя път или „сфера на приложение” и да позволим на дадените ни от природата таланти и/или способности да се развиват и проявят в цялото си съвършенство.

Трето, трябва да разберем, че посещаваме училището на живота от незапомнени времена и се обучаваме, развиваме навици и придобиваме опит (пазен в клетъчната ни памет), който можем да използваме за по-ефективно изпълнение на ролята си. Трябва да действаме в хармония  и съгласие с другите играчи, разбирайки, че те също преминават обучение за изпълнение на своите роли. Затова третото предложение се заключава в това, ние да разбираме това и да уважаваме избора на другите, тъй като те също трябва да се научат да играят ролята си в хармония с нас.

Сананда каза, че само в този случай „играта на живота” ще се разгръща хармонично – в съзвучие с божественото проявление – и ще получи „възторжени отзиви”. Само тогава Златният Век ще се установи и изобилието на всички нива ще стане колективна реалност за човечеството.

Когато действаме съгласно гореказаното, нашата лична реалност и състоянието на съзнанието се променят съответно, особено когато вибрационната честота на планетата и обитателите й е настроена на висшите октави на светлината и коефициента на светлината в нашите същества се увеличава.

Ето такова е състоянието на съзнанието, когато енергийното поле на сърцето е напълно открито, когато можем да признаем уникалността на всичко и да влезем в контакт с учителя на всичко, където играта става магическа. Това състояние на съзнанието, когато съществото освобождава своето „Аз”, устремява се зад предела на разделеността и ограниченията в търсене на възможности да служи на големия план в името на всеобщото благо, а не само на своето собствено. Тази тема се разглежда в главата, посветена на предназначението и служенето.

Когато разберем законите на енергията и това, че ние създаваме реалността със своите мисли (виж глави 8 и 9), ние знаем, че макар и не винаги да сме в състояние да изменим съществуващите обстоятелства, ние винаги можем да изменим позицията си и следователно, своя жизнен опит.

Уроци за хармоничен живот:

- Разпознаване – способност да разберем следващата си крачка.

- Приемане на индивидуалната уникалност – значи да се научим да танцуваме, без да настъпваме партньора. Някой може да избере валс, а някой – самба.

-  Уникалност на съществата – способност да се разбере какъв танц искате да танцувате. Да научите стъпките. Да използвате заедно с другите пространството на танцувалната зала.


Превод Таня Темелкова

Духовен резонанс. Джасмухин - глава 2
http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/05/27/duhoven-rezonans-djasmuhin.552412
Папка: Джасмухин | Посещения: 1229 | Ченълинги
Контакт          3.145.163.58