Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:32
18.04.2024
Четвъртък
18.119.159.150


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Джасмухин


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Силата на ума е извън мотивационната психология

След завършване на черновата на тази книга моя вътрешен глас ми казваше да прекратя временно работата по нея. Може би, защото много интензивно се бях концентрирала върху този проект. За около шест месеца бях написала и компилирала изследователските материали, събрани в 40 различни текста. Моята задача беше да представя простички методи за самоизцеление, обръщане към сърцето и разума, да снабдя читателя с проверена информация от многобройни източници.

Необходимо бе да направя прекъсване, но още по-важно бе да дам възможност на интелектуално усвоеното знание да се преобразува в клетъчно знание. Това може да се постигне само ако въплътиш теорията в практика – в ежедневния си живот. Също интуитивно чувствах, че в себе си имам цялото необходимо знание, за да бъда неограничено в нищо същество, към което се и стремях.

Когато наблюдавам как другите правят това "пътешествие”, то забелязвам определена схема, в съответствие с която се използва цялото наше вътрешно разбиране. Когато душата започне да се движи, ние започваме да се пробуждаме. Ние жадуваме за знания. Ние отдаваме необходимото на интелекта, занимавайки се с изследвания и намираме общи моменти на истина във всички религии. Използваме знанието на квантовата физика. Откриваме вселенските закони и узнаваме, че те управляват всичко – и енергия и материя – и фактически, са в основата на всички науки и религии. Разбираме, че тези закони са законите на творението и когато работим с тях, получаваме фантастични резултати. Практикуваме, играем и творим съзнателно.

Знаейки, че творим реалност посредством виденията си, трябва стриктно да управляваме мисловните си процеси и да отстраняваме всичко, което ограничава свободния полет на мисълта. Ние се усъвършенстваме и се препрограмираме, наблюдавайки как  енергийните закони реагират на новата парадигма и я проявяват в ежедневието ни.

Медитацията ни дарява с непривързаност. Ставаме очевидци и едновременно творци, живеещи вътре в своето собствено творение. Разбираме, че реализацията на практика (в нашия практически живот) е това, което интелектуално разбира, укрепва и узаконява нашата реалност, гарантирайки нейното бъдеще. Това е свързано с факта, че енергийният лъч на мислите е по-малко могъщ от дълбокото клетъчно знание, което произтича от всяка наша клетка и променя енергийните модели около нас. Тялото изпраща честота – резонанс – която е сигнал за чувствителната, отзивчивата на желанията ни Вселена. Тя буквално се пренастройва, за да се приспособи към нашите модели на реалност. Такъв е закона за Резонанса в действие.

Чрез съзнателно творчество, настройка и програмиране ние разбираме, че Вселенският Разум ни говори. Сводни сме от страдания, когато съзнателно програмираме радост, милосърдие, жизненост и т.н. Пробуждайки се и придобивайки сила чрез стремеж, програмиране и приемане правилата на божествената игра, ние създаваме връзка между световете, между парадигмите и преживяваме Единство с всичко.

Ние сме очевидци на ритъма, присъщ на "работниците на светлината” и "господстващите тенденции” в обществото. Много се стремят към радост, искат да заработват пари, а също и да "правят добро”. Някои искат да създадат модел, който да им позволи да изживеят живота си на върха на физическите, емоционалните, менталните и духовните възможности – така, че да бъдат решени всички задачи. Това е позитивната парадигма на новия век.

Позитивни парадигми може да се създадат с помощта на целеустремено програмиране. Програмирането – това е повтаряща се инструкция. Тъй като физическото и емоционалното тяло всеки миг се управляват от менталните тела – висшия и низшия ум – ефективното програмиране ни освобождава и насочва по жизнения ни път. То улеснява и опростява спасителното ни пътешествие – така че да можем хармонично да се придвижваме напред. По-долу привеждам програма, която много намират за много мощна: „Мила Майко (Татко - Творец, Бог) моля всеки миг от всеки ден да протича в пълно, съвършено, синхронно съзвучие с Божествената Воля”. Тази програма гарантира успешно изпълнение на всичките ни настроени желания и видения и ни освобождава от необходимостта постоянно да си задаваме въпроса за своето предназначение. Така също ни се дава възможност да разберем, че ако нещо не се получава, то това не съответства на Божествения План. И затова може да го пропуснем.

„Аз моля всеки миг от моето общуване да дарява с висше благо другите и мен”. Защо нашето общуване трябва да бъде благо не само за нас, а и за другите? Това позволява нашите отношения да са свободни от очакванията ни.

„Аз моля енергийните полета на моите физическо, емоционално, ментално и духовно тела да постигнат съвършен синхрон така, че моето Божествено Аз да може съзнателно и напълно да се проявява на физически план и във всички планове на съществуването, носейки ми голяма радост, облекчение, благодат, удоволствие и изобилие”.

Най-могъщият преобразуващ и съзидателен призив във Вселената е силата на Божественото ни Аз (АЗ СЪМ или монадата). Молбата за синхрон между телата ще бъде изпълнена грамотно и по такъв начин, че да бъде процес, изпълнен с радост, тъй като вече няма да ни се налага да страдаме заради нашата божественост или да бъдем привързани към постоянни циклични обработки. Тази програма ликвидира също всякакъв вътрешен саботаж.

Много хора живеят живот, който не е съвършен поради натрупаното в клетъчната памет и поради това, на което се фокусират всеки един момент. Доколкото клетките, по думите на д-р Д. Чопра, са само памет, облечена в материя, не е трудно да се сметне, че живеейки например 1000 земни въплъщения със средна продължителност 30 години, ние съхраняваме 30 хиляди годишна клетъчна информация. Затова, ако искаме да се трансформираме без специални техники, за това ще са ни необходими векове. Но нали върху, което се съсредоточим, то се развива и променя и става наша реалност. Затова ако искаме да познаем истинското си АЗ, т.е. да изпитаме собствената си безграничност, тогава е съвсем логично преди всичко да се съсредоточим върху Божественото си Аз.

Всичко гореизложено аз наричам „базова” програма и тя е предназначена за сътворяване на това, което желаем да постигнем. Програмите могат да бъдат дълги или кратки. Последните се използват за достигане на конкретни резултати. Но и след препрограмирането трябва внимателно да се отнасяме към мислите си – да избираме само такова мислене, което съответства на безграничността на духа.

По-долу прилагам особена поддържаща програма, която може да ви държи във форма, когато вече сте настроени ли в периодите, когато сте много заети и не можете да придържате към обичайния си режим: „Всички мои тела са прекрасно настроени, в ред и здрави. Те вибрират, а също се изразяват в съвършена, синхронизирана хармония с ритъма на Майката/Отеца-Творец. Това винаги е така – дали ям, спя, изпълнявам упражнения или медитирам”. Тази програма анулира  „записа за вътрешен диалог”, който постоянно водим със себе си за гореспоменатите навици и чувство за вина или ограничаващи мисли, които могат да се появят в нас, например за храненето ни, за съня, занятията, медитациите и т.н. Ако вече се програмирате, поставяйте свои собствени въпроси. Предлаганата програма просто анулира убеждението, че видите ли ние зависим само от себе си, ако правим определени неща – „правилно” се храним, медитираме и т.н.

Един от проблемите в практиката, възниква след като вече сме „съгласували” волята си с Божествената Воля – това е регулиране на времето. Несъмнено много са забелязали, че само заради това, че ние сме в съгласие, желанията ни не се изпълняват тогава, когато ги очакваме. Често други аспекти на проблема или задачата трябва да бъдат разкрити, създадени, решени и т.н. Аз използвам с успех по-долу приведената програма, обезпечаваща съвършено, съгласувано разкритие. Тя позволява на всичко да се разкрие плавно и постепенно – в съответствие с Божественото Време: „Аз моля моята следваща съвършена стъпка в Божествения План да ми се открие ясно и да се обезпечат както източниците, така и съвършените изпълнители, които ще вземат участие в реализацията и въплъщаването на този план по такъв начин, че той физически да се прояви СЕГА”. Както много сега осъзнават, ние сега се намираме в процес на „групово посвещение”, в което всички заедно се учим да работим хармонично на физически план. Тази програма ще привлече необходимите ни хора, с които можем заедно да работим в дадения момент за претворяване на мечтата ни в живота.

За тези, които разбират или работят със синхронния модел на времето, приведената по-долу програма позволява да се получи нов достъп до минали и бъдещи способности, за осъществяване на определена част от „по-мащабния план”: „Аз призовавам моето АЗ СЪМ Присъствие да доведе до моето съзнание и разбиране всички таланти, способности и информация от всички минали, настоящ и бъдещи животи, които отговарят на текущата задача и които още по-добре ме укрепват в осъществяване на моята част от Божествената Програма на физически план СЕГА”.

Тези, които са заинтересовани да се хранят изключително със светлина, може да започнат следния преходен процес, който ще позволи на тялото да получава храна от ефирните сфери (прана), а не от атмосферните светове: „Аз изисквам пълно внимание и присъствие на моето телесно съзнание. Изисквам от този момент да получавам всички витамини и необходими вещества, нужни ми за поддържане на превъзходно физическо здраве, от праническата енергия”.


Превод Таня Темелкова

Духовен резонанс. Джасмухин
http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/07/12/duhoven-rezonans-djasmuhin.575676
Папка: Джасмухин | Посещения: 1602 | Ченълинги
Контакт          18.119.159.150