Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


21:41
26.04.2024
Петък
18.189.14.219


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Джасмухин


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Силата на утвържденията (афирмациите)

Дума "афирмация”, или утвърждение, се определя в Оксфордския тълковен речник като "важно лично заявление”. Да се утвърди, в такъв случай означава решително и твърдо да се провъзгласи, да се заяви като факт, да се направи формално заявление.

Преди да пристъпим към разяснения, длъжна съм да предупредя, че сами по себе си афирмациите не работят! Трябва да се упражнявате в управлението на ума си, да контролирате мислите си, да подкрепяте утвържденията си с различни действия, които смятате, че са необходими, например медитации, ако искате да конкретизирате исканото събитие. Да правите позитивни афирмации, а после да си позволявате да се съмнявате или да не вярвате – такава позиция няма да ви доведе до нищо хубаво.

Добрите резултати се постигат с помощта на афирмации, благодарение на:

- силата на намерението;

- постоянството и повторението;

- вярата и предаността;

- отсъствието на всякакво съмнение;

- приемане реалността на предстоящия благоприятен изход.

Знаем, че вътрешният разговор със себе си и мислите контролират емоциите и че неразрешените проблеми, съхраняване вътре в нас, предизвикват отрицателна енергия и с течение на времето стават причина за заболяване. От друга страна, можем да се научим на вътрешен диалог, правейки афирмации и по този начин създавайки благоприятно състояние.

В малката брошурка на Йогананда "Изцеление с помощта на афирмации” той казва, че силните, осъзнати афирмации влияят на ума и тялото чрез подсъзнанието. Той обяснява, че "опитвайки се да се излекуваме, често се концентрираме повече на поразяващата сила на болестта, отколкото на възможността за излекуване, по този начин позволяваме на болестта да стане ментална и физическа привичка… Подсъзнателната идея/привичка на болестта или здравето имат силно влияние. Неподдаващите се на лечение ментални или физически заболявания често се коренят дълбоко в подсъзнанието ни. Болестта може да бъде победена само благодарение на отстраняването на скритите й корени, които са причина за възникването й. Ето защо всички афирмации на съзнателния ум трябва да бъдат достатъчно изразителни, за да проникнат в подсъзнанието, което на свой ред, автоматично ще повлияе на съзнателния ум. По този начин силните съзнателни афирмации влияят на ума и тялото чрез подсъзнанието. Още по-силните афирмации влияят не само на подсъзнанието, но и на свръхсъзнанието – вълшебното хранилище на чудотворните сили.

Той казва също, че хората "които използват афирмации, не разбирайки истината, върху която се основават (неразривното единство на човека с Бога), не могат да достигнат исканите резултати и се оплакват, че мислите нямат лечебна сила”. Затова трябва да разбираме силата на ума, мислите като енергия, а също и да знаем законите, които управляват тази енергия. Признавайки това за истина, повече няма да се съмняваме в могъществото на мислите и в това, че афирмациите са способни да лекуват и трансформират живота ни. Ние сме творци и единственото ограничение е, че сами си създаваме бариери.

Ако искаме да се разграничим от сегашния си живот и да прибегнем към гореспоменатите иде, разбирания и афирмации, за да подобрим съществуването си, имаме за всичко това възможност. Афирмацията може да се използва за здраве, богатство, щастие и дори безсмъртие (за да станем безсмъртни трябва да се откажем от убеждението, че смъртта е неизбежна и все пак някога ще ни се наложи да умрем). Утвържденията може да се използват дори за създаване на прекрасни взаимоотношения. Но трябва ясно да осъзнаваме какво искаме, за да можем да направим ясна и действена формулировка.

Лично аз предпочитам афирмации, които обхващат всички аспекти заедно. Това е утвърждение, поразяващо целта с един удар. Например: "АЗ СЪМ ЗДРАВА. АЗ СЪМ ЩАСТЛИВА. АЗ СЪМ УСПЕШНА във всичко, което правя. Животът ми е безкрайно радостен и благополучен, и АЗ ПРЕБИВАВАМ в съвършена хармония и резонанс с Божествената Воля, съответстваща на истинската ми цел и предназначение”.

Афирмациите трябва да съответстват на ваши определени желания и аз мога да съставя цяла книга само от афирмации. Има много книги с афирмации, обхващащи всички аспекта на живота, от "Отражение в светлина” на Шакти Говейн до книгите на Стюард Уайлд за изобилието.

Забележка. Създавайки афирмации, се старайте да не използвате думи, носещи нежелан за вас смисъл, доколкото подсъзнанието подхваща такива думи като "болен” например, затова е по-добре да се говори: "Аз винаги се наслаждавам на съвършено здрав”.  Освен това винаги  говорете в сегашно време: "АЗ СЪМ”, а не "ЩЕ БЪДА”, тъй като "ще бъда” е състояние на очакване на някакво събитие, което може да се случи в бъдещето. Необходимо ни е СЕГА, а не утре. "АЗ СЪМ” е могъщо заявление и проявление на голямо уважение към Бога в нас.

Има вселенски закон, известен като Творчески Закон на Божествената Афирмация, който гласи, че мислите, думите и действията утвърждават нещата така, както са според вас. Вие или вашата реалност сте самите себе си. Както мислите, така и ще бъде.

Афирмацията е свързана със Закона на Ума. Иисус е казал: "Ще ви се даде според вярата ви”. Менталният закон действа в царството на ума, който е свързан с царството на вярата. Вярата  задвижва мисълта.

Духовният Закон работи чрез Закона на Ума. Този Духовен Закон означава съществуващото сега и навсякъде съвършенство и провъзгласява, че абсолютната и пълна благост на Бога е достъпна за всеки, навсякъде и по всяко време. Него също го наричат Първопричина, тъй като той се явява единствената дълбока причина и единствената истина.

Тялото служи на ума; умът служи на душата. Тези два факта са забравени от човечеството и затова много хора живеят в състояние на страх и болести, ограничения и смърт.

Вътрешната хармония се постига чрез привеждането ни в равновесие и ежедневни размишления (молитви, настройка), медитации (за самореализация) и афирмации. Както са отбелязали Ин и Питер Майер в книгата си ”Да бъдеш Христос”, "медитацията е субективно състояние на получаване от Духа”. Лечението (афирмацията) е обективна дейност, регулирана от духовния закон.

В края на главата за вибрационните честоти по-подробно съм разгледала влиянието, което оказват на енергийните ни полета  произнесената дума или звук, настройка и мантра.

 

Афирмации

По-долу са дадени някои интересни афирмации.

- "Аз се чувствам много приятно в обкръжението на моите родители, любимия, децата, приятелите и всички останали. Те също се чувстват приятно в мое присъствие”.

- "Аз съм любов, аз съм свободен, аз съм простен. Аз съм това, което съм”.

- "Радостно, напълно безопасно и в хармония аз пристъпвам към неизвестното”.

- "Аз съм успешен в резултат на желанието си. В резултат на желанието ми аз съм защитен във всичко, което правя. Аз отдавам и получавам любов при всяко свое действие, благодарение на желанието си. При мен всичко е прекрасно и в изобилие за удовлетворяване на всичките ми потребности, благодарение на желанието ми”.

- "В съответствие със днешните си способности, аз се обръщам към себе си, питам и слушам. Смятам да развия и направя това, което ми се струва правилно. По този начин аз следвам вътрешния си глас повече, а не обикновените шаблони”. (С. Уайлд)

- "Парите идват при мен леко и свободно, и имам повече от достатъчно, за да удовлетворя всичките си потребности и желания”.

 - "Имам право на щастие, свобода, да имам всичко, което искам, да изпитвам радост, екстаз и безусловна любов”.

- "Свободен съм от минали ограничения. Творя моята собствена реалност”.

- "Безкрайната мъдрост ме води. Божествената Любов ме закриля, успехът е винаги с мен”.

- "Аз съм любов и светлина. Ключът към моето щастие е приемането”.

- "Аз съм лъчезарно и божествено същество”.

И много, много други!

 

Програмиране и афирмации

В глава 9 започнахме разговор за необходимостта да се научим да владеем ума си, тъй като всичко се създава от мисълта. Работата с афирмациите кардинално се различава от съзнателното програмиране.

Основната разлика е в това, че използвайки мощни утвърждения, ние все пак можем да  разсеем силата им с "вътрешния си саботаж”. Този саботаж е предизвикан от информацията в клетъчната ни памет, свързана с други времеви периоди  и основани на опит, който може да пречи на изпълнението на текущите ни афирмации.

Например, може да използваме следната афирмация: "Приемам и благодаря за охолството, които имам” и в същото време едва да свързваме двата края. Това може да се дължи на убеждението, заложено на клетъчно ниво, че не можем да бъдем и духовно и финансово състоятелни едновременно. Това убеждение може да води началото си от предни животи, в които сме били монаси, които дават обет за бедност и целомъдрие. Това също зависи от подсъзнателните програми, заложени в детството, когато са ни казвали, че "можем да направим пари, само ако сме готови много да се трудим”, а сега така ни харесва работата ни, че тя за нас не е труд, а удоволствие.

По този начин у нас има две конфликтни програми, действащи едновременно: едната – възникнала сега и казваща, че ние процъфтяваме финансово, и друга – пазена в клетъчната памет, казваща, че не е хубаво и невъзможно да се живее в охолство. В този случай позитивната и негативната енергия се неутрализират и желанието не се изпълнява.

Програмирането се състои в предаването на специални команди: от висшия ум към низшия, от висшето ментално тяло към емоционалното и от менталното тяло към физическото – така че да се осъществи всичко, което искаме.

Осъществяването на всичко, което искаме е гарантирано в случай, че:

- сме настроени към Божествената Воля и Божествения План;

- точно следваме своя Божествен План;

- отстранили сме програмите за вътрешен саботаж.

Дали е просто това? В действителност, да. В следващия раздел ще намерите работещи програми именно за това!



Духовен резонанс. Джасмухин - глава 12
http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/07/12/duhoven-rezonans-djasmuhin.575676
Папка: Джасмухин | Посещения: 2462 | Ченълинги
Контакт          18.189.14.219