Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


06:43
20.04.2024
Събота
18.117.81.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Джасмухин


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Позитивна асоциация на паметта

а) Седнете удобно така, че да ви е удобно да размишлявате – дишайте дълбоко и свързано докато не усетите вътрешно спокойствие. Това ще ви позволи бързо да влезете в областта на спомените.

б) Обърнете се към миналото.  Прегледайте базата данни на вашата памет. Намерете време, когато сте били щастливи и удовлетворени.

в) Спомнете си детайли, време, място, с кого сте били, какво е било особеното за това време. Не забравяйте да обърнете внимание на това как сте се чувствали.

г) Когато уловите усещането за това събитие, вземете решение да не приемате за себе си чувства, по-малко радостни от това. Няма значение точно как сте си спомнили събитието. Важното е как можете да го използвате за пробуждане на радост и хармония във вас.

Повечето хора, които са правили това упражнение, казват, че най-запомнящите чувства са радост, удовлетворение и безгрижност. Те разказват, че именно тези преживявания най-много не им достигат в сегашния живот и във възрастния свят на задължения и отговорности.

Работата е там, че ние сме имали такъв опит в миналото и въпреки че не сме в състояние да възстановим подобни обстоятелства, то можем да установим за себе си стандарт какво искаме да приемаме на емоционално ниво.

Започвайки просто да се обръщаме всекидневно към позитивните си спомени, можем да даваме тон на всеки започващ ден. Можем да решим да приемаме преживявания над нивото на стандарта си и да предизвикваме чувства, оживявайки съществуващ спомен.

Ако Вселената откликне на нашите очаквания и ако ние винаги се надяваме на най-доброто за себе си, непрекъснато противодействайки на негативните мисли, настойчиво стараейки се да бъдем позитивни, животът ни ще се промени по магически начин – гарантирам ви го.

 

Съновидения и ръководни инструкции

Ние можем много ефективно да използваме съня си за получаване на ръководни инструкции за почистване на емоционалното и менталното тела и/или за лечение или обучение. Ако не съм уверена в отношението си към даден проблем или решение, винаги медитирам преди да заспя и моля висшия си Аз, моето присъстващо АЗ СЪМ или учител, с когото работя в момента, да ми дадат ясен отговор чрез съновидение, да ми помогнат да си спомня съня и да разбера символите му. Тази техника не ме е подвеждала никога. Винаги се събуждам веднага след "поръчания” сън с отговор и инструкции и мога да интерпретирам него и съдържащите се в него символи.

Но много е важно преди сън да медитирате и размишлявате, за да може подсъзнателния ум да доведе до съзнателния ум всички недоработени проблеми от изминалия ден, за да не се вмъкнат те в съня. Тълкуването на сънищата е прекрасен начин да получите знания за себе си и има много великолепни книги по тази тема.

Ние можем да излезем зад пределите на подсъзнателния ум и неговите потребности, съобщавайки проблемите на съзнателния ум по време на сън, ако си отделяме внимание, медитирайки и  размишлявайки в края на деня. Тогава времето на сънищата се освобождава за изследване на други светове и измерения на реалността. Лично за мен нощната  "дейност” се дели на две части: първата е период на обучение, а втората – на обработка на въпроси от личен характер с помощта на съответни инструкции, получени на сън. В първото състояние ние действително напускаме физическото тяло, за да работим в ефирните светове, а във второто състояние става взаимодействие между подсъзнанието, съзнанието и свръхсъзнанието. Утвърждението, с което можем да програмираме възможността да си спомним съня е: "Аз моля своето АЗ СЪМ Присъствие да ми позволи лесно и напълно да се спомня сънищата, наставленията, подготовката и поученията, които ще получа по време на съня на моето физическо тяло”.

 

Творческа визуализация 2

Медитация за очистване и пренастройка на емоционалното тяло


 
Тази медитация е предназначена за:

а) освобождаване от емоционалния това на нерешените проблеми от миналото, които се съхраняват на клетъчно ниво.

б) получаване на възможност да се въздейства ефективно с негативните емоции в ежедневния живот.

Преди да пристъпим към упражнението, се обърнете към медитацията, която е дадена в края на глава 13 "Създаване на вътрешно светилище”.

- Настанете се удобно и направете така, че нищо да не ви отвлича;

- Настройте се, работейки с дишането и със светлината;

- Вече отпуснати, визуализирайте, че стоите на върха на планината. Пред вас има стъпала, които водят надолу;

- Започвайки да се спускате, започнете да броите. След всяка крачка правете едно пълно вдишване и едно пълно издишване.

- С броенето се отпускайте все повече и повече. С всяка крачка се чувствайте все по-леко и свободно, знаейки, че всеки момент ще влезете в "особено и безопасно място”.

- Вдишайте и издишайте … 9 … вдишайте и издишайте … 8… вдишайте и издишайте …7… 6… 5… 4… 3… 2… 1… 0…

- Спуснали се до долу, почувствайте пълно отпускане. Направете няколко дълбоки свързани вдишвания и издишвания – огледайте се наоколо и открийте всички свои вътрешни чувства.

- Ще "видите” (визуализирайте или си представете), че се намирате в най-прекрасното светилище – място, което принадлежи изключително на вас, където се чувствате в пълна безопасност, покой, защитени и любими. Това е вътрешното ви убежище, подобно на това, което сте си създавали в детството в игрите си и фантазиите си.

- Нека умът ви поблуждае малко. Визуализирайте дървета, цветя, себе си, падащ цвят. Поднесете го към лицето си и вдъхнете аромата (нека се активизира обонянието ви).

- Послушайте песента на птиците и шума на вятъра в короните на дърветата.

- Почувствайте как лъчите на слънцето докосват кожата ви и как вятърът трепти в косите ви.

- Спрете за миг. Позволете на ума си да създаде това вътрешно светилище. Запомнете, че това е вашето място. Можете да го създадете такова, каквото искате – няма никакви ограничения.

- Направете няколко вдишвания и издишвания, дълбоки, тихи, свързани. Позволете си да се потопите в красотата на това място. Ако можехте да имате място, където да чувствате пълно физическо съвършенство, как би изглеждало то? Плаж, тропическа гора, долина или планински връх?

- Сега си представете път, от двете страни на който растат цветя. Интересно ви е и тръгвате по този път. Земята под краката ви е мека вдишвайки прохладен, свеж въздух, вие се чувствате по-леко и по-свободно, чувствате как се изпълвате с енергия.

- Забелязвате, че сте облечени в дълги, развяващи се дрехи, стъпвате боси и забелязвате, че вървите през гора.

- Излизате на прекрасна, покрита с листа полянка, а в средата й има чисто, пробляскващо езеро и на другия му край, в далечината виждате прекрасен водопад.

- Слънчевата светлина играе по повърхността на кристално чистата вода. Въздухът сякаш е изпълнен с живителна сила и зареден с кислород и прана.

- Загребете вода от езерото и я поднесете към устните си, почувствайте вкуса й и утолете жаждата си.

- От всички страни езерото е оградено от буйна тропическа растителност.

- Забелязвате показващ се камък от водата и леко се отпускате на него.

- Тук е леко да се диша – кислородът и праната съвсем естествено ви насищат, изпълват дробовете ви с лечебна сила, а когато вдишвате, позволявате си  да пуснете всички грижи и безпокойства от своя свят.

- Седите под ярките лъчи на лечебната енергия на светлината, която струи от синьото небе над вас. Тя ви обкръжава и ви се струва, че прониква в тялото ви през порите на кожата.

- Чувствате, че ви се иска да се подчините на лечебната сила, да й позволите да ви трансформира, да ви зареди с енергия и да ви настрои на честотата си.

- Вдишвайки златисто-бялата енергия на светлината, чувствате как тя изпълня дробовете ви и след това се влива в клетките ви и в органите ви. Струва ви се, че всички пори на кожата ви, също всмукват от тази светлина. След това меко издишвате, започвайки да освобождавате стария емоционален товар, който се пази във вашите клетки и органи от незапомнени времена.

- Вдишайте светлина.

- Издишайте и произнесете утвърждението: "Сега освобождавам всичко ….” (позволете си да освободите, всичко което чувствате – първата мисъл, която ви дойде в главата е именно тази, която трябва да освободите, например: гняв, страх, завист, печал и т.н.

- Издишайте напълно, звучно с натрупване на мъчителните ЕМОЦИИ.

- Почувствайте как негативните вибрации излизат от вас и се разсейват в околното пространство.

- Вдишайте светлина и произнесете утвърждението: "АЗ СЪМ ЗДРАВ, АЗ СЪМ ЕНЕРГИЧЕН”.

- Издишайте и произнесете утвърждението: "СЕГА освобождавам всичко….”.

- Продължавайте така, докато не почувствате, че сте освободили цялата енергия на дадена негативна емоция от своето същество, след това се попитайте какво още трябва да освободите. Така подред ще освободите всички вредни вибрации, произнасяйки утвърждението: "СЕГА освобождавам всички шлаки, всички токсини, всички замърсявания, целия стрес и всички негативни емоции, пазени в клетъчната ми памет и всичко, което не ми носи полза сега”.

- След като сте освободили клетките си, визуализирайте силен лъч светлина, влизащ във вас през върха на главата и прочистващ всички енергийни канали, всички клетки и органи, разрушавайки целия "боклук” и напълвайки цялото същество с лечебната енергия на светлината. Това е подобно на колосално вътрешно, генерално почистване!

- Вдишвайки енергията от обкръжаващата ви светлина, продължавайте да произнасяте утвърждението: "Аз СЪМ светлина, аз СЪМ любов, аз съм свободен, аз съм прекрасно и лъчезарно същество!” и т.н. Произнасяйте и други утвърждения, които ви се струват подходящи за вас.

- Сменяйте визуализациите. Представяйте си, че на коленете ви лежи раница или някаква друга тежест. Визуализирайте как ръцете ви се напълват с освободените емоции и всички ненужни "глупости”  и как ги пълните в раницата със силни и енергични движения. Когато натъпчите раницата догоре, плътно я затворете, завържете и си представете как я вдигате нагоре, подлагате я на светлината и виждате как се разтваря в тази светлина и в любовта. Ще се почувствате така, сякаш сте преминали дълбоко и пълно очистване.

- Вдишвайки светлина и прана, почувствайте как ставате по-силни, по-здрави, освобождавате се от болести и всякакъв дискомфорт. Почувствайте как се преобразявате и изпитвате желание да приемате само любов, радост и смях в своя живот – започвайки точно то този момент.

- Спомнете си най-добрия момент от живота си (позитивна асоциация на паметта) и решете от този момент да приемате за себе си само най-доброто от гледна точка на емоциите.

- Произнесете утвърждението: "В радост, в безопасност и в хармония пристъпвам към неизвестното, с готовност приемам всичко, което ми носи висшето благо”.

- Тази техника може да се използва за освобождаване от гнева, разочарование или стрес, които сте натрупали за деня или седмицата. – Когато завършите медитацията или почувствате, че сте направили достатъчно, визуализирайте върха на главата си открит, подобно на съд с мед, и как лечебна, изпълнена с любов, струяща светлина влиза навътре и напълва цялото ви същество с прекрасната си енергия.

- След това визуализирайте как "съдът” се затваря. Продължавайте да дишате дълбоко. Почувствайте спокойствие, свежест и изпълваща ви енергия.

- Бъдете благодарни за това средство. Помолете Висшия си Аз да ви даде възможност позитивно да взаимодействате с всички бъдещи емоции и ситуации и да съзнавате, че всичко ставащо е предназначено за да ви научи на нещо или да ви вдъхнови.

- Сега визуализирайте как се плъзвате в това прекрасно планинско езеро. Почувствайте как неговите води ви изпълват с енергия, успокояват ви и възстановяват силите ви докато плувате в него изящно и с наслаждение.

- Доплувайте до водопада. Застанете под него и позволете на водата меко да пада отгоре ви. Той ви зарежда и изпълва с енергия. След това позволете на лекия бриз и слънчевите лъчи да ви погалят по кожата и да изсушат тялото ви.

- Намирайки се в центрирано и отпуснато състояние, почувствайте ръцете си, краката си, а също, че седите (в кресло или на килимче).

- Пренесете в реалността чувството на покой и безметежност, което сте изпитали в свещеното си място при планинското езеро. Знайте, че всеки миг, когато поискате, може да отидете там отново. Насладете се на чувствата си.

- Направете пет дълбоки вдишвания и издишвания.

- Върнете съзнанието си в стаята и отворете очи.



Духовен резонанс. Джасмухин - глава 11
http://zahariada.blog.bg/drugi/2010/07/12/duhoven-rezonans-djasmuhin.575676

Папка: Джасмухин | Посещения: 1142 | Ченълинги
Контакт          18.117.81.240