Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)
The 9th D


01:58
29.02.2020
Събота
3.229.118.253


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66]Статии [201]
Матрицата 5 [55]Нумерология [28]
Астрология [31]Великият преход [110]
Кармична Астрология [13]Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13]Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13]Петър Дънов [4]
Джасмухин [8]Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7]Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22]Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8]Пътят на душите [6]


Видове дишане

В Източната медицина при лечението на едно или друго заболяване се обръща много голямо внимание на дишането. Наистина, дихателната гимнастика е много мощен инструмент, с чиято помощ може ефективно да се управляват не само емоциите, чувствата, но и здравето. Има три вида дишане – коремно, гръдно и междинно. Всяко от тях влияе по различен начин на дейността в организма.


КОРЕМНО ДИШАНЕ

Вдишва се през носа и максимално се издува корема, като гърдите и рамената остават неподвижни, без да се издигат. Пробвайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания чрез коремното дишане. За по-удобно сложете едната ръка на корема, другата на гърдите. Така ще проследите дали дишате само с корема си. Вслушайте се в усещанията си. Най-вероятно е да почувствате прилив на топлина към ръцете и краката. Това е свидетелство за преразпределението на енергиите отгоре-надолу. Работата е там, че диафрагмата е своеобразна граница, разделяща енергийните и информационни центрове. Всичко, което е разположено под диафрагмата е енергийно захранване на организма, всички центрове над нея – информационно захранване. При този вид дишане се стимулира оттичането на излишната енергия от информационната половина, която се преразпределя вече в долните части и захранва енергийно. Следователно, ако ви боли глава или чувствате умствена умора, трябва да дишате коремно. Достатъчно е да направите 5-7 дълбоки вдишвания-издишвания и ще ви се възвърнат лекотата и спокойствието. Затова напрежението, главоболието се свалят с коремно дишане, т.е. с преразпределяне на енергиите отгоре-надолу.


ГРЪДНО ДИШАНЕ

Ако, напротив, изпитвате вялост, липса на тонус, губене на сили от интензивни физически натоварвания, то трябва да се използва гръдното дишане. Направете няколко вдишвания-издишвания като издувате максимално гръдния кош, а коремът оставите неподвижен (противоположно на коремното дишане). Направете си отново теста с поставянето на едната ръка върху корема, другата на гърдите. При правилното изпълнение на това упражнение веднага ще почувствате прилив на енергии в главата – преразпределението тече отдолу-нагоре. При това забележително ще се увеличи тонуса на организма ви, а запомнянето на информация ще нарасне значително.


ДИАФРАГМЕНО (РЕБРЕНО) ДИШАНЕ

Подишайте без да движите корема или гърдите, все едно с ребрата. Това ще ви позволи да изравните изцяло биопотенциала и да го разпределите равномерно в биополето. Установено е, че междинното дишане премахва пристъпите при бронхиална астма. Понякога е полезно да се диша едва забележимо, т.е. повърхностно дишане. Представете си, че сте океан. Вятърът се усилва и раздвижва повърхността му. Колкото по-интензивно е дишането, толкова повече се люлее водата. Колкото по-плавно и спокойно дишаме, толкова по-малко колебания ще има във водната маса.

Как дишат, когато искат да останат незабелязани – тихо, едва-едва, затаявайки дъх. Повърхността на океана е гладка. В това е същността на междинното дишане. Все едно сме се отделили от общия ритъм, пространство, колебанията на биосферата и ноосферата са сведени до минимум и не пречат на другите хора. Ние ставаме невидими, нечуваеми, незабелязани.

И така, разгледахме няколко вида дишане. За да се ориентирате по-добре, какво дишане да предприемете според ситуацията, нека изведем основните изводи. Ако ни боли нещо под диафрагмата (примерно, спазми в стомаха, болки при менструален цикъл), също и за повишаване на артериалното налягане, използвайте гръдното дишане. За да свалите всички неприятни, болезнени усещания над диафрагмата (напрежение, умора, главоболие, вялост, липса на тонус), а също и за понижаване на артериалното налягане, дишайте коремно. Междинното дишане ще ви помогне да си възстановите равновесието, да се отпуснете, а и да изравните максимално колебанията в био- и ноосферата и да станете невидими.

Превод: Анита

http://inflora.ru/diet/diet78.html
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4202
Папка: Статии | Посещения: 1341 | Ченълинги
Контакт          3.229.118.253