Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:35
25.04.2024
Четвъртък
18.217.73.187


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Видове дишане

В Източната медицина при лечението на едно или друго заболяване се обръща много голямо внимание на дишането. Наистина, дихателната гимнастика е много мощен инструмент, с чиято помощ може ефективно да се управляват не само емоциите, чувствата, но и здравето. Има три вида дишане – коремно, гръдно и междинно. Всяко от тях влияе по различен начин на дейността в организма.


КОРЕМНО ДИШАНЕ

Вдишва се през носа и максимално се издува корема, като гърдите и рамената остават неподвижни, без да се издигат. Пробвайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания чрез коремното дишане. За по-удобно сложете едната ръка на корема, другата на гърдите. Така ще проследите дали дишате само с корема си. Вслушайте се в усещанията си. Най-вероятно е да почувствате прилив на топлина към ръцете и краката. Това е свидетелство за преразпределението на енергиите отгоре-надолу. Работата е там, че диафрагмата е своеобразна граница, разделяща енергийните и информационни центрове. Всичко, което е разположено под диафрагмата е енергийно захранване на организма, всички центрове над нея – информационно захранване. При този вид дишане се стимулира оттичането на излишната енергия от информационната половина, която се преразпределя вече в долните части и захранва енергийно. Следователно, ако ви боли глава или чувствате умствена умора, трябва да дишате коремно. Достатъчно е да направите 5-7 дълбоки вдишвания-издишвания и ще ви се възвърнат лекотата и спокойствието. Затова напрежението, главоболието се свалят с коремно дишане, т.е. с преразпределяне на енергиите отгоре-надолу.


ГРЪДНО ДИШАНЕ

Ако, напротив, изпитвате вялост, липса на тонус, губене на сили от интензивни физически натоварвания, то трябва да се използва гръдното дишане. Направете няколко вдишвания-издишвания като издувате максимално гръдния кош, а коремът оставите неподвижен (противоположно на коремното дишане). Направете си отново теста с поставянето на едната ръка върху корема, другата на гърдите. При правилното изпълнение на това упражнение веднага ще почувствате прилив на енергии в главата – преразпределението тече отдолу-нагоре. При това забележително ще се увеличи тонуса на организма ви, а запомнянето на информация ще нарасне значително.


ДИАФРАГМЕНО (РЕБРЕНО) ДИШАНЕ

Подишайте без да движите корема или гърдите, все едно с ребрата. Това ще ви позволи да изравните изцяло биопотенциала и да го разпределите равномерно в биополето. Установено е, че междинното дишане премахва пристъпите при бронхиална астма. Понякога е полезно да се диша едва забележимо, т.е. повърхностно дишане. Представете си, че сте океан. Вятърът се усилва и раздвижва повърхността му. Колкото по-интензивно е дишането, толкова повече се люлее водата. Колкото по-плавно и спокойно дишаме, толкова по-малко колебания ще има във водната маса.

Как дишат, когато искат да останат незабелязани – тихо, едва-едва, затаявайки дъх. Повърхността на океана е гладка. В това е същността на междинното дишане. Все едно сме се отделили от общия ритъм, пространство, колебанията на биосферата и ноосферата са сведени до минимум и не пречат на другите хора. Ние ставаме невидими, нечуваеми, незабелязани.

И така, разгледахме няколко вида дишане. За да се ориентирате по-добре, какво дишане да предприемете според ситуацията, нека изведем основните изводи. Ако ни боли нещо под диафрагмата (примерно, спазми в стомаха, болки при менструален цикъл), също и за повишаване на артериалното налягане, използвайте гръдното дишане. За да свалите всички неприятни, болезнени усещания над диафрагмата (напрежение, умора, главоболие, вялост, липса на тонус), а също и за понижаване на артериалното налягане, дишайте коремно. Междинното дишане ще ви помогне да си възстановите равновесието, да се отпуснете, а и да изравните максимално колебанията в био- и ноосферата и да станете невидими.

Превод: Анита

http://inflora.ru/diet/diet78.html
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4202
Папка: Статии | Посещения: 1832 | Ченълинги
Контакт          18.217.73.187