Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:32
20.04.2024
Събота
3.143.17.128


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Статии


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Кухата благодарност или куриозите на енергийния обмен

Въпросът за енергообмена, е практически в първата десятка на всички човешки проблеми – всички хора волно или неволно се учудват на въпроса, скъпо или евтино я купуват/продават и доколко е правилно това. Хората са загубили едно златно качество, което са го притежавали в Сатя Юга Мярка (Златния век на мерките). Знанието Мярка е позволявало вътрешно да се знае мярката на отблагодаряването и съответните действия, но днешната цивилизация е загубила това чувство и са пуснати в ход манипулацията, движение в цената при играта със спадове и върхове, спекулации. Засега най-много им върви на китайците, защото там цените са регулирани от държавата. В Индия, в ценоразписите, е посочена максималната цена за щата и индийците търгуват на по-ниска от нея цена, достигаща и 30 % под, докато европейците – напротив, плащат 2-3 пъти цената.

Няколко странни, но достоверни истории за Благодарността и Мярката:

История 1. Човек с недиагностицирана болест, която според запознати е възможно да е рак и то неизлечим, отива при лечител, който след като поговорили, си изяснил историята на заболяването и започнал сеанса – изпратил съзнанието му в драмата, като показвал, как може да се избегне... катарзиса е налице, сълзи, истерия и изведнъж тумора изчезва пред очите на учудения пациент. Еуфорията е пълна и пациента вади пачка с банкноти, която предлага на лечителя си. Последният пита, каква е цената на прием при масажистите в града му, след като разбира, че е 100, казва че това трябва да му се плати. След година пациента и лечителя се срещат, от болестта няма и помен, но пациентът избягва погледа на лечителя.

Анализ. Лечителят е определил нищожна за човека сума, което е формирало за него кармичен дълг и единствения му изход от това е... да се гневи на лечителя, за да може чрез обезценяването на самия лечител да изравни и балансира енергиите до Мярката.

Изводи. Оставете човек сам да помисли и реши, как да благодари, но да успее да преживее състоянието на възторг, дори и да изчакате.


История 2.
Саша обича книгите с езотерика, но не винаги може да си ги купи и затова посещава често книжния пазар, където взима книга и дълго я разлиства и затова, че научава нещо полезно решава да се отблагодари с незабелязвано от продавача поставяне на дребна банкнота между страниците. Сам е измислил тази форма на благодарност и се е гордеел с нея, докато не вижда продължението й. След като дълго е прелиствал скъпа енциклопедия по езотерика и е сложил банкнота в знак на благодарност, почти веднага тя е купена за юбилей, опакована и подарена на тържеството на юбиляра. Последният като отворил книгата, банкнотата стояла като разграничител и той помислил, че това е знак на съдбата. Тогава отворил на отбелязаната страница и....се оказало, че това е раздела за Смъртта. Бърза помощ, скандал на книжния пазар, след който няколко продавачи казали, че са им „подхвърляли” в книгите банкноти, явно от конкурентите, за да ги злепоставят.
Анализ. Милият на пръв поглед принцип на скрит енергообмен води до трагедия.

Изводи. Предложете открит вариант за благодарност – примерно да се сложи касичка за доброволни пожертвувания. Така се пази принципа на доброволността и принципа на анонимността.


История 3. В една нюйоркска хлебарница, всеки петък разпродавали стария хляб. Тъжен емигрант идвал и изкупувал най-евтиния хляб. Продавачката всеки път го съжалявала и в деня на благодарността намазала в средата неговия самун масло, така че външно да не се забелязва. След час старецът се връща, гневно крещи нещо на немски и в един момент пада, покосен от разрив на сърцето. Оказва се, че това е известен немски архитект, който подготвя проекта на най-скъпия бизнес център в Америка и на следващия ден е презентацията му. Старият хляб, по навика си от университета, той ползвал като гумичка за изтриване на следите от молива, а маслото унищожило безвъзвратно проекта.

Анализ. Видимата за продавачката ситуация, на пръв поглед е обективна, но тя дори не е попитала, защо старецът купува такъв хляб.
Изводи. Питайте дали имат нуждата от вашата помощ. Уточнете, какъв размер и форма на помощ най-много ще зарадва човека и го съотнесете с възможностите си.


История 4. Лечител от провинцията консултира пациент с висок жизнен стандарт, проблемът му е решен веднага и резултатите били уникални. Пациентът е имал свободата да се отблагодари според усещането си. Първоначалното му желание било да се отблагодари с 500 долара, минали няколко дни и те станали 300, след седмица вече 100 и в края на месеца желанието да плати въобще изчезнало. После възникнали въпроси от рода: „Дали пък не беше някаква магия това?”, образувал се гняв срещу лечителя и ...симптомите започнали да се връщат. По кръга се стигнало до изходната точка и след половин година пациентът платил 300, след което ситуацията се обърнала в стабилно излекуване.

Анализ. Лечителят оказва услуга на човека и освобождава блокираните му енергии, което довежда пациента до състояние на щастие, при което му се приискало да даде всичките си налични пари на лечителя като благодарност. Когато затихнал възторга сумата е намалена до реалната, но времето... започнало да размива контрастността на събитията и така сумата паднала до нормалната за района ставка за консултация при който и да е специалист. С времето спомените се размили още повече и човекът започнал да се съмнява дали това е било изцеление и дали въобще трябва да благодари, при което енергията на лечителя делегирана към пациента започнала да се отделя, тъй като няма фактическа молба за помощ, симптомите на предишните състояния започнали да се възвръщат и така пациентът окончателно се убеждава „че е бил все пак прав”. А лечебната енергия се е разтворила и устремила към правопритежеталеят си, т.е. към дома.

Изводи. Не трябва при неочаквано чудесно изцеление да се опитвате да давате всичко, което в момента имате, изчакайте няколко дни и оценете по-трезво възможностите си, направете това, което ви подсказва сърцето и не позволявайте на благодарността да затихне, докато не я изразите.


История 5. Поканили суфиски мъдрец-лечител да лекува умиращия падишах, което и направил. Падишахът попитал, как да се отблагодари. Отговорът бил – дай половината на това, което беше готов да дадеш, когато беше болен.

Анализ. Болният човек винаги драматизира болестта си и това е експлоатирано от много грабители, грешка - лечители, завишавайки цените на лекарствата и лечението до небесата, като понякога правят и ненужни процедури и анализи, зад които крият алчността си. Суфисткият мъдрец първоначално е помогнал, а след това се е надсмял над драматизираната важност на болестта, като още повече закрепва в шаха състоянието на оздравяване.
Изводи. Първоначално, зарадвайте пациента като взимате част от това, което ви предлага, но не и нищожна сума.


История 6. На морския плаж, на детенце му става лошо. Случайно наблизко имало лечител и с няколко простички съвета, родителите се избавили от големия кошмар, който възникнал във въображението им (болница в чужда страна, операция, развалена отпуска, транспортиране на болното дете до вкъщи и др.т.) Всички били радостни и отпускът продължил нормално. Минали години и всеки път, когато родителите срещали лечителя в града си, го канели в скъп ресторант и го угощавали като задморски принц, като не му предоставяли възможността да плаща. С времето лечителят започнал да ги избягва, макар че познатите му завиждали за тази ситуация, а и нямало видим повод да избягва родителите.

Анализ. Обикновената помощ, която би могла да приключи само с ръкостискане или бутилка шампанско, прераства в навик за родителите безмерно да благодарят, от което лечителят се уморява да получава и получава и при него възниква чувството за дълг от излишната благодарност.

Изводи. За всичко си има мярка и всичко си има предел. Не трябва цял живот да се получава за една благородна постъпка дарове без мярка.

Андрей Скрипка

Превод: Анита

http://anskri.blogspot.com/p/blog-page_28.html

http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=4280
Папка: Статии | Посещения: 1122 | Ченълинги
Контакт          3.143.17.128