Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


20:54
19.04.2024
Петък
18.217.60.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Нумерология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Нумерология за всички

Нумерологията - теорията за числата - е прост метод за анализ на характера и предсказване на бъдещето. На по-високо равнище тази теория предлага система за разбиране на истинската природа на Вселената.

Нумерологията, подобно на другите методи за предсказване, твърди, че съществува принцип на подредба над и отвъд реда на естествените явления; тя дава обяснение на множество детайли и на събития, които изживяваме, на базата на ясно определени принципи.

Модерната нумерология се основава на питагорейските и кабалистичните принципи, но е повлияна от християнския числов символизъм на Средновековието и от опитите на Ренесанса да хвърли мост между езическия и християнския свят - между класическата философия и християнската култура.

Западната нумерология се базира на питагорейските принципи. Това означава, че действителността е математически конструирана и всички явления практически представляват числа. Така че е възможно характерът и съдбата на всеки индивид да бъдат изразени в числа. Това съставлява първия от основните принципи на популярната нумерология; вторият твърди, че името на човека (в действителност наименованието на всяко нещо) съдържа неговата истинска същност.

Така че вашето име според тази магична теория не е просто случайна табелка. То представлява вашата идентичност. Името ви най-вероятно може да разкрие какви личности сте всъщност. Нумерологията го преобразува в числа и анализира индивидуалността ви чрез интерпретиране на числата, съобразно установените правила.

Всяка буква от азбуката е свързана с отделно число:

1 - А; Й; Г; Ь;

2 -Б; К; У; Ю;

3 - В; Л; Ф; Я;

4 - Г; М; Х;

5 - Д; Н; Ц;

6 - Е; О; Ч;

7 - Ж; П; Ш;

8 - З; Р; Щ;

9 - И; С; Ъ.

Напишете цялото си име и превърнете всяка буква в съответстващото й число. След това ги съберете всичките. Ако се получи двуцифрено число, сумирайте двете цифри и постъпвайте така, докато не остане едно едноцифрено число. Именно то е вашето.

Нумеролозите твърдят, че пълното име, което ви е дадено при раждането, въплъщава тайнствените сили, действащи във Вселената, както и вашата съдба. Прякорите и другите имена отразяват образа ви в очите на онези, които са ви нарекли по съответния начин.

Моминското име на жената показва нейния характер преди брака. По-късно фамилното име на съпруга указва как й е повлиял семейният живот.

Друго важно за нумерологията число е рожденото, което се получава при комбиниране на цифрите, съдържащи се в рождената ви дата. Ако например сте родени на 7 август 1995 г., рожденото ви число ще бъде:

7+8+1+9+9+5=39=3 + 9=12=1+2=3

Това число отразява вашия характер и съдба, както са изковани от вселенските сили, действащи в момента на вашето раждане. То може и да е различно от числото на името ви. Ако двете числа не съвпадат, вероятни са много вътрешни конфликти.

Когато денят и месецът на вашето раждане бъдат съчетани с дадена година, се получава личното ви число за същата година.

Например ако рожденият ви ден е 1 април, а годината е 1980, числото ви за тази година ще бъде 5 (1+4+1+9+8=23=5). Това ще бъде период на промени и нов опит, може би и на пламенна любов. Но когато съберете числата за същата дата през 1981 г., ще получите числото 6, което вещае тиха, уединена и мирна година.

За по-задълбочен анализ нумеролозите препоръчват името да се раздели на отделни букви и да се провери колко пъти се появява всяка буква (или всяко число) и кои букви или числа липсват. Повтарянето на дадено число сочи, че у дадения индивид основната му характеристика е силно изразена. Липсата на някое число показва, че я няма чертата, указвана от него.

Всяко число се съотнася с ясна символика, която на свой ред определя характерните черти на индивидите, свързани с него.

 

Числото 1 - първото, това, което влиза в състава на всички други, в много религии и мистични традиции се смята за символ на Бога, първопричината, на източника на всички неща и единството на цялата Вселена. Следователно нумерологията приписва на единицата характеристики, свързани с християнския Бог Отец. Това са хора креативни, инициативни или притежаващи * склонност към организираност или технология. Единицата се свързва с образа на Бога като Творец. Сила, контрол, водачество, изолация, нетърпимост спрямо опонентите и великодушие към поддръжниците - това са характеристики, взети от образа на Бога, както е описан в Стария и Новия завет.


Числото 2 символизира женствеността. То е първото от четните числа, които нумерологичната традиция смята като женски, противопоставящи се на нечетните, идентифицирани като мъжки.

В историята мъжете са доминирали в повечето общества. Това може би е причината, поради която нечетните числа се свързват с мъжкото начало и доброто, а пък четните - с женското. Следователно хората с числото 2 имат характеристики, изхождащи от традиционните понятия за женственост. Те са пасивни и се подчиняват на авторитета. И още - двойката представлява и дявола. Това е лошо, защото тя е първото число, което нарушава единството и всеобхватността на единицата, внася в света множественост и несъгласие. С идването на числото 2 се раждат двойствеността, контрастът и антагонизмът. Синтезът на тези контрасти, поправянето на счупеното, представлявано от двойката, идва с числото 3.

Числото 3 има множество символи и се свързва с триъгълника - първата фигура, заграждаща част от пространството. Точно както числото 1 въплъщава цялостност и всеобхватност, а 2 - разделяне и контраст, така тройката представлява хармония, творчество, себеизразяване и видима проява на Бога. (В Светата Троица - Отец, Син и Свети Дух - числото 3 се свързва със Светия Дух, който се носи над първичната вода и създава света.)

Всичко казано дотук се подсилва от сексуалния символизъм на тройката. Тя е първото число с основен фалически фокус, както и въплъщава контраста между мъжа (1) и жената (2), обединени в секса (3).

Наистина характеристиките на сила, власт, творчество, любов към наслажденията, привлекателност за хората от противоположния пол и постоянна нужда от възхищение и привързаност се свързват с числото 3. То се смята за най-щастливото и представлява доброто и най-съвършеното (третата степен на сравнение - като се започне с „добро", мине се през „по-добро" и се стигне до „най-добро" - е и най-висшата.)

 

Числото 3 означава целостността на дадено нещо, точно както е и въплъщение на оптималното. Всяко явление си има начало, среда и край; времето се разделя на три компоненти: минало, настояще и бъдеще; пространството се определя чрез ширина, дължина и дълбочина.

Числото 3 често се среща в народните приказки и детските песнички: три желания, три късмета, трима братя, три мечки, три прасенца.

То е и най-важното в магията, където представлява съвършенството.

Трикратното изговаряне на клетва или магически думи е тотално повторение или „всички възможни повторения" на съответните думи. В гръцката митология има много групи от по три божества: трите харити (в римската - трите грации), трите Еринии (богини на отмъщението; в римската - Фурии), трите мойри (богини на съдбата; в римската – парки).

 

Числото 4 се свързва с най-простата стабилна форма, следователно то е цифрата на осезаемите и материални неща, по-специално - свързаните със земята.

Според старите вярвания, популярни в Европа чак до XVII в. и все още запазени в различни версии от хора, практикуващи окултното, всички съществуващи неща са създадени от четири елемента: огън, въздух, земя и вода. Годината има четири сезона. Тежестта и еднообразието, свързани с хората на числото 4, произтичат пак от тази концепция за стабилност, асоциирана с четворката. И още, афинитетът между него и земята, материалните субстанции, го свързва с падението и провала, тъй като в класическата ера и Средновековието се е смятало, че земният живот, материалният свят е затвор, от който душата се освобождава при смъртта.

 

Числото 5 е на средата между единицата и деветката. Следователно то се характеризира с неспокойствие, безотговорност и многоликост. фактът, че хората имат пет сетива, определя характера на това число: жизненост, чувственост, сексуалност и нервност.

То се състои от 1 (Бог) и 4 (материя) и сочи духа на Бога, появяващ се в материята и плътта - естествения свят на живите същества.

Петицата е особено свързана с хората, тъй като човешкото тяло има пет краища и може да бъде вписано - с разперени ръце и крака - в петоъгълник или петолъчна звезда (наистина в окултизма тази звезда представлява човешкото същество като микрокосмос на Вселената.)

 

Числото 6 се характеризира с хармония, равновесие и липса на вътрешни притеснения, защото е първото между 1 и 9, чиято сума е равна на сбора от делителите му: 14-2 + 3 = 6.

То е четно и женско число; също както двойката представлява жената като подчинен контраст на доминиращия мъж, така и шестицата се свързва с майчинството, с домакинята: обичаща дома, топла, изобретателна, щателна, доволна от себе си и с ограничен светоглед.

Характеристиките на мир и равновесие са подчертани във формата на Давиловата звезда - шестолъчката, съставена от два взаимно пресичащи се триъгълника и изобразяваща равновесието между две противоположности.

На шестия ден Господ е създал човека по свой образ и подобие. Точно както петицата е числото на човека като микрокосмос във Вселена та, шестицата е неговият цифров символ като макрокосмос. Тя сочи равновесието между духа и материята, вечното и преходното. Изразява хармония, увереност, сътрудничество и ред.

 

Числото 7 е най-странното и най-тайнственото от всички. Следователно то е свързано с хора, които се задълбават в окултното и се дистанцират от всекидневния живот.

Седмицата се появява често в Библията като символ на цялостност и носител на магически свойства. Стените на Йерихон паднали, след като племената на Израил ги обиколили седем пъти; в книгата „Откровение" от Новия завет числото 7 се появява многократно.

Най-сериозният пример за важността на това число са, разбира се, дните на седмицата - седемте дни на сътворението според Библията. Сабат-денят за почивка -дава характеристиката на тишина и отдръпване за отдих и съзерцание.

Основната характеристика на числото 7 е асоциирането му със значителни периоди от време, идващи от връзката му с Луната. Лунният цикъл се състои от 4 етапа - всеки от по седем дни. И това разделение е основата за седемдневната седмица и четириседмичния месец.

Следователно числото 7 контролира ритъма на живота на Земята, включително месечния цикъл на жените, от който зависи целият човешки живот. Седем предмета съставят цялост: планетите, познати в древността, са били 7, това число съответства на седемте метала, седемте цвята, седемте дни на седмицата, седемте тона в гамата и седемте гласни в гръцката азбука.

Самотата и интровертността, приписвани на седмицата, идват от факта че тя е просто число (дели се само на единица и на себе си).

 

Числото 8 е 2x4 и тъй като четворката представлява Земята и материята, осмицата се свързва с двойно ударение върху интереса към земните неща - власт, статус и пари. Концепцията за паиение, свързана с числото 4, важи и за осмицата: Постоянната възможност за провал се усилва от формата на цифрата 8, намекваща за двойственост - успех плюс провал.

От друга гледна точка осмицата може да представлява ново начало и нов живот, може би защото мъжкото тяло има седем отвора, а женското - осем, и именно чрез допълнителния осми отвор новият живот идва на бял свят.

Този факт подсилва и връзката между числото 8 и неизбежното обвързване със светските неща. Осмият тон в музикалната стълбица повтаря първия, но с една октава по-високо. А в християнския числов символизъм осмицата представлява отвъдния живот и ново начало в бъдещия свят. Затова числото 8 въплъщава вечността и безкрайността; математическият символ за безкрайност е хоризонтално изписана осмица.

Двете възможности за задгробен живот - вечен живот в рая, противопоставен на безсмъртието в ада, подсилват двойствената концепция за успех и провал, която също се свързва с осмицата. Числото 8 се отнася до най-простото триизмерно тяло - куба - и това е факт, който подсилва връзката между осмицата и новите начала, защото представлява едно следващо измерение.


Числото 9 се свързва с целостността и висшето постижение, тъй като е последното число - най-голямото от първите девет - и поради факта, че бременността при човека трае девет месена. Страх от тъмното, нужда от любов, избухливост - това са характеристиките, присъщи и на числото 9, и на децата. Други негови качества като желанието да се помага на хората, привързаността и състраданието идват от присъщите черти на майчинството.

Числото 9 представлява и преход между едноцифрените и двуцифрените числа; в нумерологията това е символ на интуицията. То се свързва с творчеството, тъй като се състои от три тройки.

Целостността на числото 9 и неговата самодостатъчност се подсилват от факта, че в кръга има 360° и че 3 + 6 + 0=9. Нещо повече, ако се съберат множителите от всяка позиция в таблицата за умножение на деветката, пак ще се получи сбор 9 (например 3x9 = 27; 2 + 7=9). С това число са свързани също така арогантност и упоритост.

Папка: Нумерология | Посещения: 3272 | Ченълинги
Контакт          18.217.60.35