Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:34
19.04.2024
Петък
3.23.101.60


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Планети и чакри

Планетите са еквиваленти в системата на всемира на чакрите в човешкия организъм. По същество те са чакрите на вселената. Следователно между планетите и чакрите у човека трябва да има съ­ответствие, предпоставено вероятно от някакъв логически ред, като например отстоянието на небес­ните тела от Земята или относителната скорост на движението им. Важен принцип в астрологията е този, че всеки час и всеки ден са под влиянието на дадена планета. Седемте дни на седмицата но­сят наименованията на планетите, които управля­ват първия час на съответния ден. Последовател­ността започва с най-отдалечената планета - Са­турн, и завършва с най-приближената до Земята, а редът съобразно скоростта е от най-ниска към най-висока. Като се започне от деня на Сатурн /на англ. Saturdау/, събота - ден, в който Сатурн управлява първия час, останалите планети са в следния ред: Юпитер /втория час/, Марс /тре­тия/, Слънцето /четвъртия/, Венера /петия/, Мер­курий /шестия/, Луната /седмия/. Всяка планета влияе освен върху първия час от своя ден, също върху осмия, петнайсетия и двайсет и втория. Та­ка, като стигнем до двайсет и четвъртия час, уп­равляван от Марс, започваме следващия ден със Слънцето, т.е. неделя /на англ. Sundау/, а сетне настъпва понеделник, чийто първи час се управлява от Луната /на англ. Моndау — Мооn е Луна/, и т.н. до края на седмицата. За всяка от планетите има час през деня.

Взаимовръзка между небесните тела и чакрите може да бъде установена на подобна основа. Все пак би било твърде голямо опростяване на въпро­са изводът, че една планета съответства винаги само на една чакра. Изглежда, е по-правилно да се каже, че в това взаимоотношение има разно­образие и че при мъжете и жените то не се изра­зява по един и същ начин.

АСПЕКТИ

Отношението между планетите в системата на все­мира ни предлага и аспектите или моделите на влияние, от които може да се извлече смисъл, дос­тоен за интерпретиране. Така и в организма на човека отношението на енергиите в различните чакри ни предлага аспектите в техния зодиак. Но въпреки че на хартия системата се представя дву­измерно, тя е в действителност триизмерна - факт, който следва да се има предвид при опита за раз­биране на взаимодействието между различните ком­поненти на системата.

Елена Блаватска, знаменитата окултистка, бе пи­сала: „Неговият единствен и абсолютен атрибут, който самият е едно вечно и непрекъсващо движе­ние, се нарича на езотеричен език Великото Ди­шане, а това е вечното движение на вселената в смисъла на безгранично и неизменно присъства­що пространство."

Великото Дишане е външният живот, който пул­сира в зодиака на вселената. Човешкото дишане е вътрешният живот, който пулсира в зодиака на чак­рите.

Познанието за издигането и спадането на дъха обхваща познанието за всичко.

То е върховната наука.

Папка: Астрология | Посещения: 3146 | Ченълинги
Контакт          3.23.101.60