Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:16
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Планети и чакри

Планетите са еквиваленти в системата на всемира на чакрите в човешкия организъм. По същество те са чакрите на вселената. Следователно между планетите и чакрите у човека трябва да има съ­ответствие, предпоставено вероятно от някакъв логически ред, като например отстоянието на небес­ните тела от Земята или относителната скорост на движението им. Важен принцип в астрологията е този, че всеки час и всеки ден са под влиянието на дадена планета. Седемте дни на седмицата но­сят наименованията на планетите, които управля­ват първия час на съответния ден. Последовател­ността започва с най-отдалечената планета - Са­турн, и завършва с най-приближената до Земята, а редът съобразно скоростта е от най-ниска към най-висока. Като се започне от деня на Сатурн /на англ. Saturdау/, събота - ден, в който Сатурн управлява първия час, останалите планети са в следния ред: Юпитер /втория час/, Марс /тре­тия/, Слънцето /четвъртия/, Венера /петия/, Мер­курий /шестия/, Луната /седмия/. Всяка планета влияе освен върху първия час от своя ден, също върху осмия, петнайсетия и двайсет и втория. Та­ка, като стигнем до двайсет и четвъртия час, уп­равляван от Марс, започваме следващия ден със Слънцето, т.е. неделя /на англ. Sundау/, а сетне настъпва понеделник, чийто първи час се управлява от Луната /на англ. Моndау — Мооn е Луна/, и т.н. до края на седмицата. За всяка от планетите има час през деня.

Взаимовръзка между небесните тела и чакрите може да бъде установена на подобна основа. Все пак би било твърде голямо опростяване на въпро­са изводът, че една планета съответства винаги само на една чакра. Изглежда, е по-правилно да се каже, че в това взаимоотношение има разно­образие и че при мъжете и жените то не се изра­зява по един и същ начин.

АСПЕКТИ

Отношението между планетите в системата на все­мира ни предлага и аспектите или моделите на влияние, от които може да се извлече смисъл, дос­тоен за интерпретиране. Така и в организма на човека отношението на енергиите в различните чакри ни предлага аспектите в техния зодиак. Но въпреки че на хартия системата се представя дву­измерно, тя е в действителност триизмерна - факт, който следва да се има предвид при опита за раз­биране на взаимодействието между различните ком­поненти на системата.

Елена Блаватска, знаменитата окултистка, бе пи­сала: „Неговият единствен и абсолютен атрибут, който самият е едно вечно и непрекъсващо движе­ние, се нарича на езотеричен език Великото Ди­шане, а това е вечното движение на вселената в смисъла на безгранично и неизменно присъства­що пространство."

Великото Дишане е външният живот, който пул­сира в зодиака на вселената. Човешкото дишане е вътрешният живот, който пулсира в зодиака на чак­рите.

Познанието за издигането и спадането на дъха обхваща познанието за всичко.

То е върховната наука.

Папка: Астрология | Посещения: 3134 | Ченълинги
Контакт          3.236.145.153