Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:14
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Таттвите и зодиакът

Зодиакалните промени отговарят на потока на таттвите в човешкия организъм.  Т.е. при разчитане на зодиака индивидът може да разбере какви про­мени ще настъпят в живота му, а от потока на таттвите в неговата жизнена система ~ какви про­мени ще настъпят в хороскопа му. На своето най­-висше равнище йога се отъждествява с астрологи­ята. Връзката между всемирното дишане и това на обикновения човек може да бъде отразена и цифрово. Зодиакът на вселената се завърта на 25 550 години, давайки на всеки знак или епоха пе­риод от приблизително 2 145 години. Сега напри­мер ние излизаме от ерата на Рибите и наближа­ваме нова - тази на Водолея. Нормалната честота на вдишванията и издишванията при човека е около осемнайсет вдишвания в минута или 25 550 за един цял ден. По-нататък: 25 550 дни правят жи­вот с продължителност от 70 години /средната за хората от ерата на Рибите/. Така честотата на вдишванията и издишванията, продължителността на живота и времетраенето на вселенския зодиак са свързани вкупом в общ ритъм.

На пръв поглед сигурно не е лесно да се раз­бере, че е възможно безкрайно разнообразие от преживявания при взаимодействието на само се­дем равнища на съзнание. Нека си послужим с пример от музиката: да предположим, че е изсви­рена нотата „сол" след нотата „ла". Преживява­нето, което човек има, като я чуе, ще е по-различно от онова, което би имал, ако бе чул само „сол" или вместо нея „до". Накратко, всяко пре­живяване е не само свързано с предишното, но и предишното модифицира следващото. Различно е възприемането на едно „до", дошло подир три „сол", или на едно „сол", последвано от три „до"... Две или повече ноти, изсвирени наведнъж, разно­образяват още повече преживяването.

Същият принцип е приложим и спрямо цвето­вете. Гледането на червено след синьо дава раз­лично преживяване от гледането на червено след зелено. Времетраенето на наблюдението върху все­ки цвят и съчетаването на разни цветове още по­вече обогатява възприятието, разширява го. Прин­ципът може да бъде разгръщан още и още, защо­то преживяването, което предхожда, модифицира последвалото го, подобно на онова преди него и на онова преди онова... Аd infinitum.

Прилагането на подобни аналогии от музиката и цветовете към чакрите, с които те си кореспон­дират, ни убеждава, че от нашия зодиак на чак­рите произлиза безкрайно разнообразие от прежи­вявания.

Папка: Астрология | Посещения: 1877 | Ченълинги
Контакт          3.236.145.153