Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:58
19.04.2024
Петък
3.133.149.168


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


2 - Действайте самоуверено

Основно правило: Ако излъчвате положително отношение към себе си, ще привличате повече хората.

Вие искате да спечелите човека, когото харесвате, и се надавате тази книга да ви помогне да постигнете това, макар дълбоко в себе си да изпитвате съмнения. Успокойте се и се отпуснете! Вие сте в самото начало на този сложен процес. Ние вярваме във Вас! Всеки човек е неповторим като личност и притежава качества, достойни за уважение. В тази глава ви предлагаме разнообразни тактики за повишаване на самочувствието.
С малко повече самоувереност и чар вие ще успеете да спечелите човека, когото харесвате.
Уитни Хюстън пее: „Да обикнеш себе си е най-великата любов..." Съгласни сте, нали? Ако човек не обича себе си, не е способен да обича и другите. Затова е толкова важно да се харесате такъв, какъвто сте. Или да обобщим - задължително трябва да демонстрирате положително отношение към себе си.


ДОБРО ИЗЛЪЧВАНЕ

Забелязали ли сте колко сте чувствителни към положителната енергия, излъчвана от околните? Помислете с какви хора предпочитате да общувате. С лъчезарни! Несъмнено положителната енергия, която излъчват, ви импонира и вие предпочитате компанията им. Но как да го постигнете и вие? Отговорът е: като започнете повече да се харесвате. Вътрешната хармония ще проличи в изражението ви, в начина, по който говорите, в цялото ви поведение.
Магнетизмът, който ще започнете да излъчвате, ще се превърне в „еманация" на ведрата атмосфера, очаровайки и пленявайки онези, с които общувате. Те ще търсят компанията ви заради обаянието и позитивното ви отношение към света.


Любовна тактика № 1 - Бъдете добър към Номер Едно!
За да очаровате околните, трябва да сте в мир със себе си, т.е. да проявявате снизхождение, търпимост и доброжелателност към собствената си личност. Установено е, че голяма част от хората проявяват излишна строгост и взискателност към себе си. Настройват се отрицателно и стават прекалено самокритични. Омаловажаването на Аза няма да допринесе за издигането Ви В очите на околните и ще намали шансовете ви да спечелите желания човек.
Откажете се от унищожителните самокритики! Като първа стъпка към спечелването на любимия човек, обещайте си, че ще престанете да се самоунижавате и подценявате. Помирете се със себе си и бъдете добър към Номер Едно (Да, това сте вие!). Сигурно не сте свършен, но от решаващо значение за успеха на начинанието е да започнете да се отнасяте към себе си с по-голямо уважение.
Откъде да започнете, ако самоотрицанието вече се е превърнало в навик? За начало, дайте си сметка колко често си отправяте критики. Регистрирайте всяка лоша квалификация по свой адрес, Вслушайте се във вътрешния си глас, изяснете причините за собственото си недоволство.
Дори да съжалявате за нещо, което сте извършили, помнете - човек се учи от грешките си и може да се промени! Вместо да се обвинявате, погледнете критично на поведението си. Подложете на преценка действието, а не извършителя. Колко по-добре е да кажете: „Направих страшна глупост!" вместо „Какъв глупак съм!" Обърнете смислово отрицанията и ще откриете положителното у себе си.
Е, понякога това означава по пилатовски да си измиете ръцете, но кой е безгрешен? Всяко човешко същество заслужава милост. Прощавайте си от време на време осъзнатите грешки - така ще постигнете повече, отколкото с унищожителна самокритика. Скоро ще усетите промяната. Ще се почувствате по-самоуверен и ще започнете да се държите по-естествено. Хората ще го разберат и ще реагират положително на вашето добро излъчване.
Това съвсем не означава да оправдавате грешките си или да сипете хвалебствия по свой адрес. Важното е да разберете, че всеки греши. Грешките не ви правят „по-лош" от другите. Опитът, натрупан по пътя на „пробата и грешката", ще ви бъде полезен. Както призна веднъж едно младо момиче: „Не бих си пожелала за съпруг някой, който е прекалено съвършен."
Второ, крайно време е да разберете, че никой не е идеален. Всеки (абсолютно всеки) допуска грешки. Със сигурност и вие ще продължавате да го правите. Грешките не ви принизяват - човешко е да се греши!
Трето, не губете кураж, ако дори след казаното по-горе ви е трудно да преодолеете чувството си за малоценност и да изпитвате подобен комплекс, успокойте се - не сте единственият. Повечето хора тайно се чувстват по-несъвършени от другите, но не го разгласяват наляво-надясно. Чувството ви за малоценност не означава, че всичко е загубено. Все още можете да спечелите желания човек. Хиляди други са го постигали! Но не бива да забравяте, че колкото по-малко се подценявате, толкова по-големи са шансовете ви да успеете.
Четвърто, каквито и грешки да сте допуснали, ако имате доблестта да ги признаете, това означава, че вече се променяте. А това не е малко!
И последно, контролирайте мислите си. Черногледството е пагубно. Дайте си сметка какво ви вълнува. Когато се чувствате потиснат, ядосан, виновен, самотен, тъжен и отчаян или изпитвате друга неприятна емоция, опитайте се да прогоните лошите мисли. Разбира се, понякога онова, което чувстваме, е подсъзнателно и не е изкристализирало на повърхността. Не се страхувайте да анализирате състоянието си. Задайте си въпроси от рода на: „Какво точно чувствам? Защо се чувствам така? Какво ме кара да се чувствам така..." Не можете да потиснете чувствата и емоциите си, но можете да контролирате начина, по който реагирате на тях. Опитайте се да приложите тактиката на „червеното флагче", фиксирайте негативните мисли веднага щом изплуват в съзнанието ви, казано на шега - обозначете ги с „червено флагче". След като ги идентифицирате, приложете следния алгоритъм. Признайте съществуването им и внимателно ги анализирайте. Направете пълен и изчерпателен анализ. Ако е необходимо, посветете им няколко дни и дори ги формулирайте на хартия. Помислете какво можете да промените, а онова, което не зависи от вас, просто го приемете. Може би ще се почувствате потиснат, задето не сте в състояние да промените изцяло нещата, но положените усилия ще ви мотивират да продължите нататък. Това ще повиши самочувствието ви и в крайна сметка ще ви помогне да спечелите човека, когото харесвате.


ПОВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ

За да повишите самочувствието си, трябва да оцените по достойнство качествата, които притежавате, кои са положителните страни на вашата личност? Всеки притежава някакви качества. Хайде, помислете! Направете списък. Първоначално ще ви се стори, че не притежавате чак толкова ценни качества, но това не е вярно. Всеки носи нещо хубаво у себе си. И вие не правите изключение. Ще се изненадате колко дълъг става списъкът, щом веднъж започнете!
Спомнете си за нещата, които умеете да правите, и за добрите дела, които сте извършили. Избройте хората, които ви харесват, ценят и уважават. Запишете какво харесвате у себе си: черти на характера, способности, постижения... Не пропускайте всеки съзнателен акт на милосърдие, за който си спомняте. Посочете уменията, които притежавате - вродени или придобити. Ще се изненадате от ефекта, който ще окаже този списък върху вашето самочувствие. Ще се почувствате толкова горд и уверен в себе си, колкото никога не сте били!
Дори след като приключите с това и преминете към следващите тактики, визирани в книгата, допълвайте списъка, щом откриете у себе си нови качества. Превърнете четенето му в задължителен ритуал. Всеки ден го изваждайте от чекмеджето. Това е един от начините, който Бенджамин Франклин* е използвал, за да се самоусъвършенства! Когато сте потиснат или представата за собственото ви Аз е по избледняла, препрочитайте списъка. Това ще ви помогне да възвърнете самочувствието си. Помнете - позитивното мислене и разкриването на вашите положителни качества са двете най-важни неща, които ще ви помогнат да затвърдите доброто мнение за себе си. Фактът, че приемате и одобрявате себе си, не остава скрит за околните и те на свой ред започват да ви ценят повече.


Любовна тактика № 2 - Формулирайте ясно целите си!
Странно, но когато гравитирате около друг човек, щастието сякаш ви се изплъзва, нещо повече - вие не сте в състояние да контролирате собствения си живот. Въпреки че няма по-голяма радост от това, да бъдеш обичан, удовлетворяването на тази потребност не бива да се превръща във фикс идея, защото така много скоро ще отблъснете човека, когото харесвате. Звучи парадоксално, но е вярно. За да спечелите обичта и близостта на някого, първо се научете да бъдете щастлив без неговата обич и привързаност - поне до известна степен. Рядко щастливите отношения са резултат от свързването на две нещастни души. Щастливите връзки се създават от съюза между два щастливи индивида. Това означава, че ще имате по-големи шансове да изживеете любовта, ако следвате собствената си съдба и се опитате сам да откриете щастието. Любовта няма да закъснее. Тя е като сянка - все ви се изплъзва, ако я преследвате, но откажете ли се и тръгнете в друга посока, винаги ви следва.
Неотдавна един от авторите запита на шега свой близък приятел кога ще сложи брачната халка на своята възлюбена. Приятелят му изведнъж придоби сериозен вид и призна, че отношенията им нещо не вървят „Тя е чудесна" - каза той, - но изглежда няма друга цел в живота, освен да се омъжи. Мисля, че се нуждая от съпруга с по-големи амбиции!"
Не зная дали го съзнавате, или не, но инстинктивно повечето от нас избират за партньор този, който неотклонно преследва своите цели и е свикнал сам да се справя с проблемите. Затова, ако искате наистина да привлечете вниманието на човека, когото харесвате, изберете вашата посока и я следвайте.
Това означава да определите личните си цели и да планирате изпълнението им. Едно от най-важните условия за успешен и щастлив живот е да знаете какво искате - да имате ясни цели и упорито да работите за постигането им.
Поставянето на цели оказва изключително позитивно въздействие върху личността. Така на преден план излизат положителните качества, а не недостатъците. Това, само по себе си, ви кара да повярвате в огромния потенциал, с който разполагате, и ви вдъхва увереност Задавали ли сте си някога въпроса дали този, когото харесвате, ви отхвърля, защото ви липсват определени качества? Е, тогава поставете си за цел да поработите над себе си. Ще станете по-самоуверен, докато се самоусъвършенствате и формирате черти на характера, на които толкова се възхищавате у другите.
Но може би най-голямата полза от поставянето на цели и планирането на начините за постигането им е новопридобитото усещане за сила. То идва от активната ви позиция в стремежа да поставите собствения си живот под контрол.
Припомнете си за хубавите моменти, които сте преживели, и ги съотнесете с неприятните. Везните натежават в полза на първите, нали? Ще откриете, че ако сте положително мотивиран, работите по-активно за постигането на определена цел. От друга страна, липсата на цели ви отегчава и очаквайки просто да се случи нещо, започвате да се съмнявате в себе си. Безцелният живот ви прави инертен, а действайки мудно и хаотично, все повече губите доверие в себе си. (Не с това ще впечатлите желания обект, нали?) Целите ви сочат пътя, който трябва да следвате, и осмислят живота ви!
Представете си следната сцена. Палите колата, включвате на скорост, напускате паркинга и изведнъж се плясвате по челото: „Но къде отивам аз?!"Звучи нелепо, нали?
И все пак колко от нас правят същото ден след ден, и то със собствения си Живот! Не попадайте в подобен капан!
Заемете активна жизнена позиция! Ако определите ясно целите си и предприемете стъпки за реализирането им, скоро ще се появи и любовта. Ще се удивите колко естествено ще ви споходи!

1. Решете какво точно искате от живота, какви са желанията и намеренията ви за близкото бъдеще.
Мечтайте за големи неща, но ги планирайте постепенно - стъпка по стъпка - така ще осмислите съществуването си. Задайте си въпроси от рода на: „Какви са плановете ми за близкото бъдеще?" „Какво искам да постигна?".. Поставяйте си постижими цели. Не разчитайте на чужда помощ. Не очаквайте друг да реализира вашите цели. Осланяйте се единствено на себе си за тяхното изпълнение!

2. формулирайте ясно целите си.
Написани на хартия, те придобиват по-реални измерения. Така имате възможност да следите дали напредвайте. В противен случай лесно ще се отклоните от изпълнението им.

3. Определете приоритетите си.
От всичко, което искате да постигнете, изберете най-важното, формулирайте пределно ясно целта, която поставяте на първо място.

4. Планирайте сроковете.
Разликата между цел и желание е, че целта е съотнесена по време, в рамките на което трябва да бъде постигната.

5. Набележете конкретни задачи за реализирането на определена цел. Разпределете изпълнението им по дни. Това е залог за успех. Деловитостта изисква да планирате деня си, това е закон в бизнеса. И не важи само за тази човешка дейност. Как мислите, колко ефективна ще е работата на учителя, ако мисли само за класните работи и пренебрегва подготовката на уроците?
Една от най-съществените гаранции за осмислен и щастлив живот е да имате план за действие, който включва ясно формулирани цели и конкретни действия за постигането им. Е, не ви остава нищо друго, освен да го направите! В крайна сметка ще откриете, че това ще ви помогне да спечелите онзи, когото харесвате!

Любовна тактика № 3 - Отпуснете се!
Ако сте се влюбвали поне веднъж в живота си, познато ви е напрежението и притеснението, породени от присъствието на човека, когото харесвате, близо до вас. Първата ви мисъл е, че няма да издържите, нали? Коленете ви омекват и не смеете да проговорите. Убеден сте, че от гърлото ви ще излезе само дрезгав шепот. Инстинктивно се мъчите да прикриете притеснението си и очаквате здравият разум да надделее. В резултат - напрежението ви расте. Какво би трябвало да направи в подобна ситуация един уважаващ себе си човек? Ами да се отпусне, разбира се!
Досега обаче никой не ви е казвал как да го постигнете. Предстои да научите нещо, по-полезно и ефективно от всички релаксиращи програми на света. Готов ли сте? кажете си: „Нормално е да се притеснявам!"Разбрахте ли? Хайде, още веднъж да го повторим: „Нормално е да се притеснявам!" Точно така! Това, от което постоянно се опитваме да избягаме, не е чак толкова труднодостижимо!
Истинският проблем не е в притеснението ни, а в липсата на кураж да изпълним намеренията си. Предоставен ни е шанс, а ние се колебаем да се възползваме. Отпуснете се! Веднъж приели, че притеснението е нормална човешка реакция, вие ще се почувствате по-спокоен.
Ще се убедите колко лесно можете да покорите човека срещу вас, стига веднъж да усети смелостта ви да действате, въпреки напрежението, което ви парализира. Треперещият ви глас е музика за ушите му и невероятен комплимент за самия него. Вълнението ви издава какво въздействие упражнява върху вас. В никакъв случай не признавайте колко сте нервен! Просто продължете нататък, без да изпадате в крайности. Помъчете се да не потискате, нито да подхранвате притесненията си, с други думи неутрализирайте ги.
Преживяването си струва. Надмогнете ли страховете си, те постепенно ще започнат да се разсейват. Искате ли да узнаете кое е най-ефикасното лекарство срещу безпокойството и нервността? Ами... Придобиването на опит.
Много е важно да се отпуснете. Искате да направите добро впечатление, нали? Искате да изглеждате уверен? Е, тогава отпуснете се и скоро ще почувствате, че контролирате положението. Разсъждавайте трезво - нима вашият малък свят зависи от една единствена среща?! Не, разбира се. Тази констатация ще ви помогне да запазите самообладание и така няма да допуснете притеснението ви да достигне „точката на кипене"
Има и още една важна причина, поради която трябва да се владеете, когато сте в нечия компания. Спокойното ви и уверено поведение ще накара човека срещу вас на свой ред да се отпусне.
От друга страна, ако отдавате прекалено голямо значение на срещата и сте напрегнат до крайност, ще предизвикате тревога у него и ще го накарате да застане нащрек.
Колкото по-естествено се държите, толкова по-освободено ще е съзнанието ви, а това на свой ред ще улесни контакта. Ще откриете, че ако разчитате на интуицията си, много е лесно да постигнете онова, което желаете.
Да, за да постигнем желания резултат, трябва да се отпуснем и да се освободим от напрежението. Но ще попитате, нима е нормално да не блокираме в толкова вълнуващ момент от живота си? Отговорът е: почти неизбежно е! Затова, не бъдете така съкрушен, когато се случи! Успокойте се, веднъж проваляйки се в такава върхова ситуация, ще бъдете много по-уверен, изправен пред друга подобна в бъдеще. Не се страхувайте от провал. И в двата случая ще имате полза. Какъвто и да е крайният резултат, Винаги печелите! Или ще постигнете това, което искате, или ще придобиете опит, който ще ви помогне да действате по-хладнокръвно занапред. Отпуснете се! Просто не може да загубите!

Любовна тактика № 4 - Говорете уверено!
Тайно се надявате разговорът с човека, когото харесвате, да протече нормално, нали? За да се получи, приемете се такъв, какъвто сте! Не се отказвайте да общувате само защото се страхувате какво ще си помислят другите за вас. Не е толкова важно какво казвате, а фактът, че го казвате. Ако заложите на непосредствеността, ще бъдете по-убедителен в изказванията си и по-приятен събеседник.


КАК ДА ЗАВЪРЖЕТЕ РАЗГОВОР

По какъв начин да заговорите непознат? Хората изпитват голямо неудобство при този тип социални контакти. Неловко се чувства не само говорещият, а и човекът насреща. Ще „убиете" желанието за разговор у другия, ако неволно му предадете притеснението си. Повечето хора биха предпочели да замълчат, вместо думите им да прозвучат глупаво или некомпетентно. Предлагаме няколко основни техники, които ще намалят напрежението у всеки от двамата събеседници. Не е толкова трудно да поведете разговор! Ако преодолеете първоначалната си нерешителност, ще откриете в разговора един чудесен начин да се сближите с онзи, когото харесвате.
трябва да знаете, че разговорът е нещо повече от размяна на реплики. Той включва също Визуален контакт и Жестикулации. Изражението е от решаващо значение. Ако продължавате да се усмихвате, дори когато трудно намирате необходимите думи, бъдете сигурен, че ще станете симпатичен на човека насреща.


СТРАХОВЕ

Една от причините да се чувствате неудобно, заговаряйки непознат, е страхът да не бъдете отхвърлен. Боите се, че ако не успеете светкавично да привлечете вниманието му, това ще се случи. Колко унизително, нали? Вече си представяте как смутено се измъквате. Забравете за това! Истинското общуване не се постига с високопарни фрази. Тайната е във вашата непосредственост, отзивчивост и чувствителност. Помъчете се да се поставите на мястото на другия, т е. да го разберете. Плановете ни за общуване пропадат, когато на всяка цена се опитваме да впечатлим някого.

С КАКВО ДА ЗАПОЧНЕТЕ
Ами, почти всяка тема е подходяща! Дори изтъркани истории от стари филми вършат работа. Навярно ще ви се стори много нелепо да се приближите към непознат и да го попитате: „Извинете, не се ли познаваме отнякъде?" но дори и тази тактика работи! Всеки би се почувствал поласкан от подобно внимание и онзи, към когото подходите по този начин, едва ли би пренебрегнал компанията ви!

ЛЕКИЯТ РАЗГОВОР
Като първа стъпка, поведете лек и непринуден разговор. Той може да се завърти около общи теми като времето, заобикалящата среда или хората въобще. Предимството на необвързващия разговор е, че дава възможност на събеседника да ви приеме и да ви се довери, без да става зависим от вас. Един любезен и умерен подход е по-подходящ, отколкото да връхлетите като ураган! Но само с размяна на неангажиращи мнения няма да стигнете далеч. Лекият разговор трябва да е прелюдия към по-важни теми, ако искате да задълбочите интереса на другия към вас.

"СЕРИОЗНИЯТ" РАЗГОВОР
Веднага щом настъпи подходящ момент, персонализирайте разговора. Засегнете чувства и отношения, които липсват при първоначалния контакт. Постепенно задълбочете темата - задавайте въпроси, които издават интереса ви към мнението и преживяванията на човека срещу вас. Вмъквайте по нещо и за себе си, но само ако има отношение към разговора (за да подчертаете, че сте съпричастни към разговора). После отстъпете инициативата. Ако ви зададат въпрос, касаещ вашата личност, отговорете, но не се увличайте. Помнете - хората бързо се отегчават! В началото споделете само толкова за себе си, колкото да поддържате интереса на вашия събеседник и да го провокирате да научи повече за вас! Създайте известна тайнственост около себе си - това ще го накара пак да ви потърси. Представете си разговора като угощение, в което другият е основното блюдо, а вие - подправките. Не искате ястието да е прекалено лютиво или солено, нали?
Едва ли е необходимо да споменаваме, че трябва да избягвате и най-малките прояви на самохвалство. Нищо не е по-отблъскващо от човек, който надуто разказва безконечни истории за себе си. Второто, от което трябва да се въздържате, е да не говорите с лошо чувство за другите. За съжаление, някои хора изпитват удоволствие да оплюят някого. Мълчаливото изслушване от другата страна често се възприема като подкрепа на недостойното им поведение и внушава измамното чувство, че другият е съгласен с тях. Не попадайте в този капан! Само ще посеете недоверие у околните. Ако злословите за някого, как другите ще са сигурни, че няма да направите същото и по техен адрес? Непристойно е да сплетничите зад гърба на някого. Подобни прояви ще направят лошо впечатление на човека, на когото искате да се харесате. Само бихте спечелили, ако в думите ви личи добронамереност. Както казва поговорката: „Ако не можете да кажете нещо хубаво за някого, по-добре не казвайте нищо!"
Трудно е да поддържате разговор, но ако искате да спечелите любимия, трябва да направите всичко възможно. Не оставяйте на случайността един толкова решаващ момент за вашите отношения. Насочвайте разговора в посоката, която желаете. Това не означава само вие да говорите - а и да слушате и да задавате въпроси. Дайте възможност и на другия да разкаже нещо, но бъдете готови да подемете разговора, ако замира. Малко предварителна подготовка ще ви помогне. Тя включва евентуални въпроси, които засягат вашия събеседник и които можете да си позволите да му зададете. Преди години един от авторите на книгата бе много притеснен от срещата, която му предстоеше, защото не умееше да поддържа нормален разговор. Накрая се наложи да напише на листче някои теми и тайничко да ги поглежда през цялата вечер. Тактиката постигна невероятен успех! Внимавайте да не задълбавате в подробности! Просто помнете, че трябва да се отнасяте с топлота и съчувствие към другия. И да не сте абсолютно сигурен в комуникативните си способности, докажете, че сте добър слушател. Хората харесват това! Помнете - другият няма да се впечатли от нещата, които знаете, докато не разбере дали неговото присъствие искрено ви вълнува.

Любовна тактика № 5 - Изяснете очакванията си за вашия бъдещ партньор!
Преди да посветите време на останалите тактики в книгата, трябва да разберете дали сте си изградили ясна представа за качествата, които очаквате да притежава желаният обект, за да не изпадате в затруднено положение, трябва да сте абсолютно уверен, че това е човекът, от когото имате нужда. Вашата сигурност ще бъде източник на сила и мотивация. Ако знаете какво търсите, ще съумеете да създадете връзка и да задържите партньора.
Малцина от нас съзнават, че всъщност се чувстват привлечени от някого заради определени качества и черти на характера. Повечето не анализират причините, поради които се влюбват. За тях любовта остава загадка. Те са като кораб сред океана, без ориентир, плаващи към най-близкия остров на хоризонта.
Но вие сте различни! Свикнали сте да направлявате съдбата си, знаете къде искате да отиде и сами чертаете своя път. Точно това очакваме от вас!
Първо, направете списък на всички хора, с които сте имали връзки и сте се провалили. Срещу всяко име запишете какво сте харесвали у конкретния човек, какво точно ви е привлякло у него. Да не би усмивката? Или може би очите, или смехът? Какъв човек е - мил, уверен, интелигентен? притежава ли чувство за хумор? Ето, такива въпроси си задавайте. После прегледайте отново списъка и помислете какви други качества държите да притежава вашият любим. Е, ще ви отнеме време, но накрая ще получите доста точен образ на идеалния партньор. Ако не го срещнете, не изпадайте в паника. Такава личност едва ли съществува. Вашата представа е само отправната точка!
Можете да започнете търсенето щом вече сте наясно. Това не означава, че очакванията ви няма да претърпят промени. Ще се удивите как ще варират според възможностите, които ви предлага реалният живот. Вашият списък е просто за ориентация. Променяйте го, ако се налага. Скоро ще откриете, че харесвате хора, които не отговарят на първоначалните ви представи. Но щом имате идеал, ще търсите много по-целенасочено!

Любовна тактика № 6 - Локализирайте търсенето!
„Любовна тактика" ще ви помогне да го намерите. Ето някои предположения за мястото, където има най-голяма вероятност да срещнете бъдещия си партньор. Ще се спрем накратко на няколко възможни романтични местенца.

РАБОТНОТО МЯСТО
По няколко причини работното място предоставя добри възможности за запознанства. Първо, там прекарвате голяма част от времето си и се срещате с клиенти, сътрудници и колеги. Второ, тъй като сте съсредоточен върху работата, известна част от напрежението във взаимоотношенията между половете отпада.
Безброй са двойките, които дължат запознанството си на делови контакти. Въпреки че някои хора смятат за опасно романтичното обвързване с колега или клиент, други твърдят, че си заслужава да опитате. Само вие можете да прецените в конкретната ситуация дали рискът си струва!

ГРУПИТЕ ПО ИНТЕРЕСИ
Друга златна мина за потенциални любовни връзки са групите по интереси - спортни клубове, групи по аеробика, каланетика, боди билдинг, дружества на любителите фотографи и други подобни. Сигурно в квартала, в който живеете, има такива. Заинтересувайте се от допълнителните курсове, организирани към училищата или университетите. Защо пък да не се запишете в някой от тях? Класната стая и залата за лекции са вероятно най-подходящите места за запознанства с представители на противоположния пол!
Обществените и благотворителни организации също предоставят възможност за запознанства. Когато работите рамо до рамо с някого в името на една благородна кауза, връзката възниква и се развива от само себе си.
Не отхвърляйте и възможността да срещнете своя любим в църквата. В сравнение с останалите хора вярващите са по-искрени в търсенето на постоянна и трайна връзка. Един млад военен веднъж ми довери, че предпочитаното от него място за срещи било църквата! Изглежда всичките му приятни романтични връзки са започвали в подобна обстановка. (Нещо повече, родителите на момичето обикновено го канели на вечеря в неделя!)
Не мислете, че са ви необходими специални умения или трябва да отговаряте на определени изисквания, за да се включите в някое от посочените по-горе общества. Вдигнете слушалката, поискайте информация и проявете интерес. Това е всичко! Повечето хора ще се радват да общуват с вас.

ПРИЯТЕЛИТЕ
Няма значение какъв път ще изберете, за да разширите социалните си контакти, но има една възможност, която не е за подценяване. Възползвайте се от информацията, която могат да ви дадат вашите приятели! Това е най-сигурният начин, дори да не сте сигурен дали ще си „допаднете" с евентуалния кандидат щом приятелят ви познава човека, с когото сте си определили среща, имате възможност да научите това онова за него предварително.
Трябва да проявите и малко изобретателност!
Друг наш познат използва следната тактика. Негово приятелско семейство кани някоя позната на спортна или културна проява. Той заема свободното място до момичето и тъй като другите не се издават, че го познават, нормалното за подобни ситуации „напрежение" отпада и двете страни естествено и непринудено се опознават

МЕСТА ЗА САМОТНИ ХОРА
Всички ние от време на време се отбиваме в някой бар, но проблемът е, че най-често свързваме подобни места със случайни и мимолетни запознанства. Едва ли някой очаква да срещне там човека, в когото да се влюби. Лошата слава на подобни заведения е оправдана. „Ако имаш късмет, ще „забършеш нещо" за през нощта", биха казали някои. Но дълбоко в себе си всеки от нас търси трайна и постоянна връзка и не желае да се задоволява с трохите на едно краткотрайно общуване, щом може да пирува с истинската любов.
Дискотеките нямат такава лоша репутация, но вероятността да срещнете на дансинга вашия избраник е минимална. От друга страна, можете па откриете в танците един особено приятен (и полезен) начин за прекарване на времето.
Агенциите за запознанства и клубовете за самотни хора са също подходящи места за срещи, но преди да станете техен член, ги проучете, за да сте сигурни, че попадате сред почтени хора. Ориентирайте се към клубове, разкрити към обществени центрове. Внимавайте да не ви въвлекат в някоя забранена религиозна секта! Избягвайте малките, съмнителни организации, които нямат клонове - разбира се, освен ако не познавате добре някой техен член.
Все по-популярни стават обявите във вестниците и списанията. Преди години те се смятаха за „несериозен" подход, но днес хора от различни възрастови групи и професии прибягват до услугите на пресата, и нерядко - с успех! Ако решите да пробвате и вие, потърсете авторитетни специализирани издания. Прегледайте публикуваните обяви, за да прецените как да оформите вашата.

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА СРАМЕЖЛИВИТЕ
Разбираме, че някои по-чувствителни натури, четейки тази книга, ще се почувстват неудобно. Няма от какво да се срамувате! Не е за вярване, но прекалената срамежливост е често явление и в наши дни. Много хора (много повече, отколкото си представяте!) толкова се страхуват от нови запознанства, че предпочитат да прекарват свободното си време вкъщи. Разбираме вашата дилема. За да преодолеете проблема, вслушайте се в нашите съвети.
Първо, трябва да свикнете да говорите спокойно по телефона. Ако трябва, обадете се на „Услуги" (144) и поискайте няколко телефонни номера. Например, можете да се обадите в някоя книжарница и да попитате дали имат книги на определена тема, или пък да позвъните на фирми, чиито телефони сте взели от указатели от рода на „Жълти страници", за да се осведомите за техни оферти. Колкото по-свободно се държите, толкова по-голям успех ще имате.
Когато сте готови да се изправите лице в лице с непознати, идете в магазина, библиотеката, ресторанта или на друго обществено място. Помолете някой служител да ви помогне да намерите определена стока или да ви информира какво се предлага. Накрая бихте могли да попитате други клиенти колко е часът или как да стигнете на някакъв адрес.
Не се притеснявайте да прибягвате до такива прости тактики, така ще се почувствате по-уверени в себе си. Може би сте чували за големия гръцки оратор Демостен*, който в началото толкова се притеснявал да говори пред публика, че репетирал на плажа с камъчета в уста, опитвайки се да изговаря думите ясно, като надвиква шума на прибоя. С постоянство и желание и вие ще придобиете завидна самоувереност
Вече сте подготвен за среща. Но ако все още не се решавате сам да действате, прибегнете до помощта на приятел. Не се колебайте! Колкото повече опит придобивате, толкова по-уверен ставате. Ако се притеснявате, че разговорът няма да върви, напишете си примерни теми и пъхнете списъка в джоба си. Ако не си спомните нещо, тайничко погледнете в листчето.
Дори и най-срамежливият е в състояние да спечели благоразположението на човека, когото харесва. Стъпка по стъпка, ще постигнете целта си, колкото и бавно да вървите към нея. Важното е да не спирате! „Ако първия път не успеете, опитайте отново!" На добър час и наслука!

---
Демостен (ок. 384-322 пр. н. е.) - древногръцки оратор и политик. Творчеството му се смята за връх на гръцкото красноречие.
Папка: Любовна тактика | Посещения: 2815 | Ченълинги
Контакт          3.133.149.168