Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:07
20.04.2024
Събота
18.118.0.240


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


3 - Поемете инициативата

Основно правило: Хората са като огледала - винаги отразяват отношението, което другите имат към тях.

Желаният обект е наблизо и очаква някой да го обикне! Може да стане чудо и вие да се окажете този човек. Само трябва да поемете инициативата и да действате. Най-вероятно другият ще отговори на чувствата ви. Човешките същества са устроени така, че обикновено отвръщат на искрени любовни послания. Изправени сте пред две предизвикателства:

1. Да се влюбите, ако сте готов за това и
2. Да разкриете по най-подходящ начин любовта си.

И двете изискват от вас да овладеете ситуацията още в самото начало и да не се оставяте на капризите на съдбата.
Често би ви се сторило по-лесно да се откажете и да обвините за сърдечните си несполуки неблагоприятните астрологични знаци. Но проблемът се корени в собственото ви бездействие.
Както мъдро е казал Шекспир: „Не е във нашите звезди вината, драги Бруте, а в нас самите."*
Вие единствен държите ключа към успеха. Без колебание го използвайте, особено сега, в този момент, когато сте изправени пред най-голямото предизвикателство в целия ви живот. Ние, авторите на тази книга, ще ви дадем съвет как да постъпите, но вие сте този, който трябва да действа
Още на този ранен етап трябва да се ръководите от правилото: „Всичко зависи от мен!"

---
♦ Уилям Шекспир. Юлий Цезар. Първо действие, втора сцена. Превод Валери Петров. - Б. пр.
---

Любовна тактика № 7 - Проявете първи интерес!
Една от удивителните страни на човешката природа е, че винаги забелязваме и се чувстваме привлечени от хората, които проявяват искрен интерес към нас. Затова сърцето ви трепва, когато в препълнена с хора зала уловите нечий поглед. Всеки е чувствителен към прояви на внимание. Най-добрият начин да направите добро впечатление е не да демонстрирате превъзходство, а да покажете, че сте приятно изненадан от човека насреща.
Хората, образно казано, сме като огледала. Поведението ни в голяма степен се определя от начина, по който хората първоначално са се отнесли към нас. Отношението ни към тях е отражение на тяхното към нас! Дано да не грешим в предположенията си!
Помислете, на кого обикновено се усмихвате? Разбира се, на тези, които първи са ви се усмихнали! Нима не сте склонен да изпитате антипатия към някого, за когото подозирате, че не ви харесва, макар да не ви е сторил нищо лошо? Най-важното е да знаете, че човек интуитивно усеща кой би отвърнал на любовта му и затова го харесва.
Тайната за спечелването на любимия е да го убедите във вашата искрена любов към него. За да успеете, трябва да сте нещо повече от огледало.
Трябва да действате, а не да изчаквате. Трябва да излъчвате любов, а не да я отразявате. Залог за вашия успех са търпението и постоянството.
Твърде често ние стоим и чакаме „госпожица Перфектност" или „Господин Идеал" да се появят на хоризонта и да ни засвидетелстват чувствата си, без въобще да ни хрумва да предприемем нещо. Трябва да разберете - повечето хора се държат по този начин! Никой не желае да бъде активната страна заради усилията и риска, който съзнателно, поема.
Ако седите и чакате появата на човека на Вашите мечти, може дълго да се заседите. Глупаво е да оставяте любовта на капризите на съдбата. Разчитайте на себе си! Има толкова много хора по света, които чакат някой да покори сърцето им - проявете смелост и направете първата стъпка!
Да проявите интерес към някого, означава да му се усмихнете и да го погледнете в очите, за да покажете, че го харесвате. След това може да го поздравите, да го заговорите и да му предложите да се срещнете. Не се отказвайте, дори да получите отказ. Той е временен.
Проявили веднъж интерес, вие сте направили първата стъпка за завоюването на сърцето му. Той ще бъде поласкан от оказаното внимание. {Всеки би искал да му обърнат поне мъничко внимание!) Почвата за бъдещите ви успехи е подготвена. Помнете обаче - положителният отговор не ви е гарантиран! Той няма да закъснее, ако продължавате да проявявате интерес. За това ще ви помогнат техниките, описани по-нататък в книгата.


Любовна тактика № 8 - Определете си среща!

ВЪПРОС: „Как се яде слон?"
ОТГОВОР: „Хапка по хапка"
ВЪПРОС: „Как се печели любовта?"
ОТГОВОР: „Среща след среща!'
Щом веднъж сте привлекли вниманието на набелязания обект, настъпва моментът да започнете да изграждате връзката.
За това е необходимо да прекарвате известно време заедно или както се казва, да си определяте „срещи".
Така ще имате възможност да опознаете човека, когото харесвате, на личностно равнище, а и той - вас.
Първата среща е изпитание и за двете страни. Тя има проучвателен характер. Вие опознавате другия, разбирате какво харесва и какво не, начина му на мислене и още много други неща. Това прави първата среща твърде интересна. Дръжте се естествено и не издавайте безпокойството си. Разбира се, всеки изпитва такова, но нали искате другият да остане с чувството за приятно прекарана вечер с един уверен в себе си човек?
Когато двама души, които се харесват, са заедно, се случва нещо невероятно - те са като омагьосани един от друг! Създава се някакъв особен психологически ефект на непреодолимо привличане. Изглежда „флуидите", които си разменят, са по-реално нещо, отколкото си мислим!
Не бъдете нетърпелив и не се опитвайте веднага да обсебите човека, когото харесвате! Рисковано е да настоявате веднага за нова среща. Така само ще изплашите потенциалния си партньор още преди връзката да е напреднала. Изчакайте, но не се задоволявайте и със случайни срещи.
Не е достатъчно само да се виждате по време на учебни занятия, на работното място или в друга неутрална среда.
Искрите, които прехвърчат между вас, няма да са достатъчни, за да запалят пламъка на любовта.
Но да се върнем на първата среща. Постарайте се да се подготвите за нея, но не се престаравайте.
След като тя се състои, оставете нещата да се уталожат, преди да си уговорите нова среща. Не споменавайте за сериозно обвързване.
Оставете връзката да се развива постепенно, в противен случай бихте прогонили човека, когото харесвате.
Чували ли сте онази поучителна история за арабския шейх и неговата камила? Веднъж шейхът потеглил през неизбродната пустиня към далечен град.
Ала по пътя го застигнала пясъчна буря и го принудила да потърси подслон под набързо разпънатата шатра.
Безпощадният вятър и пясъкът засипвали всичко наоколо, но шейхът бил на сигурно място.
Неочаквано той доловил отчаян вопъл. Бил гласът на неговата камила.
Милостиви господарю - проплакала тя, - позволи ми да скрия от бурята муцуната в твоята шатра.
Вятърът навън е толкова силен, че пясъкът ми причинява ужасна болка!
Шейхът се трогнал от скромната молба на вярното животно. Наистина, моят предан слуга, който ме носи на "гърба си безропотно през знойната пустиня, заслужава подслон от свирепата буря!" помислил си шейхът и позволил на камилата да скрие носа и устата си в предверието на шатрата.
След малко камилата отново се обадила:
- О, господарю, твоята доброта и милосърдие са безкрайни! Ще ми позволиш ли да скрия и очите си от острия вятър?
Малко по малко шейхът бил изтикан от шатрата. Нещастният човек не можел да се начуди как се озовал на мястото на камилата.
Отговорът е в дребните услуги, които камилата покорно искала от своя господар, а поуката, че колкото по-незначителни са нечии молби, толкова по-трудно ни е да откажем да ги удовлетворим.
Същото важни и за изграждането на отношенията между двама души. За да създадете истинска връзка, трябва да прекарвате повече време един с друг. За това са необходими много срещи, но на първо време се задоволете само с една. Проявете изобретателност, ако любимият ви се колебае да ви отдели повече време. Измислете някаква причина, за да прекарате поне петнайсетина минути заедно. Например, поканете го на сладолед привечер, при условие че ще ви изпрати след това до вкъщи! Кой би отказал на толкова неангажираща покана? Така - стъпка по стъпка - ще постигнете целта си.

КОЙ КОГО ТРЯБВА ДА ПОКАНИ?
Ще направите грешка, ако изчаквате другият да ви предложи среща. Млада жена ни разказа как срещнала в службата си мъжа на своите мечти и не след дълго открито започнала да демонстрира интереса си към него. Макар че се държал мило, той пренебрегвал авансите й. Тя съзнавала, че за да напреднат отношенията им, трябва да започнат да излизат заедно. Според нея, единственият начин бил да го принуди да предприеме първата стъпка. Затова му изпратила следната бележка: „Лари, високо ценя приятелството ни и бих искала да се опознаем по-отблизо" и добавила името и телефонния си номер, очевидно с надеждата той да поеме инициативата и да я покани да отидат някъде заедно.
Не това е начинът. Разберете ли със сигурност, че пред вас стои човекът, когото търсите, пригответе се да поемете отговорността и го поканете на среща. Ако се опитате да прехвърлите тази отговорност върху другата страна, няма да постигнете успех. Както се досещате, въпросният „Лари" дори не споменал, че е получил бележката, и младата жена се почувствала по-неловко, отколкото преди да я изпрати!

ПЪРВА КРАЧКА..
Да създадете връзка, е все едно да проходите. Трябва да направите първата крачка. Внимавайте, не се втурвайте напред, ще се препънете и ще паднете.
Но ако съсредоточите Вниманието си изключително върху първата крачка, тя (разбирайте първата среща) може да се окаже много подвеждаща. Няма значение! Не се обезкуражавайте! Ако не направите първата крачка, нищо няма да постигнете. Не ви остава друго, освен да действате, щом другият не предприема нищо. Всеки с известен опит ще ви каже; че нещата невинаги се развиват според очакванията ни. Дори най-очарователните и харесвани хора се сблъскват с трудности. Ако това се случи, опитайте се да не падате духом!

БЪДЕТЕ КАТО АЙК*
И някогашният президент на САЩ Дуайт Айзенхауер преживял подобни разочарования. Когато като ерген се опитал да си уреди среща с момичето, което харесвал, тя му отговорила, че е заета не само за следващата седмица, но и за по следващите две.
Е, някой друг на негово място щял да разбере намека и да се откаже, но не и Айзенхауер. Той предпочел да продължи да упорства и не се оттеглил.
Бил решен на всичко само и само да склони госпожицата на среща.
Подновявал поканите си и упорито чакал, докато Мами* най-накрая казала „да" четири седмици по-късно. Е, останалото е история!

СТЪПКА ПО СТЪПКА
Макар да не е лесно да си уредите първата среща, понякога това става съвсем безпроблемно. Трудностите могат да Възникнат при втората среща или пък и двете да се окажат неуспешни! Забравете за това! Най-важна за вас е предстоящата среща! Съсредоточете вниманието си върху всяко следващо действие, стъпка по стъпка, като неотклонно прилагате и тактиките, описани в книгата. Съпротивата на човека, когото харесвате, ще отслабне и той ще омекне като восък в ръцете ви! Първите стъпки във всяко начинание са най-трудни.
Както е казал един мъдрец: "Лесно е всичко, в което постоянстваме”.
Не, че неговата същност се променя, а нашата способност да го постигнем нараства."


Любовна тактика № 9 - Не заемайте отбранителна позиция!
Трудността да поемем инициативата и да разкрием интереса си към другия идва от неизгодното положение, в което се намираме.
Бихме се почувствали безкрайно глупаво, ако човекът, когото харесваме, не проявява и най-малък признак на взаимност. В такива случаи първият ни импулс е да се опитаме да спасим гордостта си. Какво правим? Обикновено се оттегляме и което е още по-лошо - предприемаме „наказателни" мерки срещу човека, който ни е отхвърлил. Отговаряме му презрително или му се подиграваме в присъствието на други хора. Подобно поведение като резултат от защитната ни реакция само ни връща назад и усложнява ситуацията. Много хора не разбират, че могат да преодолеят първоначалното отхвърляне с търпение и постоянство. Продължете да задоволявате потребностите на потенциалния ви партньор от внимание, разбиране, приемане, признание и обич, дори той да пренебрегва вашите чувства. За да бъдете верен и безкористен приятел, се изисква смелост и твърдост, но един ден усилията ви стократно се възнаграждават!
Веднъж лорд Мелбърн* казал: „И мъжът, и жената не струват пукната пара, докато не разберат, че понякога се налага да се правят на глупаци...
И колкото по-рано направят това откритие, толкова по-добре, защото ще разполагат с повече време и сили да се възползват от него." Затова не се страхувайте, ако изглеждате глупаво в очите на другия. Страхът парализира способността ни да протегнем ръка, а единствено протягайки ръка, ще накараме другите да изпитат доверие към нас. Няма нищо позорно в това да бъдеш отхвърлен! Успокойте се! Много велики хора са минали по този път! „Не е за вярване, но обикновено трудностите са правопропорционални на гениалността на човека!
Когато някой ви отхвърли, дори да се почувствате уязвени, приемете поражението.
Вашата искреност и сила на характера само ще го накарат да ви уважава повече и да ви се довери.
Ако заемете отбранителна позиция, когато някой не отвърне на вниманието ви и ви нарани, няма да постъпите правилно. Подобен ход само ще увеличи дистанцията и ще накара другия да мисли, че е имал право в първоначалната си отрицателна преценка за вас. С отношение от типа „Щом не ме искаш, и аз не те искам" открито демонстрирате, че не сте способен да бъдете верен приятел. Човекът, когото харесвате, има нужда от стабилен партньор - от някой, който ще остане до него и ще продължава да го обича, независимо от всичко! Или да обобщим - ако другият ви отблъсне, имате шанс да промените отношението му, като не проявявате нападателност. Не се опитвайте да потушите огъня с огън или в противен случай къщата ще изгори до основи! Сломете съпротивата с любов и благосклонност. Преди няколко години в една популярна песен се пееше: „Любовта е жертвоготовност" Ако искрено сте обикнали някого, вие сте готов да се откажете от собственото си „аз" и от криворазбраната си гордост. Направете усилие да изградите приятелство, което не зависи от обстоятелствата, и дръжте на него, дори да се сблъскате с трудности. Не преминавайте в опозиция само защото вашата искрена любов в първия миг не е достигнала до сърцето на вашия любим.

КОГАТО СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ОТБЛЪСНАТ
Без значение кой сте и какъв сте, неизбежно е в определен момент от връзката да се почувствайте отблъснат. Дори и да не е в самото начало, все някога ще се случи. Не се разстройвайте и в никакъв случай не реагирайте остро срещу любимия, ако той ви засегне! Ще поизлекувате нараненото си „его", но ще загубите една добра възможност да изградите трайна връзка. Големите победи в романтичен план винаги са съпътствани и от мъничко болка. Без усилие да надмогнете себе си нищо няма да постигнете. Никоя война не е спечелена без загубата на някоя незначителна битка. И Вие не бива да се предавате само защото днешната битка изглежда загубена.
Помнете: „Не сте победен, докато сам не се откажете.”
Е, приятелю, чудесното е, че вие едва сега започвате! Спомняте ли си, че сравнихме хората с огледала? Същото важи и при тази ситуация.. Вашето отношение ще предизвика бумерангов ефект. Обграждайки се със защитни бариери, ще предизвикате другия да последва примера ви. Вместо това парирайте апатията му с прояви на обич, доброта и внимание. Запазете благосклонното си отношение, дори ако другият не ви отвръща със същото. „Отвърнете на злото с добро" казва Библията*. Свалете защитните бариери, не давайте повод на другите да се въоръжават срещу вас и след време ще установите, че и те са казали „сбогом на оръжията" Както сполучливо се изразява Ерих Фром*, влюбването е просто „внезапно падане на бариерите" между две души.
Признавайки уязвимостта си от друго човешко същество, показвате, че се безпокоите повече за него, отколкото за самия себе си.
Гарантираме ви, че след известно време този тип поведение ще доведе до положителна промяна в отношението му към вас.

---
* Ерих Фром (1900-1980) - американски психолог
Папка: Любовна тактика | Посещения: 2295 | Ченълинги
Контакт          18.118.0.240