Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:29
26.04.2024
Петък
18.188.61.223


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


6 - Накарайте другите да ви харесват


Основно правило:
Колкото по-приятно впечатление правите на околните, толкова по-голямо е желанието им да общуват с вас.

Възможно ли е да накарате вашия любим да започне да ви харесва? Не можете да промените човешкото мислене като с магическа пръчица, но можете да му повлияете и незабележимо да го направлявате! Ако знаете как да го постигнете, мнозина ще търсят компанията ви.
По този въпрос са написани безброй книги. Компетентните хора в тази област са единодушни, че начинът, по който се отнасяте към другите, определя и тяхното отношение към вас. Затова, ако искате да бъдете харесван, последвайте съветите в тази глава.

Любовна тактика № 14 - Когато срещнете приятел, не скривайте радостта си!
Познавах един възрастен човек, който много се гордееше с внуците си. Той ми каза, че ги обича всичките по равно, но после неохотно призна, че е особено прибързан към един от тях. „Опитах се да не се поддавам - обясни ми той - но нали знаете как е? Ние се отнасяме към другите така, както те към нас, а малкият разбойник винаги толкова ми се радва, че аз просто не мога да се въздържа!"
Същото важи и за всички нас. Когато забележите, че някой е особено щастлив да ви види и да разговаря с вас, нима не се чувствате емоционално възнаграден?
Питали ли сте се защо кучетата са любимите ни домашни животни? По същата причина. Хората обичат да се прибират вкъщи и да бъдат посрещани от някой, който се радва да ги види, дори това да е някое обичливо, размахващо опашка, безсловесно животно.
Така че вземете си поука от „малкия разбойник" и от „най-добрия приятел на човека". Когато любимият ви дойде или ви се обади, не скривайте вълнението си. Дайте воля на радостта си!

Любовна тактика № 15 - Усмихвайте се!
Веднъж двама тийнейджъри разговаряха на любимата си тема - момичетата - и достигнаха до един много важен извод. И двамата бяха на мнение, че приятелката им трябва да е симпатична и се опитаха да определят какво точно означава това. Накрая се съгласиха, че „да си симпатичен", е качество, свързано най-вече с усмивката!
Помислете сами. Нима тези, които ви привличат, не са обикновено лъчезарно усмихнати? Дори хората, от които не се интересувате особено, ви стават много по-приятни, когато се усмихват. Ще попитате защо усмивката е от такова голямо значение? Защото излъчва любов и показва, че другите ви приемат. А сами знаете, че най-добрият начин да спечелите някого е, да му покажете, че го приемате.
Направете един експеримент. Минете покрай няколко души и ги погледнете, без да им се усмихвате. Как мислите, колко от тях ще ви обърнат внимание? След това повторете опита, но този път се усмихвайте и кимайте с глава. Ще откриете, че ще получите много по-задоволителни резултати. (Защо пък не, може и да срещнете любимия човек!) Усмихвайки се, така правите приятно впечатление на околните и ги карате да се чувстват някак „по-особено".
Представете си само колко много хора не осъзнават, че това е най-сигурното средство за привличане на противоположния пол. А е толкова просто! И най-яростната съпротива ще се изпари като огряна от слънцето роса. Казват, че с усмивка човек може да постигне каквото поиска. Една усмивка винаги е добре дошла, без значение каква е темата на разговора! Ако гледате другия в очите и му се усмихвате топло и искрено, ще го накарате да се почувства много по-добре. По-късно, дори и да не се сети за какво сте си говорили, той ще си спомни за приятното чувство, което е изпитал. Помнете! Една усмивка нищо не ви струва, затова - усмихвайте се! Това е толкова силно и изпитано оръжие! Никога няма да ви подведе!
Усмивката казва много неща. Тя издава, че сте щастлив, сигурен и уверен в себе си. Освен това означава, че ви е приятно да общувате с другия и се радвате на неговото присъствие. Показва още, че искате той да се чувства добре и правите всичко по силите си да го предразположите.
Кандидат любовник без усмивка е като войн без оръжие. Усмивката ви е крайно необходима! Въоръжен с нея, няма да има човешко същество, което да ви устои. Истински мъдър е този, който разбира неоценимата й стойност в романтичния арсенал!

Любовна тактика № 16 - Говорете ентусиазирано!
Ентусиазмът е заразителен! Той поражда вълнение и радост у другите и затова е един от начините да ги спечелите. Малко са хората, имунизирани срещу неговото заразително въздействие. Когато някой проявява ентусиазъм, околните започват да се чувстват по-щастливи и по-жизнени. Тъй като ентусиазмът е мобилизиращо чувство, той укрепва приятелството и засилва привличането между хората. Докато говорите с любимия, не стойте като истукан. Не скривайте вълнението си! Бъдете дори мъничко артист!
Помнете - хората лесно се отегчават! Всеки ваш опит да оживите разговора, ще бъде възприет на драго сърце. Вълнението е доказателство за чувствата, които изпитвате, и начин да спечелите благоразположението на този, с когото разговаряте.
Не бъдете прекалено мрачен и сериозен. Много по-добре би било да показвате ведро и положително отношение към живота. Демонстрирайте чувството си за хумор и не сдържайте смеха си. Ще откриете, че другите спонтанно ще ви отговорят по същия начин.
Опитайте се да излъчвате радост, като поддържате добро разположение на духа. Ако искате да заинтригувате другия и да прекарате повече време заедно, непринуденото ви държание са от огромно значение. Бъдете духовит и жизнен! Вашият ентусиазъм ще би направи приятна и желана компания за онзи, когото харесвате!

Любовна тактика № 17 - Изразявайте положително отношение!
Разликата между оптимиста и песимиста е, че първият вижда чашата с вода полупълна, а вторият - полупразна. Тъй като несъзнателно ще предпочетем половин чаша с нещо пред половин чаша с нищо, обикновено по-добре се чувстваме в компанията на оптимистите.
Независимо къде сте и в какви ситуации попадате, ще имате много възможности сами да преоцените колко „пълна е чашата". Животът изобилства с трудности и неприятности, но не бива да досаждате на другите с оплакванията си. Ако сте оптимист, желаният човек (да не говорим за всеки друг, с когото контактувате) интуитивно ще оцени по-високо приятелството ви. Повярвайте, струва си да опитате!
Когато на колежани бил зададен въпросът какви черти от характера ценят у своите приятели, те поставили чувството за хумор на едно от първите места. Когато поискали да се конкретизират, анкетираните отговорили, че терминът не се отнася до умението да се разказват анекдоти и весели истории, а по-скоро до способността да се приемат нещата откъм хубавата и веселата им страна. Такива хора ни импонират и независимо дали го съзнават, или не, те са твърде приятни за околните. Да бъдете в тяхната компания е истинско удоволствие.

Любовна тактика № 18 - Разговаряйте за интересите на вашия партньор!
Повечето от хората си мислят, че не умеят да водят разговор. И все пак, общуването е основна човешка потребност. Ако искате да ценят и търсят приятелството ви, накарайте другия да се чувства добре във вашата компания. Как?
Тайната не е непременно в изключителната начетеност По-скоро тя е в готовността ни да предоставим на другия възможност да поведе разговора! Нека избере тема, която го интересува. Ще предразположите всеки, ако приемете позицията на студента, който искал да научи всичко, което знаел неговият професор. Разговорът е като игра с дърпане на въже. Всеки чака другия да спре да говори, за да „дръпне въжето" към себе си, т е. да подхване тема, която го интересува. Човек рядко бива окуражаван да говори за собствените си интереси, затова се възползва от всяка възможност.
Как да предразположите другия? Като проявите искрен интерес към онова, което говори, и го изслушвате внимателно. Можете да го попитате за целите му, за уменията и опита, които притежава, за отношението му към хората и света. Накратко, можете да го попитате за всичко, свързано с него. Това е единствената тема, по която всички са истински експерти!
Дейл Карнеги* описва един много показателен случай с многоженец, който спечелил любовта (и банковите сметки!) на двадесет и три съпруги.
Когато го запитали как е покорил толкова женски сърца, той отговорил, че всичко е много просто стига веднъж да накараш жената да заговори за себе си. Разбира се, това далеч не е достатъчно, но ще се съгласите, че окуражавайки другия да говори за себе си, го спечелвате на ваша страна.
Затова умението да разговаряте трябва да се превърне в основна техника във вашата стратегия!

Любовна тактика № 19 - Не пестете комплиментите!
Стара истина е, че комплиментите отварят много врати. Това е един изключително добър начин да станете приятен за другите. Често хората се колебаят да правят комплименти, защото се боят, че похвалите им ще бъдат изтълкувани погрешно. Вярно е, че повечето хора реагират подозрително, когато ги отрупват с комплименти, но дълбоко в себе си се чувстват поласкани - въпреки скептицизма и недоверието, с които посрещат ласкателствата.
Както казва Пол Гилбърт, правенето но комплиментите е "изкуството да говорите на другия точно това, което мисли за себе си.
Не се заблуждавайте! Когато хората дават вид, че не приемат комплиментите ви, знайте, че резервираността им е само маска.
Всъщност те са дълбоко поласкани - повече, отколкото са готови да признаят. Потребността от признание е по-силна от способността да и устоите.
Затова похвалите са много важни за изграждането на една Връзка. Проявете щедрост и не ги пестете. Но бъдете предпазливи!
Комплиментите са като скъп парфюм - действат упойващо! Достатъчна е капчица, за да усещате дълго „мириса" им.
Пръснете ги около себе си и изчакайте да подействат. Не ги раздавайте с шепи, ако другият не реагира. Прекаленото ласкателство е подозрително и ще постави под въпрос искреността ви. Хората оказват вътрешна съпротива, когато имат основания да се съмняват, че ги ласкаете незаслужено.
След като ви посочихме подмолните камъни, нека още веднъж да повторим - комплиментите помагат за изграждането на една здрава връзка.
Раздавайте ги, но с мярка! Това е начин да накарате любимия да предпочете компанията ви, а това ще ви даде възможност да се сближите още повече с него.

Любовна тактика № 20 - Тръгнете си пръв!
Добре известно е, че когато дълго и упорито ухажвате някого, той престава да ви обръща внимание.
Помислете обаче, че ако си тръгнете пръв, ще предизвикате интерес у другия, дори първоначално да не сте му направили впечатление. Тази проста, но сигурна тактика не само елиминира подсъзнателната съпротива срещу вас но и създава и положителна нагласа за бъдещи срещи. Ще ви се радват повече, тъй като ще ви имат на разположение за по-кратко време!
Внимавайте колко дълго прекарвате с човека, когото харесвате. Тръгнете си в момента, когато настроението достигне връхната си точка - въпреки че се чувствате чудесно и искате да останете още. Бъдете този, който пръв прекъсва срещите малко по-рано, отколкото е необходимо.
Кажете: „Време е да тръгвам..." или „Трябва да ставам утре рано..." или просто „Лека нощ!" - така ще бъдете сигурен, че вие сте поели инициативата. Търсете компанията на човека, когото харесвате, но си тръгвайте пръв. Ако другият ви подскаже, че е време да го сторите, ще пропуснете да оползотворите потенциалната сила на тази тактика.

Любовна тактика № 21 - Дръжте се с достойнство, ако (временно) се почувствате отхвърлен
Гледали ли сте един от големите класически мюзикъли „Професорът по музика" (1962) с Робърт Престън и Шърли Джоунс? Във филма Престън, който играе ролята на пътуващия търговец - мошеника Харолд Хил, пристига в градчето Рирър Сити, Айова, с твърдото намерение да измами наивните местни жители и да им обере парите. Планът му е да се представи за професор по музика - оттам идва и заглавието на мюзикъла.
Той обещава да сформира малък оркестър, но продава инструментите и избягва.
Но за да осъществи плана, той трябвало първо да спечели доверието на гражданите. Затова започнал да ухажва местната библиотекарка (и учителка по музика) Мериън.
Но както често става в любовта, появили се неочаквани усложнения. Мериън посрещала с подозрение вниманието на „професор" Хил и не се поддавала на ухажването му. Всеки път, когато я срещнел на улицата, той галантно свалял шапка и се опитвал да я заговори, но тя се държала студено и бързо си тръгвала. Хил обаче не се предал. Повечето хора в подобна ситуация биха преустановили опитите си, щом веднъж разберат, че са нежелани, но не и човек като „професора"! Опитът му на търговец го бил научил, че усмивка и любезно отношение е възможно да разрушиш всякакви прегради. Той посрещнал временния си неуспех с усмивка. И, разбира се, спечелил сърцето на своята „любима".
Така е и в живота. Тези, които са готови да загубят няколко по-малки битки, накрая спечелват голямата победа!

КАК ДА ОВЛАДЕЕТЕ УПРАВЛЕНИЕТО
Едно от първите неща, на които ви учат в курса по кормуване, е как да овладеете колата, когато загубите контрол над нея. „Завийте по посока на поднасянето!" гласи инструкцията. Е, така е и с романтичните връзки!
Да приемем, че имате ясна представа как би се развила връзката, но изведнъж усетите, че другият ви се изплъзва. Бихте сгрешили, ако „натиснете газта" и се насочите решително към целта с надежда, че желаният човек ще ви последва. Нищо такова няма да се случи! Вместо това колата ще забуксува на едно място! Не блокирайте усилията на другия да се отклони малко от пътя. Ако той не желае да се обвързва, както вие желаете, тогава приемете неговото решение. Това не означава да се откажете от плановете си! И шофьорът не желае да попадне в канавката, нали? Но понякога умело трябва да маневрирате, за да овладеете управлението и след това леко да насочите колата по пътя.
Когато ви откажат среща или ви отблъснат, не губете кураж. Усмихвайте се широко. Отдръпнете се временно, но запазете доброто си отношение. Точно с такова поведение ще накарате другия да повярва във вашето приятелство. Хората не могат да не се възхищават от онези, които с достойнство приемат поражението. Ако умеете да губите, другите подсъзнателно ще би се доверят. А както знаете - любовта се гради върху доверие!

Папка: Любовна тактика | Посещения: 2514 | Ченълинги
Контакт          18.188.61.223