Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:15
25.04.2024
Четвъртък
3.147.89.85


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


7 - Проявявайте самообладание и ще ви признаят за лидер

Основно правило: Хората изпитват респект и се чувстват привлечени от тези, които демонстрират сдържаност и независимост, и се разочароват от онези, които проявяват слабост и разчитат на другите.

В романтичната връзка е изключително важно да изразявате по-често положителното си отношение към човека, когото обичате. В никакъв случай обаче не допускайте да си помисли, че чувствата ви към него биха повлияли на независимостта и способността ви самостоятелно да вземате решения. Помнете, че е почти невъзможно човек да изпита романтични чувства към някой, който се поддава на манипулации. От огромно значение е да демонстрирате пред другите, че сте независима самоуважаваща се личност, дайте да се разбере, че няма да позволите да злоупотребяват с добрината ви.
Без този елемент на страх в отношенията (Не се учудвайте, да, на страх!) никога няма да стигнете до истинската романтична любов!
Опитът на много хора категорично доказва, че ако дадете на партньора ви възможност да си мисли, че може да си играе безнаказано с вашите чувства, той никога няма да се влюби във вас. Ето няколко съвета как да отстоявате независимостта си и да накарате другите да ви уважават

Любовна тактика № 22 - Планирайте всяка среща предварително!
Това е най-лесният начин да проявите качества на лидер и да демонстрирате самостоятелност пред човека, когото харесвате.
Предварително планирайте и обмисляйте всяка среща! Никога не оставяйте у другия впечатлението, че разчитате на случайността.
Обмислете всички подробности - къде ще отидете, какво ще правите, колко време ще прекарате заедно. В противен случай ще изглежда, че не контролирате ситуацията. Определете точно целите, които преследвате, при всяка поредна среща. Така ще демонстрирате самостоятелност и ще спечелите уважението на другия.
Това съвсем не означава да действате егоистично. Планирайте заедно с любимия. Попитайте го какво му е приятно да правите. Ако желанията ви се разминават, не настоявайте! И в тази ситуация имате възможност да заемете активна позиция, като предложите нови възможности или изслушате другия и се съгласите с него.
Ако вие не сте този, който е предложил да се срещнете, не оставайте пасивен занапред. Все още владеете ситуацията и можете да приемете или да отхвърлите чуждите предложения. Но за да сте подготвен, опитайте се да отгатнете желанията на вашия партньор. Помнете! За да бъдете водещата фигура във вашите отношения, не е задължително да поемате винаги инициативата, но е необходимо да сте наясно с намеренията на другия. Вашата настойчивост в тази насока ще предизвика неговото уважение.

Любовна тактика № 23 - Демонстрирайте самостоятелно мислене!
Това, което хората очакват от любовната връзка - независимо дали го съзнават - е появата на някой, на когото да разчитат в трудни моменти от своя живот. Всеки от нас инстинктивно се чувства привлечен от силните натури, защото именно те са в състояние да ни окажат необходимата подкрепа.
Представете си, че искате да поговорите с някого, защото сте разстроен или просто се чувствате самотен. Кого бихте предпочели? Самостоятелният, здравомислещ и уравновесен човек или някой, който ви чака с нетърпение, за да ви натовари с проблемите си? Хайде, бъдете откровен! Хората се плашат от проявите на неувереност и предпочитат да бъдат по-близо до силни личности. Те търсят опора в някого, защото не желаят самите да бъдат опора! Ако искате да създадете трайна връзка, трябва да демонстрирате умението си да мислите и да вземате решения самостоятелно. Как да постигнете това? Ето няколко съвета:

ПРОЯВЯВАЙТЕ РЕШИТЕЛНОСТ
Действайте решително при всеки повод. Когато приятелят ви попита какво искате за вечеря или кой филм искате да гледате, дайте категоричен отговор. (Дори такива въпроси да ви изглеждат тривиални и да не им отдавате значение!) Не пропускайте подобни възможности, колкото и незначителни да ви се струват, защото в такива случаи упражнявате умението си сам да вземате решения! При срещи много хора с лека ръка предоставят на другия да взема решения. Те не разбират, че ще предизвикат по-голямо уважение и по този начин ще станат по-желани, ако първи направят своя избор.

ПОЛЗАТА ОТ ПРОТИВОРЕЧИЯТА
Противоречете от време на време. Не се съгласявайте с всички желания и предложенията на вашия любим. В противен случай няма да ви уважава. Не оставяйте партньора си с погрешното впечатление, че може да ви води за носа!
Предложете нещо по-различно, дори напълно да одобрявате неговото предложение. Така той ще разбере, че няма да се съгласите да изпълнявате сляпо всеки негов каприз. Това автоматично ще ви издигне в неговите очи.

ИЗРАЗЕТЕ МНЕНИЕТО СИ
Говорете онова, което мислите. Няма нищо лошо в това, да изразите собствено мнение. Не желаете да ви смятат за човек без собствено мнение, казвайте каквото мислите, без да се притеснявате дали другите одобряват всичко, което казвате, или го намират за скучно. „Точките" които ще получите, демонстрирайки откритост и независимост, ще компенсират всяка ваша потенциална грешка.
Не мислете, че мнението ви задължително трябва да съвпада с това на околните. Бъдете верен на себе си. Споделете възгледите си, дори те да противоречат на преобладаващото мнение. Не се страхувайте да се изправите сам срещу другите! Никой не е така интересен за околните както този, който има смелостта да отстоява убежденията си.
И все пак, това не означава да се държите надменно или арогантно. Възможно е да изразите несъгласие, без да обидите любимия. Никога не се опитвайте да принудите опонента на всяка цена да приеме вашето мнение.
Бъдете открит, честен и справедлив. Не се страхувайте да демонстрирате самостоятелно мислене. Това е една от тайните за спечелването на любовта.

Любовна тактика № 24 - Определете ясно целите си в живота!
След една не особено обещаваща среща с жената на своите мечти мой познат се отдаде на сериозен размисъл. „В какво греша?" питаше се той. В края на краищата така и не разгада тайната, но реши оттук нататък да не се съобразява за всичко с нея. Готов беше, каквото и да се случи, да й покаже, че ще следва своите собствени цели, независимо дали тя ще го обикне, или не. Ако тя пожелае да стане част от неговия живот -добре! Ако не - още по-добре! Той ще продължи напред и без нея.
Въпреки че решителността му беше по-скоро отчаян опит да спаси самоуважението си, събитията, които последваха, бяха наистина впечатляващи. Какво се случи? Неговото достойно за уважение поведение доказа пред момичето емоционалната му зрелост и той спечели любовта й. Много по-лесно е да се влюбите в някой, който неотклонно преследва целите си, отколкото в някой, готов да остави бъдещето си в ръцете ви.
През XV век Жана д'Арк * спечелила любовта и безрезервната преданост на изтощената от битки войска, точно с подобно поведение.
---
* Жана дарк (ок. 1412-1431) - френска национална героиня, повела французите срещу английските нашественици по време на Стогодишната Война. - Б. пр.
---

Веднъж тя заявила на един от генералите си: „Ще щурмуваме крепостните стени!" а той й отговорил: „Никой няма да ви последва." Жана д'Арк, която притежавала същата свобода на волята и независимост, за които говорим, просто отвърнала: „Няма да се обръщам да гледам дали някой ме следва, или не!"
Бъдете като Жана д'Арк в търсенето на любовта и верността! Декларирайте намерението си да преследвате целите си докрай. Заявете, че сте решен да ги постигнете, дори и да останете сам. Такова поведение ще събуди у другия желание да ви последва и да бъде с вас!

Любовна тактика № 25 - Бъдете непредвидими!
Преди няколко години в лекция пред студенти известен психолог каза, че за да бъдат щастливи, хората се нуждаят от малко разнообразие. Наистина, разнообразието е „солта на живота" То стимулира мисленето, поддържа жив интереса към всичко около нас и ни кара да продължаваме трудната борба за съществуване. Без разнообразие животът ни е сив и скучен и ние лесно се отегчаваме.
Понякога не съзнаваме колко деградиращо действа на човешките същества скуката и колко спонтанно те се устремяват към първия, който би направил живота им по-интересен. Затова бъдете непредвидим понякога! Ще поддържате постоянен интерес у околните. Не издавате следващите си ходове. От време на време изненадвайте хората, като правите нещо по-различно от онова, което са очаквали.
Ето ви няколко идеи. Направете подарък на любимия човек, когато най-малко го очаква. А когато вече е сигурен, че сте негов, престанете да му обръщате внимание! Отбийте се да го видите, когато си мисли, че не ви е грижа за него! Действайте светкавично! Бъдете непредвидим! Не отвръщайте на обидите с обиди и не се колебайте да се покажете малко безразлични, когато ви ухажват. Умението да държите вашия любим нащрек е едно от най-силните ви оръжия. С него ще спечелите неговото уважение и любов.
Колко често ви се случва да чуете: „Просто не мога да го разбера?" Интересно, че при подобни случаи човекът, който го изрича, е по-влюбеният от двамата!

Любовна тактика № 26 - Проявете известно безразличие!
Преди няколко години наши познати често се виждаха и всички предричаха романтична развръзка. Мъжът беше особено заинтригуван от личността на жената и от самостоятелността, която тя демонстрираше. Една вечер обаче тя загубила много от очарованието си в неговите очи, когато неволно издала колко държи на неговото мнение. Това станало съвсем случайно наистина! Разговаряли за незначителни неща, когато младата жена неочаквано направила някакво доста смело изказване. Той не бил съгласен, веднага му проличало, но въпреки това се почувствал изключително привлечен от независимия характер на своята позната. „Най-накрая - казал си той - намерих равен на себе си във всяко отношение!"
Но скоро се почувствал разочарован. Веднага щом усетила, че е казала нещо, с което другият не е съгласен, младата жена се отказала от думите си и изразила съжаление за категоричния си тон. Нещо по-лошо - признала тревогата си, че той може да престане да я харесва, ако се държи толкова открито!
Представете си каква ирония на съдбата! Само преди минути мъжът изпитвал огромно уважение към нея! И изведнъж тя започнала да се извинява и развалила всичко! Достатъчно било да продължи да отстоява мнението си, за да спечели любовта му. Но когато предприела отстъпление и направила компромис със себе си - само за да му се хареса - моментално загубила очарованието си. Мъжът просто не можел да се почувства иначе. Това е така, защото уважението ни към другите се гради върху мнението ни за тяхната самостоятелност и независимост.
Когато общувате, демонстрирайте известно безразличие към това, което околните мислят за вас (Дори в действителност то да ви интересува изключително много). Не признавайте, че мнението им е жизненоважно за вас! В една популярна песен се пееше: „Защо разби сърцето ми, след като бях точно такава, каквато искаше?" Отговорът на подобен въпрос би бил: защото никой не изпитва романтични чувства към някого, когото не уважава, а не може да уважава някой, който е готов да жертва своята индивидуалност, за да му угоди. Романтичната връзка ще се развива, ако демонстрирате известно безразличие към мнението на другия. Това е основно правило на поведение!

Любовна тактика № 27 - Не очаквайте „обратна връзка"!
Увлечени В романтично преследване, естествено е да поискате да разберете как ви приема другият какво мисли за вас? Понякога желанието да откриете някакъв знак за това е толкова силно, че едва се въздържате да не попитате направо. Не се поддавайте на това изкушение! Търсенето на обратна връзка е абсолютно противопоказно за изхода на романтичната връзка).
Съществуват два основни проблема, свързани с изпращането на „шпионски спътници" за разузнаване на романтичното отношение. Първо, всички получени сведения, в най-добрия случай ще са ненадежден индикатор за истинските чувства на вашия любим. Когато се появи любовта, повечето хора сами не могат да разберат себе си. Всичко, което казват, едва ли изразява истината за неосъзнатото им отношение към другия. Твърде вероятно е да го обичат, без още да го осъзнават. Преминаването от несъзнателното към съзнателното състояние на любов е възможно. То неминуемо ще се осъществи, ако единият не се обезкуражи и не се откаже преждевременно. Второ, самото проучване на чувствата е знак, че се надявате на взаимност от страна на любимия човек - доказателство за емоционалната ви нестабилност и уязвимост. Вие давате да се разбере, че се оставяте на милостта му! По този начин ще загубите уважението му и ще прекършите вече напъпилия романс.
Никога не питайте за чувствата на другия към вас, докато не сте сто процента сигурен в любовта му. Търсенето на взаимност само разкрива емоционалната ви нестабилност и унищожава уважението, на което разчитате. Колкото по-малко проявявате интерес към мнението му за вас (като същевременно изграждате здрава приятелска основа на връзката), толкова повече печелите уважението и любовта му!

Любовна тактика № 28 - Дайте воля на гнева си в подходящ момент.
Ако някога сте били умишлено подведен от любимия човек и не сте го наказали, тогава вероятно сте го загубили завинаги! Звучи странно, но е истина! Понякога за доброто на вашите отношения е необходимо да изразите гнева си към любимия човек. Има моменти, когато проявите на великодушие не са най-подходящият начин на поведение. Понякога се налага „да покажете нокти" (Ако е необходимо дори се престорете на разгневен! В някои случаи доброто старо посдърпване е единственият начин да покажете, че сте независима и заслужаваща уважение личност!)
Може ли децата да пораснат, без от време на време да не ги наказваме? Не, нали? Всъщност да има някой, който да налага ограничения в поведението им, е необходимо условие за щастливо и безгрижно детство. Е, добре, същото важи и за възрастните. Те са пораснали деца. Възрастните също трябва да се поставят на място от време на време! Бъдещият партньор ще е много по-спокоен да знае, че няма да се изплашите да изразите гнева си, ако премине допустимата граница!
Чуйте обяснението на Лий за разликата между Карен - момичето, без което не може да живее - и предишните му приятелка, които не са успели да спечелят любовта му: „Тя е първата жена - казва той, - която ми се противопостави!"
Смелостта да се противопоставиш и да отвърнеш, когато нараняват чувствата ти, вземайки те за „сигурна" партия, е съществен елемент от романтичната връзка. Никой не може истински да ви обича, ако тайно не се страхува да не ви разсърди! Това е една от най-дълбоко законспирираните тайни на романтичната любов. Постарайте се да я запомните!
Защитавайте правата си, когато се налага, ако наистина искате да ви обичат и уважават! И все пак, няколко съвета:

1. Не вдигайте скандал без повод. С други думи, трябва „достатъчно да сте изстрадали" за да си позволите да дадете воля на гнева си.

2. Не се заяждайте за дребни и незначителни неща. Единственото, за което си заслужава да се гневите, е незачитането на чувствата ви и липсата на уважение. (Във всеки случай, това е основното обвинение, което можете да отправите. Нямате право да бъдете съдник на другия в останалите му работи!) Изразете недоволството си с думи от рода на: „Достатъчно! Няма да търпя повече обиди! Аз се държа добре с теб, а ти? Е, отказвам да приема такова отношение, от когото и да било - най-малкото от теб!"

3. Не подстрекавайте партньора си към скандал. Недейте да спорите! Изяснете причините, дайте да се разбере колко сте ядосан и си тръгнете! Оставете вашия любим насаме с неговата съвест. Думите ви ще го накарат да се замисли. Ще отслабите ефекта на тази мощна тактика, ако започнете размяна на гневни реплики. Помнете! Най-често емоциите, а не разумът, мотивират човешкото поведение. Веднъж задвижили емоционалния метроном, той ще тактува, докато вие пожелаете. Ако приложите тази тактика, неимоверно ще засилите влиянието си върху желания човек! (Внимание: Тя ще ви върне назад, ако не я прилагате стриктно заедно с любовна тактика №29: „Простете великодушно, след като гневът ви утихне")

Любовна тактика № 29 - Простете великодушно, след като гневът ви утихне!
Да, ще спечелите уважението на другия, ако му се противопоставите и го „накажете" когато заслужава! Но ако не искате да подкопаете основите на създаденото вече приятелство, абсолютно необходимо е след това пръв да подадете ръка за помирение. Човешките същества са изключително чувствителни към наказанията и онзи, когото харесвате, не прави изключение. Ако не го уверите във вашето приятелство, той ще започне да ви смята за враг! А това ще бъде толкова фатално за романтичната любов, колкото ако изобщо никога не ви е уважавал!
Затова веднага щом гневните ви думи бъдат осъзнати, покажете му, че въпреки острата ви реакция все още сте негов приятел и ще продължите да бъдете такъв. Не се извинявайте и не се дръжте, сякаш гневът ви е бил неоправдан. (Със сигурност е бил оправдан!) Не е необходимо да се държите, сякаш вие сте допуснали грешка. Просто потърсете компанията на другия и възстановете добрите отношения, като се помъчите да забравите за случилото се.
Без съмнение другият ще се държи хладно в началото, дори да признае, че гневът ви е бил справедлив. Засегнали сте достойнството му, но истината понякога боли! Не се обезкуражавайте. Просто проявете настойчивост и подновете приятелството. Съвсем скоро той ще ви отвърне с добри чувства. Така ще стане ясно, че връзката ви не е подчинена на обстоятелствата и вие сте негов истински приятел. Когато това се случи, взаимоотношенията ви ще направят гигантска крачка напред към романтичната любов. Това е същият принцип, според който двама първокласника стават най-добри приятели, след като си изяснят отношенията в юмручен бой след училище!

Папка: Любовна тактика | Посещения: 2825 | Ченълинги
Контакт          3.147.89.85