Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:13
20.04.2024
Събота
18.220.81.106


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


9 - Разклатете увереността на Вашия любим


Основно правило:
Колкото по-несигурен е другият относно етапа, на който се намират отношенията ви, толкова по-чувствителен е към романтичните аванси и по-силно ви желае.

Хората никога не ценят любовта, ако веднъж са я приели за даденост. Лесно спечелената любов може да бъде загубена по всяко време.
Помнете! Хората се отнасят с неуважение към всичко, което „смятат за сигурно" и се стремят към онова, което не могат да имат. Но когато усетят, че са на път да загубят това, което притежават, трескаво се мъчат да го запазят.
За да пробудите любовна страст, трябва да поразклатите сигурността на другия по отношение на вашите чувства. Накарайте го да изпита страх и съмнения, че независимо от демонстрираната преданост, сте на път да промените отношението си към него. Той трябва да разбере, че всеки момент може да ви загуби!
Когато го накарате да изпита подобни съмнения, вече сте подготвили почвата за разцъфтяването на романса.
Несигурността е първоизточник на страстта. Съмнението е искрата за запалване на романтичната страст. Посейте няколко семенца на съмнение в градината на любовта и приятелството и вашият любим ще започне да се пита дали наистина ви притежава. Ето как можете да го постигнете.

Любовна тактика № 35 – Прилагайте „мълчалива терапия"!
Как мислите, какво ще се случи, ако неочаквано се умълчите по време на някоя среща? Тази елементарна на пръв поглед техника е един от най-фините и резултатни начини за „настройване" на вашите отношения. Това ще разколебае другия и ще го накара да се замисли дали вече не сте загубили интерес към него. Тя ще го мотивира да бъде по-внимателен, за да запази връзката. Но тази тактика изисква голяма решителност, защото мълчанието ще измъчи колкото другия, толкова и вас. Изкушението да кажете нещо и да продължите разговора ще бъде силно. Ще спечели този, който съумее да устои на изкушението, докато тишината въздейства оздравително върху партньора му. Ако използвате стриктно тази тактика, ще бъдете възнаградени за търпението.
Хубавото на мълчанието е, че оставя всичко на въображението. А когато става въпрос за колебания и съмнения, въображението винаги е най-добрият ви съюзник. Ако кажете на другия, че има опасност да ви загуби, няма да сте така убедителен, както ако просто го оставите да поразмисли известно време.
Млад- човек ни разказа как приложил тази тактика в отношенията си с момичето, за което по-късно се оженил. Той сполучливо я използвал в момент, когато любимата му започнала да приема постоянното му внимание и любовните му признания за нещо обичайно и престанала да му обръща внимание. Една вечер, докато я карал с колата си към дома й, той решил да приложи „мълчаливата" терапия. Промяната била толкова впечатляваща в сравнение с обичайното му настроение, че стреснала момичето. Напрежението от тишината растяло и растяло, докато накрая съвсем я разстроило и разклатило увереността й. (Ето, това трябва да направите - да разклатите увереността на другия.) За пръв път от много време тя почувствала, че той охладнява към нея, и това я отрезвило. Помолила го да спре колата и му казала през сълзи, че не иска да го загуби. Разбрала, че нещата не вървят на добре, тя била готова да промени поведението си!
Е, такава реакция съвсем не е неочаквана, приятелю! Подобна тактика е изпитана от не един влюбен - ще има успех и при вас. Използвайте я! Дори другият да не дава вид, че се тревожи, бъдете сигурен, че тази тактика ще го накара тайничко да се притесни дали пък наистина няма да ви загуби?
Друг младеж, почерпил опит от горния пример, ни разказа как изпробвал мълчанието върху едно момиче, което се държало надменно и студено с него. Въпреки че накрая все пак се съгласила да излязат заедно, тя не демонстрирала кой знае какъв интерес - изглеждала отегчена и през повечето време мълчала, очаквайки срещата да приключи по-бързо.
В същото време партньорът й кипял от ентусиазъм - говорел и се шегувал през цялата вечер, сякаш не забелязвал настроението й. Тя знаела, че го върти на пръста си и се държала като господар на положението. Десетина минути преди да се разделят, той решил да смени тактиката. Престанал да й се усмихва, дори не я поглеждал. И, разбира се, прекратил разговора. Стискал с две ръце волана и мълчаливо следял пътя, изглеждал на светлинни години от нея, напълно погълнат от мислите си. Той знаел какво прави, но тя не знаела! Без съмнение държането му било в пълен контраст с вниманието, което й засвидетелствал до преди малко. Тя решила, че го е засегнала с пренебрежителното си отношение. (В действителност, точно това се опитвала да направи - да се отърве от него, без да изглежда невъзпитано от нейна страна.)
Макар че първоначално целта й била да го обезкуражи, не искала да го обиди, тогава за първи път се опитала да поведе разговор, но и той отговарял вяло и кратко, сякаш вече всичко било свършено. Бил хладно учтив, но само толкова. Въобще не проявил желание да поднови разговора както преди. Накратко, той й отвръщал по същия начин, както тя се държала през цялата вечер, и това я „извадило от равновесие". Планът му бил да я остави пред дома й и да си тръгне без повече разговори. Искал тя сама да си зададе въпроса какво се е случило - дали е престанал да я харесва, или има нещо друго. Но това, което станало, било абсолютно неочаквано! Младата жена се преобразила, опитвайки се отново да спечели благоразположението му. Не само направила всичко възможно да го въвлече отново в разговор, но му направила комплименти и му благодарила за чудесно прекараната вечер. И тъй като той все още не се предавал, тя отишла по-далеч и го поканила у дома си, а той снизходително приел и останал няколко минути. Ето ви един случай, в който партньорите бързо сменили ролите си. От този момент отношението на младата жена се променило - тя започнала да го харесва. Не се страхувайте да използвате в подходящ момент тактиката на мълчанието. Ако понякога не „прибирате гостоприемното си килимче", Всички ще ви имат за лесна плячка. А това би било фатално за намерението ви да пробудите романтични чувства у любимия човек!
От време на време превключвайте на тиха вълна! Мълчанието понякога е толкова красноречиво! Ако имате куража да оставите любимия насаме с тишината, кънтяща в ушите му, колкото и да ви се струва невероятно, страстите му ще се развихрят до краен предел!

Любовна тактика № 36 - Поохладете чувствата!
Нищо, абсолютно нищо не може да промени така незаинтересованото пренебрежително поведение на другия и да го накара да изгаря от романтична треска, както едно кратко отдръпване от ваша страна. Експертите по брачните въпроси не пропускат да отбележат тази типична и предвидима реакция в любовните взаимоотношения. Апатията на другия веднага ще премине в страстен копнеж, когато разбере, че има опасност завинаги да загуби „съкровището" което притежава.
Типичен пример е връзката между Рет Бътлър и Скарлет О'Хара в класическия любовен роман на Маргарет Мичъл „Отнесени от вихъра" (1936), филмиран с огромен успех през 1939 година. Рет Бътлър е безрезервно предан на Скарлет и всячески се опитва да спечели любовта й. И чак след като решава да си тръгне, на раздяла изрича прословутата фраза: „Честно казано, скъпа, въобще не ми пука!" тя най-сетне разбира, че не би могла да живее без него!
Тази ситуация е взета направо от живота. Какво, не вярвате ли? Ето подобна история с една студентка. Млад и приятен мъж, от който тя въобще не се интересувала, се влюбил в нея и упорито започнал да я ухажва. Засипвал я с телефонни обаждания, посещения и други жестове на внимание. Момичето сподели с нас, че през цялото време изпитвала притеснение и раздразнение. Въпреки многобройните и откази, той непрестанно я обграждал с грижи и внимание.
В края на краищата тя постигнала своето - или поне това, което си мислела, че иска. Младежът се отказал да я ухажва! Престанал да я посещава и да й се обажда. И знаете ли какво се получило? „Усетих, че ми липсва!" призна пред нас момичето.
Вниманието и любовта, с които я обграждал, подсъзнателно пробудили обичта й към него. Едва когато я напуснал, тя осъзнала чувствата си и разбрала, че го харесва.
Такава реакция е нормална. Нещо повече - тя е правило. Но в повечето случаи влюбеният не се възползва от обрата на събитията. Защо? Защото рядко би се върнал, за да продължи оттам, където е спрял. Ако направи повторно усилие, той ще открие един много по-отзивчив партньор, който очаква с нетърпение повторната му поява!
Всеки добър продавач ще ви каже, че за да накара клиента да купи стоката, вмъква елемент на спешност и неотложност в процеса на вземане на решение. Той не казва: „Когато решите, заповядайте..." а „Ако не го купите сега, може би няма да го намерите утре!" Психологията на „покупко-продажбата" е валидна и за любовните връзки
Разменянето на брачни обещания е най-важната сделка, която човек прави в живота си. Трябва да кажете на любимия човек: „Сега или никога!" и да го накарате да осъзнае какво би означавало да ви загуби.
Една млада жена, която с години била пренебрежително третирана като „сигурна" партия, съобщила на приятеля си, че е приела предложение за работа в друг град и се премества там. Мислейки, че тя не притежава вътрешна сила да го напусне, той я попитал как въобще й е хрумнало подобно нещо. „Обичам те, Монти, но ще се оправя и без теб", бил отговорът й. Е, това направо го съсипало, и то заслужено! След седмица той й направил предложение. Ако тя не беше демонстрирала намерението си да го напусне и да продължи сама, може би той все още щеше да чака - просто така - да му дойде времето! Не бива да забравяте, че повечето мании и пристрастявания не могат да бъдат осъзнати, докато не отстраните източника им. Ако не накарате другия да усети болка от загубата ви, никога няма да разбере колко е привързан към вас!
Е, би било жалко да прекарате живота си като „сигурна партия" за човека, когото харесвате. Една демонстрация на „емоционални мускули" ще ви бъде от полза! Само му покажете как ще се чувства, след като ви загуби, и ще го накарате много повече да ви уважава и обича.
Някои хора твърдят, че подобни тактики са опасни и неморални. Въобще не е така! Да, винаги когато се стремите да подобрите собственото си положение за сметка на другия, ви възприемат като пресметливи егоисти. Но когато заедно със себе си правите и него по-щастлив - е, тогава това е добро дело. (обикновено наричат тази философия „Победа за победата") В идеалния случай и двете страни трябва да останат удовлетворени. Такава е и целта на тази книга.
Бъдете смел и решителен! След като упорито сте проявявали безрезервна преданост, не се страхувайте да поотрязвате вашия партньор! Покажете му какво означава да живее без вас за известно време! После великодушно се върнете при него и му дайте втори шанс. Ще се изненадате от резултата!

Любовна тактика № 37 - Предизвикайте съперничество!
Искате да разбудите заспалите страсти и да накарате вашия любим да закопнее още по-силно за любовта ви, нали? Е, тогава, предизвикайте го! Подхвърлете му нещо, с което му дайте повод за ревност. Нека не си мисли, че е единственият на света! Потърсете приятели сред противоположния пол. Излизайте и прекарвайте заедно с тях част от свободното си време. Дори флиртувайте! Ще се удивите как съперничеството ще разпали страстите!
Млад човек се срещаше от време на време с едно момиче в продължение на четири години, докато не откри, че тя се вижда и с друг. След като го разбра, той започна да изпитва към нея силни чувства, на които не мислеше, че е способен.
Чувствата на любимия са като бомба, която чака да бъде възпламенена. Всичко, което трябва да направите, е да запалите фитила! Ан Ландърс веднъж нарече любовта „огнено приятелство". Ако това е вярно, то ключът към любовта (щом създадете добро и стабилно приятелство) е да „възпламените" връзката!
Тактиката на съперничеството е толкова стара, колкото и романтичната любов. Наскоро в една антикварна книжарница попаднах на екземпляр от „Любовните елегии" на древноримския поет Овидий*, написани преди около две хиляди години. (изглежда никой не е имунизиран срещу любовните терзания - дори самите създатели на романтична литература!) С изненада открих, че още Овидий е изтъквал ролята на съперничеството в любовната игра!
Независимо че признават резултатността на тази техника, много хора се въздържат да я прилагат! Съображенията им са разбираеми - съсредоточили вниманието си върху един човек, те не желаят да губят време за друг. И все пак, ще изтъкнем две важни основания да изпробвате тази техника. Първо, ако искате вашият любим да ви оцени, трябва да го накарате да осъзнае щастието, че притежава любовта ви. Затова е необходимо да създадете впечатлението, че насочвате чувствата си към друг обект.
Изправен пред опасността да ви загуби, той ще ви оцени много по-високо. Второ, ако се движите в компанията и на други хора, собствената ви емоционална потребност от общуване ще бъде задоволена. Това ще ви направи по-силен и самоуверен, включително и в отношенията ви с онзи, когото обичате. Не се превръщайте в отшелник! Забавлявайте се! Това ще се отрази добре както на вас, така и на вашия партньор!
---
.* Публии Овидий Назон (43 пр. н. е. - ок 17 от н. е.) -древноримски поет, автор на ,любовни елегии", „любовно изкуство", „Средства против любовта" и др.
---

Любовна тактика № 38 - Позволете си да откажете среща!
Ако откажете среща, поемате риска да ядосате вашия любим. Именно с това тази тактика е толкова важна за спечелването на неговата любов! Така ще му покажете, че не сте зависим изцяло от мнението и настроението му. Това е един много добър начин да се наложите в момент, когато другият си мисли, че „сте винаги на негово разположение"! Отказвайки среща, го карате да изпитва съмнения, че ви държи под контрол. Помнете! Хората бленуват по невъзможното. Те изпитват най-силно желание да покорят онова, което изглежда недостижимо. Оттегляйки се за малко, ще предизвикате любимия и ще провокирате по-голям интерес към себе си!
Един друг млад човек, който ни се довери, разбрал това едва след поредица неуспешни връзки. Той винаги се държал открито и честно с момичетата, но тъкмо откровеността му ги прогонвала. Всяка поредна негова приятелка губела интерес и го изоставяла, след като й разкриел чувствата си.
Накрая, инстинктът му подсказал, че именно прекалената откровеност намалява шансовете му. И така, и той решил да опита нова тактика. Вместо да се хвърли в краката на новата си приятелка, й се обадил и и се извинил, че не може да отиде на уговорената среща.
Прекарал неспокойна нощ - дори плакал мислейки, че пропуска една от най-добрите си възможности, но не сгрешил. За разлика от другите, тя се влюбила в него! Разбирате ли, той рискувал и реакцията на неговата любима не закъсняла! Не се страхувайте да използвате тази тактика. Ще ви помогне!

Папка: Любовна тактика | Посещения: 3198 | Ченълинги
Контакт          18.220.81.106