Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:07
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Любовна тактика


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


11 - Действайте дипломатично


Основно правило:
Когато човекът, когото харесвате, се почувства напълно разбран и приет, няма да може да ви устои и ще ви обикне. Той ще се влюби противно на всяка логика, независимо от предишната му съпротива.


Една от най-големите трудности, които ще се наложи да преодолеете, докато общувате с човека, когото харесвате, е премълчаването на истината за бъдещето на връзката ви. Той може би смята, че ще ви нарани, ако признае, че не ви харесва (освен като приятел). Опитвайки се да бъде мил и внимателен, той ще потърси някакъв начин да прекъсне отношенията си с вас, без да ви каже истинската причина.
Ако му позволите да си тръгне, без да ви разкрие истината, това ще се окаже фатално, coup de grace*, за вашите отношения. Трябва да му подскажете, че не само сте готов да се изправите лице в лице с нея - дори да се окажете отхвърлен, но и че ще я приемете, без да трепнете. Не е толкова важно дали другият ви обича, а дали вярва във вашата любов.
Ако се окажете неспособен да разберете съмненията и опасенията му, той ще реши, че не го познавате достатъчно добре и не го оценявате като човек. Ако пък се покажете съкрушен и огорчен, след като ви признае истината, ще сметне, че любовта ви е била повърхностна и мимолетна, основана върху измислената ви представа за него.
Но ако успеете да го убедите, че разбирате истинските му чувства и сте готов да ги приемете - дори това да означава отказ, всичките му предишни съмнения ще отпаднат, тогава той сигурно ще възкликне наум: „За бога! Ето един човек, който би ме обикнал заради самия мен!" и всичките му колебания ще изчезнат пред перспективата да бъде обичан такъв, какъвто е. Когато човек се почувства разбран и приет, всички други притеснения отпадат. Скоро той ще се влюби във вас, независимо от причините, поради които уж не бива да го прави. В края на краищата, любовта е език на емоциите - не на логиката!
---
coup de grace - смъртоносен удар (фр.)
---

Любовна тактика № 42 - Приемете съпротивата!
Неизбежно е, докато се опитвате да изградите връзката, другият да не изпитва колебания. Той ще открие безброй изключително логични и убедителни причини, поради които не бива да задълбочава отношенията си с вас и в желанието си да избегне обвързването, ще започне да се съпротивлява. Съпротивата му ще се изрази в симптоми на потиснатост, предпазливо и хладно отношение, неуважение и накрая - неприкрито отбягване.
Посрещнете смело подобно поведение. Ако мотивите, които го провокират, останат скрити, връзката е обречена. Но с всеотдайност и грижи вие можете да му помогнете да преодолее колебанията си. Един подобен тип поведение е описан малко по-нататък. Приемете го като начин да проявите ОБИЧТА СИ.
Посрещнете смело недоброжелателното отношение с думите: „Може би греша, но чувствам, че нещо не е наред..." Много е затрогващо да разбереш, че другият разбира състоянието ти. Едва ли някой би признал, че е объркан, по-скоро би очаквал партньорът му да го почувства сам. Всички ние очакваме нашите близки да четат мислите ни. По подобен начин се изрази една възмутена Жена, когато се опитваше да обясни на своя съпруг причините за развода им.
Хората често не съзнават, че издават мислите си по начина, по който се държат. Ако съумеете да разчетете езика на мимиките и жестовете и откликнете на нуждата на вашия любим от разбиране, ще разрушите емоционалните бариери и пътят към любовта ви ще бъде открит
Поискайте потвърждение или опровержение с думите: Правилно ли те разбрах? Наистина ли те тревожи нещо..." Ако покажете на вашия любим, че разбирате състоянието му и го помолите да опровергае опасенията ви, ще го накарате сериозно да се замисли.
Така той сам ще осъзнае мотивите за поведението си, макар да ви е казал всичко несъзнателно. Просто го предизвикайте да изкаже мислите си на глас. Той вече е наясно какво точно изпитва и трябва да реши дали да ви го каже. Като го предразположите да ви се довери, вие ще го принудите да облече мислите си в конкретни думи, които вече можете да оборите или да подкрепите.
Често хората постъпват по един или друг начин, без да могат да си обяснят защо. Докато те сами не разберат мотивите за действията си, няма да можете да им помогнете. За да промените и отношението им към вас, трябва първи те да осъзнаят какво чувстват.
Без значение е дали на този етап са готови откровено да признаят чувствата си. Самият факт, че ги „слушате със сърцето си" ще отслаби съпротивата им. В края на краищата, логиката трудно устоява на емоциите. Увереността, която ще изпитат, след като се почувстват разбрани и приети, ще премахне всичките им колебания. Не настоявайте пред другия за повече подробности, отколкото е готов да ви каже. Не е необходимо. Вашият любим е на кръстопът и трябва да избере между честността и покаянието. И двете са добре дошли, и двете ще укрепят връзката. Той или ще признае чувствата си, за да обясни своето поведение, или ще го промени, ако заяви, че всичко е наред!
Убедете вашия любим, че сте готов да го изслушате и ще се опитате да го разберете (а не да го съдите), особено ако се колебае да изрази чувствата си. Основната причина за затрудненото общуване е страхът от критика. Опитът често показва, че откровено споделените чувства не остават без коментар. Затова трябва да убедите другия, че няма да го упреквате за нищо.
И накрая, проявете искрено съчувствие, когато другият започне да ви обяснява как се чувства. Не разваляйте всичко постигнато дотук - слушайте, без да го прекъсвате. Не изразявайте отношение. Не го принуждавайте да променя мнението си. Ще съжалявате, ако го направите, защото ще чакате още дълго, много дълго, преди отново да се реши да ви се довери.
Нека другият определи темпото на разговора. Ако все още не сте усвоили рефлексивното слушане, просто кимайте с глава: „Да, да... Слушам те, продължавай..." но не обсъждайте чутото.
Истинското изпитание настъпва, когато любимият ви признае, че има съмнения относно бъдещето на вашата връзка. Не изпадайте в паника, ако заяви, че не си подхождате. Останете спокоен, независимо колко ще ви заболи. Не забравяйте, че крайната победа е ваша.
Единственият начин да разпръснете тревогите му е, като му позволите да ги изкаже докрай. Така ще е по-сигурен, че споделяте опасенията му. Ако кажете, че сте на друго мнение, само ще го озлобите. (може би ви се струва безсмислено, но наистина е така!) Демонстрирайте абсолютно съгласие, но след няколко дни подновете контактите и не крийте намеренията си да запазите вече създаденото приятелство. Бъдете спокоен - любовта ще разцъфти, когато й дойде времето.
Умението ви търпеливо да изслушвате другия и съпричастността към проблемите му ще го убедят за сетен път, че може да разчита на вас. Подобно отношение към любимия човек е един от най-добрите начини да докажете чувствата си и да отстраните всички пречки за развитието на романтичната връзка!

Папка: Любовна тактика | Посещения: 1757 | Ченълинги
Контакт          3.238.235.248