Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


06:42
19.04.2024
Петък
18.224.64.226


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Астрология, секс и големите любовници


Как можем да кажем кой е голям любовник?


Съвременната астрология често определя 8-ми дом като отговорен за сексуалните въпроси. И все пак, по традиция, сексът и "правенето на любов" се отнасят към 5-ти дом. В духа на нашето време, сексът, като "освежаващо" или "авантюристично" преживяване, е дейност, ясно свързана с 5-ти дом. Онези, които искат да бъдат съвсем точни в детайлите, вероятно ще предпочетат да отнесат секса към 5-ти дом, когато става дума за забавление, и към 8-ми дом, когато включваме понятието манипулация. И, все пак, малко хора биха желали да задават необходимите въпроси, за да получат отговор на това, в един момент ние трябва да направим своя избор. Лично аз съм установила, че 5-ти дом дава много повече разкрития, когато говорим за сексуални отношения, освен в случаите на насилие.

Един пример от четиридесет карти на хора – предимно мъже – със славата на големи любовници ме накара да се чувствам радостно възбудена няколко дни, докато ги изучавах и се опитвах да открия общи характеристики между тях. Една трета имаха Юпитер като управител на върха на 5-ти дом, а при една трета от другите същата планета сключваше мажорен аспект с върха му. Мнозинството от останалите имаха Юпитер близо до ъгъл или господар на 5-ти дом. Проблем е, разбира се, фактът, че хората, известни с любовния си живот, са такива поради явния брой любовници, които са имали – а това не дава информация за качеството. Но ако приемем, че едва ли би им излязло име, ако известността им беше безпочвена, то това изглежда доста добра отправна точка като начало.

Естествено, конкретният пример е твърде малък, но, все пак, темата за присъствието на Юпитер е прекалено явна, за да се пренебрегне. Три четвърти от картите имаха поне една ъглова планета, половината имаха две или повече, а една четвърт – три или повече. Десети и седми дом бяха най-гъсто населени, а шести – най-малко. Като разгледах аспектите, имаше голям брой контакти между Марс/Венера/Сатурн – всъщност 40% от картите имаха едновременно Марс/Сатурн и Венера/Сатурн тясно аспектирани. Само три карти нямаха изобщо никакви аспекти между тези три планети.

И така, на базата на казаното по-горе, изглежда, че индикациите за сексуална сила в един хороскоп са подчертан 5-ти дом в комбинация с Юпитер и контакт между Марс/Венера/Сатурн. Според Барбара Уотърс, хороскопи, където доминира Юпитер (особено, когато е в опозиция с Марс), говорят за хора, които се изправят срещу възприетите морални норми и традиционни вярвания. Онези, чиито карти са били изследвани, са били всъщност отбелязани заради своя изключителен сексуален живот в смисъл на предизвикателство срещу моралните норми на времето си.

Юпитер и Сатурн изглежда се явяват ключови, когато изследваме хороскопи по отношение на изявени сексуални наклонности. Юпитер, управител на 5-ти или 7-ми дом, често характеризира човек, който има многобройни любовни връзки в живота си. При Сатурн, като индикатор на контрола, и в някои случаи – на чувството за малоценност, можем да приемем, че, провокирайки до голяма степен неуравновесено поведение, той говори за хора, които използват секса, за да си възвърнат собственото самочувствие. Лиз Грийни свързва контактите между Сатурн и Венера с проституцията и ако не се придържаме твърде буквално към тази интерпретация, става ясно кога точно Сатурн се включва в сценария. Неуравновесеното поведение се свързва с аспектите на Венера/Сатурн също и при Птоломей, докато аспектите между Венера и Марс предупреждават за "изобилие от похотливост".

Какво още следва да разгледаме, за да сме сигурни, че става дума за "голям любовник"? Никола де Вор твърди, че изгорялата (комбуста) Венера е израз на нимфомания в женски хороскоп. Една моя клиентка, която имаше такава Венера, остана много доволна, когато научи за това. По това време тя приключваше четвъртия си брак и се опитваше да държи сметка за броя на любовниците, които беше имала между браковете. Венера определено е ключова планета в женския хороскоп, когато разглеждаме сексуалното поведение. Рафаел казва:

"Ако Венера е ранена, роденият под непосредственото й влияние е похотлив, безсрамен и сладострастен ... по симпатия тя е дружелюбна към всяка планета, освен Сатурн ... тя представлява ниските нива на удоволствието и сладострастието ... ранена Венера говори за нещастие в любовта ...”

Разбира се, похотливостта и безсрамието за едни е чудесно забавление за други. И някои хора прекарват целия си живот в преследване на ниските нива на удоволствието.
Рафаел със загриженост изследва целомъдрието на жените – “ако Луната в женския хороскоп е в полуквадратура, квадратура, опозиция или на 135º спрямо Марс, нецеломъдрието е много вероятно, освен ако Юпитер или Венера не помогнат да се предотврати вредната конфигурация”. За съжаление помощта на Юпитер едва ли може да премахне много от вредното влияние.
И макар повечето автори да обръщат внимание по-скоро на връзката между Марс с Венера, отколкото с Луната, както илюстрира Птоломей в примера си,

“при жените ... ако Венера е свързана или е в конфигурация с Марс и е сама, тя ще даде на жените безнравственост и похотливост”.

Какво да кажем тогава за мъжете? Повечето автори са силно обезпокоени от мисълта за мъже с богат сексуален живот. Птоломей се опитва да обхване всички възможни случаи в разсъжденията си:

“... ако Сатурн липсва и Марс е с Венера, която е сама, а дори и Юпитер да е с нея, мъжете ще станат силно безнравствени и ще се опитват да удовлетворяват желанията си по всякакъв начин...”

Тук става ясно, че Юпитер не предпазва от похотливо поведение.
Сексуалните "аномалии" – включително промискуитетът – се свързват най-общо с лош аспект между Венера, Марс и Сатурн. Опитвайки се да осъвремени теориите в “Астрологично ръководство на вашия сексуален живот”, Вивиан Робсън без съмнение е убедена, че Уран и Нептун са основните причинители на сексуални перверзии. В раздела “Сатири и нимфомания”, обаче, тя пояснява, че не счита това за перверзия, а по-скоро за силно сексуално желание. Това вероятно е успокоило много хора.

И отново Марс и Венера се разглеждат като ключови планети. Макар че, в допълнение, Робсън смята, че бедите, произлизащи от Нептун са виновни за промискуитета. Но дори и за нея нещата са далеч по-прости – тя твърди, че ако Венера е в дома на Марс или в неговата екзалтация, това е знак за "цинична похотливост". И така, ако имате Венера в Козирог в десети дом, в опозиция с Нептун, ние ЗНАЕМ какви ще бъдат вашите склонности.
Струва си да се разгледат някои по-разширени гледни точки – Марс в Дева може да бъде индикатор за поредица от нещастни любовни връзки. Венера в Козирог дава амбициозна в любовно отношение натура или, ако се осмелим да бъдем по-неделикатни, говори за ‘похот’ – според Робсън това е израз на ‘нездрави и тайни връзки’. Нептун, който наранява Венера, е индикация за това, което Робсън нарича «забранени и неестествени желания ... сладострастни навици». Марс в Близнаци ви дава възможност за две връзки едновременно, докато разположен в Лъва той предполага страстни любовни отношения и тайни афери. Луна в Риби изразява една сластна и чувствена натура и често се дава като пример за многобройни връзки. Сексуалните ексцесии се свързват със състоянието на Луната. Например, Робсън казва:

«Ако Луната е пълна или нарастваща, сепарираща спрямо Марс и апликираща към Венера, човекът ще бъде склонен към блудство и похотливост. Ако Луната е намаляваща, той ще бъде пристрастен към безразборна похотливост и ще изпада в немилост».

И ако безразборната похотливост е слабото ви място, струва си да се съобразите с факта, че Сатурн в Скорпион носи склонност към венерически заболявания.
Определянето на точния момент много важно. И ако вашият хороскоп не ви предлага възможностите, които бихте искали, то никой не може да ви спре да си изберете карта за следващата среща. Ако изберете дата, когато Луната е в Овен, Лъв, Везни или Козирог, и особено – в добър аспект с Марс или Венера – за предпочитане и двете – то вашите шансове за хубави мигове са значително увеличени. Аспект от Сатурн може да послужи като спирачка на действията, но чувствеността може да се подсили чрез аспект от Слънцето. Ако двамата, които са в любовна връзка, не са женени и искат да останат такива, ще е добре Луната да се намира в Близнаци и Водолей, но би било истинско нещастие, ако тя е в Риби.

Аспектите на Юпитер са индикация за неохота от страна на жената, докато Сатурн в 7-ми дом е знак за слабост – вероятност за импотентност. Меркурий в 7-ми дом, ранен от Марс или Уран, би могъл да даде нервна криза в последния момент – или, ако наистина нямате късмет, умствено разстроен партньор! Ако Венера се намира зад Слънцето в зодиака и в добър аспект с Юпитер, жената ще бъде доминираща в тази връзка. Предвиждат се хубави моменти, ако Венера е на Асцендента във Везни или Риби, а Сатурн – възможно най-далече от седми дом. А, според Рамзи, ако Луната е апликираща към Венера, това е именно ситуацията, която ви трябва, в случай, че търсите хубави преживявания, докато апликираща към Марс Луна означава ‘много семе’ – вероятност за съвсем различни неща!

Несъмнено излиза, че когато разглеждаме един хороскоп в светлината на сексуалната освободеност, вниманието ни се съсредоточава върху състоянието на Марс/Венера/Сатурн и техните взаимоотношения. И ако търсим истински ексцесии, Юпитер попада в равновесие. Когато говорим за транзити, Юпитер е от първостепенно значение. Аспектите към върха на 5-ти дом и всяка управляваща там планета, плюс начален старт от Марс, са сигурни индикации за нагорещяване на ситуацията. И още нещо – Меркурий нямаше много причини да бъде споменаван досега, но той е истинският бог на прекарването за една нощ. Затова, забележителният Меркурий може да ви каже много повече, отколкото си мислите...

Ким Фарнел
Папка: Астрология | Посещения: 2922 | Ченълинги
Контакт          18.224.64.226