Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:57
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Часът на раждане


“Часът на раждане е написан на лицето на човека”

статия от Любомир Червенков

Има две основни групи от хора. Едната група вярва в астрологията, но практически знае много малко за нея. Хората от втората група отричат астрологията, но те пък знаят дори по-малко за нея от първата. Така или иначе обаче астрологията съществува вече повече от 5 000 години и движението на планетите до голяма степен управлява живота ни, независимо от факта дали ние признаваме този факт или не. В наши дни има достатъчно компютърни програми които улесняват изчисленията на картите, но истинското изкуство си остава тълкуването на вече изчислената карта. В това отношение, разбира се личния опит и талант на астролога си остава незаменим. Това е подобно на това когато да речем 10 различни хора отидат да видят един и същи филм. Те всичките ще видят едно и също нещо, но всеки после ще ви го разкаже по различен начин. Някой може да е разбрал филма много добре, но ако не може да намери правилните думи да ви го разкаже, то това знание ще си остане само за него. От друга страна този който има дар слово може да помогне на още много други хора да го разберат. Така е и с астролозите - тълкуването на картата си остава ключовия момент в целия процес.

Когато за първи път започнах да се занимавам с астрология преди повече от 12 години аз бях изумен от тълкуванията на моя характер които получих от първата си астрологична книга. Аз не можех да повярвам как е възможно всичко написано там да отговаря изумително точно на моята личност при условие, че хората които бяха написали тази книга живееха изобщо в друга държава и естествено никога през живота си не бяха ме виждали. По-късно когато започнах да правя първите си хороскопи на близки и познати беше техен ред да се изумяват на написаното от мен. След няколко години и аз бях в състояние да правя хороскопи на хора, които никога не съм виждал през живота без това да променя ни най-малко точността на даваните описания. По този начин аз вече бях убеден, че съществува пряка връзка между момента на раждането на всеки един човек (с други думи точното разположение на планетите в този момент) и неговия характер, маниера му на поведение и възприятие на света а оттам и събитията които го очакват.

По-късно реших да експериментирам да определям хората по обратния начин. Наблюдавайки техните реакции, начин на поведение и характер аз се опитвах да ”отгатна” как изглежда тяхната астрологична карта. С течение на годините достигнах до положение при което почти винаги мога да определя основите моменти в картата на човека дори и без да знам точните му данни. Основно работих по лицата на хората, тъй като открих че има пряка връзка между това как изглежда един човек и какъв е изгряващия му знак (Асцендента). Почти винаги това може да се определи по погледа на човека, по това дали лицето е открито или навъсено и т.н. Например хора с изгряващ знак Скорпион имат изключително проницателен поглед, когато такъв човек те погледне вие веднага ще имате чувството като че ли те четат мислите ви или че сякаш гледат и виждат много навътре във вашата личност. В реалността те може изобщо и да си нямат представа, че ви гледат именно така, но Плутон, който е дълбокият и проницателен управител на този знак се проявява именно по този начин.

Хора с изгряващ знак Лъв, например, имат открито лице и чело. Обикновено те вярват на другите, и ако биват излъгани сърцата им се нараняват, но не за дълго. От лицата им като че ли излиза светлина и доброжелателност, типична за Слънцето който е управител на този знак. Хората със Асцендент Козирог почти винаги имат определен елемент на строгост изписан на лицата им. Те изглеждат като че ли са винаги угрижени за нещо и строгостта, дисциплинираността и сериозността типична за Сатурн - управителят на Козирог може да се прочете в техните изражения. От друга страна Козирог има много добро развито чувство за хумор което спонтанно може да се прояви на едно такова лице.

Много са важни също и планетите които се намират в непосредствена близост до изгряващия знак, защото тяхното присъствие там може до голяма степен да модифицира начина по който изглежда човека. Във всеки един хороскоп Асцендента се приема за основна отправна точка, тъй като в езотеричен план той символизира точката в която небесата (духовния свят) се докосва до земята (материалния свят) в момента на раждането и поставя началото на един нов живот. Следователно първи астрологичен дом (т.е. този който се намира в непосредствена близост до Асцендента) е от изключително значение за това как физически ще изглежда дадения човек. В моите изследвания съм забелязал, че планетите над Асцендента (в 12-ти дом) имат малко значение за физическият облик на човека тъй като те работят по един много по-скрит и духовен начин. Решаващи за начина по който човек изглежда, а следователно и за това какво е написано на неговото лице е знака на Асцендента и планетите непосредствено под него (в 1-ви дом на началото на нещата).

Малко по-трудни за определяне са хората с даден изгряващ знак, които обаче имат също така много планети в 1-ви дом в друг знак. Основният акцент обаче винаги пада върху знака който се намира на Асцендента. Той определя повече от половината елементи написани на лицето на човека и има особено отношение върху изражението на очите или погледа. Известно е, че очите са прозорец към душата на човека. Душата обаче казано на езотеричен език не е нищо друго, а именно астралното тяло на човека (или това което някои наричат аура). Аурата обаче не е нищо друго освен набор от астрални елементи, които са в пряка пропорционална зависимост от рождената астрологическа карта на човека. Вярно е, че аурата се променя непрекъснато тъй като тя отразява до голяма степен моментното емоционално състояние на личността. Обаче основните астрални характеристики остават непроменени в аурата на човека до момента, в който той не започне да работи съзнателно върху себе си (подтикнат от астрологията, например), но дори и тогава минават години преди тези промени да станат сравнително постоянни и трайни на астрален план.

Например, ако в най-горната част на аурата на даден човек се наблюдава канал от пурпурен цвят, то това указва на човек който е до голяма степен идеалист и управляван от много висш егрегор (или казано с други думи, е инспириран постоянно от много високо-честотна духовна енергия от ангелската йерархия). Тъй като обаче тези вибрации са трудни за транслиране на земен план, такива хора често остават неразбрани от другите и може да страдат, тъй като понякога те се превръщат в изкупителна жертва за другите. Погледнато от астрологичен план такъв човек почти винаги има Нептун високо горе в картата си (обикновено в 9-ти или 10-ти дом) или няколко планети в Риби в тези домове. С течение на годините този канал може да се разширява или стеснява или да се промени по цвят. Това ще отразява решенията на този човек базирани на неговата лична свободна воля, обаче основният елемент (самият канал) винаги ще бъде там докато този човек е жив. Така както ние не можем да променим разположението на Нептун в рождената карта (пък и разположението на която и да било друга планета), така не можем да променим и основните астрални елементи в аурата си.

С други думи астралното тяло на човека се намира в пряка зависимост от астрологическата карта на този човек. Или казано с други думи астралното тяло и астрологическата карта се съотнасят един към друг точно така, както всяко едно здание се съотнася с архитектурния план на същото това здание, начертан върху лист хартия. Всичко материално което ни заобикаля произлиза първо от духовния свят, а след това се проявява в материалния. Поради тази причина нищо не се случва на земята ако не е било предварително записано на небесата. Както ние първо начертаваме плана на една къща върху лист хартия, а после строим самата къща, така и астралните тела на хората първо се чертаят от звездите а после се проявяват в астралния свят. Обаче астралното тяло, като носител на емоциите е само прототип на това което се появява по-късно като етерно, а след това и като физическо тяло. Затова е напълно естествено и закономерно лицето на човека (физическото тяло) да отразява своя прототип (астралното тяло). А тъй като последното е в крайна сметка проектирано от звездите в момента на раждането (които са едни от най-главните архитекти на всеки един човек), то не е трудно за този който знае къде да гледа във физическото тяло да открие проявлението на звездите.

Папка: Астрология | Посещения: 4056 | Ченълинги
Контакт          3.236.145.153