Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:23
16.04.2024
Вторник
3.135.205.146


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Кармична Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Подсъзнателните анима и анимус

Външните прояви на живота често крият истинския поток на съзнанието, който е източникът на нашето действие. Ние се възхищаваме на красотата на дървото и никога не забелязваме неговите корени. Именно тези корени, скрити в почвата, създават есенцията на живота на дървото. Скритите неща, които се случват в процеса на взаимоотношенията, идват от корените на тези взаимоотношения. Ние виждаме техните прояви, подобно на клоните на дървото. Начинът, по който растат корените, ще определи силата и посоката на клоните. Корените на всяка връзка се подхранват от подсъзнателните качества и модели, развити през годините и животите. Карл Юнг, бележитият психолог, говори за образите на анима и анимус в нашето подсъзнание. Той смята, че те са две страни на един и същ източник на подсъзнателно развитие. Тези символи са изключително важни, когато се опитваме да разберем какво всъщност се случва в човешките взаимоотношения.

Зигмунд Фройд забелязал, че момчето научава за любовта първо от майка си. Когато детето расте, то задържа подсъзнателните спомени за нейната любов като символ или модел на това, което ще търси в една връзка. През годините се добавят фрагменти към неговата подсъзнателна картина, подобно на дървото, което с всяка година развива все повече корени. Тъй като повечето впечатления се натрупват от различни хора, които проявяват любов към индивида, той започва бавно да попълва детайлите на това, от което ще се нуждае в една връзка. Може би тъмнокосата учителка го е възнаградила заради постиженията му по даден предмет. Той може подсъзнателно да е запомнил тъмнокосите жени като нещо, подсилващо неговите интелектуални способности. Може би по някое време, жена с успокояващ глас го с освободила от някакъв страх. Той може да е запомнил този тон на гласа като символизиращ чувство на сигурност. В друг момент той може да срещне жена, която му дава грижите и отношението, от които се нуждае. Нейните характеристики се прибавят към изграждащия се в подсъзнанието образ на "съвършената жена". Подсъзнателните потребности на всеки човек се развиват естествено, както корените на дървото растат в посока, обещаваща най-много влага и хранителни вещества. Когато всички различни аспекти на любов, защита и сила се съберат заедно, се формира образът на "анима". От тази структура мъжът развива вкуса си към това, което би изисквал от женското присъствие. И той ще сравнява всяка жена, с която контактува, с този образ.

Жената изгражда подобен тип структура. Тя ще събира качествата на мъжете, включително и бащата, който е проявил любов към нея в детските й години, и ще формира образа на своя подсъзнателен "анимус". Във всяка връзка, която създава, тя ще сравнява качествата на реалния мъж с тези на идеализирания образ.

Дървото израства от малко семенце. Въпреки че хиляди от семената на дъба ще създадат хиляди дъбови дървета, всяко дърво ще бъде различно, защото неговият растеж се влияе от неговото хранене. То ще прояви индивидуалните характеристики на семето, от което произлиза, защото дъбът не може да стане клен. И корените на това дърво се влияят от условията, които са съществували преди раждането.

Карл Юнг отбелязва, че фрагментите на образ анима и анимус произлизат от обичайните митични образи. Може подсъзнателните любовни спомени да са пренесени в този живот с надеждата да се открият отново същите качества. Силните остатъци от минал живот може да засегнат развитието на образите анима и анимус. Този феномен може да предизвика "кармична” връзка в сегашното въплъщение.

Когато хората не могат до открият качествата на анима-анимус в своите партньори, сами започват да се идентифицират с тези качества. По този начин те играят две роли. Когато една жена играе също ролята на мъж или когато един мъж пресъздава женски качества в допълнение към собствената си роля, връзката може да стане много объркана. И нерядко тези хора дори няма да съзнават, че объркването идва от образите вътре в тях.

Папка: Кармична Астрология | Посещения: 2724 | Ченълинги
Контакт          3.135.205.146