Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:52
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Читалня » Астрология


Разговори с Луцифер [66] Статии [201]
Матрицата 5 [55] Нумерология [28]
Астрология [31] Великият преход [110]
Кармична Астрология [13] Енергиен Вампиризъм [19]
Пламъци Близнаци [13] Карма и Подсъзнание [30]
Любовна тактика [13] Петър Дънов [4]
Джасмухин [8] Ангели и Архангели [15]
Дийпак Чопра [7] Сал Ракели [24]
Барбара Марчиняк [22] Екхарт Толе [9]
Учението на Абрахам [8] Пътят на душите [6]


Партньорска Астрология - част 2

ЧАСТ 2
(по материали на Дидие Кастил)

През 1999г. френският астролог Дидие Кастил провежда едно от най-мащабните статистически проучвания правени някога в астрологията, като си поставя за цел да изследва наличието на значима връзка между избора на партньор и сключването на брак с него и положенията на Слънцето, Луната, Меркурий и Венера в хороскопите на двамата партньори.

Той изследва 6.5 милиона брака сключени във Франция в периода 1976-1997г. Това става възможно поради факта, че във Франция достъпът до публичния регистър с рождените дати, както и този за сключени бракове, разводи, дата на смъртта и т.н. са достъпни за изследователи и са с висока степен на достоверност. Данните се събират от института INSEE (Национален институт по статистика и икономически проучвания) и са публични, като служат за целите на демографски и социологически изследвания. Първото което той открива още в началото е добре формираната тенденция, че партньори със Слънце в един и същи знак се откриват сред останалите възможни комбинации. Той разкрива изненадващо, че няма статистическа корелация между позициите на Луната в двете карти. И на последно място се разкрива изключително строга и сила зависимост при разпределението на брачните партньори по отношение на позициите на Меркурий и Венера.

Данните включват точно 6 498 658 брачни двойки. За всяка една от тях се знаят рождените дати на партньорите и датата на брака (която в случая няма значение). Часовете на раждане са неизвестни. Тъй като не се разполага с часове се налага част от двойките да бъдат елиминирани от изследването тъй като някой от тях е роден на границата между два знака и часът на раждане се явява решаващ за определяне на зодиакалната позиция на Слънцето. Отпадат по тази причина 338 брака.

Той разпределя всички двойки според зодиакалното положение на Слънцето в таблица, в която колоните съответстват на зодиакалния знак на жената, а редовете съответстват на зодиакалния знак на мъжа. Той изчислява и средния очакван брой бракове и обозначава комбинациите от знаци, който са над или под тази стойност. Той дава като пример това че браковете между мъж Овен и жена Телец са най-многобройни в тази комбинация отколкото средното очаквано по теория. В същата колона се вижда, че браковете между мъж Овен и жена Близнаци са най-малобройни от очакваното.

В следващата таблица са дадени само очертаните тенденции, като колоните показват знака на жената, а редовете този на мъжа. Със звезда (*) е означена по-голямата вероятност от формирането на брак между представители от съответния зодиакален знак. Вероятността нараства с броя на звездите. Най-значима тя е при 3*. Обратното – използван е (x) за означаване на по-малката вероятност за брак. Най-незначителна е тя при 3x.


Изводите направени от тази таблица са много съществени:

• • Очертава се ясен диагонал от бракове сключени от представители на един и същ зодиакален знак. В последствие по-детайлния анализ показва че най-голяма е вероятността човек да срешне подходяш партньор и да встъпи в брак с него, ако рожденните им дати са отдалечени на не повече от 60 дни една от друга. Оказва се че съществува по-високо ниво от очакваното на хора родени на една и съща дата сключили брак помежду си. Оказва се че те за 3.4 пъти повече от статистически очакваното.
• • Очертава се ясна зона на ниско ниво на бракове при хора родени в опозиторни знаци.
• • Около всеки знак се формира позитивна зона на възможни знаци подходящи за брак. Оказва се че тази зона включва знака на самия човек както и съседните на него – предходния и следващия. В диаграмата долу се вижда разпределението на браковете в зависимост от аспекта разделящ Слънцата на партньорите. С просто око се вижда че съществува пик при съвпада, които спада до достигането на секстил след което приема негативни стойности, който достигат своят минимум около квадратурата и около опозицията. Противно на очакванията се оказва че знаците в тригон също са с негативен пик.

Изследването на позицията на Луната не разкрива ясна и определена зависимост (което е разочароващо от астрологична гледна точка), за сметка на това обаче, позициите на Меркурий и Венера се оказват твърде значими.


Когато един мъж се ожени за жена родена в същата година като него има висок шанс неговият Меркурий да сключва синастричен аспект тригон или съвпад с нейния Меркурий и този феномен се дължи на наличието на ретрограден период. Например през 2000г. Меркурий заедно с ретроградните си фази е стоял почти половин година в трите водни знака, т.е. съществува огромен шанс бебетата родени през тази година да се оженят след време за човек имащ Меркурий също във воден знак. Освен това се оказва, че времевата разлика, която разделя възрастово двамата партньори е средно 2.5 години и е доста тясна. В момента поради демографски и социални фактори средната възраст във Франция на мъжете встъпващи в брак е 26-27, а на жените 25-26. Поради тези фактори има добре оформен диагонал на бракове с определени позиции на Меркурий, и тази тенденция е особено ясна колкото по-малак е разликата във възрастта между партньорите.
Заключението от изследването на Дидие Кастил води до няколко извода:


1/ Количеството на бракове сключени между хора чиито рождени дати са отделени една от друга на по-малко от 60 дни са значително повече от останалите, което показва, че всеки знак предпочита за брачен партньор представител от собствения си знак или от съседните два.
2/ Изследванията на взаимоотношенията между позициите на Луната не показват значима връзка при формирането на бракове.
3/ Съществува ясна статистическа връзка диктувана от взаимните позиции на Меркурий и Венера в картите на двамата партньори, което може принципно да се обясни с демографското концентриране в определени знаци вследствие на феномена на ретроградните периоди.

Изложението на въпроса за астрологическите подходи при анализа на партньорските взаимоотношения все още се натъква на нерешени и недостатъчно осветлени въпроси, оказвайки се, че традиционни формулировки работят ефективно, както и че други нямат очакваното от нас като астролози потвърждение. Поради много причини астрологията изобилства с “митове”, които макар да са издържани в логическо и концептуално отношение, са в действителност неефективни. Тази тема е засягана многократно от работещите по проекта Hindsight. Акумулирането на грешки в астрологията има своята причина в процеса на предаване на астрологическата доктрина през вековете и основно благодарение на грешен превод от далечни езици, както и поради неправилно разбиране това е било възможно да се случи. Съвременните преводи на стари автори разкриват удивителни факти свързани с оригиналните концепции, както и доста горчиви за нас постановки, посочващи ни, дори че основни концепции в астрологията са били просто плод на грешен превод и недоразбирането на текста от недостатъчно ерудиран преводач. Съвременната астрология разполага с много мощни инструменти, с които може да изследва всеки аспект от своята дейност, показвайки реалното лице на функционирането й. И ако ние трябва да се откажем от някой виждания, пред лицето на фактите, е важно да го направим, за да вървим напред.
Библиография
1.Николай Колев, Лекционен курс по Астрология, Школа Астрогалакси, 1998-2005©

● Николай Колев, 07/09/2005©
Папка: Астрология | Посещения: 2532 | Ченълинги
Контакт          3.236.145.153