Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


02:43
29.03.2024
Петък
3.80.211.101


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Ошо » Ошо » Ошо. Сексът е естествен, а сексуалността не е

Ошо [13] Ошо - Тук и сега [5]
Ошо - За зрелостта [9] Ошо - За смелостта [13]
Ошо - За творчеството [9] Ошо - За медитацията [8]
Ошо - Кундалини и чакрите [12] Ошо - Книга на тайните [19]
Ошо - Следвай ме [1] Ошо - Възгледът за Тантра [11]
Ошо - ДАО. Трите Съкровища [36] Ошо - Медитация. Изкуството на екстаза [26]
Ошо - Трансформация на седемте тела [9] Ошо - Дарът на Атиша [8]
Ошо - Библия [4] Business [40]


Ошо. Сексът е естествен, а сексуалността не е

Сексът е красив, а сексуалността е грозна и разликата трябва да бъде разбрана. Сексът е природен феномен. Сексуалността е неестествена, ненормална и патологична. Когато сексът стане интелектуален, когато влезе в главата, той се превръща в сексуалност.

Но главата не е център на секса. И това поражда объркване, всичко се обръща наобратно, всичко се разбърква. Сексът не е функция на ума, но когато влезе в главата се превръща в сексуалност. Тогава човек започва да мисли за секс, да фантазира за секс. И колкото повече мисли, колкото повече фантазира, толкова повече проблеми ще си създаде, защото нищо истинско няма да успее да го удовлетвори. Понеже за фантазията няма граници, а реалността е ограничена.

Например, ако човек започне твърде много да мисли за секса, може да създаде прекрасни жени – жени, които са само фантазия и не могат да бъдат намерени никъде по света. Или мъже, които никога няма да бъдат срещнати. Нито един истински мъж или истинска жена не може да изпълни очакванията на фантазията. Фантазията е фантазия, тя е мечта.

Човек може да си фантазира за жена, която не се изпотява и чието тяло не отделя миризма. Може да си фантазира за жена, която винаги е в добро настроение. Може да си фантазира за жена, която винаги е обичаща и сърдечна, и гостоприемна и никога не се заяжда и разгневява и не мята възглавници по него. Човек може да си фантазира за жена, която никога не остарява и винаги е осемнадесетгодишна – която е винаги свежа, винаги млада, винаги красива, никога не се разболява, никога не ти иска нищо, никога не те мами, никога не поглежда други мъже и не ги пожелава. Може да си фантазира безкрайно, но никога няма да намери тази жена. След като е създал този проблем, не може да възприема секса по естествен начин.

Природата може да бъде напълно удовлетворена, но не и фантазията. Човек може да намери измислената жена в женски списания, в порнографски книги, но не и в реалността. И която и да се появи в реалността, скоро ще се окаже, че не отговаря на фантазията.

Това е проблемът, с който се сблъсква Западът – там се мисли твърде много за секс. Западът е станал сексуален чрез фантазията, а Изтокът чрез потискането. И на двете места хората са станали сексуални, и на двете са изгубили естествената способност да се наслаждават на секса. И двете места са станали патологични по различни причини. Западът е станал патологичен, защото фантазирането за секс се е превърнало в основна цел в живота. А Изтокът е станал патологичен чрез мисленето, че сексът е основната бариера между божествата и човека.

Сексът не е нито едното от двете: не е нито основна цел, нито основна бариера. Сексът просто е явление като глада или жаждата и нищо повече от това. Не е това, което източният ум  мисли за него. Източният ум е твърде изплашен от секса. Идвайки чрез страха, сексът се е преместил в главата, чрез вратата на страха той е влязъл в главата.

Така че т.нар. източни мъдреци фантазират за секс, защото са го потиснали. Това, което човек потиска, се появява отново и отново. То не може да бъде разрушено, нищо не може да бъде разрушено чрез потискане. Потискането превръща секса в патологична сексуалност. Това е едната крайност.

Западът е отишъл в другата крайност. Другата крайност е фантазиране за секса. Сексът е всичко, останалото е второстепенно, затова правете колкото  може повече секс. Но ти не можеш да правиш твърде много секс. Тялото си има граници, но пък можеш да фантазираш колкото си искаш – за това вече няма граници. Затова порнографията я има, има ги еротичните филми, има ги списанията за мъже и хората се хранят с тези илюзорни миражи. И нито една жена, и нито един истински мъж някога биха те удовлетворили.

И двете са патологични състояния. Сексуалността е патологична, независимо дали си стигнал до нея чрез ненаситност или страх. Изтокът се е разболял чрез страха, а западът чрез ненаситността. Лакомията и страхът са двете страни на една и съща монета. На повърхността изглеждат съвсем различни, сякаш са противоположности. Но не са. Тези, които знаят, тези, които имат способността да видят, разбират, че това е все същата глупост. Стигнало се е до една и съща глупост през различни врати, това е истината, мястото е едно и също. И Изтокът, и Западът трябва да бъдат по-будни и по-осъзнати за секса.

Не вдигайте твърде много шум около секса и по двата начина, това е първият принцип. Ако искаш сексът да се превърне в любов, първият принцип е да приемеш, че сексът е абсолютно естествено явление. Не го обвързвай нито с метафизика, нито с религия. Той няма нищо общо нито с религията, нито с метафизиката, той е прост факт от живота. Той е начин животът да се възпроизвежда. И е толкова естествен, колкото е естествено дърветата да цъфтят и да раждат плодове – ти не ги заклеймяваш. Цветовете са секс, чрез тях дървото изпраща своите семена, своя потенциал на другите дървета.

Когато един паун танцува ти не го заклеймяваш, а танцът е секс, той е за привличане на женската. Когато кукувицата кука ти не я проклинаш, а това е секс. Кукувицата просто заявява: "Аз съм готова”. Мъжката кукувица просто си търси партньорка. Звукът, красивият звук е просто прелъстяване, просто ухажване.

Ако наблюдаваш живота ще бъдеш изненадан. Целият живот се случва чрез секса. Животът се възпроизвежда чрез секса. Той е естествено явление, не вкарвай безсмислени обяснения в него.

Това е първото нещо, което трябва да бъде разбрано, ако искаш каквато и да е трансформация на сексуалната енергия. Първото нещо е да не го отричаш, да не го отблъскваш, да не го потискаш. Не бъди твърде навит за секс, не мисли, че той е всичко – той не е. Животът не е само това. Сексът е хубав. Въпреки това, в живота има много повече неща, сексът е само основата, той не е целият храм.

Потиснат, той се превръща в сексуалност. Чрез фантазирането пак става сексуалност. По първия начин Изтокът преобразува секса в патология, а другият метод е западният. Но никой, нито на Изток, нито на Запад не приема, че сексът просто е естествено явление. Нито светците, нито грешниците – никой не приема секса за естествено явление. И на двете места хората са обсебени от секса, затова казвам, че няма разлика. Приетият, уважаван и жив секс се превръща в любов.

 

Превод: Весела Иванова, http://lastloveblog.blogspot.com/

Източник: http://oshotimes.blog.osho.com/
Папка: Ошо | Посещения: 2013 | Ченълинги | The Arcturians


Ошо [13] Ошо - Тук и сега [5]
Ошо - За зрелостта [9] Ошо - За смелостта [13]
Ошо - За творчеството [9] Ошо - За медитацията [8]
Ошо - Кундалини и чакрите [12] Ошо - Книга на тайните [19]
Ошо - Следвай ме [1] Ошо - Възгледът за Тантра [11]
Ошо - ДАО. Трите Съкровища [36] Ошо - Медитация. Изкуството на екстаза [26]
Ошо - Трансформация на седемте тела [9] Ошо - Дарът на Атиша [8]
Ошо - Библия [4] Business [40]
Контакт          3.80.211.101